Προς το περιεχόμενο

σταθερες διαστασεις site

quito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά! έχω την εξής απορία:

Εχω δει πολλα site τα οποια φαινονται το ιδιο ανεξαρτήτου ανάλυσης της οθόνης. εχω φτιάξει μια σελίδα όπου η ανάλυση του monitor μου είναι μεγάλη 1920 χ 1280.

Όταν αλλάζω την ανάλυση της οθόνης σε 1024 η σελίδα φανεται πολυ χαλια καμια σχεση με πριν. μήπως γνωρίζετε να μου πείτε τι φταίει ούτως ώστε να φαίνεται ίδια η σελίδα ανεξάρτητα απο την ανάλυση οθόνης του pc.

ευχαριστώ!

• Moderators
Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις τη σελίδα σου μέσα σε ένα πίνακα (TABLE) σταθερών διαστάσεων, δηλαδή να δώσεις το πλάτος (width) σε pixels (πχ 1024) και όχι ποσοστό %, -και με μηδενικό περίγραμμα, για να μην φαίνεται. Με τα κελιά του πίνακα λογικά θα είναι και πιο εύκολες οι στοιχίσεις των διαφόρων elements στη σελίδα.

Ενδέχεται το ίδιο να γίνεται και με ένα DIV tag.

Δημοσ.

χρησιμοποιω div tag.θα το δοκιμασω, αλλα εαν δεν γινεται τι μπορει να φταιει?

-----Προστέθηκε 8/2/2009 στις 06 : 20 : 01-----

Praetorian σε pιxels εχω το width αλλα τιποτα.

παλι μεγαλυτερο φαινεται.

οπως και τα κενα που εχω ορισει δεξια και αριστερα απο την σελιδα εξαφανιζονται.

Δημοσ.
εχω φτιάξει μια σελίδα όπου η ανάλυση του monitor μου είναι μεγάλη 1920 χ 1280.

Όταν αλλάζω την ανάλυση της οθόνης σε 1024 η σελίδα φανεται πολυ χαλια καμια σχεση με πριν.

Σελίδα με σταθερό πλάτος 1920pixels??? :shock:

Αν πρόκειται να τη βάλεις στο διαδίκτυο, είναι κάκιστη επιλογή!

Δημοσ.

οχι λάθος κατάλαβες.1920pixels ειναι η ανάλυση του monitor που χρησιμοποιω.

το πλατος της σελιδασ είναι 980 pixels

Δημοσ.

Είπα κι εγώ! :-)

Αν το έβαλες όλο μέσα σε ένα <div style="width:980px"></div> και ακόμα φαίνεται μεγαλύτερο, μάλλον το πλάτος αυτού που έχεις φτιάξει είναι μεγαλύτερο αρθροιστικά από 980px.

Δημοσ.

Δεν γίνεται να φτιάξεις μια σελίδα με σταθερές διαστάσεις και να φαίνεται καλά σε όλες τις αναλύσεις. Η σελίδα που θα φτιάξεις θα πρέπει να έχει μεταβλητές διαστάσεις ώστε να προσαρμόζεται στην ανάλυση της οθόνης.

Δημοσ.

Καλά το να φαίνεται το ίδιο ανεξάρτητα ανάλυσης φυσικά και γίνεται (αυτό το νόημα έχει η σταθερή διάσταση) απλά δεν είναι όμορφο και χρηστικό, διότι σε μικρότερες αναλύσεις θα περισσεύει και σε μεγαλύτερες θα έχει κενά στις άκρες.

quito για να σου προτείνουμε άμεσα πως και τι να κάνεις καλύτερα να έχουμε δει και τί ακρβώς έχεις φτιάξει. Γενικά, αντί να ορίζεις διάσταση για όλα τα στοιχεία με αποτέλεσμα να έχουν ένα σταθερό άρθροισμα, μπορείς να αφήσεις κάτι (συνήθως το μεσαίο τμήμα με το περιεχόμενο, αν είναι κάπως έτσι) να προσαρμόζεται αυτόματα, δηλαδή να μην ορίσεις width ή να το ορίσεις %.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...