Novas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Παιδιά μήπως ξέρετε κάποια εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στο Internet(με άλλα λόγια εργάλεια για e-commerce);
Dr_Michael Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες και στρατηγικές. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη και αν ξεκινάς από το 0, καλύτερα άστο διότι επεμβαίνουν πολλοί παράγοντες που ούτε καν ίσως να έχεις σκεφτεί. Υπάρχουν βέβαια και έτοιμα πακέτα ακόμα και ελληνικά που πωλούνται στην αγορά και υπόσχονται δημιουργία καταστήματος σε 1 ώρα. Πες μου τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου και ίσως να μπορώ να σε καθοδηγήσω ανάλογα..
Novas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Βασικά ψάχνω για κάποια free tools.Σκέφτομαι να υλοποιήσω κάποια 3-tier αρχιτεκτονική που να έχει τα εξής υποσυστήματα: Υποσύστημα Ελέγχου Πρόσβασης και Στατιστικών ·Ελεύθερη πρόσβαση πελατών στους καταλόγους ·Ελεγχόμενη πρόσβαση πελατών στους καταλόγους ·Ειδικοί κατάλογοι για κάθε πελάτη-μέλος ·Στατιστικά πωλήσεων ·Στατιστικά κίνησης ηλεκτρονικού καταστήματος ·Αναφορές προβλημάτων ·Αλληλεπίδραση με χρήστη καταστήματος ·Καταγραφή αγοραστικών προτιμήσεων των χρηστών Υποσύστημα Γραφικών και Περιεχομένου ·Κατηγορίες/υποκατηγορίες προϊόντων ·Συνοπτική/αναλυτική περιγραφή προϊόντων ·Φωτογραφίες προϊόντων ·Εκπτώσεις καταστήματος, κατηγοριών, υποκατηγοριών, προϊόντων ·Προσφορές, Διάρκεια της προσφοράς, Προσφορές για group πελατών/μελών ·Το προϊόν της ημέρας ·Σχετικά προϊόντα Υποσύστημα Εργαλείων ·Αναζήτηση ανά κατηγορία προϊόντων ·Αναζήτηση με εύρος τιμών ·Δημοπρασίες ·Δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms) ·Παρακολούθηση αποθήκης καταστήματος ·Mailing Lists Υποσύστημα Παραγγελίας ·Καλάθι αγορών ·Τρόποι αποστολής ·Παρακολούθηση προόδου παραγγελίας ·Επιβεβαίωση παραγγελιών με αποστολή e-mail ·On-line πληρωμή <small>[ 12-03-2002, 15:02: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Novas ]</small>
Dr_Michael Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 όλα όσα αναφέρεις παραπάνω είναι συστατικά ενός πολύ καλού και ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος. Δεν πρόκειται να βρεις ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο που να τα κάνει όλα αυτά αυτόματα. Ακόμα και ακριβοπληρωμένα εργαλεία, απλά πλησιάζουν την περιγραφόμενη τελειότητα. Εγώ θα σου συνιστούσα αν έχεις τις γνώσεις και τους ανθρώπους (μην πας μόνος) να το κάνεις με δικές σας προσπάθειες, με πλατφόρμες όπως ASP, php, .NET, SQL Server, MySQL, SSL, κλπ κλπ κλπ... Σε ακούω για περαιτέρω διευκρινίσεις...
Novas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Φίλε Dr_Michael, σού είναι εύκολο να μου αναφέρεις αυτά τα εργαλεία ώστε να τα κοιτάξω λίγο;
Dr_Michael Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2002 Τι θα έκανα στη θέση σου. Είτε θα εξέταζα και κατόπιν θα αγόραζα εργαλεία όπως το προσφερόμενο από την http://www.interworks.gr, είτε θα επικοινωνούσα με ανεξάρτητους developers που έχουν αναπτύξει e-commerce solutions για διάφορες εταιρίες ανά τον κόσμο. Παράδειγμα ένας γνωστός μου το έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει τέτοιες εργασίες (έχει εξειδικευτεί σε αυτό). Ψάξε λοιπόν την πρώτη περίπτωση και αν δεν σου κάνει στείλε μου email για να σε καθοδηγήσω για την 2η που είναι και πιο customised.
Novas Δημοσ. 13 Μαρτίου 2002 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2002 Φίλε Dr_Michael,μήπως ξέρεις και κάποιο free tool για e-commerce;
Dr_Michael Δημοσ. 13 Μαρτίου 2002 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2002 όχι ειλικρινά δεν γνωρίζω δωρεάν εργαλεία που να κάνουν αυτόματα ότι κάνουν δεκάδες προγραμματιστές σε δεκάδες μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.