Ailuros Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μπορούσες και να με πεις σαχλό, δε χρειάζεται να βρίζεις. Ούτε καν στο επίπεδο της προσβολής δεν ήταν η προηγούμενη συμμετοχή μου και ούτε υπήρξε καν τέτοια πρόθεση. Όταν βλέπει μια ταινία αποκωδικοποιημένη με το CoreAVC κάνει χρήση του CUDA σωστά; Εσύ εννοείς πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το CUDA κατά βούληση χωρίς γνώσεις? ή λάθος κατάλαβα? Κάτα βάση (και χωρίς να μπαίνουμε σε άσχετες τριχοτομήσεις ή αλλιώς υπερβολικές λεπτομέρειες) το CUDA είναι μια μορφή γλώσσας προγραμματισμού. Η μόνη μας διαφωνία είναι στο πως καταλαβαίνει κανείς τον όρο "χρήση" σε σχέση με το CUDA.
frenzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ούτε καν στο επίπεδο της προσβολής δεν ήταν η προηγούμενη συμμετοχή μου και ούτε υπήρξε καν τέτοια πρόθεση. Ναι το κατάλαβα απλώς συνεχίζω τα σαχλά μου. Κάτα βάση (και χωρίς να μπαίνουμε σε άσχετες τριχοτομήσεις ή αλλιώς υπερβολικές λεπτομέρειες) το CUDA είναι μια μορφή γλώσσας προγραμματισμού. Η μόνη μας διαφωνία είναι στο πως καταλαβαίνει κανείς τον όρο "χρήση" σε σχέση με το CUDA. Εντάξει αυτό είχα καταλάβει, απλώς ήθελα να διευκρινιστεί για να παρακολουθήσω τη συζήτηση. Θα μπορούσατε νομίζω να αποφύγετε το μπέρδεμα αν ο ένας χρησιμοποιούσε τον όρο CUDA API και ο άλλος τον όρο CUDA Driver για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί.
tmjuju Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ναι το κατάλαβα απλώς συνεχίζω τα σαχλά μου. Εντάξει αυτό είχα καταλάβει, απλώς ήθελα να διευκρινιστεί για να παρακολουθήσω τη συζήτηση. Θα μπορούσατε νομίζω να αποφύγετε το μπέρδεμα αν ο ένας χρησιμοποιούσε τον όρο CUDA API και ο άλλος τον όρο CUDA Driver για να καταλαβαίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί. Χμμμμ…. Cuda library (ή και runtime) θα την έλεγα…και όχι driver …αλλά μη διαφωνήσουμε καθώς περιλαμβάνεται πια στους drivers της NV μαζί και με το PhysX κ.α. Πλάκα πλάκα ενδιαφέρον έχει και αυτό το αρθράκι που δείχνει τι περιλαμβάνουν οι νεότεροι drivers (και το αναφέρει και ο Αναντ ως cuda driver). http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=571 it’s just semantics afterall
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Παιδια αγορασα μια 9500GT Low Profile (XFX brand). Εμεινα κυριολεκτικα με το στομα ανοιχτο. Η καρτουλα, η οποια καιει max 50W, και ειναι περιπου στα 2/3 του μηκους και στα 4/7 του υψους της προηγουμενης Χ1800ΧΤ (η οποια εκαιγε 112 βατ), καταφερνει και εχει ισαξιες επιδοσεις σε παιχνιδια (κοινως παιζεις ο,τι θες σε medium-high), υποστηριξη dx 10, καθως και CUDA! Στο μηχανημα που μπηκε (Ε2200), ο επεξεργαστης ναι μεν καταφερνε και τα εβγαζε περα με ~60% load σε full HD, αλλα σε γρηγορες σκηνες η κινηση εκανε εμφανη σπασιματα. Με το που ενεργοποιησα τη δυνατοτητα του CoreAVC για CUDA υποστηριξη, μιλαμε εμεινα μ@λ@κ@$! Το CPU usage επεσε σε ~ΔΥΟ% στο core1 και ~20% στο core2, αλλα, εκει που εκανε εμφανη σπασιματα τωρα παιζει ομαλοτατα και χωρις κανενα προβλημα. Επισης, δεν ειναι αναγκη να υπαρχει ειδικη κωδικοποιηση (τυπου Blu Ray) για VGA επιταχυνση αναπαραγωγης, αμεσως ΟΛΑ τα .mkv rips παιζανε μια χαρα Εχω παθει πλακα λεμε! Και ολ αυτα απο μια λιλιπουτεια vga των 60€... Α ρε Ati...
pcos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 όντως το coreAVC έκανε καλή δουλειά εκμεταλλευόμενο το CUDA. το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για DXVA. βάζεις άνετα το overlay (για αποφυγή του tearing) και φορτώνεις και υπότιτλους όπως και παλιότερα. και όλα αυτά με το IGP 9300 (για INTEL) . φαντάζομαι και το IGP 8200 (για AMD) θα κάνει τα ίδια. a ρε ATI, που λέει και ο φίλος.
Ailuros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 http://www.nvidia.com/object/io_1236190120769.html *slurpidia*
_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δεν υπάρχει λίστα με εφαρμογές που επωφελούνται από το cuda?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 a ρε ATI, που λέει και ο φίλος. Η HD3200 με το UVD1 (δεν υπαρχει HD4xxx onboard ακομα), εχει grayed out τις επιλογες για Denoising, Edge Enhancement και Deinterlacing, και εχω σπασει ασχημα γιατι ΔΕ μπορει να κανει decode full HD videos. Χαρακτηριστικο οτι με Media Player Classic, Homecinema εχω ~15% cpu load και σπασιματα στη κινηση, ενω με Windows Media Player (οπου και αναλαμβανει η cpu), εχω 70% load, αλλα τα βιντεο παιζουν μια χαρα...! http://www.nvidia.com/object/io_1236190120769.html *slurpidia* Βρε κοιτα να δεις που θα καταληξω Nvidia "preferer" απο ατι που ειμαι σημερα Δεν υπάρχει λίστα με εφαρμογές που επωφελούνται από το cuda? Μου πηρε 10 sec να βρω τη "λιστα" που θες... http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#
frenzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Η HD3200 με το UVD1 (δεν υπαρχει HD4xxx onboard ακομα), εχει grayed out τις επιλογες για Denoising, Edge Enhancement και Deinterlacing, και εχω σπασει ασχημα γιατι ΔΕ μπορει να κανει decode full HD videos.Χαρακτηριστικο οτι με Media Player Classic, Homecinema εχω ~15% cpu load και σπασιματα στη κινηση, ενω με Windows Media Player (οπου και αναλαμβανει η cpu), εχω 70% load, αλλα τα βιντεο παιζουν μια χαρα...! Βρε κοιτα να δεις που θα καταληξω Nvidia "preferer" απο ατι που ειμαι σημερα Δοκίμασε με 8.12 george. 9.1 kai 9.2 έσπασε το dxva σε κάποιους
Red_Phantom Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δεν ξέρω άμα έχει αναφερθεί για h264 cuda encoding(με περιορισμούς). http://www.badaboomit.com/?q=node/4 Αναφέρουν αύξηση ταχύτητας απο 3χ εως 5χ και με πολυ καλύ ποιότητα (MP4 dvd) http://www.cpusers.gr/showthread.php?t=1560 VGA:Evga GTX 280 1Gb drivers 181.22 VS CPU:QX6700@3,4GHz ( Badaboom) ( Xilisoft DVD Ripper Platinum 5.0.32.0328)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δοκίμασε με 8.12 george. 9.1 kai 9.2 έσπασε το dxva σε κάποιους Χμμ λες? Θα το δοκιμασω μολις στησω εδω περα ενα πισακι
caution Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Εκτός από την εντυπωσιακή απόδοση στο coreAVC και η διαφορά σρο CS4 είναι τρομερή, εκεί που ψαρώνεις είναι στα preview των φίλτρων...
MasterX Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 εγω με την 6600GT παιρνω τα @@ μου... θα περιμενω να αλλαξω μηχανημα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 εγω με την 6600GT παιρνω τα @@ μου...θα περιμενω να αλλαξω μηχανημα... ε είναι κάπως παλιά man, τι περίμενες?
Ailuros Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Βρε κοιτα να δεις που θα καταληξω Nvidia "preferer" απο ατι που ειμαι σημερα Το κόλπο είναι να προτιμάς πάντα τον καλύτερο συσχετισμό τιμής/απόδοσης για κάθε χρονική στιγμή ανεξάρτητα από ποιά εταιρία. Δεν θα πω ότι εμένα προσωπικά το CUDA θα αρκούσε να με πείσει για μια αγορά μιας GeForce έναντι μιας Radeon. Παραμένει ωστόσο γεγονός ότι η AMD πρέπει επιτέλους να κουνήσει τον πισινό της για οτιδήποτε αφορά GPGPU σαν γενική διαπίστωση όσων αφορά τις αγορές. Η NV προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διεισδύσει σε όσα περισσότερα σημεία μπορεί για να δυσκολέψει την ζωή του Intel LRB το 2010. H AMD τι κάνει ακριβώς; Μόνο με χαμηλές τιμές και με την ψυχολογία του παθητικού θεατή μην περιμένεις θαύματα. Γι΄αυτό και δυστυχώς το επαναλαμβανόμενο "α ρε ΑΤΙ" που είπατε μερικοί είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.