zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να κάνω τοπογραφικό σε ένα κτήμα. Πως γίνεται; Χρειάζομαι τοπογράφο για να το κάνω; Εννοώ είναι κάτι το ιδιαίτερο ή απλώς μπορώ να πάω να το μετρήσω μόνος μου και μετά να βγάλω μια αεροφωτογραφία, ώστε μετά να παραδόσω ένα σχέδιο όπου θα φαίνονται οι διαστάσεις του από τα μέτρα που θα έχω πάρει κλπ. Απλό μεν αλλά χρειάζονται και άλλες μετρήσεις σε ένα τοπογραφικό; Ξέρει κανείς;
sozirarak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να κάνω τοπογραφικό σε ένα κτήμα. Πως γίνεται; Χρειάζομαι τοπογράφο για να το κάνω; Εννοώ είναι κάτι το ιδιαίτερο ή απλώς μπορώ να πάω να το μετρήσω μόνος μου και μετά να βγάλω μια αεροφωτογραφία, ώστε μετά να παραδόσω ένα σχέδιο όπου θα φαίνονται οι διαστάσεις του από τα μέτρα που θα έχω πάρει κλπ.Απλό μεν αλλά χρειάζονται και άλλες μετρήσεις σε ένα τοπογραφικό; Ξέρει κανείς; εννοειτε θα απευθυνθεις σε τοπογραφο η πολιτικο μηχανικο (Π.Ε. ή Τ.Ε.). περισσοτερες πληροφοριες http://www.michanikos.gr Αληθεια μονος σου πως θα το μετρουσες? ειμαι περιεργος.... αμα το κανεις μονο σου την αλλη φορα που θα αρρωστησεις εσυ η καποιος δικος σου ανθρωπος, μην πας σε γιατρο η σε νοσοκομειο, κανε εσυ την διαγνωση και δωσε την θεραπεια.
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να κάνω τοπογραφικό σε ένα κτήμα. Πως γίνεται; Χρειάζομαι τοπογράφο για να το κάνω; Εννοώ είναι κάτι το ιδιαίτερο ή απλώς μπορώ να πάω να το μετρήσω μόνος μου και μετά να βγάλω μια αεροφωτογραφία, ώστε μετά να παραδόσω ένα σχέδιο όπου θα φαίνονται οι διαστάσεις του από τα μέτρα που θα έχω πάρει κλπ.Απλό μεν αλλά χρειάζονται και άλλες μετρήσεις σε ένα τοπογραφικό; Ξέρει κανείς; Μπορεις να το μετρησεις οσες φορες θελεις, αλλα σαν εγγραφο, το τοπογραφικο για να εχει νομιμη ισχυ, πρεπει να εχει σφραγιδα-υπογραφη τοπογραφου ή πολ. μηχανικου. Για να θελεις τοπογραφικο λογικα θα το θες για καποιο συμβολαιο αγοροπωλησιας κλπ, αρα ειναι αναγκαιο να απευθυνθεις σε ενα μηχανικο, η σε ενα τοπογραφο, ωστε να κανεις σωστα τη δουλεια σου. Ετσι κι αλλιως μια φορα θα το κανεις και το εγγραφο ( το προτωτυπο) θα παραμενει παντα σε εσενα.
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μπορεις να το μετρησεις οσες φορες θελεις, αλλα σαν εγγραφο, το τοπογραφικο για να εχει νομιμη ισχυ, πρεπει να εχει σφραγιδα-υπογραφη τοπογραφου ή πολ. μηχανικου.Για να θελεις τοπογραφικο λογικα θα το θες για καποιο συμβολαιο αγοροπωλησιας κλπ, αρα ειναι αναγκαιο να απευθυνθεις σε ενα μηχανικο, η σε ενα τοπογραφο, ωστε να κανεις σωστα τη δουλεια σου. Ετσι κι αλλιως μια φορα θα το κανεις και το εγγραφο ( το προτωτυπο) θα παραμενει παντα σε εσενα. Όχι δεν πρόκειται για συμβόλαιο αγοραπωλησίας, το θέλω για άδεια φωτοβολταϊκών! Απλώς άκουσα ένα κόστος 600euros ε και μου έφυγε το καφάσι όπως καταλαβαίνετε! Έλεος, ε έλεγα εάν δεν είναι για κάτι επίσημο να το έκανα μόνος, είναι κανείς τοπογράφος εδώ?
sozirarak Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Όχι δεν πρόκειται για συμβόλαιο αγοραπωλησίας, το θέλω για άδεια φωτοβολταϊκών! Απλώς άκουσα ένα κόστος 600euros ε και μου έφυγε το καφάσι όπως καταλαβαίνετε! Έλεος, ε έλεγα εάν δεν είναι για κάτι επίσημο να το έκανα μόνος, είναι κανείς τοπογράφος εδώ? κανε ερευνα αγορας, για ποσα τετραγωνικα,στρεματα μιλαμε? και σε ποια περιοχη? μην πας στον πρωτο που θα σου πει μια τιμη, αν θες ρωτα καποιο μηχανικο που ειναι νεος και λογικα θα κανει καλυτερες τιμες.
pournaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Όχι δεν πρόκειται για συμβόλαιο αγοραπωλησίας, το θέλω για άδεια φωτοβολταϊκών! Απλώς άκουσα ένα κόστος 600euros ε και μου έφυγε το καφάσι όπως καταλαβαίνετε! Έλεος, ε έλεγα εάν δεν είναι για κάτι επίσημο να το έκανα μόνος, είναι κανείς τοπογράφος εδώ? Ναι, οπωσδηποτε ερευνα σε πολλους (εστω και ασχετους τελειως με εσενα και τον περιγυρο σου). Ουτως η αλλως, οπως λεει και το τοπογραφικο, τα ορια θα υποδειχτουν απο εσενα, απο τον τοπογραφο το μονο που θελεις ειναι να σου κανει το σχεδιο και να σου υπογραψει.
thief7710 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Πρεπει οπωσδηποτε να πας σε τοπογραφο.Αν το κανεις μονος σου (με μετροταινια θα το εκανες φανταζομαι) και απλα ζωγραφισεις το χωραφι δεν εχει καμια αξια.Στο τοπογραφικο φαινονται περα απο το σχεδιο του οικοπεδου σου,οι συντεταγμενες των κορυφων,οι γυρω δρομοι (αν υπαρχουν κτλ).Για την τιμη δεν ξερω να σου απαντησω αν ειναι υπερβολικη η οχι γιατι εχω λιγους μολις μηνες στο επαγγελμα και δεν ξερω ποσο κανει τι. Ενα απλο τοπογραφικο σχεδιο παντως κοστιζει γυρω στα 300 ευρω.Δεν ξερω στην περιπτωση σου μηπως χρειαζεται κατι παραπανω και για αυτο σου ειπανε 600. Επισης ξερω οτι σε διαφορες πολεις (ας πουμε στο Βολο) οι τοπογραφοι εχουν μαζευτει και εχουν βγαλει ταριφα - παιρνουν ολοι τα ιδια, και μαλιστα πολλα λεφτα - ενω σε αλλες πολεις ειναι στην κριση του καθενος το ποσα θα σου παρει (εμεις ετσι ειμαστε εδω γρρρρρ ). Οποτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι μια βολτα σε 2 3 συναδελφους να σου πουνε. edit:Αν εισαι απο Λαρισα pm me
johnnyestia Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Για τί δουλειά θέλεις την τοπογραφική αποτύπωση? Edit: τώρα είδα πως την θέλεις για άδεια φωτοβολταϊκών. Αυτές οι δουλειές πληρώνονται
zoranb Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Για τί δουλειά θέλεις την τοπογραφική αποτύπωση? Edit: τώρα είδα πως την θέλεις για άδεια φωτοβολταϊκών. Αυτές οι δουλειές πληρώνονται Δηλαδή εάν απλά ζητήσω ένα τοπογραφικό και δεν πω πως είναι για φωτοβολταϊκά δεν θα έχει την ίδια χρέωση?
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 4 παρομοια τοπογραφικά ειχα κανει για 1 θείο μου πριν κανα χρόνο. Δεν ειναι δύσκολα ουτε χρειάζονται μεγάλη ακρίβεια. Καποιος που ξέρει σχεδιο μπορεί να σου τα κανει αρκει να εχεις ενα τοπογραφικο της περιοχης με συντεταγμενες καποιον σημειων. Μετα τα μετατρεπεις σε ΕΓΣΑ 87 κτλ. Το ποιο πιθανο ειναι να παρεις τα @@@δια σου σχετικα με την αδεια οπότε δες αν μπορεις να τα κανεις καπου φθηνα. Χρειάζονται σφραγιδα πολιτικου ή τοπογράφου παντος.
ApSiMan Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 .........Το ποιο πιθανο ειναι να παρεις τα @@@δια σου σχετικα με την αδεια οπότε δες αν μπορεις να τα κανεις καπου φθηνα. Χρειάζονται σφραγιδα πολιτικου ή τοπογράφου παντος. Τόσο δύσκολο είναι να πάρεις άδεια για φωτοβολταϊκά???
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Για μικρές εγκαταστάσεις αν θυμάμαι καλα δώσανε αδειες σε ελάχιστες μελέτες. Απο χαρτια δεν ειναι δύσκολο, αλλα αμα εγκρίνουν 1/1000 τότε οπως καταλαβαινεις είναι σχεδον αδύνατον. Εμας απο τις 4 μελέτες περιμένουμε ακομα απάντηση.
zoranb Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 4 παρομοια τοπογραφικά ειχα κανει για 1 θείο μου πριν κανα χρόνο. Δεν ειναι δύσκολα ουτε χρειάζονται μεγάλη ακρίβεια. Καποιος που ξέρει σχεδιο μπορεί να σου τα κανει αρκει να εχεις ενα τοπογραφικο της περιοχης με συντεταγμενες καποιον σημειων. Μετα τα μετατρεπεις σε ΕΓΣΑ 87 κτλ.Το ποιο πιθανο ειναι να παρεις τα @@@δια σου σχετικα με την αδεια οπότε δες αν μπορεις να τα κανεις καπου φθηνα. Χρειάζονται σφραγιδα πολιτικου ή τοπογράφου παντος. ΕΓΣΑ 87 τί είναι? Συντεταγμένες πως παίρνω? Μπορώ εγώ που δεν είμαι σχετικός με το επάγγελμα αλλά ξέρω από σχεδιαστικά προγράμματα Corel, Illustrator κλπ? Για μικρές εγκαταστάσεις αν θυμάμαι καλα δώσανε αδειες σε ελάχιστες μελέτες. Απο χαρτια δεν ειναι δύσκολο, αλλα αμα εγκρίνουν 1/1000 τότε οπως καταλαβαινεις είναι σχεδον αδύνατον. Εμας απο τις 4 μελέτες περιμένουμε ακομα απάντηση. Μικρές εγκατατάσεις τί εννοείς? Πόσο μικρές ήταν δηλαδή?
johnnyestia Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Απ'όσο ξέρω οι άδειες για φωτοβολταϊκά έχουν κορεστεί, εννοώντας ότι η αρμόδια αρχή έχει καλύψει πλέον τα φορτία που είχε θέσει σαν στόχο και δεν δέχεται νέες αιτήσεις. Ρώτα κάποιον που ασχολείται ενεργά με το θέμα γιατί αλλιώς δύσκολα θα βγάλεις άκρη με την χαρτούρα. Αν για την έκδοση της άδειας σου ζητήσουνε και τοπογραφικό, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό πρέπει να φέρει την σφραγίδα κάποιου που έχει την σχετική άδεια για την έκδοση τοπογραφικών. Για αυτό λέω πως αυτές οι δουλειές πληρώνονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.