dazeman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Τον τελευταίο καιρό και με σκοπό να μετατρέψω αρχεία mkv ή avi σε mp4 στον φορητό, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Εάν χρησιμοποιήσω κωδικοποίηση h264 + aac η χρήση CPU είναι σχεδόν 100% & με αποτέλεσμα να σβήνει ο υπολογιστής μετά απο λίγη ώρα. Αυτό συμβαίνει με όλα τα προγράμματα που έχω δοκιμάσει και έχουν επιλογή H264. Εάν αντιθέτως χρησιμοποιήσω επιλογή mpeg4+aac τότε η Cpu είναι γύρω στο 80% και σώζεται η κατάσταση. (Με H264 έχω επιλογή διαστάσεων βίντεο 480X272 και καταπληκτική ποιότητα για το psp του μικρού). Σαν να μην "σηκώνει" ο φορητός τον Η264! (XP Sp3, Intel Core Duo T2400 @1.83, 2Gb ram) Καμμιά ιδέα;
disqualified Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Εχεις προβλημα θερμοκρασιων γι αυτο σου κλεινει ή θα τον ανοιξεις να τον καθαρισεις λιγο ή Δοκιμασε να τον εχεις ανασηκωμενο λιγο (π.χ. σε 4 τραπουλες) ή παρε βαση με ανεμιστηρα για την ωρα που κανεις μετατροπες Μετα τιμης "ο απω πανω"
giorgos147 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δες μήπως έχεις πιάσει σκόνη...Αλλά σίγουρα παίζει αυτό που λέει ο από πάνω
dazeman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ παίδες για την άμεση ανταπόκριση! Όσον αφορά τις θερμοκρασίες του φορητού ήδη του έχω πάρει βάση αλουμινίου με δύο ανεμιστηράκια -τροφοδοσία απο την usb- και συχνά πυκνά τον ανοίγω και τον καθαρίζω με αέρα. Γεγονός είναι βέβαια ότι εδώ και κανά χρόνο ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού όταν του "καπνίσει" βγάζει ένα υψίσυχνο σφύριγμα που μετά σταματάει μόνο του, χωρίς να έχω βρεί φανερή αιτία. Υψηλή χρήση cpu (σχεδόν 100%) έχω μόνο όταν κωδικοποιώ βιντεάκια με επιλογή H264 (με τα : dvdfab, videofab ή RipBot264). Σε υπόλοιπες χρήσεις δεν έχω αντίστοιχο πρόβλημα. Το θέμα είναι να μην συμβαίνει αυτό, γιατί τότε επόμενο είναι να έχω υψηλές θερμοκρασίες. Προβληματίζομαι μήπως το notebook είναι "αδύνατο" για την συγκεκριμμένη διαδικασία ή κάτι δεν κάνω καλά εγώ ...
disqualified Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 το θεμα δεν ειναι οτι λειτουργει τοσο ο επεξεργαστης αλλα οτι δεν ψυχεται καλα, το encoding ειναι κατι που απαιτει μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ και το προγραμμα αξιοποιει τον επεξεργαστη στο επακρο. Βρες ενα χειροτερο προγραμμα που να μην εκμεταλλευεται τοσο τον επεξεργαστη ή δοκιμασε τον σε επιλογη εξοικονομησης ενεργειας θα σου παιρνει περισσοτερη ωρα αλλα...δε θα θερμαινεται τοσο
dazeman Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 το θεμα δεν ειναι οτι λειτουργει τοσο ο επεξεργαστης αλλα οτι δεν ψυχεται καλα, το encoding ειναι κατι που απαιτει μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ και το προγραμμα αξιοποιει τον επεξεργαστη στο επακρο. Βρες ενα χειροτερο προγραμμα που να μην εκμεταλλευεται τοσο τον επεξεργαστη ή δοκιμασε τον σε επιλογη εξοικονομησης ενεργειας θα σου παιρνει περισσοτερη ωρα αλλα...δε θα θερμαινεται τοσο Σε ευχαριστώ πολύ disqualified! βέβαια δεν ξέρω ποιός επεξεργαστής και με πόση ψύξη θα άντεχε να δουλεύει για 45-50 λεπτά συνεχόμενα στο 100%. Αυτό το τελευταίο που γράφεις (ή δοκιμασε τον σε επιλογη εξοικονομησης ενεργειας θα σου παιρνει περισσοτερη ωρα αλλα...δε θα θερμαινεται τοσο) πώς γίνεται; . Μήπως Διεργασίες -> Ορισμός προτεραιότητας -> ; Y.G: Είναι εκτός θέματος, αλλά απο χθές δοκιμάζω το xilisoft video converter. Μείωση χρήσης CPU πάνω απο 50% !!! Δουλεύει ο φορητός στο 45-50% cpu και η ποιότητα είναι αρκετά καλή. Υπάρχει όμως θέμα με την εμφάνιση των ελληνικών στους υπότιτλους, που είναι ακαταλαβίστικοι, και δεν βρήκα κάποια ρύθμιση στο συγκεκριμμένο πρόγραμμα που μπορεί να γίνει Εάν ξέρει κανείς ας πεί άν το xilisoft video converter υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, γιατι είναι κρίμα, είναι πολύ καλός converter ... Σήμερα θα δοκιμάσω και το MediaCoder ακολουθώντας τον οδηγό του parsifal ...
disqualified Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 επειδη δεν ειχα ποτε δικο μου laptop με XP (XP δεν εχεις?) δεν μπορω να σου πω ακριβως κατι. Δες στα power options αν υπαρχει κατι, ή περιμενε να σου πει καποιος αλλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.