antzen Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Εψαξα και βρηκα αυτο : http://lowendmac.com/eubanks/07/0312.html Ελπιζω να βοηθησει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JavaMan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Πάρα πολύ ενδιαφέροντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
desertman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 ίσως σας βοηθήσει και αυτος ο οδηγός για το freeware πρόγραμμα Onyx... http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=303&highlight=onyx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Αφού έχουμε πει 1000 φορές ότι τα mac είναι τέλεια... από την φύση τους... δεν χρειάζεται ο χρήστης να κάνει τίποτα για να είναι το λειτουργικό όπως την μέρα που πρώτο εγκαταστάθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
desertman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Αφού έχουμε πει 1000 φορές ότι τα mac είναι τέλεια... από την φύση τους... δεν χρειάζεται ο χρήστης να κάνει τίποτα για να είναι το λειτουργικό όπως την μέρα που πρώτο εγκαταστάθηκε. get a life... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantnick Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 get a pc.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 get a life... από την μέρα που πήρα mac νιώθω ότι έχω ζωή... και νιώθω τέλεια. Και πρόσεχε κανονικό mac... όχι από αυτά τα hackintosh που βλέπεις εσύ και αναγουλιάζεις.... όοοχι... κανονικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 από την μέρα που πήρα mac νιώθω ότι έχω ζωή... και νιώθω τέλεια. Και πρόσεχε κανονικό mac... όχι από αυτά τα hackintosh που βλέπεις εσύ και αναγουλιάζεις.... όοοχι... κανονικό... Αλλωστε γι'αυτο πλεον εχεις τοσο ελευθερο χρονο να γραφεις στο insomnia !!! -----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 03 : 32 : 31----- get a pc.... φτου φτου φτου , μεσημεριατικα :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κρίμα να διατείνονται ακόμα και σήμερα, ότι το MAC OS X δεν έχει προβλήματα και δε βγάζει προβλήματα. Σίγουρα έχει. Λειτουργικό σύστημα είναι... Εξίσου κρίμα, έιναι να μην παραδεχόμαστε, ότι το MAC OS X έιναι πιο σταθερό και πιο λειτουργικό από τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantnick Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κρίμα να διατείνονται ακόμα και σήμερα, ότι το MAC OS X δεν έχει προβλήματα και δε βγάζει προβλήματα. Σίγουρα έχει. Λειτουργικό σύστημα είναι... Εξίσου κρίμα, έιναι να μην παραδεχόμαστε, ότι το MAC OS X έιναι πιο σταθερό και πιο λειτουργικό από τα Windows. i Γειά σου. φτου φτου φτου , μεσημεριατικα :lol: Με βάφτισες...:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κρίμα να διατείνονται ακόμα και σήμερα, ότι το MAC OS X δεν έχει προβλήματα και δε βγάζει προβλήματα. Σίγουρα έχει. Λειτουργικό σύστημα είναι... Εξίσου κρίμα, έιναι να μην παραδεχόμαστε, ότι το MAC OS X έιναι πιο σταθερό και πιο λειτουργικό από τα Windows. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που λέει ότι τα Mac δεν έχουν προβλήματα. Τουλάχιστον εγώ εδώ μέσα, δεν έχω δει κανέναν. Αυτό που υπάρχει, είναι μερικοί κολλημένοι που θεωρούν πως είτε εκατοντάδες προβλήματα, είτε δεκάδες, είναι το ίδιο πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djmike Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 πάντως καλα τα onyx κλπ αλλα εγω εδω και 1 χρονο δε κανω τιποτα για "συντηρηση" και τρεχει μια χαρα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά sorry αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι παίζει με το onyx. Στο clean λέει ότι σβήνει κάτι caches όπως το application. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι είναι όλα αυτά τα caches και γιατί να θέλω να τα σβήσω; Δηλαδή άμα για παράδειγμα σβήσω το application cache από τι ακριβώς απαλάσσομαι; Ελπίζω όχι από τις εφαρμογές που έχω στο application folder!!! Αν εξαιρέσω τα caches που αναφέρονται στο safari για τα οποία δε χρειάζεται καν να έχω το onyx, ειλικρινά για όλα τα υπόλοιπα έχω την απορία αν πρέπει να τα πειράξω. Απλώς αναφέρω το application cache ως παράδειγμα! -----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 09 : 39 : 55----- Χμμ για δείτε αυτό το link! http://www.thexlab.com/faqs/maintainingmacosx.html Δεν ξέρω εσείς τι νομίζετε, αλλά εγώ τελικά όσο το ψάχνω, τόσο καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα mac δε χρειάζονται συντήρηση... Δε ξέρω ίσως να κάνω λάθος, αλλά τελικά όλα αυτά είναι καλά μόνο για troubleshooting και τίποτε περισσότερο. -----Προστέθηκε 10/2/2009 στις 09 : 48 : 59----- Αααα και για να προλάβω κάποιους κακόπιστους, να πω ότι ακόμα και στα windows δε νομίζω ότι αξίζει κανείς να ασχολείται πάρα πολύ με "συντήρηση". Ειδικά κάτι προγράμματα για clean, tweaks και δε ξέρω γω τι άλλο, μάλλον σε οδηγούν πιο σύντομα προς το format και το νευρικό κλονισμό, παρά καλό κάνουν. Εγώ αφήνω το pc μου να δουλέψει και αν κάποια στιγμή τα παίξει κάνω ένα format και voila! Όλα τα άλλα είναι το να τ' άλλο ιστορίες imho. Χαμένος χρόνος, χαμένοι επεξεργαστικοί κύκλοι, χαμένη ηλεκτρική ενέργεια. Ακόμα και στο link που παραθέτω πιο πάνω πάνε να πουλήσουν ένα πρόγραμμα migration και backup, που αν μη τι άλλο το mac δε χρειάζεται. Δεν είναι μόνο αυτά που κάνω με το disk utility, αλλά προπάντων η ευκολία με την οποία τα κάνω η οποία είναι αξεπέραστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicos00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μια βασική συντήρηση που πρέπει να προσέχουμε είναι τα daily, weekly και monthly scripts. Είναι κάποιες διεργασίες τις οποίες φροντίζει το mac να τις κάνει απο μόνο του, προφανώς καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία. Αυτά τα scripts τρέχουν αυτόματα στις 3πμ. Κάποιοι χρήστες όμως δεν αφήνουν όλο το βράδυ ανοιχτό το mac. Παρ'όλο που το mac δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να είναι μονίμως ανοιχτό, ειδικά για τους κατόχους macbook είναι ένα θέμα με τη θερμότητα και το χρόνο ζωής της μπαταρίας. Αν λοιπόν το mac είναι κλειστό στις 3 η ώρα, 31 του μηνός που είναι προγραμματισμένο το monthly script για παράδειγμα, θα το παραλείψει, και θα το προγραμματίσει για τον άλλο μήνα. Με το OnyX λοιπόν, μπορούμε να δούμε πότε έτρεξαν τελευταία φορά αυτά τα 3 scripts, και αν δούμε οτι έχει 3 βδομάδες πχ να τρέξει το weekly script, το τρέχουμε εκείνη τη στιγμή. Επίσης αυτό γίνεται και απο το terminal, με την εντολή: sudo periodic daily weekly monthly Ή το καθένα ξεχωριστά, όπως πχ: sudo periodic weekly Για τις υπόλοιπες επιλογές του OnyX, πολλές δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν, αλλα έχω διαβάσει όπως είπε και ο ixthy πιο πάνω οτι είναι πιο πολύ για troubleshooting, και δεν χρειάζεται να τα πειράζουμε συχνά. Επίσης, βασικότατο μέρος της συντήρησης, το backup. Και απο τη στιγμή που τα mac έχουν το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα που υπάρχει γι αυτή τη δουλειά, το Time Machine, είναι πραγματικά κρίμα να μη το χρησιμοποιεί κανείς. Απλά το ενεργοποιείς, και το ξεχνάς! Και για τα macbook, μια φορά το μήνα μια αποφόρτιση και επαναφόρτιση της μπαταρίας δεν κάνει κακό. Αυτή είναι όλη κι όλη η συντήρηση που χρειάζεται το mac, άντε και ένα repair permissions μια φορά στο τόσο. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει όλα το λειτουργικό, όπως την ανασυγκρότηση όλων των σκληρών δίσκων, εσωτερικών και εξωτερικών. (Για ιούς κλπ δεν τίθεται καν θέμα, οπότε ούτε virus scan μας απασχολεί, ούτε τίποτα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antzen Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καλημερα Νικο. Εχεις δικιο για αυτα που εγραψες. Επισης το Onyx δεν συνισταται για συχνη χρηση. Ηθελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις πως μπορουμε να αλλαξουμε το scheldued task για τα scripts ωστε να εκτελουντε πιο "λογικες ωρες".. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.