Προς το περιεχόμενο

Τεχνολογία CUDA

mihachris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο οτι ξερω, χοντρικα, η τεχνολογια CUDA ειναι οταν ο υπολογιστης χρησιμοποιει τον επεξεργαστη της καρτας που αυξανει πολυ τις επιδοσεις (αν κανω λαθος διορθωστε με).

1.Πως μπορω να ξερω αμα η καρτα μου υποστηριζει την τεχνολογια CUDA;

Εχω αυτην αλλα στο 1GB.

2.Στο site της Nvidia μπορω να κατεβασω το CUDA (οπως λεει κι εδω)

Τελικα η τεχνολογια CUDA μπορει να αξιοποιηθει κι απο εναν απλο user (οπως εγω),

κατεβαζοντας απλα αυτο απο το site ή ειναι μονο για επαγγελματιες που γνωριζουν

γλωσσες προγραμματισμου;

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ένας απλό χρήστης μπορεί να επωφεληθεί μόνο εάν χρησιμοποιεί εφαρμογές που υποστηρίζουν CUDA...

Δημοσ.
Ένας απλό χρήστης μπορεί να επωφεληθεί μόνο εάν χρησιμοποιεί εφαρμογές που υποστηρίζουν CUDA...

Ποιες εφαρμογες δηλαδη;

Δημοσ.
Adobe Photoshop CS4

badaboom (video converter)

και μερικές άλλες που δε μου'ρχονται τώρα στο μυαλό.

Αα, καταλαβα τι ειδους εφαρμογες εννοειται.

Η καρτα μου υποστηριζει αυτην την τεχνολογια;

Δημοσ.
Αα, καταλαβα τι ειδους εφαρμογες εννοειται.

Η καρτα μου υποστηριζει αυτην την τεχνολογια;

Την υποστηρίζει η κάρτα σου. Μόνο που θα πρέπει να έχεις μια στοιχειώδη ιδέα από προγραμματισμό σε C για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cuda.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Την υποστηρίζει η κάρτα σου. Μόνο που θα πρέπει να έχεις μια στοιχειώδη ιδέα από προγραμματισμό σε C για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cuda.

για να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω 2 προγράμματα δε χρειάζεται να ξέρει C.

Δημοσ.

Παίδες η τεχνολογία CUDA με έσωσε,πλέον μπορώ και βλέπω ταινίες HD 720p χωρίς κολλήματα,πριν το cuda η cpu ήταν στο 65%-70% και κολλούσε στις γρήγορες σκηνές λόγω P4 3Ghz,τώρα τις παίζει για την πλάκα του κι έχω μια απλή 8400 GS.Επίσης πλέον μπορώ και βλέπω και ταινίες 1080p ενώ πριν δεν ξεκινούσαν καν!!!Θα χρειαστείτε την τελευταία έκδοση core avc που υποστηρίζει cuda.

Δημοσ.
Παίδες η τεχνολογία CUDA με έσωσε,πλέον μπορώ και βλέπω ταινίες HD 720p χωρίς κολλήματα,πριν το cuda η cpu ήταν στο 65%-70% και κολλούσε στις γρήγορες σκηνές λόγω P4 3Ghz,τώρα τις παίζει για την πλάκα του κι έχω μια απλή 8400 GS.Επίσης πλέον μπορώ και βλέπω και ταινίες 1080p ενώ πριν δεν ξεκινούσαν καν!!!Θα χρειαστείτε την τελευταία έκδοση core avc που υποστηρίζει cuda.

To θέμα έχει αναφερθεί εδώ

Δώσε μας κάποιες πληροφορίες:

-Έχουν αναφερθεί προβλήματα με blockyness. Βλέπεις κάτι?

-Σε DXVA δεν μπορείς να βάλεις κάποιο φίλτρο μεταξύ decoder και renderer. Με το Coreavc αν βάλεις κάποιο τέτοιο φίλτρο πχ ffdshow raw video decoder επηρεάζεται το Hardware Acceleration και πως?

Δημοσ.
για να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω 2 προγράμματα δε χρειάζεται να ξέρει C.

Για να χρησιμοποιήσει τα 2 παραπάνω προγράμματα δεν θα χρησιμοποιήσει Compute Unified Device Architecture. ΄Οπως προαναφέρθηκε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο απ΄το να κατεβάσει τους πιο πρόσφατους οδηγούς που έχουν CUDA υποστήριξη. ΄Οταν λες να χρησιμοποιήσεις CUDA σου χρειάζεται το ανάλογο toolkit & SDK από εδώ: http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html και μάντεψε αν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού για την διαχείρησή του ή όχι.

Δημοσ.
Για να χρησιμοποιήσει τα 2 παραπάνω προγράμματα δεν θα χρησιμοποιήσει Compute Unified Device Architecture. ΄Οπως προαναφέρθηκε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο απ΄το να κατεβάσει τους πιο πρόσφατους οδηγούς που έχουν CUDA υποστήριξη. ΄Οταν λες να χρησιμοποιήσεις CUDA σου χρειάζεται το ανάλογο toolkit & SDK από εδώ: http://www.nvidia.com/object/cuda_get.html και μάντεψε αν χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού για την διαχείρησή του ή όχι.

μπορεί να τρέξει τα samples χωρίς γνώσεις:P

Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι θέλεις να δώσεις μια καινούργια έννοια στον όρο τριχοτόμηση, αλλά τουλάχιστον ας αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Μπορούσες και να με πεις σαχλό, δε χρειάζεται να βρίζεις.

Όταν βλέπει μια ταινία αποκωδικοποιημένη με το CoreAVC κάνει χρήση του CUDA σωστά; Εσύ εννοείς πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το CUDA κατά βούληση χωρίς γνώσεις? ή λάθος κατάλαβα?

Δημοσ.

τα ίδια λέτε με αλλα λόγια :)

απλά το software θα χρησιμοποιήσει το CUDA, όχι ο χρηστης ο ίδιος. αλλα μπορούμε να πούμε ότι το χρησιμοποιεί και ο χρηστης μέσω του coreAVC ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...