plato Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 (lary7) Και σε τι να παω για την καρτα γραφικων? Να κοιταξω προς nvdia 9800 gt? Πανω κατω ιδια τιμη ειναι. (nikosl) H fx5400 ειναι καλυτερη απο αυτη που αναφερω στο συστημα που ανεφερα παραπανω? Δεν εχω ιδεα για αυτο ρωταω
nikosl Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 H quadro fx 5600 είναι πανάκριβη, έχει γυρω στο 2000αρο. Αλλά όπως είπαν και τα παιδιά βάλε μια απλή πχ gt260 να δεις πως θα πηγαίνει, και αν δεν σε καλύπτει, του χρόνου πήγαινε σε κάποια quadro.
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό είναι ένα διλημμα. Εγώ στην θέση σου θα στρεφόμουν σε μία μέτρια καρτα 100-130Ε και αν εβλεπα οτι κάποια στιγμή δεν με καλύπτει θα πήγαινα στην FX 1700. Αμα είσαι σίγουρος πως θα δουλέυεις βαριά μοντέλα, καλύτερα να πας απο τώρα σε μια quadro εστω και αν πρέπει να κόψεις λίγο απο αλλού (CPU, MB). Αλλά είσαι σίγουρος?
plato Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα. Καποια προταση σε αυτα τα λεφτα? Καληνυχτα για σημερα και ευχαριστω. Περιμενω απαντησεις απο οσους θελουν να βοηθησουν και τα λεμε αυριο!
lary7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513339 που είναι κα αθόρυβη
pournaras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Ο λογος που παιρνεις ενα τετοιο tower, τη στιγμη μαλιστα που θα παρεις ξεχωριστο τροφοδορικο; Τζαμπα τουλαχιστον 150ε. Μνημη ποση σκεφτεσαι να βαλεις τελικα; Γιατι τον περιορισμο των 32bit πιστευω να τον γνωριζεις στα 4GB θεωρητικα αλλα στα 3,12Gb περιπου που μπορουν να χρησιμοποιησουν τα προγραμματα (και απο αυτα τα 3,12 βγαλε και την μνημη της καρτας γραφικων) δηλ. με μια 512ΜΒ το συστημα σου θα βλεπει μονο 2,6GB μνημης. Γιατι δεν πας καλυτερα για windows 64; Καρτα ηχου, ακομη και αυτη που εβαλες ειναι τελειως αχρηστη, η onboard πλεον ειναι παρα πολυ καλες, εκτος και θες να γρςψεις κανενα σουξεδακι για τον Jean Michel Jarre Επισης,δισκο γιατι δευτερο; Autocad θα δουλεψεις κι οχι μTorrent. 640GB με τι περιμενεις να τα γεμισεις; Καρτα γραφικων, αν και δεν αγαπαω και πολυ τις nvidia πιστευω οτι η λυση του Lary7 ειναι ικανοποιητικη.
plato Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Ο λογος που παιρνεις ενα τετοιο tower, τη στιγμη μαλιστα που θα παρεις ξεχωριστο τροφοδορικο; Τζαμπα τουλαχιστον 150ε.Μνημη ποση σκεφτεσαι να βαλεις τελικα; Γιατι τον περιορισμο των 32bit πιστευω να τον γνωριζεις στα 4GB θεωρητικα αλλα στα 3,12Gb περιπου που μπορουν να χρησιμοποιησουν τα προγραμματα (και απο αυτα τα 3,12 βγαλε και την μνημη της καρτας γραφικων) δηλ. με μια 512ΜΒ το συστημα σου θα βλεπει μονο 2,6GB μνημης. Γιατι δεν πας καλυτερα για windows 64; Καρτα ηχου, ακομη και αυτη που εβαλες ειναι τελειως αχρηστη, η onboard πλεον ειναι παρα πολυ καλες, εκτος και θες να γρςψεις κανενα σουξεδακι για τον Jean Michel Jarre Επισης,δισκο γιατι δευτερο; Autocad θα δουλεψεις κι οχι μTorrent. 640GB με τι περιμενεις να τα γεμισεις; Καρτα γραφικων, αν και δεν αγαπαω και πολυ τις nvidia πιστευω οτι η λυση του Lary7 ειναι ικανοποιητικη. Εχουμε και λεμε: για το tower σκεφτηκα οτι δεν προκειται να αλλαξει ποτε, οποτε ας παρω κατι καλο που το συνεστησε ενας φιλος πιο πανω. Αν εχεις καποια αλλη προταση ευχαριστως να το δω. Το μονο που ζηταω απο ενα tower ειναι χωρος και θεσεις για επεκτασεις. Για τα 64 bit. Ετσι κι αλλιως θα αγορασω καινουρια windows. Aντε και τα πηρα στα 64. Τα προγραμματα που εχω δεν θα πρεπει να γινουν κι αυτα στα 64 ή μηπως δεν εχουν προβλημα να ειναι στα 32 και το λειτουργικο μονο να ειναι στα 64? Ειναι αδυνατο αυτη τη στιγμη να αλλαξω, autocad, 3dsmax,Photoshop κι αλλα 3-4 ακομη οποτε αν πρεπει και τα προγραμματα να ειναι στα 64 τοτε απλα δεν γινεται. Αν ομως αυτο δεν εχει σχεση θα παω σε 64bita windows. Τι ισχυει? Για το δισκο να πω οτι αυτη τη στιγμη ο 420αρης που εχω επανω εναι σχεδον γεματος. Το προβλημα δεν ειναι τα 40 ευρω της καρτας ηχου και τα 64 ευρω του δισκου. Αντε κι εριξα 100 ευρω την τιμη, τι κερδιζω? Τι μπορω να βαλω παραπανω? Ψιλοψαχνομαι κι εγω να δω που θα καταληξω τελικα.
pabou13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 towerpsu m/b cpu ram gpu καρτα ηχου dvd 2hd +hd Λοιπον? Πως το βλεπετε? Pabou13 οπως βλεπεις σε ακολουθω κατα γραμμα. Περιμενω επισημανσεις. Αν για παραδειγμα πιστευετε οτι πρεπει να κοψω κι αλλο (την τιμη) απο tower+τροφοδοτικο και να τα ριξω στην καρτα γραφικων ισως? -----Προστέθηκε 9/2/2009 στις 02 : 16 : 33----- Πηγα παραπανω απο οτι φαινεται. Το παρακανα λες? Δεν ειχα δει το post σου. Να κατεβω λιγο μην πεσει και το δικτυο της ΔΕΗ απο την καταναλωση? Ο θορυβος να τονισω παιζει ρολο. Να αλλαξω κατι με αυτο το δεδομενο? Θα συμφωνησω απολυτα με την συνθεση σου, το μονο που χρειαζεται να αλλαξεις ειναι αυτο που σου ειπαν και τα παιδια δλδ τον i7 920 αντι του i7 940. Oπως ειπαμε η quadro θα σου χρησιμεψει μονο εαν την εκμεταλλευονται και τα προγραμματα που χρησιμοποιεις αλλιως καλυτερα παιρνεις μια απλη και βλεπεις... Το 750αρι toughpower το εχω και εγω και μπορω να πω πως κανει εναν μικρο θορυβο αλλα εμενα δεν με ενοχλει, απλως στο προτεινα διοτι μπορει να σου αντεξει και σε μελλοντικη αναβαθμιση. Το οτι ειναι 750w δεν σημαινει οτι καταναλωνει συνεχεια 750w π.χ ειτε 1000αρι τροφοδοτικο εχεις ειτε 500αρι αυτο θα καταναλωνει παντα οσο απαιτει ο υπολογιστης, ποτε παραπανω... Τα 750w ειναι απλως το οριο που μπορει να φτασει το τροφοδοτικο Για το 2 x HDD ( ετοιμάζεις RAID ε; )επειδή ο AAKS είναι πλέον ληστεία καλύτερα να τους αντικαταστήσεις με τους AALS ή με αυτούς O AALS ειναι (λιγο) πιο ακριβος απο τον ΑΑΚS (τον AAVS πρεπει να εννοεις μαλλον)
caution Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 O AALS ειναι (λιγο) πιο ακριβος απο τον ΑΑΚS (τον AAVS πρεπει να εννοεις μαλλον) Όχι, τον AALS εννοώ, ο οποίος δικαιολογεί ευκολότερα τα λεφτά του (καλύτερες επιδόσεις, διπλάσια buffer, 5ετή εγγύηση...)
plato Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εκοψα,εραψα, συμβιβασα, μειωσα, αυξησα και κατεληξα στο παρακατω. Γνωμες? tower psu cpu m/b ram gpu dvd hard drives---> one two πληκτρολογιο ποντικι ups windows Το ups λετε να ειναι φασαριοζικο (εχω ακουσει οτι καποια εχουν ανεμιστηρες)? Ολα συνολο 1630 euro. Λοιπον? Μηπως το 650w τροφοδοτικο ειναι μικρο?
pournaras Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μια χαρα σε βρισκω, με μονη μου ενσταση παλι, τα 64bit που κατα τη γνωμη μου (μιας και ειναι vista, και δεν θα εχεις προβληματα απο drivers κλπ), ειναι αναγκαια. Εκανα ενα check και βρηκα αυτο http://www.cadforum.cz/cadforum_en/qaID.asp?tip=5536 και για το photoshop, to CS4 λειτουργει ικανοποιητικα σε 32bit mode για την ωρα, ενω το lightroom ειναι full 64. Δε θελω να σε βαλω στο λουκι, η 64 η τιποτε, απλα λυπαμαι ενα τετοιο μηχανημα, να λειτουργει μονο με 2,5gb μνημη (τα 512 στα τρωει η vga), να τρεχει vista ultimate (απειρη καταναλωση μνημης, και καλα κανει βεβαια), και να μην ειναι καν dual mode.
BadBoy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δεν θα έχει 2.5GB. Θα έχει και τα 3GB. Τα 32bit μπορούν να διαχειριστούν μέχρι 4GB συνολικής RAM. Από εκεί αρχίζεις και κόβεις. Δηλαδή 4-0.5-διάφορα άλλα ψιλά από τις άλλες συσκευές=~3.2GB.
poisom Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα φίλε μου, διάβασα το post σου και εχω να σου πω κάτι που είπε και παραπάνω κάποιος φίλος αλλά περάστικε στο "ντούκου" απότι κατάλαβα, η κάρτα γραφικών θα σε βοηθήσει στον σχεδιασμό και στην αναπαράσταση των μοντέλων όταν είσαι στα viewports δηλαδή, για αρχιτεκτονική χρήση κατά 99,9% μια κάρτα γραφηκών κοινή του εμπορίου (nvidia, ati) θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο για πάρα πολλά χρόνια ( ίσως κολώσει όταν σχεδιάσης τα κτήρια 4-διαστάσεων βλ. Τουμπάι ), αν όμως ασχολήσε και με άλλου είδους μοντέλα τότε θες κάτι ποιό ακριβό και καλό. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα έχω σχεδιασεί το εξωχικό μου με τον περιβάλλοντα χώρο του με φυτά με με με...στον φορητό μου υπολογιστή Intel centrino 1.6ghz, 512 ram και κάρτα γραφηκών 64mb ati radeon 9200...με λίγα λόγια το αρχιτεκτονικό τρισδιάστατο σχέδιο δεν παράγει πολλά πολύγωνα. Θες να επενδύσεις στην δουλεία σου....βάλε πυρήνες στο cpu 4 το λιγότερο...φίλος έφτειαξε μηχάνημα με 16 και μου λέει ότι του κολλάει κιόλας εχεχεχεχε Φιλικά Σπύρος
plato Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα φίλε μου,διάβασα το post σου και εχω να σου πω κάτι που είπε και παραπάνω κάποιος φίλος αλλά περάστικε στο "ντούκου" απότι κατάλαβα, η κάρτα γραφικών θα σε βοηθήσει στον σχεδιασμό και στην αναπαράσταση των μοντέλων όταν είσαι στα viewports δηλαδή, για αρχιτεκτονική χρήση κατά 99,9% μια κάρτα γραφηκών κοινή του εμπορίου (nvidia, ati) θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο για πάρα πολλά χρόνια ( ίσως κολώσει όταν σχεδιάσης τα κτήρια 4-διαστάσεων βλ. Τουμπάι ), αν όμως ασχολήσε και με άλλου είδους μοντέλα τότε θες κάτι ποιό ακριβό και καλό. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα έχω σχεδιασεί το εξωχικό μου με τον περιβάλλοντα χώρο του με φυτά με με με...στον φορητό μου υπολογιστή Intel centrino 1.6ghz, 512 ram και κάρτα γραφηκών 64mb ati radeon 9200...με λίγα λόγια το αρχιτεκτονικό τρισδιάστατο σχέδιο δεν παράγει πολλά πολύγωνα. Θες να επενδύσεις στην δουλεία σου....βάλε πυρήνες στο cpu 4 το λιγότερο...φίλος έφτειαξε μηχάνημα με 16 και μου λέει ότι του κολλάει κιόλας εχεχεχεχε Φιλικά Σπύρος Σπυρο δεν περασε στο ντουκου. Αλλαξα την καρτα με κατι φθηνοτερο βασισμενος στη λογικη που ανεφερες. Τετραπυρηνος θα μπει επανω σιγουρα, οποτε μαλλον συμφωνεις με το συστημα που εφτιαξα. Φιλε pournaras κι εγω προβληματιζομαι πανω σε αυτο. Μεχρι την τελευταια στιγμη θα το σκεφτω κι αν αποφασισω για 64bit θα του ριξω 3gb μνημης ακομα και τελος. Αρα καταληξαμε νομιζω. Thanx ολους οσους πηραν μερος και βοηθησαν!!!
caution Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Θα τραβάς τα μαλλιά σου με τον 7200.11... Καλύτερα να ακούσεις ότι είπα παραπάνω για τους δίσκους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.