dark_banishing Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Το χαμηλότερο που έχω δει να παίρνουν είναι 200 ευρώ.
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 ΕΓΣΑ 87 τί είναι?Συντεταγμένες πως παίρνω? Μπορώ εγώ που δεν είμαι σχετικός με το επάγγελμα αλλά ξέρω από σχεδιαστικά προγράμματα Corel, Illustrator κλπ? Μικρές εγκατατάσεις τί εννοείς? Πόσο μικρές ήταν δηλαδή? Αυτο που χρειάζεται ειναι να βρείς ενα γενικο τοπογραφικο τις περιοχης που βρίσκεται το οικοπεδο. Μετα το περνας στο Autocad και βρισκεις τις συντεταγμενες του δικου σου οικοπεδου. Αυτες τις μετατρεπεις σε συστημα ΕΓΣΑ 87, βρισκεις τις κορυφες του οικοπεδου σου, ετοιμαζεις την μελετη σου, την υπογραφει τοπογραφος ή πολιτικος μηχανικος και την καταθέτεις... Αν δεν γνωρίζεις απο το αντικειμενο είναι λιγο δυσκολο να τα ετοιμασεις μόνος. Ασε που θα πληρώσεις για την υπογραφή του μηχανικου ουτος η αλλος. Μικρές εννοώ γύρω στα 4 στρέματα το κάθε οικόπεδο. Απο Kw δεν θυμαμαι.
zoranb Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 4 στρέματα λες μικρές? Άλλος έχει καταθέσει 750μέτρα, αυτό πώς λέγεται?
grigas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 όταν η γυναίκα σου μείνει έγγυος, μην πας σε μαιευτήριο...ρώτα σε κανένα φόρουμ γυναικολόγων και ξεγέννησέ την μόνος σου! ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????? άμα αρχίσει ο κάθε ιδιώτης να καταθέτει στις υπηρεσίες δικά του σχέδια και μελέτες, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...
zoranb Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 όταν η γυναίκα σου μείνει έγγυος, μην πας σε μαιευτήριο...ρώτα σε κανένα φόρουμ γυναικολόγων και ξεγέννησέ την μόνος σου! ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????? άμα αρχίσει ο κάθε ιδιώτης να καταθέτει στις υπηρεσίες δικά του σχέδια και μελέτες, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος... Το πολύ πολύ να μου την ακυρώσουν! και δεύτερον δεν είμαι ο οποιοσδήποτε πελάτης,έχω σχέση με την σχεδίαση!
grigas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 ε όπως και να το κάνουμε όμως με βάση το βασιλικό διάταγμα του '36 και τις τροποποιήσεις/προσθήκες του που καθορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, το τοπογραφικό σου, θα είναι ένα κωλόχαρτο, χωρίς καμία αξία και νομική υπόσταση.
sozirarak Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Το πολύ πολύ να μου την ακυρώσουν!και δεύτερον δεν είμαι ο οποιοσδήποτε πελάτης,έχω σχέση με την σχεδίαση! φιλε μου σχεδιαση με σχεδιαση εχει διαφορα, ουτε εγω μπορω να σχεδιασω ρουχα ουτε ομως ο ασλανης η ο κωστετσος μπορει να κανει τοπογραφικα. Η τοπογραφια ειναι μερος μιας επιστημης που λεγεται γεωδαισια. Ζητας να μαθεις απο 2-3 post οσα μαθαμε σε 4-5 χρονια στην σχολη, ρωτας τι ειναι το ΕΓΣΑ 87', δηλαδη αμα σου αναλυσω θα καταλαβεις? εκτος και αν θελεις να κατσουμε εδω κανα δυο χρονια να σου κανω μαθηματα ανωτερης γεωδαισιας. Με την λογικη σου μην πηγαινεις στον γιατρο κανε εσυ την θεραπεια, μην πας στο σουπερ μαρκετ και τα παρεις ετοιμα, προσπαθησε να παρασκευασεις τα τροφιμα που καταναλωνεις, μην πας στο βενζιναδικο αλλα κατσε και φτιαξε βενζινη σε ενα εργαστηριο....ημαρτον......για να τελειωνουμε η πηγαινεις σε τοπογραφο η πολιτικο μηχανικο (Π.Ε. η Τ.Ε.) η ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΤΕΛΟΣ.
Ather Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Καλά δε νομίζω να χρειάζεται 4-5 χρόνια μελέτης για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά μόνος του. Αν του έδειχνε ένας τοπογράφος από κοντά και του εξηγούσε για 1-2 μέρες ίσως και να τα κατάφερνε. Είναι αυτό που λένε "Αν ξέρεις να το κάνεις είναι εύκολο" και ο δικηγόρος με τη λογική αυτή μόνο αγορεύει και διαβάζει νόμους ενώ εγώ πατάω τα πλήκτρα και γράφω προγράμματα Τώρα μέσα από ένα forum είναι λίγο αστείο να θέλει να μάθει κανείς τέτοια πράγματα. Στο τέλος θα χρειαστεί υπογραφή οπότε θα τα σκάσεις που θα τα σκάσεις... μη σκας χωρίς λόγο. Φιλικά.
zoranb Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 φιλε μου σχεδιαση με σχεδιαση εχει διαφορα, ουτε εγω μπορω να σχεδιασω ρουχα ουτε ομως ο ασλανης η ο κωστετσος μπορει να κανει τοπογραφικα. Η τοπογραφια ειναι μερος μιας επιστημης που λεγεται γεωδαισια. Ζητας να μαθεις απο 2-3 post οσα μαθαμε σε 4-5 χρονια στην σχολη, ρωτας τι ειναι το ΕΓΣΑ 87', δηλαδη αμα σου αναλυσω θα καταλαβεις? εκτος και αν θελεις να κατσουμε εδω κανα δυο χρονια να σου κανω μαθηματα ανωτερης γεωδαισιας. Με την λογικη σου μην πηγαινεις στον γιατρο κανε εσυ την θεραπεια, μην πας στο σουπερ μαρκετ και τα παρεις ετοιμα, προσπαθησε να παρασκευασεις τα τροφιμα που καταναλωνεις, μην πας στο βενζιναδικο αλλα κατσε και φτιαξε βενζινη σε ενα εργαστηριο....ημαρτον......για να τελειωνουμε η πηγαινεις σε τοπογραφο η πολιτικο μηχανικο (Π.Ε. η Τ.Ε.) η ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΤΕΛΟΣ. Καλά άμα σου ζητάγανε κι εσένα 600E για το συγκεκριμένο τοπογραφικό τότε θα σου έλεγα εγώ εάν θα έψαχνες να βρείς τρόπο να τα γλιτώσεις. Άσε γιατί εύκολα τα λέτε όλα αυτά για να υποστηρίξετε τους συναδέλφους αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, τον κοσμάκι που πληρώνει ποιός τον προστατεύει;
ApSiMan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Καλά άμα σου ζητάγανε κι εσένα 600E για το συγκεκριμένο τοπογραφικό τότε θα σου έλεγα εγώ εάν θα έψαχνες να βρείς τρόπο να τα γλιτώσεις. Άσε γιατί εύκολα τα λέτε όλα αυτά για να υποστηρίξετε τους συναδέλφους αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, τον κοσμάκι που πληρώνει ποιός τον προστατεύει; Με την σειρά σου κ εσύ θα χρεώσεις κάποιο αντίστοιχο υπέρογκο ποσό για κάποια από τις υπηρεσίες που προσφέρεις...... And it goes on.... PS1 Λυπηρό αλλά το παρατηρώ πολύ αυτό το φαινόμενο..... PS2 (Δεν έχω ιδέα αν 600€ είναι πολλά ή όχι, πάντως δεν είναι κ το ωραιότερο πράγμα να προσπαθεί κάποιος να "μάθει" την δουλειά του άλλου σε 2 μέρες....ότι τέχνη κ να είναι αυτή...)
thief7710 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Φιλε μου το οτι εχεις μαθει να σχεδιαζεις στο Corel οπως ειπες δεν εχει καμια μα απολυτως καμια σχεση με το τοπογραφικο. Ενα ΕΓΣΑ 87 σου πεταξε το παλικαρι πιο πανω και χαθηκες. Θες τοπογραφο.-
johnnyestia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Ή εναλλακτικά μπορείς να αποτανθείς σε κάποιον πολιτικό μηχανικό ή υπομηχανικό
sozirarak Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Καλά άμα σου ζητάγανε κι εσένα 600E για το συγκεκριμένο τοπογραφικό τότε θα σου έλεγα εγώ εάν θα έψαχνες να βρείς τρόπο να τα γλιτώσεις. Άσε γιατί εύκολα τα λέτε όλα αυτά για να υποστηρίξετε τους συναδέλφους αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, τον κοσμάκι που πληρώνει ποιός τον προστατεύει; σε χτεσινο post μου σου ειπα να κανεις ερευνα αγορας και να μην δωσεις τα 600 η οποινδηποτε αλλο ποσο σου ζητησουν. Ψαξου λιγο και σε καποιον συναδελφο που ειναι νεος στο επαγγελμα και λογικα θα σου ζητησει λιγοτερα. Τοπογραφικο με τοπογραφικο εχει διαφορα, δεν υπαρχει μια τιμη για ολα τα τοπογραφικα. Η τιμη επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες. Παντως και εσυ να το κανεις, και τοπογραφια τελεια να ξερεις και να εφαρμοσεις τους τροπους τοπογραφικης αποτυπωσης δεν θα εχει ισχυ αν δεν εχει υπογραφη και σφραγιδα τοπογραφου μηχανικου ή πολιτικου μηχανικου. Οσο τελειο και να ειναι το σχεδιο σου δυσκολα θα βρεις καποιον να στο υπογραψει, εγω προσωπικα δεν το εχω κανει και ουτε θα το κανω ποτε. Υπογραφη = ευθυνη που αναλαμβανεις σε οποιονδηποτε λαθος εχει κανει αυτος που το μετρησε και αυτος που το σχεδιασε.
lary7 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μην πέσετε να τον φάτε τον ανθρωπο.... Δεν χρειάζεται να παει να μετρήσει κάποιος. Απλά τις κορυφες χρειάζεται, και αυτό για μια πρόχειρη μελέτη που πρέπει να καταθέσει και που κατα πασα πιθανότητα θα αποριφθεί.... 100-150Ε είναι μια καλή τιμή αμα βρείς, και αυτά οχι γιατι έχει πολύ δουλειά αλλά γιατι στους μηχανικούς πληρώνεις την σφραγίδα. Και το λέω χωρίς να θέλω να προσβάλω τους τοπογράφους, των οποίων η δουλειά είναι πολύ σημαντική, απλά οχι σε αυτη την περίπτωση. PS: Σε 750 τμ τι φωτοβολταικα να βάλεις?? Για κανενα τροχόσπιτο καλα ειναι αλλα για παραγωγή....
toulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Έπεσα τυχαία σε αυτό το μήνυμα και πραγματικά με στεναχωρεί όταν διαπιστώνω ότι με πολύ μεγάλη ευκολία κάποιοι ξεφτιλίζουν ένα επάγγελμα, στην προκειμένη περίπτωση του Τοπογράφου. Το να έχεις σπουδάσει 5 χρόνια σε μια σχολή, να χρησιμοποιείς εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ και να αναλαμβάνεις την ευθύνη υπογράφοντας πως γίνεται να κοστολογείται 100 - 150€? Πάμε καλά? Κομμωτήριο πας για ένα φουλ σέρβις και δίνεις 150€! Καλό είναι να σκεφτόμαστε πριν ποστάρουμε και να μη ξεφτιλίζουμε την κάθε επιστήμη με τόση ευκολία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.