Προς το περιεχόμενο

Διαμοιρασμός internet μεταξύ 2 υπολογιστών

Tigran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες έχω την εξής συνδεσμολογία:

γραμμή τηλεφώνου-->SpeedTouch-->Linksys WAG200-->Υπολογιστής με Vista Ultimate-->Υπολογιστής με Vista Ultimate.

Στο Linksys είναι συνδεμένο και το X360, το οποίο παίρνει κανονικά ιντερνετ.

Το πρόβλημα ειναι στον δεύτερο υπολογιστή, ο οποίος δεν παίρνει με τίποτα ίντερνετ από τον πρώτο. Τους έχω συνδεμένους μέσω Ethernet, το Windows Firewall το έχω ρυθμισμένο να μην ελέγχει καν το Lan μεταξύ των 2 υπολογιστών και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να πάρει ο δεύτερος internet. Έχω δοκιμάσει τα πάντα! Παλαιότερα είχα και dual boot με XP(και πρόσφατα με Windows 7) στον πρώτο υπολογιστή, αλλά ούτε και με εκείνα κατάφερα να στείλω ιντερνετ στον δεύτερο, οπότε ψιλιάζομαι ότι ο δεύτερος έχει το πρόβλημα...

Κανά help?

Δημοσ.

SpeedTouch-->Linksys WAG200

γτ αυτή η συνδεσμολογία;;;

βγάλε το speedtouch και άσε μόνο το Linksys και σύνδεσε πάνω του τα 2 pc και το xbox

Δημοσ.

Γιατί με το Linksys με πετάει συνέχεια(πολλές φορές ούτε καν συγχρονίζει), ενώ το Speedtouch δεν μασάει τίποτα...

Δεν μπορώ να συνδέσω και τα δυο PC στο Linksys, γιατι ειναι σε άλλο δωμάτιο και μόνος ο πρώτος έχει ασύρματη κάρτα δικτύου. Άμα ήταν τόσο απλό θα το είχα κάνει :P

Δημοσ.

Το πρόβλημα ειναι στον δεύτερο υπολογιστή, ο οποίος δεν παίρνει με τίποτα ίντερνετ από τον πρώτο. Τους έχω συνδεμένους μέσω Ethernet, το Windows Firewall το έχω ρυθμισμένο να μην ελέγχει καν το Lan μεταξύ των 2 υπολογιστών και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να πάρει ο δεύτερος internet.

Για να συνδέσις 2 υπολογιστές απευθείας μεταξύ τους πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Ο 1ος έχει 2 network interfaces, 1 για το router, 1 για το 2ο PC

2) Είναι συνδεδεμένοι με cross over καλώδιο, όχι το κλασικο straight (πολύ σημαντικό)

3) Έχεις κάνει bridge τα 2 network interfaces στον 1ο υπολογιστή

Πες μου αν ισχύουν αυτά που σου ανέφερα...

Δημοσ.
Γιατί με το Linksys με πετάει συνέχεια(πολλές φορές ούτε καν συγχρονίζει), ενώ το Speedtouch δεν μασάει τίποτα...

Δεν μπορώ να συνδέσω και τα δυο PC στο Linksys, γιατι ειναι σε άλλο δωμάτιο και μόνος ο πρώτος έχει ασύρματη κάρτα δικτύου. Άμα ήταν τόσο απλό θα το είχα κάνει :P

ε, ρε αγόρι, δεν τα είχες αναφέρει αυτά...

Δημοσ.
Για να συνδέσις 2 υπολογιστές απευθείας μεταξύ τους πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

1) Ο 1ος έχει 2 network interfaces, 1 για το router, 1 για το 2ο PC

2) Είναι συνδεδεμένοι με cross over καλώδιο, όχι το κλασικο straight (πολύ σημαντικό)

3) Έχεις κάνει bridge τα 2 network interfaces στον 1ο υπολογιστή

Πες μου αν ισχύουν αυτά που σου ανέφερα...

1. Ναι έχει 2. Τον βλέπω κανονικά τον δεύτερο PC και μπορώ να κάνω μεταφορά αρχείων κτλ. Μόνο το ίντερνετ δε περνάει.

2. Αυτό δεν ξέρω πως ακριβώς να το τσεκάρω. Πάντως το καλώδιο που συνδέει τους 2 υπολογιστές, το είχα συνδεμένο παλαιότερα μεταξύ X360-Linksys και δεχόταν περνούσε κανονικά το ίντερνετ. Δε ξέρω αν μετράει :)

3. Bridge δε μπορώ να κάνω. Μου εμφανίζει το μήνυμα: To create a network bridge, you must select at least two Lan or High-Speed internet connections that are not being used by Internet Connection sharing.

Δημοσ.
1. Ναι έχει 2. Τον βλέπω κανονικά τον δεύτερο PC και μπορώ να κάνω μεταφορά αρχείων κτλ. Μόνο το ίντερνετ δε περνάει.

2. Αυτό δεν ξέρω πως ακριβώς να το τσεκάρω. Πάντως το καλώδιο που συνδέει τους 2 υπολογιστές, το είχα συνδεμένο παλαιότερα μεταξύ X360-Linksys και δεχόταν περνούσε κανονικά το ίντερνετ. Δε ξέρω αν μετράει :)

3. Bridge δε μπορώ να κάνω. Μου εμφανίζει το μήνυμα: To create a network bridge, you must select at least two Lan or High-Speed internet connections that are not being used by Internet Connection sharing.

1) Ωραία.

2) Για να ισχύει το 1, το καλώδιο είναι το σωστό.

3) Σταμάτα το Internet Connection Sharing (ICS) και δοκίμασε πάλι το bridge

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, τελικά εκεί που το ψαχούλευα βρήκα το πρόβλημα. Ήταν το Windows Firewall στον δεύτερο υπολογιστή που μπλόκαρε τα δεδομένα του πρώτου(προφανώς μόνο του ιντερνετ) και για αυτό δεν δούλευε. Το απενεργοποίησα(άλλωστε μου ειναι άχρηστο το firewall μεταξύ των 2 pc) και όλα οκ :)

Thanx σε όλους για την προθυμία βοήθειας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...