viper2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 εντωμεταξυ η ελληνικη αγορα ειναι "ποσα θες , ποσα μου λειπουν"
agent_smith Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Αυτο να μην το λες, γιατι εισαι ΚΑΙ ΕΣΥ μελος της ελληνικης αγορας Και; Εγώ φταίω που οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είναι στο κόσμο τους;
Xchange Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Παιδιά είδα το θέμα και έκανα κωδικό ίσα ίσα να μιλήσω να τα βγάλω από μέσα μου. Εγώ προσωπικά είμαι "κατσαβιδάκιας" όπως λέτε εσείς, δηλαδή ό,τι ξέρω κάνω, ό,τι μάθω καλό είναι, και απο γνωστό γνωστού και φίλο φίλου απέκτησα ξαφνικά μια υποτιθέμενη μικρή-καλή πελατεία, ένα χρόνο περίπου τώρα. Δίπλωμα όπως είπα δεν έχω (αν και ποτέ δεν κυνήγησα την δουλεία, απλώς έτυχε που λέμε) αλλά για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ποτέ να μου έρθει πελάτης με server και βάση sql για να χρειαστώ ποτέ extra γνώσεις. Ώντας κατσαβιδάκιας και όχι κάτοχος τριών μεταπτυχιακων και δεκάδων πτυχίων που χρειάζονται απ'ότι κατάλαβα για να κάνει κανείς την δουλεία, χρεώνω λίγα. Βασικά όχι λίγα, τζάμπα δουλειά κάνω κατα την άποψη μου, και πάλι όλοι έχουν προβλήματα. Η πρώτη πληρωμένη δουλειά που έκανα, ήταν για ένα παλικάρι που ήθελε καινούργιο υπολογιστή απο το 0. Φίλος φίλου όπως είπα εξ'αρχής, ήθελε να πάω σπίτι του να με δει (10 km απο το δικό μου) για να μου δώσει την δουλεία, λες και είμαι μοντέλο και θέλει να δει την φάτσα μου, να του κάνω προσχέδια (με ξήγηση φυσικά του τί σημαίνει ram και τι κάνει/τι ειναι ddr3 κ.α) να πάω να του πάρω τα μέρη του υπολογιστή, να τον δέσω φυσικά, εγκατάσταση windows 7, 13 γλώσσες με όλα τα update, 300 ταινίες και 6 παιχνίδια, antivirus (updated και αυτό), και γενικά προγράμματα που ήθελε όπως skype/msn plus/κ.α Λίγο πολύ, τρεις ημέρες μου πήρε το θέμα, κυρίως λόγω των ταινιών και update των windows. Ζήτησα 50 ευρώ, για τα οποία φυσικά του είχα μιλήσει από πριν, και δεν τα έδινε γιατί "σιγά την δουλειά που έκανα", αλλά στην τελική υποχρεώθηκε λόγω φιλίας με τον φίλο μου. Και το θέμα δεν τελειώνει εκεί, με φωνάζουν για windows ή προγράμματα, και θέλουν αυθεντικά για 20 με 30 ευρώ, λέγοντας μου ότι "ο άλλος τεχνικός τα έκανε για τόσα" όταν τους λέω ότι αν θέλουν αυθεντικά πρέπει πρώτα να πληρώσουν το 200άρι που κάνουν να τα αγοράσεις συν τον χρόνο μου να τα περάσω. Μήν μιλήσω για σειρές όπως το House M.D (~70 GB) που θέλουν τζάμπα γιατί "τα κατέβασες με torrent", ξεχνώντας τον χρόνο/βενζίνες/αποθηκευτικό χώρο και χρόνο/χρήμα για να βρώ την σειρά εξ'αρχής που ξόδεψα. Μέχρι και βοηθό αγορών με έχουν περάσει. Μία φορά με είχαν στο πλαίσιο 2 ώρες για να τους βοηθήσω να διαλέξουν κάρτα γραφικών, και στην τελική με έγραψαν και πήραν την μαλακία που τους πούλαγε ο τεχνικός του μαγαζιού. Κανένα πρόβλημα, 10 ευρώ τους κάνω. Μου λένε πολύ απλά πως δεν χρειάζεται γιατί θα τους περνούσε ένας φίλος την κάρτα, και παν να φύγουν. Φυσικά έγινε μικροφασαρία για τον χρόνο που χάλασα και τα λεφτά που ζητούσα (τα οποία ήταν ψίχουλα), καταλήγοντας στο να μου σπάνε τα νεύρα, από τότε να ζητάω τα μισά λεφτά προκαταβολικά και 2 "πελάτες" να μου κρατάνε μούτρα. Και ρωτώ: Είναι πολλά 20 ευρώ για 3-4 ώρες δουλειά; Πόσα χρεώνουν στα κωλο-μαγαζιά και οι δικές μου τιμές είναι τόσο ακριβές; (Μιλάμε για backup-format-windows-update = 30ευρώ) Και ένα τελευταίο, τους τζαμπατζίδες τι τους κάνουμε; Γιατί εκτός αν είναι καθιερωμένο, έχω ένα μικρό πρόβλημα με όλους τους πελάτες μου να με παίρνουν τηλέφωνο και να ρωτάνε πως να φτιάξουν τον υπολογιστή τζάμπα, μέσω τηλεφώνου. Τόσο χάλια τα πράγματα
leecherman Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μη ξαναχρεώσεις κλεψιμαίικα σειρές,παιχνίδια κλπ,να τα δίνεις τζάμπα γιατί τζάμπα τα παίρνεις,δεν είναι σωστό. Άμα θέλει 70gb,να του πουλήσεις δίσκο μ' αυτά μέσα+το χρόνο που σου πήρε να τα κλοπιάρεις. Πριν από κάθε εργασία σε κάποιο μηχάνημα ξένου που περιμένεις να βγάλεις λεφτά γι αυτό -υπάρχουν και οι υποχρεώσεις που τότε δουλεύεις τζάμπα,τους τα παίρνεις απ' αλλού- θα τους ξεκαθαρίζεις τις χρεώσεις σου. Καλύτερα να ψωλοβαράς μόνος σου ή με παρέα στον ιστό παρά να σε πιάνει κώτσο ο κάθε χλιμίτζουρας. Τέλος άμα δεν εκτιμάς εσύ το δαπανημένο σου χρόνο και ανάλογα να τον κοστολογείς,πως θες να στον εκτιμήσουν οι άλλοι;Μαλάκες είναι;
tolis_01 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Και ρωτώ: Είναι πολλά 20 ευρώ για 3-4 ώρες δουλειά; Πόσα χρεώνουν στα κωλο-μαγαζιά και οι δικές μου τιμές είναι τόσο ακριβές; (Μιλάμε για backup-format-windows-update = 30ευρώ) 55 ευρώ μόνο το φορματ. Και σου διαγράφουν και ότι έχεις και δεν έχεις. Κατά τη γνώμη μου, λάθος που ασχολείσαι να τους δίνεις ταινίες κλπ. Καλύτερα να τις πουλάς με το δισκάκι αν θέλουν έτσι. Αλλιώς ας περιμένουν να κατέβει σε τορρεντ και να ψάχνουν υπότιτλους, ή να τις αγοράσουν από κανα πλανώδιο 5 ευρώ τη μια.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Καλά τι κάθεσαι και τους κατεβάζεις ταινίες κτλπ, δώσε υπολογιστή του άλλου με έτοιμα windows και το πολύ πολύ ένα antivirus και τελείωσες. Στο τέλος θα λένε βρές και βάλε μου όλα τα προγράμματα και τα mp3 που είχα και τα έσβησες με το format. Επίσης επειδή δεν πολυκατάλαβα από τα γραφόμενά σου, αυτή είναι η κύρια δουλειά που κάνεις ή την έχεις σαν χόμπυ; Φρόντηζε να ζητάς να σε πληρώνουν από την αρχή πρίν κάνεις κάτι αλλιώς χαιρετίσματα μετά, είναι κρίμα να ξοδεύεις τόσες ώρες και να σου λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του. Όπως είπε από πάνω και ο συμφορουμήτης καλύτερα να την ψωλοβαράς στον ίντερνετ παρά να σπαταλάς τον χρόνο σου τσάμπα.
aledjo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Παιδιά είδα το θέμα και έκανα κωδικό ίσα ίσα να μιλήσω να τα βγάλω από μέσα μου. φιλε πρεπει να καταλαβεις που ζεις. αν εισαι φτηνος τοτε ακριβος! αν εισαι ακριβος τοτε εισαι επιστημονας/celebrity εχω πει κατι 100αρια και 150αρια για format και με υποδεχονται με κοκκινα χαλια... ολα ειναι θεμα marketing 1
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Παιδιά είδα το θέμα και έκανα κωδικό ίσα ίσα να μιλήσω να τα βγάλω από μέσα μου. Εγώ προσωπικά είμαι "κατσαβιδάκιας" όπως λέτε εσείς, δηλαδή ό,τι ξέρω κάνω, ό,τι μάθω καλό είναι, και απο γνωστό γνωστού και φίλο φίλου απέκτησα ξαφνικά μια υποτιθέμενη μικρή-καλή πελατεία, ένα χρόνο περίπου τώρα. Δίπλωμα όπως είπα δεν έχω (αν και ποτέ δεν κυνήγησα την δουλεία, απλώς έτυχε που λέμε) αλλά για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ποτέ να μου έρθει πελάτης με server και βάση sql για να χρειαστώ ποτέ extra γνώσεις. Ώντας κατσαβιδάκιας και όχι κάτοχος τριών μεταπτυχιακων και δεκάδων πτυχίων που χρειάζονται απ'ότι κατάλαβα για να κάνει κανείς την δουλεία, χρεώνω λίγα. Βασικά όχι λίγα, τζάμπα δουλειά κάνω κατα την άποψη μου, και πάλι όλοι έχουν προβλήματα. Η πρώτη πληρωμένη δουλειά που έκανα, ήταν για ένα παλικάρι που ήθελε καινούργιο υπολογιστή απο το 0. Φίλος φίλου όπως είπα εξ'αρχής, ήθελε να πάω σπίτι του να με δει (10 km απο το δικό μου) για να μου δώσει την δουλεία, λες και είμαι μοντέλο και θέλει να δει την φάτσα μου, να του κάνω προσχέδια (με ξήγηση φυσικά του τί σημαίνει ram και τι κάνει/τι ειναι ddr3 κ.α) να πάω να του πάρω τα μέρη του υπολογιστή, να τον δέσω φυσικά, εγκατάσταση windows 7, 13 γλώσσες με όλα τα update, 300 ταινίες και 6 παιχνίδια, antivirus (updated και αυτό), και γενικά προγράμματα που ήθελε όπως skype/msn plus/κ.α Λίγο πολύ, τρεις ημέρες μου πήρε το θέμα, κυρίως λόγω των ταινιών και update των windows. Ζήτησα 50 ευρώ, για τα οποία φυσικά του είχα μιλήσει από πριν, και δεν τα έδινε γιατί "σιγά την δουλειά που έκανα", αλλά στην τελική υποχρεώθηκε λόγω φιλίας με τον φίλο μου. Και το θέμα δεν τελειώνει εκεί, με φωνάζουν για windows ή προγράμματα, και θέλουν αυθεντικά για 20 με 30 ευρώ, λέγοντας μου ότι "ο άλλος τεχνικός τα έκανε για τόσα" όταν τους λέω ότι αν θέλουν αυθεντικά πρέπει πρώτα να πληρώσουν το 200άρι που κάνουν να τα αγοράσεις συν τον χρόνο μου να τα περάσω. Μήν μιλήσω για σειρές όπως το House M.D (~70 GB) που θέλουν τζάμπα γιατί "τα κατέβασες με torrent", ξεχνώντας τον χρόνο/βενζίνες/αποθηκευτικό χώρο και χρόνο/χρήμα για να βρώ την σειρά εξ'αρχής που ξόδεψα. Μέχρι και βοηθό αγορών με έχουν περάσει. Μία φορά με είχαν στο πλαίσιο 2 ώρες για να τους βοηθήσω να διαλέξουν κάρτα γραφικών, και στην τελική με έγραψαν και πήραν την μαλακία που τους πούλαγε ο τεχνικός του μαγαζιού. Κανένα πρόβλημα, 10 ευρώ τους κάνω. Μου λένε πολύ απλά πως δεν χρειάζεται γιατί θα τους περνούσε ένας φίλος την κάρτα, και παν να φύγουν. Φυσικά έγινε μικροφασαρία για τον χρόνο που χάλασα και τα λεφτά που ζητούσα (τα οποία ήταν ψίχουλα), καταλήγοντας στο να μου σπάνε τα νεύρα, από τότε να ζητάω τα μισά λεφτά προκαταβολικά και 2 "πελάτες" να μου κρατάνε μούτρα. Και ρωτώ: Είναι πολλά 20 ευρώ για 3-4 ώρες δουλειά; Πόσα χρεώνουν στα κωλο-μαγαζιά και οι δικές μου τιμές είναι τόσο ακριβές; (Μιλάμε για backup-format-windows-update = 30ευρώ) Και ένα τελευταίο, τους τζαμπατζίδες τι τους κάνουμε; Γιατί εκτός αν είναι καθιερωμένο, έχω ένα μικρό πρόβλημα με όλους τους πελάτες μου να με παίρνουν τηλέφωνο και να ρωτάνε πως να φτιάξουν τον υπολογιστή τζάμπα, μέσω τηλεφώνου. Τόσο χάλια τα πράγματα Μην το θεωρήσεις ειρωνικό, αλλά ειλικρινά τώρα, αυτό που περιέγραψες είναι το επάγγελμα το οποίο σου αποδίδει τα προς το ζην; Το έκανες και προ κρίσης ή αναγκάστηκες τώρα τελευταία;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Παιδιά είδα το θέμα και έκανα κωδικό ίσα ίσα να μιλήσω να τα βγάλω από μέσα μου. Εγώ προσωπικά είμαι "κατσαβιδάκιας" όπως λέτε εσείς, δηλαδή ό,τι ξέρω κάνω, ό,τι μάθω καλό είναι, και απο γνωστό γνωστού και φίλο φίλου απέκτησα ξαφνικά μια υποτιθέμενη μικρή-καλή πελατεία, ένα χρόνο περίπου τώρα. Δίπλωμα όπως είπα δεν έχω (αν και ποτέ δεν κυνήγησα την δουλεία, απλώς έτυχε που λέμε) αλλά για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ποτέ να μου έρθει πελάτης με server και βάση sql για να χρειαστώ ποτέ extra γνώσεις. Ώντας κατσαβιδάκιας και όχι κάτοχος τριών μεταπτυχιακων και δεκάδων πτυχίων που χρειάζονται απ'ότι κατάλαβα για να κάνει κανείς την δουλεία, χρεώνω λίγα. Βασικά όχι λίγα, τζάμπα δουλειά κάνω κατα την άποψη μου, και πάλι όλοι έχουν προβλήματα. Η πρώτη πληρωμένη δουλειά που έκανα, ήταν για ένα παλικάρι που ήθελε καινούργιο υπολογιστή απο το 0. Φίλος φίλου όπως είπα εξ'αρχής, ήθελε να πάω σπίτι του να με δει (10 km απο το δικό μου) για να μου δώσει την δουλεία, λες και είμαι μοντέλο και θέλει να δει την φάτσα μου, να του κάνω προσχέδια (με ξήγηση φυσικά του τί σημαίνει ram και τι κάνει/τι ειναι ddr3 κ.α) να πάω να του πάρω τα μέρη του υπολογιστή, να τον δέσω φυσικά, εγκατάσταση windows 7, 13 γλώσσες με όλα τα update, 300 ταινίες και 6 παιχνίδια, antivirus (updated και αυτό), και γενικά προγράμματα που ήθελε όπως skype/msn plus/κ.α Λίγο πολύ, τρεις ημέρες μου πήρε το θέμα, κυρίως λόγω των ταινιών και update των windows. Ζήτησα 50 ευρώ, για τα οποία φυσικά του είχα μιλήσει από πριν, και δεν τα έδινε γιατί "σιγά την δουλειά που έκανα", αλλά στην τελική υποχρεώθηκε λόγω φιλίας με τον φίλο μου. Και το θέμα δεν τελειώνει εκεί, με φωνάζουν για windows ή προγράμματα, και θέλουν αυθεντικά για 20 με 30 ευρώ, λέγοντας μου ότι "ο άλλος τεχνικός τα έκανε για τόσα" όταν τους λέω ότι αν θέλουν αυθεντικά πρέπει πρώτα να πληρώσουν το 200άρι που κάνουν να τα αγοράσεις συν τον χρόνο μου να τα περάσω. Μήν μιλήσω για σειρές όπως το House M.D (~70 GB) που θέλουν τζάμπα γιατί "τα κατέβασες με torrent", ξεχνώντας τον χρόνο/βενζίνες/αποθηκευτικό χώρο και χρόνο/χρήμα για να βρώ την σειρά εξ'αρχής που ξόδεψα. Μέχρι και βοηθό αγορών με έχουν περάσει. Μία φορά με είχαν στο πλαίσιο 2 ώρες για να τους βοηθήσω να διαλέξουν κάρτα γραφικών, και στην τελική με έγραψαν και πήραν την μαλακία που τους πούλαγε ο τεχνικός του μαγαζιού. Κανένα πρόβλημα, 10 ευρώ τους κάνω. Μου λένε πολύ απλά πως δεν χρειάζεται γιατί θα τους περνούσε ένας φίλος την κάρτα, και παν να φύγουν. Φυσικά έγινε μικροφασαρία για τον χρόνο που χάλασα και τα λεφτά που ζητούσα (τα οποία ήταν ψίχουλα), καταλήγοντας στο να μου σπάνε τα νεύρα, από τότε να ζητάω τα μισά λεφτά προκαταβολικά και 2 "πελάτες" να μου κρατάνε μούτρα. Και ρωτώ: Είναι πολλά 20 ευρώ για 3-4 ώρες δουλειά; Πόσα χρεώνουν στα κωλο-μαγαζιά και οι δικές μου τιμές είναι τόσο ακριβές; (Μιλάμε για backup-format-windows-update = 30ευρώ) Και ένα τελευταίο, τους τζαμπατζίδες τι τους κάνουμε; Γιατί εκτός αν είναι καθιερωμένο, έχω ένα μικρό πρόβλημα με όλους τους πελάτες μου να με παίρνουν τηλέφωνο και να ρωτάνε πως να φτιάξουν τον υπολογιστή τζάμπα, μέσω τηλεφώνου. Τόσο χάλια τα πράγματα Η πλακα ξερεις ποια ειναι? Οτι ολοι αυτοι που κανουν οτι δεν καταλαβαινουν τις χρεωσεις σου και τις θεωρουν πανακριβες, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και απλως κλαιγονται και γκρινιαζουν για να εξασφαλισουν ακομα και 1 ευρω φθηνοτερη τιμη και να εχουν να κοκορευονται, πρωτα στον εαυτο τους (yeah ειμαι μεγαλος μαρκετιστας, πετυχα 1 ευρω χαμηλοτερη τιμη και δεν με εκλεψε ο κλεφτης) και μετα στους φιλους του (βρηκα ενα αλανι που μου εκανε τα παντα-ολα και πληρωσα μονο 20 ευρω, ιδια φαση με τις διηγησεις αντροπαρεων περι πουτ&%#νων και ποια εκανε την καλυτερη δουλεια στην καλυτερη τιμη). Στην σπανια περιπτωση που ΔΕΝ καταλαβαινουν οτι οι χρεωσεις ειναι λογικες, ειτε εχεις να κανεις με ανεργους, ειτε με αεργους, ειτε με φοιτητες, ειτε με δημοσιους υπαλληλους που ολοι μαζι εχουν ενα κοινο στοιχειο: Ποτε τους δε δουλεψαν και δεν μαθανε πως βγαινει το ψωμι και παραλληλα εχουν και το περιεργο χαρακτηριστικο να μην δεχονται μυγα στο σπαθι τους οταν πας να τους εξηγησεις τα αυτονοητα, λες και ειναι τιποτα τυποι που βρισκονται 400 χρονια στο κουρμπετι και ξερουν απο εμποριο. Με λιγα λογια ουτε για φτυσιμο δεν αξιζουν τετοιοι πελατες. Παρατα τους, πεστους να βαλουν τα 2ευρα για τα οποια σου πρηζουν τα συκωτια ολη μερα, στον πατο τους και καλυτερα ανεργος παρα τετοιες δουλειες με κουραση σμωατικη και ψυχικη+οικονομικη ζημια. ΥΓ. Και σε ολα αυτα βαλε και το πρηξιμο οποιαδηποτε μερα και ωρα μεσω τηλεφωνου για οτιδηποτε προβλημα υπαρχει στο pc τους που εξ'αρχης θεωρουν εσενα ως υπευθυνο/οτι τους την εφερες/οτι δεν τους εκανες καλη δουλεια και σε πρηζουν μεχρι να βρουν λυση. Προβληματα τυπου, το ταδε προγραμμα τρεχει σε windowed mode και δεν γυρναει σε fullscreen, το ταδε game οταν παω στην 3η πιστα και σκοτωνω τον τριτο δρακο μου κρασαρει κλπ. 1
Xchange Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 @leecherman Φίλε μου δεν μπορώ να δώσω τζάμπα τα copy-crack γιατί πολύ απλά δεν με πάει να ξοδεύω ώρες ατελείωτες να τα βρω μαζί με συγχρονισμένους υπότιτλους/hd/χώρο/κ.α, γιατί θα βγω με έξοδα. Όσο για τα software, με μεγάλη μου χαρά να τα δώσω αυθεντικά αλλά τα ΖΩΑ δεν καταλαβαίνουν πως ο "άλλος τεχνικός" δεν τους έδινε αυθεντικά για 40-50 ευρώ, αλλά και εκείνος έδινε cracked. Όταν μια σειρά όπως το House M.D κάνει 30 ευρώ η σεζόν, και εγώ θέλω τα ίδια για όλη την σειρά - 8 η 9 σεζόν- απλώς τ'ακούω βερεσέ και ας πάνε αλλού, το θέμα μου είναι με αυτούς που ακούν πρώτα την τιμή, συμφωνούν, και μετά αρνούνται να πληρώσουν. @Basilhs23___ το κάνω σαν χόμπυ κυρίως, δουλειά δεν βρίσκω και έτσι έχω κάτι τις για τις βόλτες μου (19 ετών άνεργος, να'ναι καλά το σκατοκράτος μας και οι γονείς που βοηθούν) @Malthador χόμπυ όπως είπα. Έχει και τα καλά του, έχει τύχει να βγάλω και 400 σε έναν μήνα, αλλά μέχρι εκέι πάει. Λίγοι πελάτες μου έφεραν άλλους και όπως είπα δεν το κυνηγάω πολύ. Αλλά αν δεν ήταν η κρίση ούτε να το σκέφτεσαι, σιγά μην έσκαγα με την τρέλα του καθενός. @MiDi_MiLiZ Το ΥΓ. σου τα λέει όλα. Μέχρι και να φτιάξω τα σπασμένα άλλου τεχνικού με έχουν φωνάξει πετώντας "να γίνει καλή δουλειά τώρα, έτσι;" , λες και ξέρω τι έκανε και τι όχι ο προηγούμενος. Ευχαριστώ που απαντήσατε πάντως, ειδικά το 50αρι για το format δεν το περίμενα. Όχι τίποτα άλλο, δεν έχω φωνάξει τεχνικό περίπου 7 χρόνια τώρα, και δεν ξέρω τι παίζει και τι όχι. Λέω να χρεώνω με την ώρα πιά, πας για "10 λεπτά δουλειά" και τρώς όλη σου την ημέρα για μαλακίες. Πόσο λέτε να χρεώνω; Γιατί με φίλους που μίλησα μου είπαν πως εφόσον αυτοί παίρνουν 20 ευρώ μεροκάματο εγώ δεν θα έπρεπε να παίρνω πάνω από 3 ευρώ την ώρα, αλλά φαίνονται λίγα.
Bspus Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Λέω να χρεώνω με την ώρα πιά, πας για "10 λεπτά δουλειά" και τρώς όλη σου την ημέρα για μαλακίες. Πόσο λέτε να χρεώνω; Γιατί με φίλους που μίλησα μου είπαν πως εφόσον αυτοί παίρνουν 20 ευρώ μεροκάματο εγώ δεν θα έπρεπε να παίρνω πάνω από 3 ευρώ την ώρα, αλλά φαίνονται λίγα. 3 ευρω μαζι με την ωρα για να πας και να ερθεις? Εκτος αν το φερουν σπιτι σου, αλλα παλι, το θεωρω σχεδον προσβλητικα χαμηλο. Ισως αν καποιος ειναι τελειως αχρηστος, απο αυτους που ξερουν μονο να πατανε τα next-next-finish να ειναι ΟΚ τιμη ανειδικευτης εργασιας, αλλα δεν θα μπορουσα να προτεινω καποιον τετοιον σε καμια περιπτωση, ακομα και αν ειναι καποια εντελως τυπικη διαδικασια χωρις εκπληξεις. Οποιος νομιζει οτι ειναι καλη τιμη 3 ευρω την ωρα και μπορει να κανει σωστη δουλεια, πολυ ευχαριστως να το κανει. Να μας πει κιολας να τον βοηθαμε να βρει πελατες σε αυτην την τιμη
leecherman Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Προφανώς δεν αντελήφθης τι είπα,ας το επαναλάβω. Δεν είναι σωστό να εμπορεύεσαι τα κλεμένα. Πάρτο όπως νομίζεις...
Nikosgiann Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 δεν εμπορευεται τα "κλεμενα".. εμπορευεται το χρονο που σπαταλα για να τα εχουν ολα ετοιμα 1
gigisoni Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2012 δεν εμπορευεται τα "κλεμενα".. εμπορευεται το χρονο που σπαταλα για να τα εχουν ολα ετοιμα 30 ευρώ την σεζόν του House, για να κατεβάσει την σειρά που άλλος αντιγράφει, άλλος μεταφράζει, άλλος συγχρονίζει για άλλη έκδοση, και αυτός το μόνο που θα κάνει βασικά είναι να κατεβάσει την σειρά και τους υπότιτλους. Επειδή έχω κατεβάσει τα CSI Miami για φίλη με άντρα ιταλό, έκανα 3 λεπτά να βρω το τόρεντ και να το βάζω να κατεβαίνει, το πρωί που ξύπνησα έκανα 5 λεπτά να κατεβάσω 22 ιταλικούς υπότιτλους και μετά ξόδεψα άλλα 10 λεπτά να τους μετονομάσω να έχουν το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας. Και μετά την αντέγραψα σε δισκάκια. Σύνολο όχι πάνω από μία ώρα. Έχω ακούσει ότι για μετάφραση επεισοδίου χρειάζεται πάνω από 8 ώρες. Δηλαδή άλλος μεταφράζει και ξοδεύει 8 ώρες από τη ζωή του και διαθέτει τη δουλειά του τζάμπα στο ίντερνετ σε αγνώστους, ενώ ο φίλος εδώ με αλλουνού τον κόπο και με πειρατικά πράγματα χρεώνει 30 ευρώ σε φίλο να του αντιγράψει την σειρά. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά γίδια που μεταφράζουν και προσφέρουν τζάμπα, και άλλα τόσα γίδια που αντιγράφουν τις σερές/ταινίες και τις προσφέρουν τζάμπα για να υπάρχουν έξυπνοι να βγάζουν 30 ευρώ για τίποτα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα