Προς το περιεχόμενο

Πραγματική ταχύτητα 24αρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα.

Πρόσφατα έκανα νέα σύνδεση με τον ΟΤΕ για τηλεφωνικό αριθμό και internet. Η σύνδεση που πήρα είναι αυτή μέχρι 24 mbps. Μένω αρκετά κοντά σε παράρτημα του ΟΤΕ (καμιά 500αρια μέτρα - δεν ξέρω αν έχει σημασία).

Ένας φίλος μου πρότεινε ένα τεστ από ένα site της Forthnet, το οποίο δεν έδειξε πάνω από 8 mbps.

Να αλλάξω την σύνδεση μου από 24 αρα σε χαμηλότερη; τσάμπα την πληρώνω; υπάρχει αξιόπιστος τρόπος μέτρησης της ταχήτητας;

ευχαριστώ

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
D/stream U/stream

SNR Margin : 8.4 10.0 db

Line Attenuation : 18.0 11.9 db

Data Rate : 17493 861 kbps

Αυτό εννοείς "στα πόσα κλειδώνει η γραμμη"?

poly kalη ταχυτητα αν εξερεσουμε την μαμακια του οτε να σε κλειδωνει με margin 8 στο down ενω θα μπορουσαν και με 6.οποτε πρεπει να κατεβαζεις με 1800 kilobytes απο ενα καλο site πχ http://www.microsoft.com http://www.apple.com αρκει να εχεις και ενα download manager.απλα λιγο παραξενο ειαι το 861 Up εκτος αν απλα ετυχε εκτος αν σε κλειδωνει με 10 margin στο up η οτενετ που δεν το νομιζω.απλα μπορει να ετυχε.κατα τα αλλα η γραμμη σου πεταει.και ξεχνα τα τεστ σε sites.μονο testakia me download απο γρηγορα sites με download manager.

Δημοσ.

κανονικα με αυτα τα νουμερα θα πρεπε να κλειδωνες 15+.η κατι παει στραβα με την γραμμη η απλα ο χαλκος ειναι λιγο χαλια.δεν ειναι οτι πληρωνεις τσαμπα.αμα ηταν να παιζουμε ολοι 24 θα ηταν μια χαρα.ετσι ειναι η adsl παγκοσμιως.απλα κανονικα θα πρεπε να παιζες πολυ καλυτερα.σκεψου οτι υπαρχουν και αλλοι που δεν εχουν καν adsl.

Δημοσ.
poly kalη ταχυτητα αν εξερεσουμε την μαμακια του οτε να σε κλειδωνει με margin 8 στο down ενω θα μπορουσαν και με 6.οποτε πρεπει να κατεβαζεις με 1800 kilobytes απο ενα καλο site πχ http://www.microsoft.com http://www.apple.com αρκει να εχεις και ενα download manager.απλα λιγο παραξενο ειαι το 861 Up εκτος αν απλα ετυχε εκτος αν σε κλειδωνει με 10 margin στο up η οτενετ που δεν το νομιζω.απλα μπορει να ετυχε.κατα τα αλλα η γραμμη σου πεταει.και ξεχνα τα τεστ σε sites.μονο testakia me download απο γρηγορα sites με download manager.

φίλε μου συγνώμη, αλλά τόσο καλά "κινέζικα" δεν ξέρω. Λέω κινέζικα, γιατί έτσι μου φαίνονται όλα αυτά που μου λες παραπάνω. Μπορείς να εκλαϊκευσεις λίγο την απάντηση σου; Δεν ξέρω και πολλά πράγματα όπως καταλαβαίνεις...

Ένα άλλο που ήθελα να πω, είναι ότι όταν έχω ανοικτό το bitcomet, με ότι ταχύτητα και να κατεβάζει, o ie ανοίγει τις ιστοσελίδες πάρα πολύ αργα. Έχω δοκιμάσει και να κατεβάσω κάτι υπότιτλους από μια σελίδα (στην οποία μπήκα με τα χίλια ζόρια, ενώ είχα το bicomet) και αργούσε χαρακτηριστικά...καμιά ιδέα;;;

Δημοσ.

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση; Τα dslams των εναλλακτικών βρίσκονται στο κτίριο του ΟΤΕ πάντα, ή αλλάζει το κέντρο;

Συγγνώμη για το offtopic

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι βρίσκονται στο ίδιο κτήριο με τα dslam του ΟΤΕ (στην εκάστοτε περιοχή ασφαλώς)

Δημοσ.
φίλε μου συγνώμη, αλλά τόσο καλά "κινέζικα" δεν ξέρω. Λέω κινέζικα, γιατί έτσι μου φαίνονται όλα αυτά που μου λες παραπάνω. Μπορείς να εκλαϊκευσεις λίγο την απάντηση σου; Δεν ξέρω και πολλά πράγματα όπως καταλαβαίνεις...

Ένα άλλο που ήθελα να πω, είναι ότι όταν έχω ανοικτό το bitcomet, με ότι ταχύτητα και να κατεβάζει, o ie ανοίγει τις ιστοσελίδες πάρα πολύ αργα. Έχω δοκιμάσει και να κατεβάσω κάτι υπότιτλους από μια σελίδα (στην οποία μπήκα με τα χίλια ζόρια, ενώ είχα το bicomet) και αργούσε χαρακτηριστικά...καμιά ιδέα;;;

a.αλλαξε το bic comet με κανα mtrorrent και κανε port forward.β.εννοω οτι η γραμμη σου ειναι πολυ καλη.αυτο κρατα μονο.τωρα δεν ξερω αν το ρουτερ ειναι ψιλοπατατα και για αυτο αργουν να ανοιξουν οι σελιδες.απλα δεν εχει μονο σημασια το ποσο κατεβαζεις απο ενα torrent αλλα και το ποσο δινεις.αν κατεβαζεις με 30 kilobytes αλλα στελνεις με 100 ειναι λογικο να μην ανοιγει σχεδον τιποτα.περιορισε και το Upload σου μεσα απο το bit comet η οποιο αλλο βαζεις.μεγιστο upload κοντα 45 εκτος αν θες να ανεβασεις το ratio soy οποτε πριν κιμηθεις αφηνε το ελευθερο.

Να κάνω μια άσχετη ερώτηση; Τα dslams των εναλλακτικών βρίσκονται στο κτίριο του ΟΤΕ πάντα, ή αλλάζει το κέντρο;

Συγγνώμη για το offtopic

ναι υποχρεωτικα ειναι εκειμεσα διοτι ολα τα καλωδια των δρομων καταληγουν εκειμεσα.για αυτο σε οποιο αστικο κεντρο ανηκεις στο ιδιο θα ανηκεις και μετα και ας ειναι καποιο πιο κοντα σου.οποτε για αυτο αν καπου δεν εχει ο οτε αστικο κεντρο δεν μπορει να εχει ο εναλακτικος.δηλαδη πχ βριλησσια.δεν υπαρχει αστικο κεντρο βριλησσιως.αλλα υπαρχει αστικο κεντρο πεντελης αγ.παρασκευης και χαλανδριου οποτε εκει ειναι και των εναλακτικων.αν τωρα μια περιοχη δεν εχει καθολου οτε τοτε δεν θα εχουν και καθολου adsl>μιλαω για περιοχες που παιζουν με αλλες μεθοδους.μονο σε σπανιες περιπτωσεις υπαρχουν Mini dslam απο τον οτε.εκει δεν ξερω τι γινετε με τους εναλακτικους αλλα λογικα δεν θα υπαρχει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, το λέω γιατί φίλος μου έκανε αίτηση σε hol και του είχα πει εξαρτάται και απο την απόσταση απο τον ΟΤΕ και απο πολλά πράγματα, όταν μίλησε με την τηλεφωνήτρια του είπε, όχι θα έχουμε δικό μας κέντρο....Ισχύει ο κανόνας οι τηλεφωνήτριες δεν ξέρουν ντιπ;

Δημοσ.

δικο τους ειναι το dslam οχι το κεντρο.ολα ειναι εκειμεσα στο αστικο του οτε.μαλον μπερδεψε το dslam με το κεντρο.ναι πεζει ρολο η αποσταση και η ποιοτητα χαλκου.μπορει να εχουν2 ατομα attenuation 30 Και ο ενας να εχει καλο χαλκο να κλειδωνει 14 και ο αλλος 10

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...