Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να αποσυμπιεσω μεγαλα αρχεια

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παω να αποσυμπιεσω ενα ζιπ 5GB το οποιο ειναι αποθηκευμενο στο D:\ και επειδη το C: drivε εχει 3GB ελευθερο χωρο μονο η αποσυμπιεση διακοπτεται.

Τι πρεπει να κανω για να το διορθωσω αυτο? Αφου το D:\ drive στο οποιο βρισκεται το ζιπ εχει απλετο χωρο γιατι τα βιστα δεν χρησιμοποιουν αυτον τον χωρο για την αποσυμπιεση?

υσ: Υπαρχει τροπος αν απανταω στο θρεαντ αυτο μεσω εμαιλ μολις παρω την ειδοποιηση της απαντησης?

Δημοσ.

Το WinRAR χρησιμοποιεί έναν προσωρινό φάκελο όπου κάνει την αποσυμπίεση και όταν τελειώσει, μετακινεί τα αρχεία στο φάκελο που ζήτησες.

Ο προσωρινός φάκελος προφανώς στην περίπτωσή σου είναι στο C. Γενικώς είναι ή στον κατάλογο όπου είναι εγκατεστημένο το WinRAR ή στον κατάλογο όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows. Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο από τα δύο, αλλά στην περίπτωσή σου και τα δυο φαίνεται να είναι στο C. Επομένως, καλύτερα να ελευθερώσεις χώρο εκεί.

Δημοσ.

Αν πας στα settings του Winrar, tab Paths και βάλεις στο "folder for temporary files" το D: τότε λογικά δε θα το αποσυμπιέζει πρώτα στο c:. Πάντως 3 gb για το δίσκου που έχει το λειτουργικό είναι λίγα για ελεύθερος χώρος νομίζω. Αν υπολογίσεις και το page file που θα τρώει μερικά.. κρίμα είναι, γράψε ένα dvd να μη σου καθυστερεί το pc λόγω χώρου.

Δημοσ.

Μαλιστα.

Ανοιξα που λες το winrar και στα options αλλαξα το temporary file location απο C:\Users\nik\AppData\Local\Temp\ ==> D:\Temp ετσι ωστε να γινεταιο εκει η προσωρινη αποσυμπιεση.

Toυ κακου ομως, οταν 2 φορες ακομη δοκιαμσα να κανω αποσυμπιεση παλι εωελπα τον χςρο στο C: meivnetai ταχυτατα καατ την διαρκεια της αποσυμπιεσης.

Γιατι ετσιομως? αφου του ειπα να σωενει αλλου τα προσωρινα τουα ρχεια....

-----Προστέθηκε 8/2/2009 στις 03 : 45 : 56-----

Αν πας στα settings του Winrar, tab Paths και βάλεις στο "folder for temporary files" το D: τότε λογικά δε θα το αποσυμπιέζει πρώτα στο c:. Πάντως 3 gb για το δίσκου που έχει το λειτουργικό είναι λίγα για ελεύθερος χώρος νομίζω. Αν υπολογίσεις και το page file που θα τρώει μερικά.. κρίμα είναι, γράψε ένα dvd να μη σου καθυστερεί το pc λόγω χώρου.

φιλε μου αυτο που ειπς το δοκιμασα μολις 10 λεπτα πριν δω τηνα απντηση σου καιδ εν μου επαιξε.

20 GB eixa gia ta vista , μια χαρα ειναι απλα πρεπει να πουμε στο winarar να ξεκολλησει και να σωνει αλλου τα προωσωρινα του αρχεια.

Δημοσ.

αλλαξα τεμπ φακελο και εβαλα αλλο φρεε παρτιτιον και επιτελοςυ δουλεψε. Στο Ε δεν ηθελε, στο D δουλεψε. δουλεψε αλλα ειναι περιεργο.

Δημοσ.

Δε σε πρόλαβα δυστυχώς.

Αν στα Options του WinRAR στην καρτέλα Paths, στο "Folder for temporary files" τσεκάρεις το "Use only for removable disks" τότε θα γίνεται η εξαγωγή του αρχείου απευθείας στον φάκελο που έχεις επιλέξει και όχι πρώτα σε temporary κι έπειτα να αντιγράφεται. Έτσι δεν θα σε νοιάζει ο ελεύθερος χώρος του temp, θα κάνεις το μισό χρόνο και θα γλυτώνεις περιττή χρήση του σκληρού δίσκου.

Δημοσ.

Στον Ε: που δεν ήθελε, ίσως να ήταν FAT32 αντί NTFS και δεν υποστηρίζονται τόσο μεγάλα αρχεία.

Επίσης, αυτό που έγινε με την αποσυμπίεση και τον ελεύθερο χώρο, τουλάχιστον στο winrar, συμβαίνει αν πρώτα ανοίξεις το rar αρχείο με διπλό κλικ και μετά προσπαθήσεις να μεταφέρεις τα περιεχόμενα κάπου σέρνοντάς τα με το ποντίκι, αυτό πρώτα το αποσυμπιέζει στον temp και μετά το μεταφέρει εκεί που του είπες.

Οπότε, αν ακολούθησες αυτή την διαδικασία αντί να κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο rar και να επιλέξεις Extract Here, είναι λογικό αυτό το πρόβλημα να παρουσιαστεί.

Δημοσ.
Δε σε πρόλαβα δυστυχώς.

Αν στα Options του WinRAR στην καρτέλα Paths, στο "Folder for temporary files" τσεκάρεις το "Use only for removable disks" τότε θα γίνεται η εξαγωγή του αρχείου απευθείας στον φάκελο που έχεις επιλέξει και όχι πρώτα σε temporary κι έπειτα να αντιγράφεται. Έτσι δεν θα σε νοιάζει ο ελεύθερος χώρος του temp, θα κάνεις το μισό χρόνο και θα γλυτώνεις περιττή χρήση του σκληρού δίσκου.

Ευχαριστω δεν το ηξερα αυτο!

το "Use only for removable disks" νομιζα αναφεροτανε σε usb flash disks.

Παλι ομως δεν χρειαζεται προσωρινος χωρος αποθηκευσης των αρχειων πριν εξαχθει το τελικο αποτελεσμα? Δηλαδη πως το καταφερνει αυτο χωρις τεμπ?

Δημοσ.
Παλι ομως δεν χρειαζεται προσωρινος χωρος αποθηκευσης των αρχειων πριν εξαχθει το τελικο αποτελεσμα? Δηλαδη πως το καταφερνει αυτο χωρις τεμπ?

Όχι δεν χρειάζεται. Η χρήση προσωρινού φάκελου δεν έχει να κάνει με τη δυνατότητα να δουλέψει ο αλγόριθμος αποσυμπίεσης.

Δημοσ.
Όχι δεν χρειάζεται. Η χρήση προσωρινού φάκελου δεν έχει να κάνει με τη δυνατότητα να δουλέψει ο αλγόριθμος αποσυμπίεσης.

Ναι ομως, προκειμενου να εξαχθει το τελικο αρχειο avi ασ πουμε πρεπει πρωτα να αποσυμπιεστουν ΚΑΠΟΥ τα επιμερους 50 μικρα .rar αρχειακια και μετα να γινουν join μεταξυ τους.

Πως γινεται αυτο χςρις προσωρινο φακελο?

Δημοσ.

Όχι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Ο αλγόριθμος αποσυμπίεσης έχει input κ' output. Input τα αρχειάκια/κομματάκια/κτλ και output το αποσυμπεσμένο αρχείο. Η διεργασία γίνεται στη μνήμη ούτως ή άλλως on-the-fly, μην κολλάς εκεί, είναι θέμα προγραμματιστή. Τουλάχιστον στο WinRAR αυτό μπορεί να γίνει απευθείας χωρίς τον προσωρινό φάκελο του συστήματος, κάποια άλλα προγράμματα δυστυχώς δεν το δουλεύουν καλά αυτό (είναι επιλογή του προγραμματιστή). Η χρήση του προσωρινού φακέλου εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (πχ conflicts με ονομασίες αρχείων).

Δημοσ.

δηλαδη οταν εχω την επιλογη "οn" δεν χρησιμοποιει προσωρινος φακελος, ενω αν την εχω "off" χρησιμοποιει?

Παντως ή ckecked ή unchecked o fakelos που του δηλωνουμε δεν γκριζαρεται δηλαδη θελω να πω πως μου δινει την εντυπωση πως οτι και να επιλεξεις παλι χρησημοποιει προσωρινους φακελους.

Ετσι δεν ειναι?

Αληθεια τι θελει να πει με το "Use only with removable disk" ?

Δεν μπορω να το καταλαβω ακομη.

Δημοσ.

Καλά κάνει και δεν γκριζάρεται διότι ο προσωρινός φάκελος συνεχίζει να ισχύει για removable disks...

Removable είναι ό,τι μαρκάρεται από το σύστημα έτσι και αφορά devices γενικώς.

(στη συγκεκριμένη περίπτωση που είχες το πρόβλημα υπέθεσα πως δεν προσπαθείς να κάνεις την αποσυμπίεση σε κάποιο εξωτερικό device αλλά σε κάποιο partition, οπότε όντως δεν θα χρησιμοποιούσε temporary folder)

Δημοσ.

Εχω μπρεδευτει τελειως. Τα πιανουμε απο την αρχη?

Ποτε χρησιμοποιειτε προσωρινος φακελος και ποτε οχι? πως του το λεμε αυτο>

Οσο για το removalble τι ακριβως κανει?

Αφου τα κανει ολα on the fly γιατι εχει επιλογη για temp?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...