Astrovilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους... Έχω αγοράσει εδώ και έναν χρόνο περίπου ένα pc από γνωστό κατάστημα με υπολογιστές κτλ. Αρχικά είχα πάνω την motherboard της Asus P5E. Μετά από κανένα μήνα χρήσης παρουσίασε το εξής πρόβλημα. Πάταγα το κουμπί power, τα ανεμιστηράκια άνοιγαν αλλά το pc όχι. Το πήγα για service. Μου άλλαξαν τροφοδοτικό αλλά και motherboard (μου έβαλαν μια καινουρια P5E). To pc δούλεψε μια χαρά για 2-3 μήνες μέχρι που εμφάνισε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Μέσα στο καλοκαιράκι λοιπόν το ξαναπήγα για service, η mb ήταν πάλι αχρηστευμένη και γι' αυτό μου την άλλαξαν με την P5Q Deluxe. Και ενώ για κανέναν εξάμηνο είχα βρει την υγειά μου, εδώ και 15 μέρες έχω πάλι το ίδιο περίπου πρόβλημα. Και λέω περίπου γιατί αυτή την φορά μετά από 5-6 προσπάθειες το pc τελικά ανοίγει. Αλλά ως πότε θα αντέξει να δουλεύει έτσι. Θα έρθει η στιγμή σύντομα που δεν θα ανοίγει καθόλου. Αφού πλέον το αφήνω ανοικτό για μέρες. Έχεις κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει; Σημείωση: το pc είναι συνδεδεμένο σε ups.
liopyr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Τι τροφοδοτικό έχεις, και τί UPS? Αν βγάλεις το ups λύνεται το πρόβλημα?
VKostas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτος υποψήφιος είναι το τροφοδοτικό. Γράψε μας ολόκληρη τη σύνθεση του pc σου αν ξέρεις.
Astrovilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Για το τροφοδοτικό, το μόνο που κατάφερα να δω τώρα που άνοιξα το pc είναι η μάρκα του, Silverstone. Όσο για το υπόλοιπο pc: mb Asus P5Q Deluxe Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz 4GB Ram ATI Radeon HD 3870 X2 και το ups είναι Turbo-X 1500SD
angmar Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Κάπου είχα διαβάσει για προβλήματα που δημιουργούν τα UPS που βγάζουν simulated sine wave και όχι ακριβώς ημιτονοειδές, στα τροφοδοτικά με active pfc. Το τροφοδοτικό σου λογικά έχει active pfc ένω το turbo-x ups λίγο απίθανο να βγάζει ημιτονοειδές κύμα, μάλλον κάτι τέτοιο μου μυρίζει!
Astrovilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Θα το κλείσω το pc απόψε και αύριο το πρωί που θα το ανοίξω, αν μου εμφανιστεί το πρόβλημα θα το συνδέσω απευθείας στην τροφοδοσία για να δω τι θα γίνει.
notios7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 το ιδιο προβλημα εχω και εγω σε μια p5e3-deluxe wi/fi.εκανα τα παντα, μεχρι καινουργιο τροφοδοτικο αλλα το προβλημα παραμενει.αν κλεισεις το πι-σι αλλα δεν κλεισεις το διακοπτη του τροφοδοτικου στο κανει στην επομενη εκκινηση?ερωτηση.
Astrovilos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Όταν λες έχεις το ίδιο πρόβλημα τι εννοείς; Ότι δεν μπορείς και εσύ να ανοίξεις το pc σου; Στο λέω αυτό γιατί όταν κλείσεις το pc και κλείσεις το διακόπτη του τροφοδοτικού είναι αλήθεια ότι την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το pc τότε αρχικά θα ανοίξει, θα σβήσει για 1-2 sec, και μετά θα ξανανοίξει. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ορισμένων motherboard από όσο γνωρίζω και δεν είναι πρόβλημα. Στην δική μου περίπτωση κάνω συνέχεια επανεκκινήσεις μέχρι τελικά να φορτώσει το bios.
dimitris233 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους... Έχω αγοράσει εδώ και έναν χρόνο περίπου ένα pc από γνωστό κατάστημα με υπολογιστές κτλ. Αρχικά είχα πάνω την motherboard της Asus P5E. Μετά από κανένα μήνα χρήσης παρουσίασε το εξής πρόβλημα. Πάταγα το κουμπί power, τα ανεμιστηράκια άνοιγαν αλλά το pc όχι. Το πήγα για service. Μου άλλαξαν τροφοδοτικό αλλά και motherboard (μου έβαλαν μια καινουρια P5E). To pc δούλεψε μια χαρά για 2-3 μήνες μέχρι που εμφάνισε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Μέσα στο καλοκαιράκι λοιπόν το ξαναπήγα για service, η mb ήταν πάλι αχρηστευμένη και γι' αυτό μου την άλλαξαν με την P5Q Deluxe. Και ενώ για κανέναν εξάμηνο είχα βρει την υγειά μου, εδώ και 15 μέρες έχω πάλι το ίδιο περίπου πρόβλημα. Και λέω περίπου γιατί αυτή την φορά μετά από 5-6 προσπάθειες το pc τελικά ανοίγει. Αλλά ως πότε θα αντέξει να δουλεύει έτσι. Θα έρθει η στιγμή σύντομα που δεν θα ανοίγει καθόλου. Αφού πλέον το αφήνω ανοικτό για μέρες. Έχεις κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει; Σημείωση: το pc είναι συνδεδεμένο σε ups. Καλησπέρα! Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ! Μάλιστα, πάω για αλλαγή 3ης συνεχόμενης motherboard, και όλες είναι asus!! Πρώτα είχα την Α8Ν-SLI PREMIUM, και μετά την Μ2Ν-SLI DELUXE, η οποία χάλασε κι αυτή και μου την αντικατέστησαν . Χτες πήγα πάλι το pc μου να το τσεκάρουν στο κατάστημα που το συναρμολόγησα, και μου είπαν πάλι motherboard πρέπει να είναι...Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει, βαρέθηκα να χαλάνε οι μητρικές μου! Όλα αυτά σε διάστημα 1,5-2 χρόνων, ευτυχώς τουλάχιστον που ίσχυε η εγγύηση σε όλες τις περιπτώσεις...Περιμένω να με πάρουν τηλ από βδομάδα να μου το επιβεβαιώσουν και να πάω για ΑΚΟΜΑ μια αλλαγή...
nikosl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με p6t deluxe. Τον έχω και γω σε ups τον υπολογιστή. Θα δοκιμάσω να τον συνδέσω απευθείας στην πρίζα. Βέβαια εμένα έχει και άλλο πρόβλημα. Το ρολόι χάνει περίπου 3-4 λεπτά την μέρα. Άλλαξα την μπαταριούλα στην μητρική αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Πολύ μυστήρια πράγματα. Τροφοδοτικό μην το σκέφτεσαι καθόλου. Τρία έχω δοκιμάσει.
freestyoler93 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 αν δεν φταιει το psu rma και παρε μια αλλη mobo παντως οχι p6
nikosl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ υποπτεύομαι ότι μπορεί να είναι θεμα γείωσης. Όταν κλείσω και ανοιξω τοιν διακόπτη του τροφοδοτικού ανοίγει με την μία το σύστημα αν και μερικές φορές πετάει το σφάλμα ότι δεν έχει εντοπίσει πληκτρολόγιο. Φοβάμαι μηπως απλά είναι θέμα bios και μου δώσουν κανα πραγματικά ελαττωματικό mobo απο αυτά που δεν δουλεύουν όλες οι υποδοχές ddr3.
nikosl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Νίκο,στο κάνει απ'όταν τον πήρες? Ναι απο την πρώτη στιγμη. Αλλα ψαχνόμουν με την υποστήριξη της ασους και μετά ψαχνόμουν με τις γειώσεις στις πρίζες. -----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 02 : 11 : 40----- Το ρολόι δεν το χα προσεξει απο την αρχή. Την τελευταία βδομαδα το πρόσεξα. Απενεργοποίησα την αυτόματη ενημέρωση της ώρας από το ίντερνετ και μέσα σε 6 μέρες πήγαινε σχεδόν μιση ώρα πίσω!!!!! (χωρις να βγει απο το ρεύμα το pc και με καινούρια μπαταριουλα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.