Προς το περιεχόμενο

Μερικοι τροποι για να κρατησετε τον Mac σε φορμα..!

antzen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό ακριβώς ψάχνω κι εγώ και δεν το βρίσκω προς το παρόν... Απ'ότι φαίνεται σε παλιότερες εκδόσεις mac ήταν ένα .plist αρχείο μέσα στο library το οποίο με έναν text editor μπορούσες να κάνεις edit και να αλλάξεις τις ώρες. Και απ'ότι είδα και παλιότερες εκδόσεις του OnyX σου έδιναν αυτή τη δυνατότητα, αλλα πλέον καταργήθηκε.. Αν κάποιος ξέρει ας μας πει! Αν βρω κι εγώ κάποιον τρόπο θα ενημερώσω..

Λοιπόν το μόνο που βρήκα μέχρι στιγμής, είναι με το Cocktail. Έχει τη δυνατότητα να φτιάξουμε schedule και να τρέχουμε τα scripts όποτε θέλουμε, καθώς και άλλα, όπως repair permissions, clean cache κλπ. Αλλα αυτό δεν αλλάζει το πρόγραμμα των leopard στις 3 το βράδυ. Δηλαδή θα τρέχει τα scripts το cocktail, και το βράδυ θα ξανατρέχει τα scripts το mac εφ'όσον είναι ανοιχτό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...

To terminal θα το βρείς μέσα στα applications κάπου. Η πιο απλά, απο το spotlight, πανω δεξια στη γωνία, τον φακό. To ανοίγεις και γράφεις "Terminal". Το ανοίγεις, και εκεί γράφεις τις εντολές που λέγαμε παραπάνω. Αν θες να δείς πότε έτρεξαν για τελευταία φορά τα scripts, γραψε:

ls -al /var/log/*.out

Και θα σου βγάλει τις ημερομηνίες που έτρεξε το καθένα. Αν δεις πχ οτι το daily έχει να τρέξει 4 μέρες, γράφεις sudo periodic daily και το τρέχει.\

Φυσικά, noob - ξεnoob, το Onyx είναι κορυφαίο εργαλείο και νομίζω είναι must να είναι εγκατεστημένο σε κάθε mac. Μπορείς και μέσα απο κει να κάνεις όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά πολλά άλλα.. (Και είναι και free)

• 3 εβδομάδες αργότερα...

τα mac ΕΧΟΥΝ προβλήματα τουλάχιστον κάποια προβληματάκια στο υλισμικό.Τα έχω παρατηρήσει λόγο δουλειάς ..βλέπε θερμοκρασία προβλήματα random στην οθόνη σε κάποιες εκδόσεις κτλ κτλ..Οχι βέβαια σημαντικά.

Το θέμα ομως είναι οτι για τα 1900 ευρώ που δίνει ο μέσος χρήστης θα έπρεπε να μην υπάρχουν κ αυτα τα προβληματάκια..

Οσο για το macosx δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και είμαι νέος σε αυτό το λειτουργικό. Μου αρέσει γιατι είναι απλό και δεν με δυσκόλεψε καθόλου η μετάβαση απο τα windows.

To terminal θα το βρείς μέσα στα applications κάπου. Η πιο απλά, απο το spotlight, πανω δεξια στη γωνία, τον φακό. To ανοίγεις και γράφεις "Terminal". Το ανοίγεις, και εκεί γράφεις τις εντολές που λέγαμε παραπάνω. Αν θες να δείς πότε έτρεξαν για τελευταία φορά τα scripts, γραψε:

ls -al /var/log/*.out

Και θα σου βγάλει τις ημερομηνίες που έτρεξε το καθένα. Αν δεις πχ οτι το daily έχει να τρέξει 4 μέρες, γράφεις sudo periodic daily και το τρέχει.\

Φυσικά, noob - ξεnoob, το Onyx είναι κορυφαίο εργαλείο και νομίζω είναι must να είναι εγκατεστημένο σε κάθε mac. Μπορείς και μέσα απο κει να κάνεις όλα τα παραπάνω, καθώς και πολλά πολλά άλλα.. (Και είναι και free)

Σε ευχαριστώ, τώρα το είδα.:-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...