Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά εγώ δεν το είπα με εχθρική διάθεση... το μισθολόγιο είναι σχετικό απλά ναι η ουσία είναι ότι απλά κάνετε εξυπηρέτηση όχι κάτι που χρειάζεται ειδικές γνώσεις...

Απλά ο άλλος βαριέται να κάνει format η είναι τελείως άσχετος με τα pc και σας φωνάζει να τον εξυπηρετήσετε...

δεν είναι το ίδιο όπως πχ όταν φωνάζεις έναν γιατρό να δει τι έχεις

πιο πολύ μοιάζει με το να φωνάξεις ένα poolboy να σου καθαρίσει την πισινα... μπορείς να το κανεις και ο ίδιος απλά βαριέσαι και βάζεις κάποιον άλλο να το κάνει.

• Like 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα τι είναι αυτά που λες ρε μπαρμπα Ben. Το format και η συναρμολόγηση, θέλει τρελές γνώσεις, συνεχή ενημέρωση και άλλα τέτοια κουφά, και δεν διαφέρει με τις γνώσεις που απαιτούν να έχουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι.

Ψάξε παλαιότερο post να δεις ποιος τα λέει αυτά.

Δημοσ.

Η αναζήτηση τεχνικού από τον πελάτη δεν οφείλεται αποκλειστικά στη βαρεμάρα του πρώτου, πρώτα απ' όλα μου φαίνεται παράλογο και χαζό να πληρώσεις κάποιον για μια τέτοια δουλειά μόνο και μόνο επειδή "βαριέσαι", ειδικά αν έχεις τις γνώσεις και μπορείς να την κάνεις ο ίδιος. Απλά πολλοί είτε λόγω του ότι δεν ξέρουν και δεν έχουν διάθεση να ψάξουν και να μάθουν μόνοι τους, είτε λόγω φόβου πως αν ασχοληθούν θα κάνουν καμιά πατατιά και θα γαμήσουν το pc τους, προτιμούν τις "γνώσεις" και τη "σιγουριά" κάποιου τρίτου, φερόμενου ως ειδικού.

Θυμάμαι πριν χρόνια που ένας με είχε ρωτήσει αν ξέρω να κάνω format και νέα εγκατάσταση windows. Μιλάμε για xp, εντελώς αυτοματοποιημένη διαδικασία δηλαδή και ο τύπος ήθελε ένα απλό format/install χωρίς τίποτα εξτρά πέρα από drivers προφανώς, που δεν ήταν δα και κάνα θέμα αφού υπήρχαν όλα τα cds που είχε πάρει με το ολοκαίνουργιο prebuilt pc που είχε αγοράσει λίγους μήνες πριν. Του εξήγησα τι να κάνει για να τα βάλει μόνος του, αλλά φοβόταν και τέλος πάντων προσφέρθηκα να τον βοηθήσω μια και το ζήτησε. Του λέω "Πάρε με τηλέφωνο όταν είναι" και τελικά πήρε 2-3 μέρες μετά για να μου πει ότι προτίμησε την πιο επαγγελματική λύση κάποιου γνωστού του, ειδικού τεχνικού. Τον ρώτησα πόσα του πήρε, μου λέει 80 ευρώ. "Καλή τιμή" απάντησα. Ελπίζω να του πιάνουν τον κώλο μέχρι σήμερα, ας βγάζει κάποιος το ψωμί του (ή το παντεσπάνι του) τουλάχιστον.

• Like 3
Δημοσ.

H ουσία όμως είναι ότι οι εν λόγω "τεχνικοί", ούτε προγραμματισμό γνωρίζετε, ούτε ιστοσελίδες, ούτε πως δουλεύει το Wordpad. Οπότε, φορματζίδες και συναρμολογητές είστε μόνο, και ένας μισθό ντελιβερά και πολύ σας είναι. Καθόλου αποτυχημένο επάγγελμα, μια χαρά είναι.

ναι συμφωνω απολυτα!

ΑΝ ηταν ετσι οπως τα περιγραφεις τοτε θα ημουν ευτυχισμένος να κανω αυτη τη δουλεια.

πρακτικα ομως γινεται το αντιθετο. σου ζητανε να ξερεις απ'ολα αλλα με το μισθο του ντελιβερα....

πιο πολύ μοιάζει με το να φωνάξεις ένα poolboy να σου καθαρίσει την πισινα... μπορείς να το κανεις και ο ίδιος απλά βαριέσαι και βάζεις κάποιον άλλο να το κάνει.

αυτο ειναι σχετικο....

ετσι και γω μπορω να παω σε μια καφετερια και να πω "σιγα και γω μπορω να φτιαξω καφε σπιτι μου, και συ μου ζητας τοσα λεφτα"?

εχει λογικη? οχι δεν εχει...

Δημοσ.

ναι συμφωνω απολυτα!

ΑΝ ηταν ετσι οπως τα περιγραφεις τοτε θα ημουν ευτυχισμένος να κανω αυτη τη δουλεια.

πρακτικα ομως γινεται το αντιθετο. σου ζητανε να ξερεις απ'ολα αλλα με το μισθο του ντελιβερα....

Εσύ φταις που τους τα προσφέρεις.

Δεν ξέρω αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου. Αν έχεις, συγγνώμη αλλά φταις που ψάχνεις δουλειά σαν φορματζής και συναρμολογητής, αντί να ψάξεις κάτι αντίστοιχο του τομέα σου.

Αν δεν έχεις, τι δουλειά έχεις και μπλέκεις στα χωράφια άλλων; Σαν να ζητάω από νοσοκόμα να μου κάνει εξέταση αίματος. Αν έχει διαβάσει και ξέρει τον τρόπο, δεν πάει να πει ότι πρέπει να πάει να πει στον εργοδότη της ότι ξέρει να το κάνει για να μην προσλάβει μικροβιολόγο αυτός.

αυτο ειναι σχετικο....

ετσι και γω μπορω να παω σε μια καφετερια και να πω "σιγα και γω μπορω να φτιαξω καφε σπιτι μου, και συ μου ζητας τοσα λεφτα"?

εχει λογικη? οχι δεν εχει...

Στην καφετέρια δεν πας για να πιες τον καφέ, πας για να καθίσεις στις καρέκλες τους, να ακούσεις την μουσική τους, να δεις τον υπόλοιπο κόσμο που υπάρχει εκεί, να δεις τον αγώνα στην τηλεόραση, να σου φτιάξει άλλος τον καφέ, να πλύνει άλλος τα ποτήρια, κτλ κτλ

Δημοσ.

Πραγματικά η συζήτηση καταντά γελοία. Ένας τεχνικός ΔΕΝ κάνει μόνο format. Βασικές γνώσεις εκτός απο το support και το format είναι να τον τοποθετήσεις σε εταιρία με 40 άτομα και να σου φτιάξει απο το 0 το δίκτυο πληροφορικής.

Αυτό σημαίνει να σου σου φτιάξει την εσωτερική καλωδίωση (που ναι μπορεί να την φτιάξει και ο ηλεκτρολόγος, μπορεί και έχει τη γνώση και τον εξοπλισμό να στην πιστοποιήσει?), να σου επιλέξει και να παραμετροποιήσει υπολογιστές-servers-routers /switches, να σου στήσει domain και mail , fax servers και όλα αυτά με τη χρήση της χρυσής τομής συσκευών / κόστους που θα επιλέξει. Επιπλέον θα πρέπει να προτείνει συνεργάτες του για τη δημιουργία ιστοσελίδων και προγραμματιστές για ανάπτυξη custom εφαρμογών.

Μετά απο όλα αυτά ορίζει δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της εταιρίας απο πιθανές επιθέσεις όπως και από πιθανές απώλειες δεδομένων για διάφορους λόγους. Στο μέλλον μόνο αυτός αναλαμβάνει τη συντήρηση της εταιρίας γιατί είναι γνωστό πως κανείς άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει το setup που έχει επιλέξει.

Αυτά λοιπόν πληρώνονται και μόνο με την κατάλληλη εμπειρία γίνονται. Δεν γίνεται αυτός που κάνει μόνο φορματ να τα ξέρει, και επιπλέον ο όρος «Τεχνικός Η/Υ» περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Και φυσικά για να φτιαχθούν όλα αυτά υπάρχει τεράστια ευθύνη στον επαγγελματία που θα τα αναλάβει. Απλά αν αναλογιστούμε το κόστος της εταιρίας να μείνει μια εταιρία OFF για μια μέρα, είναι αρκετό.

Αν κάποιος δεν τα κατέχει αυτά ή νομίζει πως δεν χρειάζονται, απλά δεν είναι επαγγελματίας του χώρου αλλά μπακάλης. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που αναφέρουν πως οι τεχνικοί Η/Υ είναι επάγγελμα σαν τους deliverαδες που απλά βγήκαν απο το σπίτι τους και δουλεψαν...

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ φταις που τους τα προσφέρεις.

Δεν ξέρω αν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου. Αν έχεις, συγγνώμη αλλά φταις που ψάχνεις δουλειά σαν φορματζής και συναρμολογητής, αντί να ψάξεις κάτι αντίστοιχο του τομέα σου.

Αν δεν έχεις, τι δουλειά έχεις και μπλέκεις στα χωράφια άλλων; Σαν να ζητάω από νοσοκόμα να μου κάνει εξέταση αίματος. Αν έχει διαβάσει και ξέρει τον τρόπο, δεν πάει να πει ότι πρέπει να πάει να πει στον εργοδότη της ότι ξέρει να το κάνει για να μην προσλάβει μικροβιολόγο αυτός.

το αφηνω ασχολιαστο γιατι ειμαι σιγουρος οτι εισαι εξω απο το χωρο αρα δε ξερεις το αντικειμενο

Στην καφετέρια δεν πας για να πιες τον καφέ, πας για να καθίσεις στις καρέκλες τους, να ακούσεις την μουσική τους, να δεις τον υπόλοιπο κόσμο που υπάρχει εκεί, να δεις τον αγώνα στην τηλεόραση, να σου φτιάξει άλλος τον καφέ, να πλύνει άλλος τα ποτήρια, κτλ κτλ

δε καταλαβες τι εγραψα. λεω οτι δε μπορει κανεις να το πει αυτο γιατι οπως η καφετερια εχει ολα αυτα τα εξοδα, θα ειναι εντελως ακυρο να πει καποιος αυτο.

ετσι ακριβως ειναι και για το θεμα μας. ο τεχνικος εχει αυτοκινητο, να πληρωσει βενζινες, ασφαλειες, συντηρηση, φαι να φαει κτλ

δε μπορει κανεις να τον κατηγορησει οτι "σιγα τη δουλεια που κανεις, τη κανω και γω μονος μου"

αρα λεμε το ιδιο....

Δημοσ.

το αφηνω ασχολιαστο γιατι ειμαι σιγουρος οτι εισαι εξω απο το χωρο αρα δε ξερεις το αντικειμενο

Ναι είμαι τελείως έξω από τον χώρο, αλλά αυτό που θέλω να πω, συμπεριλαμβανόμενου και του προηγούμενου ποσταρίσματος του @sphinxgr. είναι ότι γι'αυτήν την κατάσταση φταίνε οι ίδιοι οι τεχνικοί. Αν όλες οι νοσοκόμες, ή έστω κάποιες από αυτές, μαθαίνανε από μόνες τους να κάνουν αναλύσεις εξετάσεων αίματος και το παρουσίαζαν ως προσόν, σε λίγα χρόνια για να δουλέψει κάποιος ως νοσοκόμος/α στην Ελλάδα θα πρέπει να ξέρει να κάνει και αναλύσεις αίματος, γιατί θα το ζητάνε οι εργοδότες. Άσχετο που είναι τελείως άκυρο σε σχέση με τις σπουδές και του τι πρέπει να ξέρει. Λίγο ακραίο το παράδειγμα γιατί αφορά την υγεία, αλλά το ίδιο ισχύει και σε όλα τα επαγγέλματα. Οπότε, έχει φτάσει η κατάσταση σε τέτοιον βαθμό, που για μία δουλειά που βασικά είναι της κατηγορίας του βασικού μισθού, ζητάνε πολλές περισσότερες γνώσεις. Πολύ δύσκολο βέβαια, αλλά πάλι στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την κατάσταση. Αν ο καθένας από εδώ και πέρα αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δουλειά που δεν είναι του τομέα του, και αρνείται ότι έχει τις γνώσεις, το επάγγελμα θα πάρει την πορεία του πάλι.

δε καταλαβες τι εγραψα. λεω οτι δε μπορει κανεις να το πει αυτο γιατι οπως η καφετερια εχει ολα αυτα τα εξοδα, θα ειναι εντελως ακυρο να πει καποιος αυτο.

ετσι ακριβως ειναι και για το θεμα μας. ο τεχνικος εχει αυτοκινητο, να πληρωσει βενζινες, ασφαλειες, συντηρηση, φαι να φαει κτλ

δε μπορει κανεις να τον κατηγορησει οτι "σιγα τη δουλεια που κανεις, τη κανω και γω μονος μου"

αρα λεμε το ιδιο....

Τότε πες του να την κάνει μόνος του. Όποιος δεν ξέρει να κάνει ένα φορμάτ, καλά να πάθει να πληρώνει τα 80άρια και 100άρια σε αυτόν που θα καλέσει να του το κάνει.

Δημοσ.

Αποτυχημένο δεν θα το έλεγα το επάγγελμα. Κάποιος πρέπει να τις κάνει αυτές τις δουλειες. Προφανώς αυτός που κάνει φορμάτ κτλ δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τεχνικό.Επειδή ο τομέας χρειάζεται μια Α προσοχή, είναι αναγκαία μιας μορφής πιστοποιησης.

Ο τεχνικός είναι σαν τον εργάτη της οικοδομής,αλλά στο χώρο της πληροφορικής.Απλά ακολουθεί εντολές που δίνουν οι αρχιτέκτονες( μηχανικοί). Το πως θα ρίξει ο εργάτης το μπετό( συνδέσει τα καλώδια ) είναι δικό του θέμα.

Δημοσ.

Ναι είμαι τελείως έξω από τον χώρο, αλλά αυτό που θέλω να πω, συμπεριλαμβανόμενου και του προηγούμενου ποσταρίσματος του @sphinxgr. είναι ότι γι'αυτήν την κατάσταση φταίνε οι ίδιοι οι τεχνικοί. Αν όλες οι νοσοκόμες, ή έστω κάποιες από αυτές, μαθαίνανε από μόνες τους να κάνουν αναλύσεις εξετάσεων αίματος και το παρουσίαζαν ως προσόν, σε λίγα χρόνια για να δουλέψει κάποιος ως νοσοκόμος/α στην Ελλάδα θα πρέπει να ξέρει να κάνει και αναλύσεις αίματος, γιατί θα το ζητάνε οι εργοδότες. Άσχετο που είναι τελείως άκυρο σε σχέση με τις σπουδές και του τι πρέπει να ξέρει. Λίγο ακραίο το παράδειγμα γιατί αφορά την υγεία, αλλά το ίδιο ισχύει και σε όλα τα επαγγέλματα. Οπότε, έχει φτάσει η κατάσταση σε τέτοιον βαθμό, που για μία δουλειά που βασικά είναι της κατηγορίας του βασικού μισθού, ζητάνε πολλές περισσότερες γνώσεις. Πολύ δύσκολο βέβαια, αλλά πάλι στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την κατάσταση. Αν ο καθένας από εδώ και πέρα αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δουλειά που δεν είναι του τομέα του, και αρνείται ότι έχει τις γνώσεις, το επάγγελμα θα πάρει την πορεία του πάλι.

αυτο λεγεται ανταγωνισμος και δεν αλλαζει. δεν μιλαμε μονο για τη περιπτωση του αφεντικου τι ζηταει αλλα και για τον πελατη.

οταν λοιπον παει καποιος τεχνικος σε εναν πελατη και ο πελατης του ζηταει πραγματα που ειναι εξω απο τη δουλεια του, τοτε ο πελατης λεει "ο μητσος ξερει να το κανει αρα θα καλεσω αυτον" τοτε τι του λες?

οτι ειναι απατεωνας ο μητσος που προσφερει παραπανω υπηρεσιες στην ιδια τιμη?

αφηστε το σας λεω, δε βγαζουμε ακρη!

Δημοσ.

αυτο λεγεται ανταγωνισμος και δεν αλλαζει. δεν μιλαμε μονο για τη περιπτωση του αφεντικου τι ζηταει αλλα και για τον πελατη.

οταν λοιπον παει καποιος τεχνικος σε εναν πελατη και ο πελατης του ζηταει πραγματα που ειναι εξω απο τη δουλεια του, τοτε ο πελατης λεει "ο μητσος ξερει να το κανει αρα θα καλεσω αυτον" τοτε τι του λες?

οτι ειναι απατεωνας ο μητσος που προσφερει παραπανω υπηρεσιες στην ιδια τιμη?

αφηστε το σας λεω, δε βγαζουμε ακρη!

Κι εγώ αυτό λέω, ότι ανταγωνισμός υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα, την κατάσταση την δημιούργησαν οι ίδιοι οι τεχνικοί.

Να καλέσει τον Μήτσο, και κάποια στιγμή ο Μήτσος θα συνειδητοποιήσει ότι μόνο αυτός δέχεται να κάνει πράγματα έξω από την δουλειά του, και θα αρχίσει να χρεώνει παραπάνω για τις έξτρα γνώσεις.

Όπως είπα είναι δύσκολο πια να γίνει, αλλά όχι ακατόρθωτο. Και είναι μία κατάσταση που δεν φταίνει οι εργοδότες, αλλά οι τεχνικοί που άρχισαν να προσφέρουν περισσότερα από αυτά που πρέπει, και το εκμεταλλεύτηκαν οι εργοδότες.

Δημοσ.

Πραγματικά η συζήτηση καταντά γελοία. Ένας τεχνικός ΔΕΝ κάνει μόνο format. Βασικές γνώσεις εκτός απο το support και το format είναι να τον τοποθετήσεις σε εταιρία με 40 άτομα και να σου φτιάξει απο το 0 το δίκτυο πληροφορικής.

Αυτό σημαίνει να σου σου φτιάξει την εσωτερική καλωδίωση (που ναι μπορεί να την φτιάξει και ο ηλεκτρολόγος, μπορεί και έχει τη γνώση και τον εξοπλισμό να στην πιστοποιήσει?), να σου επιλέξει και να παραμετροποιήσει υπολογιστές-servers-routers /switches, να σου στήσει domain και mail , fax servers και όλα αυτά με τη χρήση της χρυσής τομής συσκευών / κόστους που θα επιλέξει. Επιπλέον θα πρέπει να προτείνει συνεργάτες του για τη δημιουργία ιστοσελίδων και προγραμματιστές για ανάπτυξη custom εφαρμογών.

Μετά απο όλα αυτά ορίζει δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της εταιρίας απο πιθανές επιθέσεις όπως και από πιθανές απώλειες δεδομένων για διάφορους λόγους. Στο μέλλον μόνο αυτός αναλαμβάνει τη συντήρηση της εταιρίας γιατί είναι γνωστό πως κανείς άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει το setup που έχει επιλέξει.

Αυτά λοιπόν πληρώνονται και μόνο με την κατάλληλη εμπειρία γίνονται. Δεν γίνεται αυτός που κάνει μόνο φορματ να τα ξέρει, και επιπλέον ο όρος «Τεχνικός Η/Υ» περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Και φυσικά για να φτιαχθούν όλα αυτά υπάρχει τεράστια ευθύνη στον επαγγελματία που θα τα αναλάβει. Απλά αν αναλογιστούμε το κόστος της εταιρίας να μείνει μια εταιρία OFF για μια μέρα, είναι αρκετό.

Αν κάποιος δεν τα κατέχει αυτά ή νομίζει πως δεν χρειάζονται, απλά δεν είναι επαγγελματίας του χώρου αλλά μπακάλης. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που αναφέρουν πως οι τεχνικοί Η/Υ είναι επάγγελμα σαν τους deliverαδες που απλά βγήκαν απο το σπίτι τους και δουλεψαν...

Επειδή έκανα ένα σχετικό post, να κάνω και μια διευκρίνηση. Πρώτα απ' όλα αντιλαμβάνομαι τη διαφορά μεταξύ ενός ειδικού που θα δουλέψει σε κάποιο IT τμήμα κι ενός "χομπίστα" που θα πάει από σπίτι σε σπίτι να επιδιορθώσει δυσλειτουργίες του υπολογιστή ή να αντικαταστήσει κάποιο hardware. Σε ένα τεχνολογικό forum όπως το Insomnia, οι διαφορές αυτές άλλοτε θεωρούνται αυτονόητες κι άλλοτε όχι.

Στο προηγούμενο post μου συγκεκριμένα, αναφέρθηκα σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση τεχνικού. Κι αυτό γιατί στο μυαλό των περισσότερων, αυτός είναι ο τεχνικός. Ο κατσαβιδάκιας, το παιδί που θα φωνάξεις αν ο υπολογιστής σου πιάσει κάναν ιό ή θέλει format και εκείνος θα "κάνει τα δικά του". Όλα αυτά με γνώμονα τους χρήστες που ούτως ή άλλως δεν έχουν τη γνώση και την εμπειρία για να επιλύσουν μόνοι τους το εκάστοτε ζήτημα βέβαια, αλλά στην τελική αυτών η γνώμη παίζει ρόλο σ' αυτήν την "παρεξήγηση". Οι χρήστες που δεν έχουν ανάγκη τον κατσαβιδάκια, δεν τον πληρώνουν και δεν συντηρούν το μύθο του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ποιο είναι όμως; Υπάρχουν άτομα που θεωρητικά θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται το τι πραγματικά ισχύει καθώς δεν είναι στην ίδια θέση με τους απλούς, μη ενημερωμένους χρήστες, αλλά καταλήγουν να κάνουν τα ίδια λάθη με τους τελευταίους. Χαρακτηριστικά θυμάμαι περίπτωση φοιτήτριας σε σχολή πληροφορικής (ΤΕΙ συγκεκριμένα), που υποστήριζε απόλυτα πως απ' τη σχολή βγαίνεις αποκλειστικά Τεχνικός Η/Υ, εννοώντας τον κατσαβιδάκια. Ε, από εκεί καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι περίπτωση φοιτήτριας σε σχολή πληροφορικής (ΤΕΙ συγκεκριμένα), που υποστήριζε απόλυτα πως απ' τη σχολή βγαίνεις αποκλειστικά Τεχνικός Η/Υ, εννοώντας τον κατσαβιδάκια. Ε, από εκεί καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά.

αυτο πρεπει να το βαλεις εδω

http://www.insomnia.gr/topic/455706-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%82/

Δημοσ.

1319 post και λέμε τα ίδια πράγματα...

Περιληπτικά:

Η Ελληνική αγορά εργασίας και η Ελληνική αγορά είναι μια μεγάλη αποτυχία...

• Like 1
Δημοσ.

1319 post και λέμε τα ίδια πράγματα...

Περιληπτικά:

Η Ελληνική αγορά εργασίας και η Ελληνική αγορά είναι μια μεγάλη αποτυχία...

Αυτο να μην το λες, γιατι εισαι ΚΑΙ ΕΣΥ μελος της ελληνικης αγορας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...