Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ένα e-book μέ οθόνη αφής + γραφίδα για σημειώσεις θα ήταν ότι έπρεπε για τους μαθητές. Αν υπήρχε και πολιτική βούληση και γίνονταν μαζικές παραγγελίες και έφτανε η τιμή γύρω στα 100€ η μονάδα τότε θα ήταν πάρα πολυ καλά, δεδομένου ότι 17 βιβλια * 10€ κατα μέσο όρο στοιχίζουν περί τα 170€. Χώρια που θα γλιτώναμε τα λεφτά από τους ορθοπεδικούς αλλά και τους τόνους χαρτιου.

Και να γίνονταν αλλαγές κάθε 2-3 χρόνια πχ

Από που και ως που δεδομένο; :o

Έχει τύχει να αγοράσω βιβλία που δεν είχε αρκετά το σχολείο μας και ο μέσος όρος είναι 3 ευρώ εμπορικά...

Δημοσ.

Ε ανάλογα το βιβλίο. Κυμαίνονται από 1-12€. Πές μέσο όρο 5€ * 17 =85 και πάλι μέσα σε 2 σχολικά έτη έχεις κάνει απόσβεση.

Τα πανεπιστημιακά συγγράμματα όμως έχουν δεκαπλάσιες τιμές, εκεί ειδικά θα κάνει την τεράστια διαφορά στα έξοδα.

Δημοσ.

Απο εμπειρία φίλου πάντως με το πρώτο Kindle, η ευκολία διαβάσματος είναι καταπληκτική, πολύ παρόμοια εμπειρία με του χαρτιού και τελείως ξεκούραστα.

Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ευκολία προσθήκης δικού σου υλικού.Ήδη βέβαια κυκλοφορούν πολλοί converters και πατέντες αλλά λέω επίσημα τουλάχιστον.

Επίσης δεν ξέρω αν οι ίντσες του είναι βολικές. Πιστεύω ότι χρειάζονται περίπου οι τριπλάσιες σελίδες για να απεικονίσουν αυτό που περιέχεται σε ένα βιβλίο.

Δημοσ.
Το γεγονός και μόνο ότι ανανεώνεται η εικόνα την καθιστά πολυ κουραστική σε σχέση με κάτι στατικό πχ χειρόγραφο, ή e-link. Μπορεί να σου φαίνεται οκ, αλλά μετά απο 3 ώρες συνεχόμενου διαβάσματος κειμένου, το καταλαβαίνεις.

Τοσα ebooks έχω στον φορητό, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω πάνω από μισή ώρα. Μετά κοκκινίζουν τα μάτια μου και κουράζομαι. Και δεν είναι δικό μου μόνο σύμπτωμα. Αν ήταν τοσο ευανάγνωστες οι oled/tft-lcd, δεν θα υπήρχε λόγος ανάπτυξης του e paper, αφού όπως έδειξες και συ και οι oled μπορούν να είναι εύκαμπτες και πολύ λεπτές.

xm ίσος. εμενα πάντως δε μου έχει συμβεί ούτε πονοκέφαλος ούτε να κοκκινίσουν τα ματια. βεβαια ποτε δεν κάθομαι να διαβάσω 3 ώρες συνεχόμενα.

είναι βεβαια και θέμα του ανθρώπου. πως παίζεις 5 ώρες συνεχόμενα και είσαι ok και ο άλλος παίζει 1 ώρα και είναι κομμάτια. ο άλλος κουράζεται με την τηλεόραση και με το cinema. είναι τελείως υποκειμενικό αυτό

το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω με το e-paper είναι η πειρατεία. "γιαυτο" και δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον. θα μπει DRM και μετά θα αρχίσει να φωνάζει ο κόσμος όπως έγινε με το audio.

έτσι δε βγαίνει η δουλειά. αυτό είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα για μένα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Το σημαντικότερο όμως νέο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς του Kindle είναι το “Read To Me” το οποίο αναλαμβάνει να εκφωνίσει με φωνή σύνθεσης υπολογιστή, κάθε βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα η blog που διαβάζεται εκείνη τη στιγμή. Όπως αναφέρει η amazon, για τη συγκεκριμένη δυνατότητα έχουν γίνει προσπάθειες για όσο το δυνατόν πιο «ανθρώπινη» φωνή.

Η Amazon ανακοίνωσε οτι μετά απο τη δυσαρέσκεια του Authors Guild (κάτι σαν συνδικάτο δημιουργών) για την "Read To Me", θα κάνει κάποιες αλλαγές στο Kindle 2.

Θα παρέχει τη δυνατότητα στους εκδότες (των οποίων βιβλία βγαινουν σε ηλεκτρονική μορφή για τη συσκευή), να απενεργοποιούν τη λειτουργία "Read To Me" αν το επιθυμούν, για συγκεκριμένους τίτλους.

nytimes.com: Amazon Backs Off Text-to-Speech Feature in Kindle

Οι εκδότες/δημιουργοί αντέδρασαν αρνητικά στη φωνητική λειτουργία επειδή πιστευουν οτι θα βλάψει τις πωλήσεις των audio books.

ανακοίνωση Amazon.com

Kindle 2’s experimental text-to-speech feature is legal: no copy is made, no derivative work is created, and no performance is being given.......

We believe text-to-speech will introduce new customers to the convenience of listening to books and thereby grow the professionally narrated audiobooks business.

Nevertheless, we strongly believe many rights holders will be more comfortable with the text-to-speech feature if they are in the driver’s seat.

Therefore, we are modifying our systems so that rights holders can decide on a title by title basis whether they want text-to-speech enabled or disabled for any particular title.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατ'αρχας θέλω να πω ότι άχρηστα gadgets δεν υπάρχουν. Ειναι υποκειμενικά τα πράγματα ανάλογα με το τι χρειάζεσαι. Για μένα πχ που δεν ακούω μουσική στο δρόμο, οποιαδήποτε φορήτη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής είναι παντελώς άχρηστη, επειδή όμως διαβάζω πολύ κ όποτε πάω κάπου οι μισές μου αποσκευές είναι βιβλία, ένα kindle θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο.

Τέλος πάντων, εγώ θέλω να πάρω ένα τέτοιο μωρό, αλλά στο amazon της αγγλίας δεν το βρίσκω. Πρέπει να το παραγγείλω απο Αμερική; Ξέρει κανείς κάποιον που να το διαθέτει στην ευρώπη, κ αν όχι ξέρετε τι παίζει με τα έξοδα αποστολής- εκτελωνισμού κλπ;

Edit: Μιλάω πάντα για το Kindle 2, έτσι; Άλλα e-ink devices έχω βρει στην Ευρώπη αλλά δεν με καλύπτουν. Αυτό το συγκεκριμένο ψάχνω.

Δημοσ.

Κριμα στις προσπαθειες του Γουτεμβεργιου...

Παντως τον 'ρομαντισμο' και την ανεση να διαβαζεις ενα βιβλιο, να γυρνας την σελιδα με την χαρακτηριστικη κινηση των χεριων σου, ειτε καθεσαι στο γραφειο ειτε εισαι ξαπλπωμενος στο κρεβατι, τιποτα δεν θα τα αντικαταστησει...

Απο την αλλη, αφου διαβαζω πολλα e-books, θα μου φαινονταν χρησιμο...

αλλα και παλι δεν μπορω να με φανταστω να θελω να ψαξω κατι και να το βρισκω με ενα μονο search...αν δεν τα κανω ανω κατω ολα, να ανοιξω ντουλαπια, να ψαξω στα ραφια, να ξεφυλλιζω σελιδες και τελικα να βρισκω αυτο που ψαχνω, δεν θα ησυχασω!:P

Δημοσ.

Παντως τον 'ρομαντισμο' και την ανεση να διαβαζεις ενα βιβλιο, να γυρνας την σελιδα με την χαρακτηριστικη κινηση των χεριων σου, ειτε καθεσαι στο γραφειο ειτε εισαι ξαπλπωμενος στο κρεβατι, τιποτα δεν θα τα αντικαταστησει...

Απο την αλλη, αφου διαβαζω πολλα e-books, θα μου φαινονταν χρησιμο...

αλλα και παλι δεν μπορω να με φανταστω να θελω να ψαξω κατι και να το βρισκω με ενα μονο search...αν δεν τα κανω ανω κατω ολα, να ανοιξω ντουλαπια, να ψαξω στα ραφια, να ξεφυλλιζω σελιδες και τελικα να βρισκω αυτο που ψαχνω, δεν θα ησυχασω!:P

Εδώ έχεις ένα δίκιο, κ μου θύμισες αυτό που είπε ο S.King όταν μίλαγε ( ή διαφήμιζε κατα ολλους , δεν έχει σημασία, γιατί μας ενδιαφέρει η ορθότητα αυτών που λέει κ όχι ο λόγος) το Kindle 2.

(Ελεύθερη μετάφραση)

"Μπορείς να προσθέσεις ένα Kindle στην βιβλιοθήκη σου, χωρίς να χρειαστεί να κάψεις τα βιβλία σου. Ξέρετε αυτά δεν αποκλείουν το ένα το άλλο"

Το E-Ink δεν προσπαθει να αντικατασταστήσει τα εντυπα, ακριβώς όπως το Discman δε προσπάθησε ποτέ να αντικαταστήσει τα Hi-Fi. Είναι απλώς ένα βολικό μέσο για να διαβάζεις αυτά που θέλεις, ενώ βρίσκεσαι σε κίνηση.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα: Πολλοί από εμάς που διαβάζουμε λογοτεχνία με το τσουβάλι, κρατάμε διαρκώς σημειώσεις, κ χρησιμοποιούμε μετά τα βιβλία για reference. Κι εγω προτιμάω σαφώς την βιβλιοθήκη μου, και δεν την αλλάζω με τίποτα. Αλλά είμαι από Νησί και σπουδάζω Θεσσαλονίκη και παω πολυ πολυ συχνα Αθηνα για πολλές μέρες κ βάλε μέσα κ Erasmus και μεταπτυχιακό έξω και στρατό. Και μόνο η ιδέα να μετακινήσεις την βιβλιοθήκη σου σε τόσα μέρη είναι αστεία. Για μένα η μεγάλη χρησιμότητα του E-ink είναι τα βιβλία που έχω ήδη διαβάσει αλλα χρησιμοποιώ σε εβδομαδιαία βάση. Για άλλους είναι οι ώρες που περνάνε στο τρένο η στον ηλεκτρικό, και για άλλους οι ώρες που περνάνε στο δημόσιο (που να το κρύψεις το ριμαδι το playboy μέσα στο γραφείο σου στην εφορία, λολ).

Το θέμα είναι ότι δεν αντικαθιστά τα βιβλία. Είναι απλώς ένα καλο "συμπληρωμα διατροφής" για πολλους βιβλιοφάγους

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον αυτό το Kindle. Θα ήθελα να το πάρω. Ξέρει κανένας που θα μπορούσα να αγοράσω ελληνικά βιβλία σε μορφή pdf?

Δημοσ.
Τέλος πάντων, εγώ θέλω να πάρω ένα τέτοιο μωρό, αλλά στο amazon της αγγλίας δεν το βρίσκω. Πρέπει να το παραγγείλω απο Αμερική; Ξέρει κανείς κάποιον που να το διαθέτει στην ευρώπη, κ αν όχι ξέρετε τι παίζει με τα έξοδα αποστολής- εκτελωνισμού κλπ;

αυτό το "πράμα", εγω δεν θα το αγόραζα :lol:

μαρκετινίστικα, μου θυμιζει το iphone, αλλα στο γήπεδο των readers.

εχει δυνατότητες ασύρματης δυκτύωσης 3G για να κατεβαζεις (αγοράζεις και μετατρέπεις ) βιβλία, και να σερφάρεις. Οχι δωρεάν βέβαια.

στις ΗΠΑ αυτο παιζει με το δικτυο κινητής Sprint. Στην Ευρώπη ακόμα δεν έχουν συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

μεταξύ μας, αν δεν σκοπευω να τη χρησιμοποιήσω αυτη τη λειτουργία, (αφου εχω ήδη χιλιαδες pdf στο σκληρό μου και ευκολα βρισκω εκατομμύρια άλλα, δωρεάν), γιατι να πληρώσω το 3G hardware?

επίσης δεν διαβάζει αυτούσια τα PDF αντεγραμένα απο την usb.

Θελει μετατροπή απο word/pdf/άλλο σε Kindle format.

μετατροπή σου κάνουν online, ή κανεις μονος σου με καποια προγράμματα, αλλα το πόσο καλή μετατροπή, πάιζεται (πολύπλοκα PDF με charts, εικόνες, Έλληνική γλώσσα/fonts, ή προστατευμένα με DRM).

επίσης

δεν αλλαζει η μπαταρία , και δεν αλλαζει η καρτα μνήμης, δεν εχει υποδοχή για πρόσθετες ssd (απ όσο γράφει εδώ)

ενδιαφέροντα λινκς

http://www.techradar.com/news/portable-devices/new-clues-that-kindle-2-coming-to-europe-548170

http://www.zath.co.uk/amazon-kindle-2-release-in-uk-europe/

http://ireaderreview.com/2009/02/09/kindle-2-pdf-faq-pdf-kindle-20-conversion-questions/

http://www.slashgear.com/kindle-2-web-browsing-over-usb-0436465/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...