Προς το περιεχόμενο

4870X2: Mem clock διαφορά μεταξύ SAPPHIRE και ASUS;;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω μια 4870X2, αλλά έχω μια ερώτηση που με προβληματίζει:

Παρατήρησα ότι οι εν λόγω κάρτες φαίνεται να έχουν διαφορά στο Mem clock frequency. Συγκεκριμένα οι:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510672

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513351

Η SAPPHIRE δείχνει να έχει 900ΜΗz και η ASUS φαίνεται να έχει 3.66GHz !!!

Καμία σχέση δηλαδή!!

Τι συμβαίνει; Υπάρχουν όντως αυτές οι τεράστιες διαφορές ή πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους;;

Πάντως και στο site της Asus αναφέρεται η ίδια συχνότητα για τη μνήμη, δηλαδή 3.66GHz:

http://gr.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=8&l3=774&l4=0&model=2506&modelmenu=1

Στο site της Sapphire δεν αναφέρει πουθενά σαφή specs για την 4870X2 της εταιρίας...

http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=251&grp=3

Έχω μπερδευτεί.. Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι συμβαίνει;;

Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η SAPPHIRE δείχνει να έχει 900ΜΗz και η ASUS φαίνεται να έχει 3.66GHz !!!

τα 3600mhz είναι τα effective των 900mhz GDDR5 :-)

Δημοσ.
τα 3600mhz είναι τα effective των 900mhz GDDR5 :-)

Ρε τους πονηρούς τη κάνουν για να πουλήσουν..Κοίτα τη μάθαμε και σήμερα!!

ThReSh you saved the day!:P

Δημοσ.

Δηλαδή μούφα η διαφορά των MHz ανάμεσα στις δύο κάρτες!..

Οπότε μάλλον θα προτιμήσω τη Sapphire, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να πάω σε Asus και να πληρώσω παραπάνω πιστεύετε;;

Δημοσ.

Η Asus πάντα έχει "εντυπωσιακότερη" και με περισσότερα καλούδια (μερικές φορές δίνει και παιχνίδια) συσκευασία σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες.

Δημοσ.

Καλά, εκτός συσκευασίας και games κτλ., υπάρχει άλλος ουσιαστικός λόγος να προτιμήσω Asus;; Π.χ. καλύτερες ψύκτρες, καλύτεροι, πιο ποιοτικοί ανεμιστήρες, καλύτερη πλακέτα, πυκνωτές κτλ.;;..

Δημοσ.

Το αν έχει καλύτερες ή έστω διαφορετικές ψύκτρες κτλ. εξαρτάται από το εκάστοτε μοντέλο και μ' ένα απλό ψάξιμο το βλέπεις.

Σχετικά με τα pcb's και τους πυκνωτές συνήθως όλες οι εταιρίες ακολουθούν το reference design είτε της nVIDIA είτε της ATI (αλλά όχι πάντα).

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες και ξέρω ότι μπορεί να έχουν κάποια ελαφρώς διαφορετική υλοποίηση, π.χ. ψύκτρα με heatpipes ή με 2 ανεμιστήρες κτλ. Αυτό που ρωτάω είναι αν οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις που φαίνονται στα links του e-shop που έχω παραθέσει, και οι οποίες φαίνεται να ακολουθούν κατά γενικό κανόνα το default design της ATI για τις 4870Χ2, έχουν κάποιες διαφορές ουσιαστικές στη ποιότητα της πλακέτας, στη ποιότητα των πυκνωτών πάνω στη πλακέτα στη ποιότητα του (μόνου) ανεμιστήρα κτλ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Δεν συγκρίνω εντελώς διαφορετικές υλοποιήσεις γιατί ξέρω πως είναι ανούσιο..

Ευχαριστώ.

-----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 03 : 56 : 53-----

Και κάτι άλλο άσχετο με τη ποιότητα κατασκευής: Η 4870Χ2 σε σύγκριση με την 9800GX2 είναι καλύτερη-ανώτερη σε επιδόσεις;; Αξίζει η αλλαγή από 9800GX2 σε 4870Χ2;;

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Δηλαδή οι διαφορές στις επιδόσεις θα είναι ελάχιστες εννοείς φαντάζομαι.. Βέβαια εγώ θέλω να στραφώ και σε ATI λόγω drivers, που πιστεύω είναι πολύ σταθερότεροι από τους αντίστοιχους της nVidia και με πολύ λιγότερα προβλήματα. Επίσης, μπορεί να σας φανεί παράξενο, ή "τρελό" αυτό που θα πω, αλλά έχω μια εντύπωση ότι οι κάρτες ATI δίνουν καλύτερη εικόνα, ακόμη και μέσα στα Windows. Το έχω παρατηρήσει προσεκτικά και πιστεύω ότι ίσως ισχύει.. σε αυτό δεν μπορώ να είμαι απόλυτος βέβαια.. Αλλά γενικά τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω προς ATI μεριά για αυτούς και για άλλους λόγους.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μπορείς να τις πεις ελάχιστες τις διαφορές αλλά για τα λεφτά που δίνεις το κέρδος σε επίδοση σε σχέση με την 9800GX2 είναι απλά για γέλια

Δημοσ.
Δηλαδή οι διαφορές στις επιδόσεις θα είναι ελάχιστες εννοείς φαντάζομαι.. Βέβαια εγώ θέλω να στραφώ και σε ATI λόγω drivers, που πιστεύω είναι πολύ σταθερότεροι από τους αντίστοιχους της nVidia και με πολύ λιγότερα προβλήματα. Επίσης, μπορεί να σας φανεί παράξενο, ή "τρελό" αυτό που θα πω, αλλά έχω μια εντύπωση ότι οι κάρτες ATI δίνουν καλύτερη εικόνα, ακόμη και μέσα στα Windows. Το έχω παρατηρήσει προσεκτικά και πιστεύω ότι ίσως ισχύει.. σε αυτό δεν μπορώ να είμαι απόλυτος βέβαια.. Αλλά γενικά τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω προς ATI μεριά για αυτούς και για άλλους λόγους.

Μηπως με αυτα που διαβαζω να παω να παιξω Λοττο ????

Οι ΑΤΙ δινουν λιγο πιο crisp εικονα απο τις NVIDIA αλλα οι δευτερες δινουν πιο smooth εικονα. Με λιγα λογια τα ιδια πανω κατω ειναι και οι 2 εταιρειες απο τοτε που βγηκε η σειρα 8800.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...