Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα με την ανεργια που παιζει

εγω και πωλητης σε σουπερ μαρκετ να πιασω

μετα το στρατο δεν θα εχω προβλημα.

p.s Εχω πτυχιο πληροφορικης

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα με την ανεργια που παιζει

εγω και πωλητης σε σουπερ μαρκετ να πιασω

μετα το στρατο δεν θα εχω προβλημα.

p.s Εχω πτυχιο πληροφορικης

Ψάχνουμε εδώ και 3 μήνες πωλητή στην εταιρεία που εργάζομαι αλλά δεν έχουμε ξετρελαθεί και στα βιογραφικά ούτε στα τηλ.

Βέβαια δεν είμαστα καμια μεγάλη επιχείρηση ίσως γιαυτό. Όλοι ψάχνουν δουλειές σε ομίλους μου φαίνεται λες και ζούμε στην Ιρλανδία.

Δημοσ.

Αυτός Swatoner λέγετε IT pro και σε τιμάει, η διαφορά ξέρεις ποια είναι?

Τεχνικός aka κατσαβιδάκιας

-αλλάξει το ποντίκι της μαρίας στο ισόγειο (τώρα και σιγά σιγά γιατί πρέπει να δείξει πως η δουλειά του είναι σοβαρή και άμεση)

-Να αλλάξει και το dvd στο pc του Κωστάκη γιατί χάλασε. Να βρεί drivers για την καρτούλα του security pc για να στήσει (για τo DVD έχει ένα παλιο να του βάλει ,θα του πάρει κάνα 20άρικο, για το Pc θα μπει να γράψει σε κάνα φόρουμ να δει αν υπάρχουν Drivers, λες και δεν υπάρχει το FCC id)

IT pro

-αλλάξει το ποντίκι της μαρίας στο ισόγειο (το μεσημέρι γιατί τώρα έχει δουλειά)

-Να αλλάξει και το dvd στο pc του Κωστάκη γιατί χάλασε. Να βρεί drivers για την καρτούλα του security pc για να στήσει (το απόγευμα γιατί τώρα έχει δουλειά)

-rebuild το array (τώρα γιατί το boss έχει ιδρώσει)

-παίζει με τα features του sbs. (το βράδυ , γιατί έχει μια καλή ιδέα)

-Στήσει το TMG και να το παραμετροποιήση (αύριο το πρωί που θα παίζει το raid)

Σου αρέσει να το ακούς? Είπαμε , ο ανεκπαίδευτος /άσχετος πιστοποιημένος ή όχι δεν έχει καμια τύχη και καλά θα ήταν σιγά σιγά να σκεφτεί να αλλάξει επάγγελμα , ο εκπαιδευμένος πιστοποιημένος ή όχι όμως ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ και θα τα παει μια χαρά και σήμερα και αύριο. Το γεγονός της ανεργίας και των μισθών πείνας δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα μας , όλος ο κόσμος πεινάει στην ελλάδα.

By the way ,

MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-653): Configuring Windows Small Business Server 2008

Το βιβλίο έχει 50 ευρώ

TS: Windows Small Business Server 2008, Configuring

Η εξέταση 90 ευρώ.

ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΑ ΕΓΩ ΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΆΝΩ ΚΑΙ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ WEBINAR ΑΝ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΟΣ , O ΑΓΙΟΣ-ΤΙ

Εγώ πάλι οι προγραμματιστές που ξέρω γράφουν ότι νάνε πατάς OK και αυτό πατάει Cancel και παίρνουν 2 grand :P

Δημοσ.

Αυτός Swatoner λέγετε IT pro και σε τιμάει, η διαφορά ξέρεις ποια είναι?

Τεχνικός aka κατσαβιδάκιας

-αλλάξει το ποντίκι της μαρίας στο ισόγειο (τώρα και σιγά σιγά γιατί πρέπει να δείξει πως η δουλειά του είναι σοβαρή και άμεση) (Είπαμε κατσαβιδάκιας, όχι Έλληνας βουλευτής. Ανάμεσα σε όλα πετάγιεσαι δύο λεπτά και το κάνεις επειδή είναι τσακ μπαμ και η Μαρία θα σε ευγνωμονεί γιατί ο άλλος τεχνικός λέει οτι έχει δουλειά, αλλά μην κρυβόμαστε στο facebook χαζολογάει)

-Να αλλάξει και το dvd στο pc του Κωστάκη γιατί χάλασε. Να βρεί drivers για την καρτούλα του security pc για να στήσει (για τo DVD έχει ένα παλιο να του βάλει ,θα του πάρει κάνα 20άρικο, για το Pc θα μπει να γράψει σε κάνα φόρουμ να δει αν υπάρχουν Drivers, λες και δεν υπάρχει το FCC id) (Θα το κάνει τσάμπα το DVDάκι και αν δυσκολευτεί με την καρτούλα θα χρεώσει στα αυτιά. Γιατί έχοντας ή όχι το FCC id μπορεί να μη βρει driver ποτέεε)

Γενικά έχετε την ιδέα του οτι ο τεχνικός είναι σαν τον έλληνα τεμπέλη. Θα κάνει οτιδήποτε δυνατόν για να δείξει οτι είναι γαμάτος χωρίς να κουνήσει δαχτυλάκι. Γενικά αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα δυστυχώς και όχι του κατσαβιδάκια. Ή μάλλον ας το θέσουμε καλύτερα.

Υπάρχει ο τεχνικός η/υ που θα ασχοληθεί με το πρόβλημα, θα το λύσει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και υπάρχει ο κατσαβιδάκιας που ξεκίνησε απο hobby να φτιάχνει τα pc του, είπε δε γαμιέται το κάνω επάγγελμα, σιγά τα ωά, θα κοροιδέψω κόσμο και θα βγάλω φράγκα. Στα δύσκολα θα κάνει πασαλύματα και θα κατηγορήσει την αυξημένη θερμοκρασία που ψήνεται το κεϊκ στον φούρνο γιατί κάτι πρέπει να πεί για να μην δείξει οτι δεν ξέρει (το αφεντικό έχει πει ποτέ δεν λέμε, δεν ξέρω).

Βέβαια τον προσέλαβαν γιατί είχε μια τυπική εμπειρία στο σπίτι και έτσι εύκολα θα του δώσουν 500ευρώ στο χέρι ενώ ο τεχνικός θα του πεί με δουλεύεις; Άντε γεια.

IT pro

-αλλάξει το ποντίκι της μαρίας στο ισόγειο (το μεσημέρι γιατί τώρα έχει δουλειά) (Ανάμεσα στο πατάω το κουμπάκι για το rebuild και στο χαζεύω στο autoexec πετάγιεσαι και το αλλάζεις, 2 λεπτά δουλειά)

-Να αλλάξει και το dvd στο pc του Κωστάκη γιατί χάλασε. Να βρεί drivers για την καρτούλα του security pc για να στήσει (το απόγευμα γιατί τώρα έχει δουλειά)

-rebuild το array (τώρα γιατί το boss έχει ιδρώσει) (το boss ούτε ξέρει τι θα πεί raid, άρα ζαμαν. Ο υπάλληλος τα έχει κάνει πάνω του γιατί άμα σκάσει ολόκληρο το array κατά το build θα παλεύει όλη μέρα να φέρει τα αρχεία πίσω και να μην τα ακούσει το πρωί που η Μαρία δε θα βρίσκει τα αρχεία της και καλά δε θα μπορεί να δουλέψει.)

-παίζει με τα features του sbs. (το βράδυ , γιατί έχει μια καλή ιδέα)

-Στήσει το TMG και να το παραμετροποιήση (αύριο το πρωί που θα παίζει το raid)

Όλο δουλειά έχει όπως τα λές. Το βράδυ και το επόμενο πρωί όμως πραγματικά δουλεύει. Τις υπόλοιπες ώρες έχει λέει δουλειά αλλά δε το βλέπω... Μου θυμίζει τους win admins σε μια εταιρεία που εργαζόμουν. τους έλεγες άλλαξε μου το pass γιατί το κλείδωσε ο προηγούμενος χρήστης που κάθισε στο τερματικό και περίμενες δύο μέρες για να στο φτιάξει. (Εγώ τους γνώρισα προσωπικά, έμπαινα στο γραφείο τους και το κάναν την ίδια στιγμή.)

Δημοσ.

Ίσως στην εταιρεία του winadmin να μην υπήρχε σωστή κατανομή εργασίας, να μην είχε κάνει delegate ο senior admin στους μικρους και να πελάγωνε για να προλάβει ή να το ξεχνούσε. Ίσως και να τους είχε φάει το fb που κακώς δεν τους είχε κόψει :P

Μισθούς 1500+ ακούω και μισθούς δε βλέπω..

Δημοσ.

Swatoner, ίσως γιατί εγώ και ο Γιώτης είμαστε σε διαφορετικές συνθήκες/επίπεδο. Προσωπικά πέρασα από το στάδιο του κατσαβιδάκια τεχνικού Δουλεύοντας για τα MLR πίσω την 4ετία 2004-2008 που ήμουν φοιτητής παράλληλα.

Σας είπα και προηγουμένος, ότι σαν συγχίζουν οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα, η νοοτροπία αφεντικού υφισταμένου, που κακώς δεν σε βλέπουν σαν συνεργάτη αλλά σαν υποδιέστερο (άλλο μεγάλο θέμα για την ελληνική εργασιακή πραγματικότητα.)

Τα βιβλία που πρότεινε ο Γιώτης πχ, είναι απλά ΑΝΟΗΤΟ να μην τα έχεις διαβάσει (ή άλλα webinars πχ που κάνω εγώ (λόγο νεότητας 2-4 το μήνα + τα Microsoft certified developer/IT για ERP(AX-NAV)/CRM που πρέπει να περάσω μέχρι το τέλος του έτους.

Κατανοώ την δυσκολία στην Ελλάδα, αλλά μάγκες αφού οι πιο πολλοί εδώ μέσα στο θρεντ είμαστε 25-35, παραμάσχαλα και φύγετε έξω άμα νομίζετε ότι το έχετε και δεν ανήκετε στην κατηγορία του κατσαβιδάκια. Όσο και να αντιδράς, σαν ώριμος άντρας ξέρεις μέχρι που φτάνεις και πια πράγματα είναι out of reach.

Α, και συνήθως όταν οι ΙΤ τεμπελιάζουν για λίγο, chataroun σε φόρα, ( το Facebook είναι κομμένο εννοείται, από μένα κιόλας-το DNS μηχάνημα είναι δική μου ευθήνη-.)

Μην αντιδράτε από εγωισμό μερικοί, ίσα ίσα που θέλουμε κόσμο να αναπτυχθεί σοβαρά επάνω στο επάγγελμα και όχι "μερεμετατζίδες"

-- Με την κατάσταση σστην Ελληνική αγορά εργασίας όμως... τρέχα γύρευε το ξέρω--

Δημοσ.

βρηκα τι δουλεια θα κανω

Το καλυτερο απ'ολα .Ενα δυο να σε παρουν σε ενα μισαωρο εβγαλες ολο το μεροκαματο .Ουτε παραπονα ουτε τιποτα... :-D

Δημοσ.

Δεν απευθύνομαι σε πραγματικούς IT Experts, το οποίο επάγγελμα το θεωρώ πολύ σοβαρό, δύσκολο και έχω αρκετούς συναδέλφους με αυτή την ειδικότητα, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ.

Οι θέσεις μου και απόψεις, απευθύνονται σε εκείνους που κάνουν το "επάγγελμα" του "Τεχνικού Η/Υ" που περιορίζετε σε εγκατάσταση O.S. και προγραμμάτων, αλλαγή περιφερειακών, κουβάλημα/ξεσκόνισμα PC, PC Service της πλάκας (αλλάζω components μέχρι να βρω τι φταίει) και λοιπά.

Προσόντα για αυτή τη δουλειά έχουν ήδη αναφερθεί:

- τεμπέλης που έχει απαξιώσει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση (ίσως και τη Λυκειακή), και θεωρεί ότι αφού γνωρίζει πως να εγκαταστήσει το Office 2003, έχει "τρελές γνώσεις"

- ανοχή στα βρωμόποδαρα του συναδέλφου, όταν θα πρέπει να κοιμηθούν μαζί στο βαν

- οδήγηση με μηχανάκι για να μεταφέρει μονάδα PC και περιφερειακά (ίδιο πράμα με delivera, καφετζή και κούριερ)

- υπερφίαλος για να μπορεί να φλομώνει στο ψέμα, γέρους - γριές και ανίδεους

Για τους παραπάνω λοιπόν, δεν φταίει ότι έχουν επιλέξει ένα αποτυχημένο επάγγελμα, είναι οι ίδιοι αποτυχημένοι. Το να ζητούν εξίσωση με ανθρώπους που εργάζονται πραγματικά είναι θράσος και να καταλάβουν επιτέλους ότι από την καθαρίστρια που εργάζεται στο κτίριο του ΟΤΕ στην Κηφισίας δεν απέχουν και πολύ.

Εσύ δεν ήσουν στο άλλο θέμα που πίστευες ότι οι τσιγγάνες προβλέπουν το μέλλον?

Anyway, μην παίρνεις και όρκο ότι σε κάποιους τομείς της πληροφορικής η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι επαρκής.

Άσχετο αλλά θυμάμαι καθαρίστριες σε εκκλησίες στην Ελλάδα να παίρνουν/έπαιρναν μισθό γύρω στο χιλιάρικο. Για δώσε μας τα φώτα σου σε αυτό.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα αρκετα posts εδω και συμφωνω στα περισσοτερα. Ας γραψω και εγω τι μου συμβαινει καποιες απο τις φορες που εκανα τον τεχνικο.

Επαιζε η εθνικη euro καμια ωρα πριν τον αγωνα χτυπαει το τηλεφωνο απο εναν γνωστο και μου λεει περνα αν μπορεις απο εδω να μου ρυθμισεις το ρουτερ γιατι εχασα κωδικους κλπ. Πιστευα οτι τα ειχε γραμμενα καπου. Παω και αφου περιμεναμε καμια ωρα στην αναμονη για να παρουμε username και password απο το τμημα εξυπηρετησης τελικα το ιντερνετ ρυθμιζετε επιτυχως. Μετα απο αυτο μου εδειξε ακομη 5 πραγματα που δεν δουλευαν στα windows και ηθελαν ρυθμιση. Ειχε ενα προβλημα και με το mp3 converter που τα video τα εκανε FLV...μετα απο ψαξιμο το εφτιαξα και αυτο.

Αποτελεσμα; Να χασω σχεδον ολο τον αγωνα της Εθνικης του Euro και εννοειτε δεν πηρα τιποτα!

Αρκετοι φιλοι/γνωστοι που ξερουν οτι εσυ τα πας καλα με τα PC νομιζουν πως μπορεις να τα ξερεις ολα.

Παραδειγμα πως δουλευει το ταδε προγραμμα, γιατι πεταξε μπλε οθονη το pc, γιατι πεταει αυτο το σφαλμα.

Με οτιδηποτε και αν ασχολησε..πχ μπορει να εισαι καλος web developer ή να ασχολησαι με προγραμματισμο router cisco και να θεωρουν οτι θα τους φτιαξεις το pc αφου σπουδαζεις πληροφορικη και ξερεις.

Ακομη και android εφαρμογες να φτιαχνεις ή να εισαι database administrator και γενικοτερα να τα πας καλα με την τεχνολογια νομιζουν πως θα ξερεις ολα αυτα.

Ετσι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα εισαι γνωστος στην παρεα οτι ξερεις να κανεις format, να βαλεις drive στο pc και σε παιρνουν τηλ και σου λενε "αυριο να σου φερω το laptop να μου φτιαξεις το ταδε";

Σε φιλους ειναι δυσκολο να πεις δεν μπορω. Μπορει να μην βρισκεις δουλεια τεχνικου ή IT στην αγορα εργασιας αλλα να κανεις τον τεχνικο σε φιλους/γνωστους δωρεαν.

Επεξ/σία από simply88
Δημοσ.

Αφού έπαιζε η Εθνική θα μπορούσες να πας πάντως και συ απ' τον φίλο σου μια άλλη μέρα.Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Μπορείς να πεις "δεν μπορώ", αν γίνεται συστηματικά.

Άντε να βοηθήσεις έναν πολύ καλό φίλο 1-2 φορές, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά απο κει και πέρα καταντάει κοροϊδία.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έπαιζε η Εθνική θα μπορούσες να πας πάντως και συ απ' τον φίλο σου μια άλλη μέρα.Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Μπορείς να πεις "δεν μπορώ", αν γίνεται συστηματικά.

Άντε να βοηθήσεις έναν πολύ καλό φίλο 1-2 φορές, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά απο κει και πέρα καταντάει κοροϊδία.

Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα αφου θα γινει 1-2 φορες μετα θα χρειαστει και παραπανω.

Πολλες φορες μπορει να προκυψει κατι την ωρα της εργασιας και να ακουσεις "μου χαλασες το pc".

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς μιλάμε για στενό φίλο, αλλιώς κακώς δεν έριξες άκυρο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...