Προς το περιεχόμενο

Παράξενο πρόβλημα με RAM

afentiko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες είχα πάει σπίτι του θείου μου, που δε σκαμπάζει πολλά από PC ( καλά και γω μη νομίζετε, τα βασικά ξέρω ) και ήθελε να δω γιατί σέρνεται. Είδα εγώ ότι είχε μόνο 400κάτι mb RAM και του έγραψα σε ένα χαρτί ποια να πάει να ζητήσει από plaisio να του δώσουν. Και μετά του είπα ότι θα του δείξω πώς να τη βάλει. Έβγαλα λοιπόν όλα τα καλώδια, έκλεισα το τροφοδοτικό από πίσω και έβγαλα τη RAM, του έδειξα τη σωστή μεριά κλπ και την ξαναέβαλα. Όταν όμως σύνδεσα πάλι τα καλώδια και πάταγα να ανοίξει δεν άνοιγε παρά μόνο έκανε ένα συνεχόμενο τουυυυυυυυυυυυυυυυτ....μετά από αρκετά άνοιξε-κλείσε έβγαλα για λίγο την μπαταρία από την mobo μπας και γίνει τπτ αλλά τπτ. Μετά έβγαλα πάλι την RAM και την ξαναέβαλα και ως δια μαγείας έφτιαξε και μάλιστα το ανοιγόκλεισα δύο φορές και όλα οκ. Σήμερα με παίρνει τηλ και μου λέει ότι όταν του ανοίγει του πετάει κατευθείαν μήνυμα που δεν διαβάζεται καλά(δε φαίνεται καλά) που του λέει ότι το πρόγραμμα του υπολογιστή είναι καταστραμμένο ή κάτι τέτοιο και πρέπει να ξαναεγκατασταθεί. Τι παίζει λοιπόν; Γιατί χθες όλα οκ και σήμερα όχι;

Δημοσ.
όταν του ανοίγει του πετάει κατευθείαν μήνυμα που δεν διαβάζεται καλά(δε φαίνεται καλά) που του λέει ότι το πρόγραμμα του υπολογιστή είναι καταστραμμένο ή κάτι τέτοιο και πρέπει να ξαναεγκατασταθεί.

Από την παραπάνω πρόταση δεν βγαίνει συμπερασμα. Καλύτερα να πας να δεις μόνος σου τι μύνημα εμφανίζει, και να μας πεις ακριβώς.

Δημοσ.

Να δείς το μήνυμα που βγάζει και να γράψεις τα στοιχεία των 2 RAM και της motherboard, μήπως υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας.

Υ.Γ. Συγνώμη που θα σου το πω αυτό φίλε μου, αλλά αν δε ξέρεις από κάτι δεν ασχολείσαι... 1000 φορές ένας τεχνικός (ακόμη κι αν σε γδάρει) ή ένας γνώστης φίλος!

Δημοσ.
Υ.Γ. Συγνώμη που θα σου το πω αυτό φίλε μου, αλλά αν δε ξέρεις από κάτι δεν ασχολείσαι... 1000 φορές ένας τεχνικός (ακόμη κι αν σε γδάρει) ή ένας γνώστης φίλος!

Και πώς θα μάθουμε δηλαδή αν δεν ασχοληθούμε; Ή μπας και γεννηθήκαμε μερικοί με γνώσεις κατά το ήμισυ;

Δημοσ.

πιστευω πως το μηνυμα που βγαζει ειναι πριν το boot το windows πως δεν μπορει να φορτωσει καποιο αρχειο..δεν φταινε τα windows απλα εχουν προβλημα η ραμ..να υποθεσω πως δεν εχεις βαλει τα καταλληλα timings και voltage twn ram sta bios??

Δημοσ.

Ασχολείσαι αφού πρώτα διαβάσεις κάτι και πειραματιστείς πάνω σε δικό σου σύστημα. Δε νομίζω να κάνει κάποιος κάτι (σε οποιονδήποτε τομέα, όχι μόνο τα PC) χωρίς να έχει διαβάσει πρώτα κάτι σχετικό και να κάνει ότι δοκιμές χρειαστεί πάνω σε δικά του πράγματα! Αν είναι έτσι ας πάω να δοκιμάσω μια εγχείρηση σε ασθενή επειδή εχω δει ένα ντοκυμαντερ και μου φάνηκε εύκολο!

Δημοσ.

Καλά βρε παιδιά ηρεμήστε, άλλο PC ( και μάλιστα των 100 ευρώ ) και άλλο άνθρωπος. Και στο κάτω κάτω προτιμώ να το ψάξω λίγο και να γλυτώσω τα λαμόγια που θα μου πάρουν 30 ευρώ για το τπτ. Το έφτιαξα... Το μόνο που έκανα ήταν να βγάλω την παλιά και να βάλω την καινούρια RAM, και έφτιαξε. Ποιος ξέρει τι έπαιζε, πάντως λύθηκε...

Δημοσ.
Και πώς θα μάθουμε δηλαδή αν δεν ασχοληθούμε; Ή μπας και γεννηθήκαμε μερικοί με γνώσεις κατά το ήμισυ;

+500

Αν δεν είναι έτσι,τότε να καταργηθούν σχολεία,πανεπιστήμια κ.λπ. ,αφού είμαστε τόσο έξυπνοι.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...