Προς το περιεχόμενο

Χρόνιo πρόβλημα (μητρικής;) χωρίς λύση...

Astrovilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το apc 750va, μέχρι τώρα σκυλι και το σηκώνει κανονικα το σύστημα ακόμη και στο gta 4 που το γονατιζει το σύστημα. Αν κλεισω και αναψω το τροφοδοτικό παίρνει μπρος κατευθείαν.

Δημοσ.

Διαβαστε κατευθειαν ποιο ηταν το προβλημα.

Η εαν εχετε διαθεση ριξτε μια ματια στο "χρονικο" που ακολουθει...

Ειχα αγορασει ενα multirama pc πριν ~5χρονια(celeron d 2.66 478/μητρικη chaintech -κατι παρομοια ασκημο- /256ραμ/60gb/dvd-r ricoh παρεα με ενα 300αρη psu no name).

Στο 8μηνο λοιπον αρνηθηκε να αναψει,το πηγαινω στο σερβις και αλλαζουν την μητρικη με μια gigabyte 800vm(χαρα εγω μιας και η συγκεκριμενη υποστηριζε και sata.)

Σε καποια φαση προσθεσα αλλα 512mb ram + 250αρη σκληρο + 9600xt+dvd rom sony και αρχισε να μην αναβει με την πρωτη(ιδια συμπτωματα με τα δικα σας),τροφοδοτικο σκεφτηκα..

Το αλλαζω με ενα lc 350 (μιας και ηταν πλεον το δευτερο μηχανημα μεσα στο σπιτι).Για κανενα ~6μηνο ολα καλα.

Μετα ξεκινησε παλι τα ιδια ανα περιοδους...Καταριεμαι την ωρα και την στιγμη που πηρα το φτηνο lc και αποφασιζω να αγορασω κατι σχετικα σοβαρο,ενα hiper 425.

Παλι στην αρχη δουλευε μια χαρα και τα χριστουγεννα αποφασισε να πεισμωσει και να αρχισει τα ιδια.

Μιας και ολες τις φορες ειχαν δοκιμαστει ολα τα εξαρτηματα πριν την αλλαγη τροφοδοτικου για την καλη λειτουργια τους(hdd/ram/dvd-r/vga ακομα και τα καλωδια usb)κατεληξα οτι φταει η μητρικη και απλα αποφασισα να μην ξανασχοληθω και παρρηγγειλα αλλο μηχανημα.

Σε μια αναλαμπη που ειχα ενω περιμενα τα καινουργια κομματια μου σκεφτηκα πως εφταιγε κατι που δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο...

Το κουμπι πανω στο κουτι!!!!

Μαλλον ειχα πεσει σε ελλατωματικο(η απλα χαλασε) και δεν εκανε σωστη επαφη...

Το ξεσυνδεσα και δοκιμασα απλα με γυμνα καλωδια και δουλεψε κανονικοτατα.

Τελικα το συνδεσα στο κουμπι του reset και το προβλημα οριστικα λυθηκε...

Δοκιμαστε το και εσεις,η εναλλακτικα οριστε απο το bios να ανοιγει το pc απο το keybord/mouse...

Δημοσ.
Λοιπον να σας πω και εγω μια ιστορια...

Ειχα αγορασει ενα multirama pc πριν ~5χρονια(celeron d 2.66 478/μητρικη chaintech -κατι παρομοια ασκημο- /256ραμ/60gb/dvd-r ricoh παρεα με ενα 300αρη psu no name).

Στο 8μηνο λοιπον αρνηθηκε να αναψει,το πηγαινω στο σερβις και αλλαζουν την μητρικη με μια gigabyte 800vm(χαρα εγω μιας και η συγκεκριμενη υποστηριζε και sata.)

Σε καποια φαση προσθεσα αλλα 512mb ram + 250αρη σκληρο + 9600xt+dvd rom sony και αρχισε να μην αναβει με την πρωτη(ιδια συμπτωματα με τα δικα σας),τροφοδοτικο σκεφτηκα..

Το αλλαζω με ενα lc 350 (μιας και ηταν πλεον το δευτερο μηχανημα μεσα στο σπιτι).Για κανενα ~6μηνο ολα καλα.

Μετα ξεκινησε παλι τα ιδια ανα περιοδους...Καταριεμαι την ωρα και την στιγμη που πηρα το φτηνο lc και αποφασιζω να αγορασω κατι σχετικα σοβαρο,ενα hiper 425.

Παλι στην αρχη δουλευε μια χαρα και τα χριστουγεννα αποφασισε να πεισμωσει και να αρχισει τα ιδια.

Μιας και ολες τις φορες ειχαν δοκιμαστει ολα τα εξαρτηματα πριν την αλλαγη τροφοδοτικου για την καλη λειτουργια τους(hdd/ram/dvd-r/vga ακομα και τα καλωδια usb)κατεληξα οτι φταει η μητρικη και απλα αποφασισα να μην ξανασχοληθω και παρρηγγειλα αλλο μηχανημα.

Σε μια αναλαμπη που ειχα ενω περιμενα τα καινουργια κομματια μου σκεφτηκα πως εφταιγε κατι που δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο...

Το κουμπι πανω στο κουτι!!!!

Μαλλον ειχα πεσει σε ελλατωματικο(η απλα χαλασε) και απλα δεν εκανε σωστη επαφη...το ξεσυνδεσα και δοκιμασα απλα με γυμνα καλωδια και δουλεψε κανονικοτατα.

Τελικα το συνδεσα στο κουμπι του reset και το προβλημα λυθηκε...

Δοκιμαστε το και εσεις,η εναλλακτικα οριστε απο το bios να ανοιγει το pc απο το keybord/mouse...

H p6t έχει power on & reset κουμπια πανω στην μητρική. Ούτε με αυτά γίνεται δουλειά.

Δημοσ.
H p6t έχει power on & reset κουμπια πανω στην μητρική. Ούτε με αυτά γίνεται δουλειά.

Και δεν συνδεοντε με εξωτερικο διακοπτη?

Δημοσ.
Τσου. Κανονικά κουμπάκια. Το πατάς και ανάβει. Το πατάς και κάνει reboot.

Προφανως ομως δουλευουν με την ιδια αρχη..

Δοκιμασε το power on απο keyboard μεσα απο το bios και πες αν αναβει κανονικα..

liopyr:Thanks για φωτο.Και δηλαδη πως αναβει?Προφανως και δεν παιζει να πρεπει να ανοιγεις καθε φορα το κουτι...

Δημοσ.

Σαφώς και θα το δοκιμάσω αλλά νομίζω ότι δεν εφαρμόζεται σε μένα η δικιά σου λύση για 2 λόγους

1) ειναι καπως απίθανο να έχουν χαλάσει 2 power buttons

2) Εκεί που το παθαίνει 99% να μην ξαναανάψει είναι κυρίως μετά από restart ή κυρίως μετά από αλλαγές στο bios (πχ αλλαγή στην ώρα ή στo boot priority) Δλδ δεν εμπλέκεται το πάτημα κάποιου κουμπιού απο μένα.

-----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 03 : 05 : 23-----

Εκτός απο αυτα τα κουμπάκια έχει και σύνδέσεις για τα κουμπια του κουτιου κανονικά. Απλα έχει ενσωματωμένα κουμπια για τους overclockers για να μην χρειάζεται να βραχυκυκλώνουν καλώδια.

Δημοσ.

1)Θα συμφωνήσω απολυτα μαζι σου...

2)Να υποθεσω πως εχεις κανει το τελευταιο bios update?

Παιδια,ισως να μην ημουν σαφης...

Καθε συστημα ειναι διαφορετικο και φαινομενικα ιδια προβληματα εχουν διαφορετικες αιτιες.

Απολυτως βασιμο ηταν το σχολιο που εγινε για line τα interactive ups,οπως ακομα και η αναφορα για τροφοδοτικο,πιθανοτατα να φταιει και η μητρικη ισως ακομα τα σκαμπανεβασματα των τασεων του δικτυου σε καθε διαφορετικη περιοχη.κτλ,κτλ,κτλ...

Αλλα απο την στιγμη που αποκλειουμε μια μια τις αιτιες για να βρουμε το προβλημμα,απλα αναφερω αλλη μια πτυχη που μπορειτε να κοιταξετε...

Δημοσ.
1)Θα συμφωνήσω απολυτα μαζι σου...

2)Να υποθεσω πως εχεις κανει το τελευταιο bios update?

Παιδια,ισως να μην ημουν σαφης...

Καθε συστημα ειναι διαφορετικο και φαινομενικα ιδια προβληματα εχουν διαφορετικες αιτιες.

Απολυτως βασιμο ηταν το σχολιο που εγινε για line τα interactive ups,οπως ακομα και η αναφορα για τροφοδοτικο,πιθανοτατα να φταιει και η μητρικη ισως ακομα τα σκαμπανεβασματα των τασεων του δικτυου σε καθε διαφορετικη περιοχη.κτλ,κτλ,κτλ...

Αλλα απο την στιγμη που αποκλειουμε μια μια τις αιτιες για να βρουμε το προβλημμα,απλα αναφερω αλλη μια πτυχη που μπορειτε να κοιταξετε...

Μα αυτό είναι το ζήτημα και σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο για να πείς την λύση στο δικό σου πρόβλημα. Σε μένα πχ δεν εφαρμόζεται, όμως στα παιδιά που έγραψαν πιο πανω θα φανεί πολύ χρήσιμο. :-)

Δημοσ.

Καλημέρα.

Σχετικά με το πρόβλημα με το power button, εγώ όταν το πατάω και το pc αρνείται να ξεκινήσει παρατηρώ ότι τα ανεμιστηράκια δουλεύουν. Άν ήταν πρόβλημα του button δεν θα έπρεπε να μην λειτουργούν και αυτά; ή άλλο το ένα άλλο το άλλο;

Δημοσ.
Καλημέρα.

Σχετικά με το πρόβλημα με το power button, εγώ όταν το πατάω και το pc αρνείται να ξεκινήσει παρατηρώ ότι τα ανεμιστηράκια δουλεύουν. Άν ήταν πρόβλημα του button δεν θα έπρεπε να μην λειτουργούν και αυτά; ή άλλο το ένα άλλο το άλλο;

Άμα σου λειτουργούν τα ανεμιστηράκια άλλα το σύστημα δεν παίρνει μπρος πάει να πει πως κάτι έχει καεί. 99% να είναι η μητρική.

Δημοσ.

liopyr:Thanks για φωτο.Και δηλαδη πως αναβει?Προφανως και δεν παιζει να πρεπει να ανοιγεις καθε φορα το κουτι...

Όχι ρε συ, νταξ... Μάλλον δεν πρόλαβες το edit μου.

Eίναι πρόσθετο feature, για αυτούς που bench-άρουν και τις έχουν πάνω στα τραπέζια.

Ιδιαίτερα βολικό!

Καλημέρα.

Ξεκίνα με ένα bios reset,

shut tha fuck up wash :P

και βλέπουμε. ;)

Δημοσ.

Και για να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι στον προβληματισμό μας.Τα ίδια κι εγώ με την 2η κατα σειρά μητρική της ASUS.Τα ίδια ακριβώς προβλήματα.Η πρώτη ήταν η P5K και η τωρινή η P5KC.Και οι 2 με τα τελευταία bios και με τις μπαταρίες να έχουν αλλαχτεί και στις 2.Αλλά τίποτε.

Να προσθέσω ότι το φαινόμενο παρατη.ρείται συνήθως όταν το μπρίκι είναι κρύο.Δηλαδή κλειστό όλη νύχτα και πάω να το ανοίξω την επομένη.Gigabyte σου ξανάρχομαι.

Υ.Γ. Δεν έχω ups επάνω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...