NOPSTRIM Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρά σε όλους! Έχω μερικές απορίες σχετικά με CF/SLI 1) Αξίζει να το κάνεις αν έχεις 1 καλή κάρτα και montior 22"; 2) Όταν κάνεις CF/SLI 3 ways η 2 ways κτλ, απλά οι επιδόσεις πάνε χ2 η χ3 ανάλογα; η είναι κάτι παραπάνω πχ: μοιράζονται σε κάποια τα γραφικά σε κάποια άλλη τα physics; οπότε έχεις και καλύτερα αποτελέσματα στον ρεαλισμό των παιχνιδιών; 3) Υπάρχει κάποιος οδηγός που να τα αναλύει και να σου λέει τι χρειάζεται να κάνεις για να στήσεις να CF/SLI να τον διαβάσω; Ευχαριστώ!
Ailuros Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 1) Αξίζει να το κάνεις αν έχεις 1 καλή κάρτα και montior 22"; ΄Οχι ιδιαίτερα. Μια ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείς περισσότερα δείγματα ΑΑ στα 1680 έτσι ώστε να μην πάει χαμένη η επένδυση της δεύτερης κάρτας, αλλά οι LCD oθόνες έχουν σαν πρωταρχικό πρόβλημα το χαμηλό dpi πάνω από όλα. 2) Όταν κάνεις CF/SLI 3 ways η 2 ways κτλ, απλά οι επιδόσεις πάνε χ2 η χ3 ανάλογα; Με 2 κάρτες στην καλύτερη των περιπτώσεων και όπου δουλεύει πραγματικά το CF/SLi θα δεις μια αύξηση επιδόσεων μέχρι και 80% περίπου. Ο μέσος όρος ωστόσο ενδέχεται να είναι και χαμηλότερος και πάντα ανάλογος με πόσες εφαργμογές θα χρησιμοποιήσεις για να βγει ο μέσος όρος αυτός. Με 3 κάρτες = κλαύτα Χαράλαμπε. Οι περιπτώσεις που η τρίτη κάρτα θα κάνει ουσιαστική διαφορά έναντι της δεύτερης είναι σχετικά σπάνιες που δεν θα το συνιστούσα ΑΚΟΜΑ σαν λύση. η είναι κάτι παραπάνω πχ: μοιράζονται σε κάποια τα γραφικά σε κάποια άλλη τα physics; Αν θες κάρτα για physics είναι προτιμότερο να παντρέψεις μια οποιαδήποτε GT2x0 GPU με μια φτηνή 9600, όπου η δεύτερη θα αναλάβει τα physics και δεν θα σου στοιχίσει μια περιουσία. Physics σε crossfire: αναμένατε στο ακουστικό σας. οπότε έχεις και καλύτερα αποτελέσματα στον ρεαλισμό των παιχνιδιών; Δεν θα το λεγα, αλλά εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας φυσικά. 3) Υπάρχει κάποιος οδηγός που να τα αναλύει και να σου λέει τι χρειάζεται να κάνεις για να στήσεις να CF/SLI να τον διαβάσω; Ουσιαστικά χρειάζεται η διάθεση να πετάξεις ένα σοβαρό ποσό για δεύτερη κάρτα γραφικών και για ένα γερό τροφοδοτικό για να τις υποστηρίξει (και ένα καλό UPS αν δεν θέλεις να καεί η όλη ιστορία από τις τσατσαριές της ΔΕΗ...) και γενικώς να αδιαφορείς ότι για την αρκετά μεγαλύτερη επένδυση που έκανες και το παραπάνω ρεύμα που θα καταναλώνεις ΔΕΝ θα διπλασιάζονται πάντα οι επιδόσεις σου όπως θα περίμενες. Οδηγός για SLi τουλάχιστον υπάρχει στην σελίδα της NVIDIA, αλλά και για οτιδήποτε σχετικό google is your friend.
NOPSTRIM Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Νομίζω πως με κάλυψες φίλε μου! Ευχαριστώ!!!!
NOPSTRIM Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Sorry για το off topic Μου έχει βγάλει 2 φόρες μέσα στον ίδιο μήνα VPU Recover (error report) Λέτε να την κλαίω σε λίγο;
Ailuros Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δεν θα το'λεγα. Την έχεις υπερχρονίσει;
NOPSTRIM Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Ναι από 750/900 @ 820/1080 χωρίς artifacts για πάνω από 10 λεπτά... και θερμοκρασίες κανονικές. -----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 04 : 20 : 24----- Βασικά τι παρατήρησα μόλις τώρα. Έπαιζα Crysis και μου έκανε το εξής. Φανταστείτε ότι κάνετε scan for artifacts και σας βρίσκει και μάλιστα πολλά... Ε, δεν βγάζει σε διάφορα σημεία του πυρήνα κάτι κίτρινα τετραγωνάκια; Φανταστείτε τα σε άσπρα την ώρα του gaming, σε διάφορα σημεία και μετά ένα μαύρισμα της οθόνης για λίγο και τέλος, μόλις βγεις από το game σου έχει βγάλει και το μήνυμα VPU Recover... Μήπως να ελαττώσω το O/C; -----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 04 : 22 : 31----- Η μήπως να ξανά βάλω τους 8.12 και όχι τους 9.1 που έχω, γιατί από τότε που τους έβαλα μου το κάνει...
Ailuros Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μου ακούγονται σαν συμπτώματα υπερθέρμανσης της GPU. Αν θέλεις να κρατήσεις τους τωρινούς χρονισμούς φοβάμαι ότι θα χρειαστείς πιο προχωρημένες λύσεις ψύξης της κάρτας. Με τους χρονισμούς αυτούς στο τσακίρ κέφι κερδίζεις =/<9% σε επιδόσεις. Εδώ θα πρέπει να αποφασίσεις ο ίδιος αν αξίζει τον κόπο μια οποιαδήποτε επένδυση για σχετικά μικρή διαφορά στις επιδόσεις. Δες πρώτα αν τα συμπτώματα εξαφανίζονται αν χρονίσεις σε default χρονισμούς την κάρτα (κάνε όμως cold boot για να σιγουρευτείς ότι η κάρτα ξεκινάει από θερμοκρασία δωματίου) και αν ναι τότε ίσως να χρειαστείς να πάρεις μέτρα επιπλέον ψύξης ούτως ή άλλως.
mits@kos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ailuros, θα συνιστούσες 4850 CF για 22άρα 1680x1050? Τροφοδοτικό έχω το CM M520 Real Power και δεν του έχω πολύ πράμα πάνω, οπότε δεν θα χρειαστώ άλλο... Btw, γενικότερη απορία: Σε περίπτωση που γίνει κουτσουκέλα από τη ΔΕΗ, οι εγγυήσεις μας καλύπτουν?
Ailuros Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ailuros, θα συνιστούσες 4850 CF για 22άρα 1680x1050? Τροφοδοτικό έχω το CM M520 Real Power και δεν του έχω πολύ πράμα πάνω, οπότε δεν θα χρειαστώ άλλο... ΄Οπως είπα εξαρτάται από τα παιχνίδια που παίζεις και με τι ρυθμίσεις. Αν τα παιχνίδια που παίζεις περιορίζονται στα 10-15 που μετράνε συνήθως στα reviews τότε ναι θα δεις μια καλή αύξηση στις επιδόσεις σου αλλά όχι διπλασιασμό. Εφόσον όπως λες δεν είναι φορτωμένο ιδιαίτερα το μηχανάκι στην χειρότερη των περιπτώσεων να χτυπήσει η συνολική κατανάλωση τα 400W, οπότε λογικά είσαι μέσα στα πλαίσια ασφάλειας. ΄Αλλωστε υποτίθεται ότι το Μ520 είναι 80/SLi certified και σηκώνει άνετα και 2*9800. Btw, γενικότερη απορία: Σε περίπτωση που γίνει κουτσουκέλα από τη ΔΕΗ, οι εγγυήσεις μας καλύπτουν? Mε ένα καλό τροφοδοτικό συνήθως και τις συνηθισμένες κουτσουκέλες της ΔΕΗ στην χειρότερη να σου κάψει το τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό είναι εντός εγγύησης λογικά στο αντικαθιστούν (εσύ πάλι μην προτρέξεις να πεις γιατί τα έφτυσε σε μια τέτοια περίπτωση, κάτι στο στυλ "εγκώ αλλονταπό νικτοφήλακα, PSU καπούτ!). Τώρα αν μιλάμε για εξαιρετικά σπάνιες περιτώσεις που μαμηθεί ο Δίας με την ΔΕΗ λόγω κακών καιρικών καταστάσεων για παράδειγμα ότι και να τους κάνεις θα επικαλεστούν ανωτέρα βία. Μόνο οι χώρες του δεύτερου και τρίτου κόσμου έχουν φυσικά τέτοια προβλήματα...
mits@kos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 RPGs παίζω κυρίως, τα οποία ναι μεν έχουν απαιτητικά γραφικά, αλλά δε χρειάζονται multi-GPU λύσεις. Το δεύτερο αγαπημένο μου genre είναι τα FPS κι για αυτά το σκέφτομαι... Όσο για ενδεχόμενη βλάβη στο τροφοδοτικό, ούτε πώς βρέθηκε στα χέρια μου δεν θα ξέρω ...
Ailuros Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 RPGs παίζω κυρίως, τα οποία ναι μεν έχουν απαιτητικά γραφικά, αλλά δε χρειάζονται multi-GPU λύσεις. Το δεύτερο αγαπημένο μου genre είναι τα FPS κι για αυτά το σκέφτομαι... Στα περισσότερα πρόσφατα FPS πλην του καταραμένου Crysis και των παραγώγων του θα δεις καλές διαφορές. Για τα RPGs τίποτα το ιδιαίτερο σε γενικές γραμμές.
NOPSTRIM Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά πρέπει να είναι πρόβλημα των drivers 9.1 γιατί μόλις έβαλα ξανά τους 8.12 όλα οκ! Επίσης έβαλα τους 9.1 και σε έναν φίλο μου και τα ίδια...
Ailuros Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά πρέπει να είναι πρόβλημα των drivers 9.1γιατί μόλις έβαλα ξανά τους 8.12 όλα οκ! Επίσης έβαλα τους 9.1 και σε έναν φίλο μου και τα ίδια... ΄Ετσι κι αλλιώς δεν έδινε ο 9-άρης τις τρομερές βελτιστοποιήσεις σε επιδόσεις έναντι 8.12 (μάλλον τίποτα). Λογικά υπομονή μέχρι την επόμενη επίσημη έκδοση.
NOPSTRIM Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 μάλιστα στην αντίστοιχη ενότητα εδώ μέσα, κάποιος είχε δημοσιεύσει ένα review που έδειχνε ότι 8.12 > 9.1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.