Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Υποθέτω ότι για τους περισσότερους εδώ, το θέμα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο τα 500/700/1k ευρώ μισθό. Η συγκεκριμένη εργασία στη σημερινή εποχή, περικλείεται από πολύ διαστρεβλωμένη προκατάληψη.
aledjo Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ο κατσαβιδάκιας δεν αξίζει πάνω από τα 700 ευρώ. θα συμφωνησω σε αυτο εαν ειναι φυσιολογικες οι συνθηκες εργασιας! φυσιολογικες εννοω, σταθερο 8ωρο 5 μερες, χωρις τρελες απαιτησεις γνωσεων, καμια δουλεια περα απο το αντικειμενο του ουτε καν να γνωριζει το word! στο Ελλαδα ομως δεν υπαρχει αυτο. 10-12ωρα, 6 μερες, και να γνωριζει office, photoshop, προγραματισμο, wed design και οτι αλλο μπορει να φανταστει ή να δει ονειρο το αφεντικο.... + τις εξτρα δουλειες που δεν εχουν καμια σχεση με το αντικειμενο του! ΕΤΣΙ αν ενας τεχνικος τα βγαζει περα με ολα αυτα, εγω πιστευω οτι αξιζει 1700 ευρω! πλακα πλακα τωρα που το σκεφτομαι, δεν εχω δει καμια καθαριστρια να κανει κατι παραπανω απο τη δουλεια της... τιμιο επαγγελμα σφουγγαρισε? = περνει λεφτα δε σφουγγαρισε = δε περνει λεφτα δε θα βγει ποτε κανεις να τις πει "ααα δεν εβγαλες δουλεια και δεν εφερες λεφτα στο μαγαζι..." 1
Bspus Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ακομα και το "απλο" φορματ-drivers-install και βασικη παραμετροποιηση δεν μπορει να θεωρηθει ανειδικευτη εργασια κατα τη γνωμη μου. Οι περισσοτεροι δεν ξερουν να τα κανουν σωστα η και καθολου πολλες φορες. Τι σημασια εχει αν κατα τη γνωμη καποιον (και εγω μεσα) αυτο δεν θα επρεπε να ισχυει? Πριν 100 χρονια η οδηγηση αμαξιου ηταν εξειδικευμενη γνωση. Προφητες της εποχης προεβλεπαν την εμπορικη αποτυχια του αμαξιου γιατι ο μεσος ανθρωπος δεν θα ειχε τις ικανοτητες να οδηγει και λιγοι θα ειχαν τη δυνατοτητα να προσλαβουν σωφερ (δεν εχω την πηγη ευκαιρη αλλα το quote ισχυει) Σημερα κανεις δεν μπορει να το θεωρησει εξειδικευμενη γνωση Πριν 30 χρονια η απλη χρηση υπολογιστη ηταν εξειδικευμενη εργασια. Υπηρχε και ειδικοτητα χειριστης Η/Υ. Πλεον δεν ισχυει ουτε και αυτο. Το να επισκευαζεις PC ποτε δεν περασε αυτο το σταδιο (οπως και το service αυτοκινητων, ασχετα αν καποιοι αρρωστοι με το αντικειμενο εχουν πολλες γνωσεις). Και δεν φαινεται να πηγαινει προς τα εκει το θεμα. Το αντιθετο μαλιστα και δεν εχει να κανει με ικανοτητα. Δεν πιστευω οτι ο καθενας εχει τη δυνατοτητα να μαθει να προγραμματιζει C η να κανει σοβαρο Network Administration, αλλα πιστευω οτι θα μπορουσα να διδαξω οποιονδηποτε, παρα το υποβαθρο του να κανει βασικο service με την προυποθεση οτι ειναι συνεργασιμος και προθυμος να μαθει. Ειλικρινα δεν μπορω να πιστεψω οτι ανθρωπος που εχει κανει αυτο το "επαγγελμα" μπορει να πιστευει οτι αυτα εχουν φτασει να ειναι κοινη γνωση. Αρκει ελαχιστη εμπειρια με πελατες για να σου αλλαξει την αποψη. Και ακομα και αν δεν πειστεις στο κομματι των γνωσεων, σιγουρα το ψυχοφθορο της υποθεσης δικαιολογει καποια απαιτηση για λιγα χρηματα παραπανω. Ειναι δυνατον να πας καπου επισκεψη που θες μιση ωρα να πας, αλλη τοση να γυρισεις (λεωφορεια, εξοδα μετακινησης κλπ) να κατσεις και 3 ωρες να βαλεις λειτουργικο, να ψαξεις drivers (γιατι εχουν χασει τα cd και φυσικα δεν ξερουν να σου πουν τι hardware εχουν), να περασεις οτι αλλο θελουν, να σε πρηξουν κιολας και να παρεις 20 ευρω? Ευτυχως δεν κανω αυτη τη δουλεια, εκτος αν προκειται για φιλικη εξυπηρετηση, αλλα αξιζει καποιος σεβασμος σε αυτους που την κανουν. Βεβαια το ολο θεμα σε καποια χρονια δεν θα εχει σημασια γιατι τα PC με τη μορφη που τα ξερουμε μαλλον θα υπαρχουν μονο στο χωρο εργασιας 1
headbanger Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 ΕΤΣΙ αν ενας τεχνικος άνθρωπος τα βγαζει περα με ολα αυτα, εγω πιστευω οτι αξιζει 1700 ευρω! σε διόρθωσα. κοιτάς το δέντρο και μπερδεύεις τις ελληνικές συνθήκες εργασίας με τις ικανότητες/δεξιότητες
Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 @ finn , θα συμφωνήσω με τον προλαλλ΄'ησαντα. Περνώντας και από τα 2 στάδια ("κατσαβιδάκιας" στην Ελλάδα, ΙΤ/Νetwork Administration εδώ στα ξένα) θα συμφωνήσω ενμέρη με την ερριστική άποψη του Βασιλρ. Ο κατσαβιδάκιας δεν αξίζει πάνω από τα 700 ευρώ. Βέβαια για να είμαι ξεκάθαρος, πολλοί συγχαίουμε και τις ελληνικές συνθήκες εργασίας, και την συμπεριφορά των εργοδοτών. Γι αυτό και τα συνεχή παράπονα. ΠΧ ο φίλτατος Ikaruga εδώ θα πληρονονταν "Εκτός έδρας" θα έμενα σε ξενοδοχείο και κάθε ώρα εκτός 8ώρου θα ήταν double pay στο ελάχιστο. Και οι συνθήκες εργασίας συμβάλουν στην άποψη που επικρατεί στο παρών thread, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός στο 90% των περιπτώσεων που έχω συναντήσει στην Ελλάδα δεν είναι πέρα του βασικού μισθού. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Καλή μας μέρα δηλαδη ο κατσαβιδακιας ειναι στην ιδια κατηγορια γνωσεων και μισθου με τον ντελιβερα?
headbanger Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 είναι στο ίδιο εργασιακό tier. τι σου είναι δύσκολο να χωνέψεις;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 δηλαδη ο κατσαβιδακιας ειναι στην ιδια κατηγορια γνωσεων και μισθου με τον ντελιβερα? Κοιτα. Γνωσεις εξαρταται για τι ειδους κατσαβιδακια μιλαμε. Γενικα παντως εχει καποιες γνωσεις παραπανω απο εναν ξεκαρφωτο ντελιβερα. Ομως: Τις ιδιες γνωσεις με αυτον τις εχει πολυς παραπανω κοσμος απο οσους χρειαζεται η αγορα εργασιας. Με λιγα λογια οι γνωσεις του δεν εχουν ΑΞΙΑ στην αγορα εργασιας. Δεν μπορεις πλεον να πουλησεις (αρα θα πληρωνεσαι με βασικο μισθο) τη γνωση φορματ, τη γνωση του να αλοιφεις θερμοαγωγιμη παστα και τη γνωση του troubleshooting σε windows, γιατι αυτη η γνωση οσο παει γινεται λιγοτερο χρησιμη στην αγορα εργασιας ενω παραλληλα αυξανονται και αυτοι που την εχουν. Αρα που καταληγουμε? Η φροντιζεις να εξειδικευτεις παραπανω και να εμβαθυνεις στο ΙΤ, η μενεις στις entry level γνωσεις σου, δεχεσαι τον entry level μισθο σου, δεχεσαι και τη θεση του junior υπαλληλου (αρα και ολες τις αγγαρειες που θα πεφτουν πανω σου) οπου βρεθεις κι οπου σταθεις και προχωρας. Το να ζητας καλυτερη αντιμετωπιση απτον ντελιβερα ειναι ουτοπικο οσο υπαρχουν (αναλογικα με την προσφορα εργασιας παντα) τοσοι διαθεσιμοι κατσαβιδακηδες, οσοι και ντελιβεραδες. Για να μη σου πω οτι αν ανοιξεις τωρα που μιλαμε μια χρυση ευκαιρια, θα βρεις παραπανω αγγελιες που να ζητανε ντελιβερα, παρα τεχνικο η/υ για φορματ και στησιμο.
Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 ο ντελιβερας ειναι ντελιβερας η καταφερνει να παει τη παραγγελια,η οχι ο κατσαβιδακιας ομως υπαρχει σε πολλες κατηγοριες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Καταλαβαινεις οτι η αγορα εργασιας δεν χρειαζεται παραπανω τη γνωση του κατσαβιδακια, απο εναν ντελιβερα που καταφερνει να πηγαινει τη παραγγελια στο μερος της?
headbanger Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 ntinara είσαι πολύ κάθετος. Ο ντελιβεράς ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον κατσαβιδάκια, με τον καφετζή, με τον τύπο που μου παραδίδει τα δέματα από την FedeX . ίδιο Tier εργασίας. Αν εσύ το αρνήσαι τι να σου κάνω, καλή τύχη. ο Midi Miliz Προσπάθησε να το τοποθετήσει ορθότερα 2 ποστ πιο πάνω. Ο κατσαβιδάκιας θα βάλει έναν σέρβερ στην πρίζα και θα με πάρει τηλέφωνο ότι το σύνδεσε στο Χ πορτ στο switch. Θα πάει και θα βάλει 1 έξτρα σκληρό η θα μου αντικαταστήσει ένα κομμάτι Hardware. το ότι νομίζει ότι είναι ΙΤ είναι πρόβλημα του. Και βασικά είναι στο χέρι του. Θέλει διάβασμα, dive in κτλπ. κάπου εδώ θα κάνω μια παύση, και θα αναρωτηθώ πόσοι πραγματικά έχετε εργαστεί σε IT industry, αλλά και σαν "τεχνικοι' κατσαβιδάκιδες. γιατί εκεί υπάρχει μια σύγχηση βλέπω. Δεν είναι κακό ο΄θτε το Α ούτε το Β, απλά είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα. και ο οικοδόμος και ο μηχανικός ασχολούνται με οικοδομές, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μετά έχουμε και τον κορεσμό του κάθε κλάδου, τις συνθήκες εργασίας κτλπ κτλπ.
Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 ο κατσαβιδας μπορει να γινει και ντελιβερας,καφετζης,και κουριερ. το αναποδο οχι
headbanger Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Συγνώμη αδυνατώ να διαχωρίσω αν είσαι τρολλ η απλά ελλειπής νοημοσύνης και σταματώ την προσπάθεια να σου εξηγήσω εδώ.
Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 τι δεν καταλαβαινεις? συγκρινεις τις γνωσεις που εχει ο κατσαβιδας με τις γνωσεις του καφετζη?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Απλά ο κατσαβιδάκιας πέφτει στο USER SERVICEABLE PART , ο ντελιβεράς όχι , πρέπει να παέι την παραγγελία, αυτό το καταλαβαίνεις τώρα? Το λέει η λέξη USER SERVICEABLE PART δηλαδή μπορεί να το ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ. Αλλιώς έχει ένα μεγάλο θαυμαστικό που λέει ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ. Εν μέρει ο ντελιβεράς κάνει δυσκολότερη εργασία. Μη βάζετε το χρήμα στη μέση. Μπορεί κάποιος να έχει ένα μπουγατσάδικο στη μέση του πουθενά και να βγάζει 3000 βαζο-βγάζοντας μπουγάτσες και μετρώντας γραμμάρια με τη ζυγαριά. Μπορεί και ο ασχετος κατσαβιδάκιας να πάει σε μια εταιρεία και να παίρνει 1200 ευρώ ,μπορεί και ο πτυχιούχος να κάνει κάνα φορμάτ και να βγάζει 500 ευρώ. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Το να βγαίνει κατσαβιδάκιας και να λέει το επαγγελμα είναι του σατανά όμως είναι για γέλια. Δηλαδή αυτός που γράφει 4 γλώσσες και καθαρίζει 150 με 300 ΧΙΛΙΑΔΙΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ειναι χαζός και απλά δεν διάβασε αυτό το thread να τα παρατήσει......
SwAToNeR Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 Δημοσ. 4 Απριλίου 2012 headbanger & giotis άρα λέτε οτι πολύ απλά ο τεχνικός η/υ γυρνάει με ένα κατσαβίδι, βάζει & βγάζει cd και γενικά έχει μια πολύ στρωτή και εύκολη δουλειά. 5 πράγματα όλα και όλα και τελείωσε. Φτιάχνει ελληνικό καφέ, 1-2 κουταλιές καφέ, 1-2 ζάχαρη και τελείωσε. Και μετά απο εκεί και πέρα τι είναι; Όταν κουμπώσει τον δίσκο, κάνει rebuild το array, παίζει με τα features του sbs. Στήσει το TMG και να το παραμετροποιήση, αλλά επίσης να πάει να αλλάξει το ποντίκι της μαρίας στο ισόγειο. Να αλλάξει και το dvd στο pc του Κωστάκη γιατί χάλασε. Να βρεί drivers για την καρτούλα του security pc για να στήσει win 7 (να αναβαθμίσουμε και εκείνο το pc μωρέ). Βέβαια για όλα αυτά δεν έχει πτυχίο ή πιστοποίηση γιατί δεν είχε τον χρόνο & τα λεφτά να τα μάθει ούτε έτυχε να τον βοηθήσει κάποιος προϊστάμενός του αλλά βέβαια και απο λεφτά είπαμε βοηθός. Πως θα ονομάζατε τον ανωτέρο; Όχι τίποτα άλλο, να ξέρω για να αλλάξω και τον τίτλο μου απο Τεχνικαράς.... Και τη σχέση έχει ο Developer με 4 γλώσσες με τον τεχνικό; Όσους προγραμματιστές ξέρω κάνουν 1st level troubleshooting άντε και στην καλύτερη να κάνω ένα format, drivers κλπ και μετά αν κολλήσουν κάπου εμένα παίρνουν τηλ. Αλλιώς Google και υπομονή μπας και βρούν λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα