Προς το περιεχόμενο

ATI Fan

billmag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το forum

Εχω στο pc ubuntu 8.10 και windows xp η καρτα γραφικών μ ειναι η ATI 2900XT και εχω το εξεις προβλημα. Ενω στα windows το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικών δουλεύει νορμάλ αυτόματα στο linux μολις κανω login μετά απο μερικά δευτερόλεπτα αρχίζει και δουλεύει στο 100% (σπάζοντας μου τα νεύρα με το θόρυβο):mad: εχω τσεκάρει compiz ή μήπως κάποια εφαρμογή τρέχει απο πίσω αλλά τίποτα.. :fear: Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρίξω τις στροφές του ανεμιστήρα η κάποιο tool όπως το ati tool που να κάνει κάτι αντίστοιχο?

ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαναλεω για 2η φορα αυτο το μηνα...

Εισαι σιγουρος οτι εχεις βαλει τους κανονικους drivers (τους fglrx) ΚΑΙ xorg 1.5 που εχει το ubuntu 8.10 ΚΑΙ compiz ΚΑΙ παιζουν ολα κανονικα?

Για να μην λεω τα ιδια ξανα και ξανα

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299788

τελικά κατι παίζει με το compiz.. το εβγαλα εντελώς και τωρα το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικά μολις το ξαναέβαλα τα ίδια.. καμία ιδέα??

ο driver της κάρτας που έχω βάλει είναι αυτός http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html

Φταιει, οπως εχω πει και στο αλλο thread, το οτι ο fglrx χαλαει το "συνδυασμο" xorg 1.5 και compiz.

O fglrx ΔΕΝ μπορει να παιξει οπως πρεπει το compiz μεσα στον xorg, γιαυτο ζοριζει την καρτα σου και κανει θορυβο το ανεμιστηρακι.

Αντικατεστησε τον αμεσα με τον radeon ή τον radeonhd.

Απλά να αναφέρω οτι με τους καινούργιους drivers της ΑΤΙ που αναφέρει και ο billmag , σε ubuntu 8.10 xorg 1.5 το compiz τρέχει κανονικά με την ati radeon χ1650 pro.

Πριν χρησιμοποιούσα τον radeon αλλά πήρε το μάτι μου οτι με τον νεο driver διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα και τον δοκίμασα.

Επίσης και το video playback είναι καλύτερο απο πριν χωρίς καθόλου σπασίματα με Χ11 video output.

Για δοκίμασε

aticonfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 65"

όπου 65 το ποσοστό που θες να δουλεύει ο ανεμιστήρας.

aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature

να δεις τη θερμοκρασία.

Για δοκίμασε

aticonfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 65"

όπου 65 το ποσοστό που θες να δουλεύει ο ανεμιστήρας.

aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature

να δεις τη θερμοκρασία.

Με την πρώτη εντολή το ποσοστό δουλεύει κανονικα :-)

Υπάρχει τρόπος να μπει στο auto (και να αποθηκευτούν οι αλλαγές)?

με τη δεύτερη όμως για να δω τη θερμοκρασία μου λέει:

ERROR - ATI Overdrive is not supported on Adapter 0 - ATI Radeon HD 2900 XT

και όταν άλλαξα το adapter=0 σε 1 κτλ έλεγε

ERROR - ATI Overdrive is not supported on the Default Adapter - ATI Radeon HD 2900 XT

όσο αναφορά τον radeon driver νομίζω ότι ειναι το ίδιο αρχείο :fear:

πάω στο site της ΑΤΙ linux -> Radeon -> 2900 series

(το όνομα του αρχείου ήταν το ίδιο και δεν είδα κάποια διαφορά)

Λογικό είναι το ανεμιστηράκι να σου δουλεύει σαν τρελό με την χρήση του compiz καθώς η κάρτα γραφικών σου επιβαρύνετε και σηκώνει θερμοκρασίες. Το ίδιο φαντάζομαι θα συμβαίνει και στα windows όταν τρέχεις κάποιο game. Ο ανεμιστήρας όμως στην κάρτα γραφικών ανεβάζει στροφές αυτόματα αν η κάρτα γραφικών ανεβάσει θερμοκρασίες. Θα σου πρότεινα να φτιάξεις λίγο τα fan του κουτιού σου και γενικά το κουτί σου να έχει καλύτερη ροή αέρα.

Με την πρώτη εντολή το ποσοστό δουλεύει κανονικα :-)

Υπάρχει τρόπος να μπει στο auto (και να αποθηκευτούν οι αλλαγές)?

με τη δεύτερη όμως για να δω τη θερμοκρασία μου λέει:

ERROR - ATI Overdrive is not supported on Adapter 0 - ATI Radeon HD 2900 XT

και όταν άλλαξα το adapter=0 σε 1 κτλ έλεγε

ERROR - ATI Overdrive is not supported on the Default Adapter - ATI Radeon HD 2900 XT

όσο αναφορά τον radeon driver νομίζω ότι ειναι το ίδιο αρχείο :fear:

πάω στο site της ΑΤΙ linux -> Radeon -> 2900 series

(το όνομα του αρχείου ήταν το ίδιο και δεν είδα κάποια διαφορά)

Βάλε τη εντολή κάθε φορά που ξεκινάει το λειτουργικό. Από εκεί που τους λες ποια προγράμματα θα τρέχουν στην εκκίνηση (δε θυμάμαι, κάπου system-preferences-sessions νομίζω). Για το δεύτερο δεν ξέρω ρε c.

Διάβασα ότι το aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature

υποστηρίζεται μόνο σε ati της σειράς 4.Δεν παίρνω και όρκο βέβαια.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάρουμε τις θερμοκρασίες της κάρτας ή το fan speed ?

Διάβασα ότι το aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature

υποστηρίζεται μόνο σε ati της σειράς 4.Δεν παίρνω και όρκο βέβαια.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να πάρουμε τις θερμοκρασίες της κάρτας ή το fan speed ?

όντως ισχύει αυτό αν κάποιοσ γνωρίζει κάποιο τρόπο για να πέρνουμε τις θερμοκρασίες ας τον πει plzz...

για όποιον ενδιαφέρεται εδώ είναι ένα ωραίο widget

http://www.kde-look.org/content/show.php/ATI+Fan+Control?content=91918'>http://www.kde-look.org/content/show.php/ATI+Fan+Control?content=91918

αλλά δν δείχνει τις θερμοκρασίες...

-----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 10 : 19 : 43-----

όντως ισχύει αυτό αν κάποιοσ γνωρίζει κάποιο τρόπο για να πέρνουμε τις θερμοκρασίες ας τον πει plzz...

για όποιον ενδιαφέρεται εδώ είναι ένα ωραίο widget

http://www.kde-look.org/content/show.php/ATI+Fan+Control?content=91918

αλλά δν δείχνει τις θερμοκρασίες...

τελικά νομίζω κάτι βρίκα

aticonfig --pplib-cmd "get temperature 0"

δίνοντας αυτό μου βγάζει όντως κάποιες θερμοκρασίες απλά αν μπορεί κάποιος να μου πεί αν είναι πράγματι της κάρτας γραφικών...:P

aticonfig --pplib-cmd "get temperature 0"

δίνοντας αυτό μου βγάζει όντως κάποιες θερμοκρασίες απλά αν μπορεί κάποιος να μου πεί αν είναι πράγματι της κάρτας γραφικών...:P

Ναι είναι της κάρτας γραφικών.Σε μένα δυστυχώς δεν δουλεύει.

$ aticonfig --pplib-cmd "get temperature 0"

PPLIB command execution has failed!

ati_pplib_cmd: execute "get" failed!

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Όσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρώ πως μπορώ να πάρω τη θερμοκρασία.Αρχίζω και πιστεύω πως δεν γίνεται..:mad:

Και να φανταστείς φίλε billmag όταν ξεκίνησες το thread μου φάνηκε απλά ενδιαφέρον γιατί άκουγα το fan της κάρτας να δουλεύει κανονικά οπότε υπέθεσα οτι έχει και σωστές θερμοκρασίες.Τώρα δεν μπορώ να ησυχάσω όμως αν δεν δώ τη θερμοκρασία ή fan speed.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...