glitsa Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 ελεος τι λετε??χρησιμοποιηστε και υποτιτλους για το κοινο...
afentiko7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σε κάθε σου ποστ γράφεις τόσες πολλές ανακρίβειες που όλο το ινσόμνια να προσπαθούσε να σου απαντήσει δεν θα προλαβαίναμε. Τώρα το τι σχέση έχει το αν θα πρέπει κάποιος να μαθαίνει δείκτες στο πανεπιστήμιο με την μηχανογράφηση ενός δημόσιου οργανισμού μόνο εσύ το ξέρεις. Προσπαθώ να σου πω πως είναι καλύτερα τα παιδιά να μαθαίνουν java και c# ή καλύτερα μόνο c#, παρά δείκτες. Με τη λογική σου να διδασκόμασταν και γλώσσα μηχανής, όχι μόνο assembly. Πάντως εγώ νομίζω πως πας στο πανεπιστήμιο, γι' αυτό ακριβώς το σκοπό, για να φτιάξεις ένα πς ενός οργανισμού (και να το συντηρήσεις) . Ο it technician, θα στήσει τα pcia, ο it developer θα γράψει τον κώδικα, ο analyst θα του πει πως θα κινηθεί, ο dba θα φτιάξει την βάση, ο admin, θα φτιάξει δίκτυο κλπ Ε όλοι αυτοί από σχολές cs, έχουν προελθει. Οπότε μάλλον ο developer πρέπει να ξέρει c# ή java, γιατί υποτίθεται πως αν ξέρεις c#, ξέρεις και asp και το ίδιο για java/servlets. Εκτός αν πέσεις σε τόσο large ceo, που μπορεί να προσλαμβάνει και c++ και php developers. Η φαντάσου τώρα σκηνικό. Ο ένας να σου λέει ξέρω sql server, c#, asp και ο άλλος να σου λέει ξέρω c++, αλλά δεν ξέρω php. Ο phpας να σου λέει δεν έχω δουλέψει με postgre, οπότε να πρέπει να προσλάβεις και κάποιο σχετικό με postgre κλπ.
deminho11 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 To copy or not to copy??? Tί σχέση έχουν με το θρέντ όλα αυτά?
dark_banishing Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Προσπαθώ να σου πω πως είναι καλύτερα τα παιδιά να μαθαίνουν java και c# ή καλύτερα μόνο c#, παρά δείκτες. Με τη λογική σου να διδασκόμασταν και γλώσσα μηχανής, όχι μόνο assembly. Πάντως εγώ νομίζω πως πας στο πανεπιστήμιο, γι' αυτό ακριβώς το σκοπό, για να φτιάξεις ένα πς ενός οργανισμού (και να το συντηρήσεις) . Ο it technician, θα στήσει τα pcia, ο it developer θα γράψει τον κώδικα, ο analyst θα του πει πως θα κινηθεί, ο dba θα φτιάξει την βάση, ο admin, θα φτιάξει δίκτυο κλπ Ε όλοι αυτοί από σχολές cs, έχουν προελθει. Οπότε μάλλον ο developer πρέπει να ξέρει c# ή java, γιατί υποτίθεται πως αν ξέρεις c#, ξέρεις και asp και το ίδιο για java/servlets. Εκτός αν πέσεις σε τόσο large ceo, που μπορεί να προσλαμβάνει και c++ και php developers. Η φαντάσου τώρα σκηνικό. Ο ένας να σου λέει ξέρω sql server, c#, asp και ο άλλος να σου λέει ξέρω c++, αλλά δεν ξέρω php. Ο phpας να σου λέει δεν έχω δουλέψει με postgre, οπότε να πρέπει να προσλάβεις και κάποιο σχετικό με postgre κλπ. popularity (feb 2009)
vandermonde Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Προσωπική μου εμπειρία μήπως? Ξέρω δικτυάδες, που δεν ξέρουν μια από προγραμματισμό και βάσεις και το αντίθετο. εντελως ομως ασχετο ε? οκ απο δω και περα καλο θα ταν να συμπληρωνει ο καθενας μας και μια αιτηση για το που θα δουλεψει ετσι ωστε να διδασκεται μονο οτι του χρειαστει για να βγαλει λεφτα.....με μηδεν παρεκλιση να αποφοιτησει η τελεια μηχανη παραγωγης εμενα η προσωπικη εμπειρια λεει πως οποιος περναει ετσι εργασιες......δεν το κανει επιλεκτικα αλλα οποια πεφτει στον διαβα του....και καποιος που δεν εχει αξιοπρεπεια και φιλοτιμο σε εναν τομεα......δεν ειναι να περιμενεις γενικα και πολυ φιλοτιμο σε οποιοδηποτε αλλο..... Επίσης ξέρω ιεκατζήδες, που μαμάνε φλώρους απόφοιτων αει και ατει. παλι απαντας σε σενα....ακριβως αυτα που λες (απλα να γραφεις κωδικα) τα κανει και ενας απο ιεκ αρα με την λογικη σου δεν θα πρεπε να υπαρχει καν τμημα πληροφορικης ή εχει αλλο σκοπο... ο σκοπος λοιπον του τμηματος αυτου ειναι να βγαλει ατομα με πολλα εφοδια....να διαλεξουν αυτοι το δρομο που τους ταιριαζει....καποιοι να γινουν αυτο που θες εσυ(παπαγαλακια κωδικα και experts high level programming) καποιοι αλλοι ισως κατι μεγαλυτερο....ισως ελαχιστοι διαπρεπουν και φευγουν απο την μπανανια και αυριο μεθαυριο θα ναι σε μια μεγαλη εταιρεια εξω να μας φτιαχνουν games και εμεις να χαζοχαιρομαστε (γραφικα...bump mapping κλπ κλπ ξεχασα τεινουν στο μηδεν ζητηση ε?) Μα έλεγα, ότι αν κάποιος θέλει να γίνει επαγγελματίας δεν του χρειάζονται. θα φτιάχνει ο άλλος ροες και στον ελευθερο του χρόνο θα ψάχνει για το θεώρημα του vandermode? Κανάς πρωτεοτής θα είσαι, η θα γλείφεις τους καθηγητές μπας και γίνεις πδ = δημόσιος κηφήνας, τεμπελχανάς, γιατί αυτά τα 2 που είπες τείνουν στο 0 σε ζήτηση στην αγορά εργασίας. καθεσαι και λες εδω και ποσα ποστς για την αγορα εργασιας......για την επιστημη της πληροφορικης μιλαμε ή για λεφτα και για παρακμιακη κατασταση στην μπανανια? σε αυτα τα τμηματα νομιζω πρωτιστως πανε ατομα που αγαπανε το αντικειμενο σε ολο του το μεγαλειο..ναι και γραφικα και αναλυση εικονας και τεχνητη νοημοσυνη κλπ....και θα ξενερωναν αν το αντικειμενο ηταν μονο τα πληροφοριακα συστηματα, η C# και οτι αλλο μονο(?) ζηταει η παρακμιακη ελληνικη αγορα εργασιας last post και πολυ ασχοληθηκα.....εχω και μια εξεταστικη μπροστα μου και καλως ή κακως εχω δουλιτσα.... δεν την περναω μπαινοντας σε αλλα αμφιθεατρα για να κανω τσατσιλικια ή με αντιγραφες εγω και η "παρεα" μου... by the way... αυτα περι γλειψιμο σε καθηγητες και τεμπελχανας μαλλον σου ταιριαζουν γαντι (βασει των ποστς σου βεβαια)....
Lomar Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 παίρνω θέση για μπαν, και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το οφτόπικ απο όσους τους πρήξαμε τα @@ με την τεχνοκρατία μας. Προσπαθώ να σου πω πως είναι καλύτερα τα παιδιά να μαθαίνουν java και c# ή καλύτερα μόνο c#, παρά δείκτες. Με τη λογική σου να διδασκόμασταν και γλώσσα μηχανής, όχι μόνο assembly. Πάντως εγώ νομίζω πως πας στο πανεπιστήμιο, γι' αυτό ακριβώς το σκοπό, για να φτιάξεις ένα πς ενός οργανισμού (και να το συντηρήσεις) . Ο it technician, θα στήσει τα pcia, ο it developer θα γράψει τον κώδικα, ο analyst θα του πει πως θα κινηθεί, ο dba θα φτιάξει την βάση, ο admin, θα φτιάξει δίκτυο κλπ Ε όλοι αυτοί από σχολές cs, έχουν προελθει. Οπότε μάλλον ο developer πρέπει να ξέρει c# ή java, γιατί υποτίθεται πως αν ξέρεις c#, ξέρεις και asp και το ίδιο για java/servlets. Εκτός αν πέσεις σε τόσο large ceo, που μπορεί να προσλαμβάνει και c++ και php developers. Η φαντάσου τώρα σκηνικό. Ο ένας να σου λέει ξέρω sql server, c#, asp και ο άλλος να σου λέει ξέρω c++, αλλά δεν ξέρω php. Ο phpας να σου λέει δεν έχω δουλέψει με postgre, οπότε να πρέπει να προσλάβεις και κάποιο σχετικό με postgre κλπ. Η c# σε αντίθεση με τη java επιτρέπει τη χρήση pointers, όπως και η c++, όπως και ο παράλληλος προγραμματισμός του cell στο ps3 (το mit, έχει open source κώδικα με παραδείγματα, ενα παιχνίδι είναι και κάτι άλλο που μετράει καποια κατανομή - θερμότητας ίσως - με γραφικά), επίσης το λίνουξ δεν παρέχει στο δημιουργό του κέρδη, αλλά σε αυτον που το χρησιμοποιεί, και ναι αυτό ξεπερνάει στην αγορά κατα πολύ το μόλις 20%. είπαμε πλάκα έχει να κάνει κανείς χοντροκομμένες αμπελοφιλοσοφικές και υπεραπλουστευμένες analύσεις (κωλαριές δλδ), αλλά δεν είναι και απαραίτητο να τον πάρουμε στα σοβαρά, ή να γλυτώσει το δούλεμα. τώρα στα παραπάνω το σχετικό οντόπικ, θα ήτανε πως κάποιος που περνάει τα πάντα με clopyright, είναι φυσικό να λέει ακυρα πράγματα όπως ο αφεντικός, όπως και ο ίδιος το παραδέχεται τα μαθήματα τα περνάει με συνεργασία, άρα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για κάποιον που θέλει να γίνει σωστός επαγγελματίας και να γνωρίζει τι ζητάει η αγορά εργασίας και κατεπέκταση την εξέλιξη των τεχνολογιών.
afentiko7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Κλείνει εδώ το θέμα popularity (feb 2009) Αυτό, λαμβάνει υπόψιν το πρόγραμμα guessing number σε c που είχα κάνει, βρίσκοντας δική μου random συνάρτηση. Θεωρείς ότι θα αγόραζε κανείς τέτοιο πρόγραμμα? εντελως ομως ασχετο ε? οκ απο δω και περα καλο θα ταν να συμπληρωνει ο καθενας μας και μια αιτηση για το που θα δουλεψει ετσι ωστε να διδασκεται μονο οτι του χρειαστει για να βγαλει λεφτα.....με μηδεν παρεκλιση να αποφοιτησει η τελεια μηχανη παραγωγης Ναι δε διαφωνώ. Εσύ που θες διδακτορικό να κάνεις 5 χρόνια, εγώ να βγαίνω στα 2. Κανένα πρόβλημα. και οι δυο ευχαριστημένοι, και εσύ θα απαλλαγείς από την παρουσια μου και εγώ από ανούσια μαθήματα, που δεν έχουν αντίκρυσμα στην αγορά ισως ελαχιστοι διαπρεπουν και φευγουν απο την μπανανια και αυριο μεθαυριο θα ναι σε μια μεγαλη εταιρεια εξω να μας φτιαχνουν games και εμεις να χαζοχαιρομαστε (γραφικα...bump mapping κλπ κλπ ξεχασα τεινουν στο μηδεν ζητηση ε?) Ναι, η αγορά videogames, δεν υπάρχει στην ελλάδα. Αλλά το να δουλέψει κανείς εκεί, δεν είναι κ τόσο δύσκολο ή μάλλον είναι δύσκολο, να βρεις σταθερή δουλειά. Και δεν είναι και κανά σοβαρό κατόρθωμα. Σιγά τα ωά σε αυτα τα τμηματα νομιζω πρωτιστως πανε ατομα που αγαπανε το αντικειμενο σε ολο του το μεγαλειο..ναι και γραφικα και αναλυση εικονας και τεχνητη νοημοσυνη κλπ....και θα ξενερωναν αν το αντικειμενο ηταν μονο τα πληροφοριακα συστηματα, η C# και οτι αλλο μονο(?) ζηταει η παρακμιακη ελληνικη αγορα εργασιας Τράβα σε έναν οργανισμό που έχει ένα ολοκληρωμένο it dept (δικτυάδες, τεχνικοί, προγραμματιστές...) να δεις ποιος παίρνει τα περισσότερα. Και αν χρειάζονται, η ανάλυση εικόνας και τα γραφικά. Και εδώ και στις ΗΠΑ. Δλδ στις ΗΠΑ οι εταιρείες, δεν έχουν developers, dba admins, it admins, technician. Αν πάρεις γύρα τα μεταπτυχιακά, διαφόρων πανεπιστημίων, θα δεις ένα τοπ 500. Αυτό σημαίνει πως εγώ σε βάζω σε μια από τις τοπ 500 εταιρείες στον κόσμο. Που σημαίνει, πως θα πάρεις χοντρά λεφτά, δε λέει κανείς έλα να φτιάξουμε κανά αλγόριθμο κρυπτογράφησης, οπότε η αγορά είναι παγκόσμια Η c# σε αντίθεση με τη java επιτρέπει τη χρήση pointers, Και η c, χρησιμοποιούσε το go to. όπως και ο παράλληλος προγραμματισμός του cell στο ps3 (το mit, έχει open source κώδικα με παραδείγματα, ενα παιχνίδι είναι και κάτι άλλο που μετράει καποια κατανομή - θερμότητας ίσως - με γραφικά Ναι μια περίπτωση στις χίλιες. και γω χθες είδα τρίκυκλο στο δρόμο, και το βγαλα και φωτο. επίσης το λίνουξ δεν παρέχει στο δημιουργό του κέρδη, αλλά σε αυτον που το χρησιμοποιεί, και ναι αυτό ξεπερνάει στην αγορά κατα πολύ το μόλις 20% Το 20% των πς στους οργανισμούς χρησιμοποιούν unixoeidh λειτουργικά? επικοινωνεις με την αγορά καθόλου Εγώ πάντως βλέπω πως κάτι εταιρείες dell, fujitsu, γυρίζουν ή σκέφτονται να το γυρίσουν σε .net. Αλλά αυτοί δεν ξέρουν, ξέρετε εσείς. γνωρίζει τι ζητάει η αγορά εργασίας και κατεπέκταση την εξέλιξη των τεχνολογιών. εγώ τουλάχιστον στο 3ο έτος δούλεψα για κάποιους μήνες σε it dept. Εσείς που δουλέψατε?
vandermonde Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ναι δε διαφωνώ. Εσύ που θες διδακτορικό να κάνεις 5 χρόνια, εγώ να βγαίνω στα 2. Κανένα πρόβλημα. και οι δυο ευχαριστημένοι, και εσύ θα απαλλαγείς από την παρουσια μου και εγώ από ανούσια μαθήματα http://www.oeek.gr/index2.html Οι διάφορες ειδικότητες των Ι.Ε.Κ. δέχονται απόφοιτους Λυκείων και Γυμνασίων.Η κατάρτιση διαρκεί έως 4 εξάμηνα ή αν δεν θες δημοσιο κοιταξε και εδω http://www.iek-akmi.gr/iek_akmi/index.html και θα μαστε και οι δυο ευχαριστημενοι
pournaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Εχω καρφώσει άτομα και γνωστούς, που είχαν σκονάκι. Αντίθετα σε 2 μαθήματα δεν παρέδωσα γραπτό, για να βοηθήσω έναν παλιοετή και ένα παληκαράκι που το έβλεπα πολύ αγχωμένο. Και συνέχεια βοηθάω κόσμο εκτός από τα θεωρητικά (ελάχιστα ευτυχώς), που δεν καταδέχομαι να τα διαβάσω. Μου λένε οι άλλοι τις απαντήσεις. To σκονάκι, ο άλλος το κάνει για προσωπικό όφελος. Εγώ να γράψω, εγώ να περάσω, οι υπόλοιποι να πα να πνιγούν. Στην αντιγραφή (όχι από βιβλίο) υπάρχει συνεργασία. Δλδ ο εξυπνότερος, αυτός που μπορεί να λύσει 2 θέματα, δέχεται να βοηθήσει και τον πιο αδύναμο, αψηφώντας για λίγο τον προσωπικό του εγωισμό. Το πιάσατε τώρα? Ελπίζω να κατάλαβες ότι σκονάκι == αντιγραφή από βιβλίο. Αν και στην αντιγραφή από βιβλίο, πάλι δεν το χεις προετοιμάσει, πας κι αν σου κάτσει. Ενώ στο σκονάκι, δείχνεις πόσο γλοιώδες υποκείμενο είσαι, παρτάκιας. Ειναι μεγάλη διαφορά νοοτροπίας. Στο μεν σκονάκι, θες να την παίξεις έξυπνος, να παίξεις πούστικα, αλλά στο βιβλίο, η μόνη σου ελπίδα είναι να σου πει κάποιος τη σελίδα. Και ούτε αυτό φτάνει. Πρέπει να διαβάσεις και κάποια πράγματα. Θα σου πω ένα περιστατικό που συνέβη. Ειχα σταμπάρει μια τύπισσα, με όλα τα εργαλεία. Κόλλες, ψαλίδια, σελοτέπια, στικάκια, σμικρύνσεις ... Αλλά δεν ήταν στο τμήμα μου. Χαλαρά αντί να δώσω το δικό μου μάθημα, μπήκα στο άλλο (μαζί με κανά δυο συμφοιτητές για χαβαλέ). Ε πιάνω τον επιτηρητή και λέω στεγνά, εγώ που διάβασα νιώθω μαλάκας, σε σχέση με τη σκονατζού. Μου λέει έχεις δίκιο. Μπαπ, έφυγε. Ε φύγαμε και μεις για "τουαλέτα" και ούτε που μας ξαναείδε κανείς. Οχι θα μου γλύτωνε. Ατομάκια τέτοια, παρτάκηδες, καθήκον του καθενός είναι να τους συντρίβει. Βέβαια υπάρχουν και τα πιο απλά του στυλ, ρε συ γιώργο παρ'το σκονάκι απο κει, φέρτο λίγο πιο δω να βλέπω, να φωνάζεις δυνατά, ρε συ πότε θα μου το δώσεις και μένα το σκονάκι? Πάντως ναι υπάρχουν βλάκες επιτηρητές, που τη λένε σε μένα. Ναι συγγνώμη, που δεν παίζω πούστικα, αλλά βοηθάω τους άλλους. Τώρα ο πανέξυπνος ΠΔ που έκανε το μάθημα, έβαλε φέτος και κρίσεως. Δλδ ενώ ήμασταν 4-5 προετοιμασμένοι (είχαμε το 90% των ορισμών σε σκονάκια αθροιστικά) και σίγουρα τσιμπάγαμε το 8, μας την έφερε. Με αποτέλεσμα, να βγω έξω και μαζί με την γκομενα ενός, να προετοιμάσουμε της κρίσεως, κάτι σαν outline. Κουτσά στραβά κάτι αντιγράψαμε, όλοι όμως, όχι ο καθένας για την πάρτη του. Επίσης και η επόμενη σειρά, κάτι μικροετείς, συνείσφεραν κι αυτοί. Συνεργασία ftw. Η αληθεια ελαμψε κυριοι. Ειστε πολυ μικροι για να καταλαβετε, οτι ΟΛΟΙ κανουν σκονακια για προσωπικο οφελος, ο αφεντικος ομως, αψηφωντας τους κινδυνους, τις κακοτοπιες και τους φριχτους αντιπαλους (σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλοι του ειδους του), αυτος κυριοι ξεχειλιζοντας απο ανιδιοτελεια, ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΑΚΙΑ για χαρη της συνεργασιας και μονο (και για το 8 βεβαια, ισως και για κανα κουτουπωμα στη γκομενα), αλλα αυτα ειναι απλα αδιαφορα οφελη που ισως ελουν ισως οχι, σημασια εχει η συνεισφορα και η συνεργασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.