Προς το περιεχόμενο

Διαγραφή partition στο οποίο υπάρχει λειτουργικό σύστημα μέσω Partition Magic

canaille

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δημιουργήσει 2 partitions σε ένα σκληρό, στο πρώτο partition έχω βάλει τα XP ελληνικά(που τα είχα από την αρχή της αγοράς του PC) και στο άλλο partition XP γαλλικά. Η δημιουργία του 2ου partition έγινε με τη βοήθεια του Norton Partition Magic. Στην εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζεται το μενού επιλογής λειτουργικού στα γαλλικά. Θα ήθελα να μάθω πως το κάνω να εμφανίζεται στα ελληνικά γιατί έχω την υποψία ότι τα ελληνικά XP βασίζονται στα γαλλικά για την λειτουργία τους. Και τι εννοώ: θέλω να απαλλαγώ από το δεύτερο partition των γαλλικών XP και έτσι από το Partition Magic πάτησα format για το δεύτερο partition. Αφού διέγραψε τα αρχεία του, τότε έκανα merge partitions ώστε να ενσωματωθεί το άδειο πλέον partition με το αρχικό και τα πράγματα να γίνουν όπως πριν τη δημιουργία του. Όμως , το Partition Magic απαίτησε την επανεκκίνηση και όταν ξεκίνησε το PC εμφάνισε μήνυμα στα γαλλικά που έλεγε «Σφάλμα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος» και σταματούσε. Υποθετικά, αφού το partition των γαλλικών XP είχε διαγραφεί γιατί το εμφάνισε αυτό; Στη συνέχεια η μόνη λύση ήταν η επανεκκίνηση και αναγκάστηκα να δοκιμάσω καινούργια εγκατάσταση των γαλλικών XP στο formatted partition. Την έκανε και αφού τροποποίησα το boot.ini για δυνατότητα επιλογής λειτουργικού στα ελληνικά XP άρχισε το task - merge των δύο δίσκων όμως λόγω error τα πράγματα έμειναν ως έχουν

Θα ήθελα να μάθω πώς να διαγράψω με ασφαλή τρόπο το δέυτερο partition των γαλλικών windows και να το ενσωματώσω στο αρχικό partition. Γιατί αν δεν κάνω λάθος ο υπολογιστής στην αρχή της λειτουργίας του( όταν εμφανίζει το πλαίσιο επιλογής ελληνικών/γαλλικών windows ) βασίζεται στο γαλλικό λειτουργικό. Εγώ θέλω να βασίζεται στο αντίστοιχο ελληνικό ώστε να μπορέσω να σβήσω το γαλλικό partition.

Δημοσ.

1. εκκίνηση με το CD των XP (ελληνικό)

2. πατάμε το R

3. επιλέγουμε 1

4. αν έχουμε κωδικό διαχειριστή τον γράφουμε

5. εκτελούμε τις παρακάτω εντολές :

FIXBOOT

FIXMBR

bootcfg /rebuild

Μετά την επανεκκίνηση, διορθώνουμε το boot.ini,

αν τυχόν δείχνει άλλη εγγραφή.

Δημοσ.
1. εκκίνηση με το CD των XP (ελληνικό)

2. πατάμε το R

3. επιλέγουμε 1

4. αν έχουμε κωδικό διαχειριστή τον γράφουμε

5. εκτελούμε τις παρακάτω εντολές :

FIXBOOT

FIXMBR

bootcfg /rebuild

Μετά την επανεκκίνηση, διορθώνουμε το boot.ini,

αν τυχόν δείχνει άλλη εγγραφή.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Αν κατάλαβα καλά προτείνεις repair/recovery πράγμα που θα αλλάξει τις ημερομηνίες τροποποίησης των υποφακέλων του φάκελου C:/Windows, δηλαδή σαν μια εγκατάσταση πάνω στην εγκατάσταση . Σωστά;

Άλλος τρόπος υπάρχει ;

Δημοσ.

Όχι, αυτό που σου προτείνει o ChangeAllNow δεν είναι εγκατάσταση πάνω στην εγκατάσταση. Είναι διόρθωση του boot. Περνάει την ελληνική έκδοση ...

Δημοσ.
Όχι, αυτό που σου προτείνει o ChangeAllNow δεν είναι εγκατάσταση πάνω στην εγκατάσταση. Είναι διόρθωση του boot. Περνάει την ελληνική έκδοση ...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Το CD μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε Windows XP SP2 Home Edition ελληνικά , ή χρειάζεται η συγκεκριμένη ειδική έκδοση που έχω εγκαταστήσει (ΓΙΑ Fujitsu-siemens);

Δημοσ.

Παιδια ακουστε τι επαθα εγω...Εχω και εγω δυο διαμμερισματα(partitionς) και στο ενα ειχα Βιστα 32-βιτ και στο αλλο 64-βιτ.Τα 32-βιτ ηταν εγκατεστημενα στο κανονικο διαμερισμα και τα 64-βιτ στο εικονικο.Και αποφασισα που λετε να το συρρυκνωσω χειροκινητα μεσω διαχειριση δισκων.Και πηγα διαχειριση δισκων>συρρικνωση τομου>και για αριθμο εβαλα 104ΜΒ γιατι νομιζα πως θα συρρυκνωνε μονο τοσα δηλαδη οτι θα μου αφαιρουσε μονο τοσα και οχι οτι θα ειναι γινει 104ΜΒ.και εκει ηταν το λαθος μου.Τωρα,οταν παω στον υπολογιστη μου δειχνει μονο το κυριο αλλα οταν παω στην διαχειριση μου δειχνει τα Βιστα 64-βιτ ως μερος του κυριου και οχι σαν σκληρο και εχει και ενα μαυρο μερος 104ΜΒ (αυτο που συρρυκνωσα)και μου λεει πως δεν εχει εκχωρηθει.Οριστε και μια φωτο= errorgj8.th.jpg.Kαι οταν παω απο τον bootloader(μεσω EasyBCD ειναι τροποποιημενο) να το τρεξω μου φορτωνει το πολυ μια γραμμη και μου βγαζει μια μπλε οθονη οπου δεν προλαβαινω να διαβασω τιποτα και κανει restart.Υποψιαζομαι παντως πως βγαζει μπλε οθονη επειδη το συρρυκνωσα...Οποιος καταλαβε ας βοηθησει.Βασικα θελω να το επαναφερω αν γινεται να μην το ξανακανω εγκτασταση αλλιως αν ειναι μεγαλη διαδικασια δεν θα σκασω κιολας (θα το κανω διαμορφωση αν γινεται) ετσι και αλλιως ολα τα αρχεια ειναι στα 32-βιτ...

Δημοσ.

Άστο pavlos, το έκανες λίγο σαλάτα το θέμα. Καλύτερα κάνε καθαρή εγκατάσταση. Αυτό με τα νούμερα, το είδα κι εγώ στα vista. Όταν κάνεις συρρίκνωση, καλύτερα να αφήσεις τα νούμερα που σου προτείνουν τα vista. Αν δεν θέλεις, καλύτερα να το κάνεις με κάποιο πρόγραμμα partioning όπως το Acronis Disk Director.

Δημοσ.

Σε ευχαρηστω πολυ για τις πληροφοριες σου...Λοιπον κατεβασα το PC Tools Disk Suite και οταν παταω στην καρτελα partition και δεν μου εχει να επιλεξω καποιν partition που σημαινει οτι δεν το αναγνωριζει μαλλον...Μπορεις να μοε βοηθησεις λιγο?Παντως το φορματ δεν με συμφερει γιατι το PC ουτε ενα μηνα δεν το εχω...

Δημοσ.

Απο που μπορω να το κατεβασω?Ειναι δωρεαν?Τελικα μου το αναγνωρισε το προγραμμα.Δεν μου τα εβλεπε επειδη δεν ειχα κανει update.Τωρα θα κανω δοκιμες.

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι δωρεάν, δυστυχώς. Θα πρέπει να το αποκτήσεις μόνος σου.

Το PCtools disk suite που αναφέρεις πάντως δεν κάνει τέτοιες δουλειές. Θέλεις κάποιο πρόγραμμα partition manager.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...