Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Να σου πω ρε φίλε, θεωρείς σοβαρή ερώτηση αυτή που μου κάνεις? Τι θα πει υπερτιτάνιος τεχνικός και χαζομάρες? "Τι ξέρεις παραπάνω από εμένα", σε λίγο θα μου πεις να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε. Ούτε σε ξέρω, ούτε θέλω να σε μάθω. Εύχομαι να είσαι καλός επαγγελματίας στη ζωή σου και ότι και οποίο επάγγελμα και αν εξασκείς να είσαι άριστος. Αν διαφωνείς τώρα στο μισθολογικό κομμάτι ενός κοινότυπο επαγγέλματος όπως του Τεχνικού, πες κάνα επιχείρημα αν θες. Υπάρχει και το παραλήρημα του Aledjo για καφέδες και μπύρες, αν θες να σχολιάσεις. ενω εσυ θεωρεισαι σοβαρος που με το που μπηκες εκραξες τους παντες,ετσι για να αισθανθεις λιγο πιο γαματος.
ikaruga24 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Κοίτα, εταιρείες που ζητούν από έναν μηχανικό λογισμικού να κάνει τηλεπωλήσεις και PC Service δεν είναι σοβαρές και δεν ξέρω αν έχεις και κάποια υπόψιν. Τα λεφτά που παίρνει ένας τεχνικός (δηλαδή ο βασικός μισθός), είναι μια χαρά γιατί είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να το κάνει ο καθένας με μηδενικές σχεδόν γνώσεις. Δεν διαφωνούμε κάπου φίλε μου. Η διαφωνία μου είναι με όλον εκείνον τον κόσμο και ιδιαίτερα τον thread starter που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον οι γνώσεις του PC Service είναι παρωχημένες και έχουν χάσει πλήρως την αγοραστική τους αξία. Ποσο λαθος μπορει να εισαι? Επειδη ο οποιοσδηποτε μπορει να το κανει λογο απλων γνωσεων δεν σημαινει οτι εχει και τα @@ ή απλα τις δυνατοτητες για να το κανει και πραξη. Νομιζω η δικη μου περιπτωση που εκανα οτι ποιο απλο αλλα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλαδα να σου ανοιξει λιγο τα ματια και να μην μεινεις στον μικροκοσμο σου. Να ξαναπω για τον ΟΓΚΟ εργασιας που μπορει να φορτωθει ενας "τεχνικος Η/Υ" ή θα γινω κουραστικος?
Baslir Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ποσο λαθος μπορει να εισαι? Επειδη ο οποιοσδηποτε μπορει να το κανει λογο απλων γνωσεων δεν σημαινει οτι εχει και τα @@ ή απλα τις δυνατοτητες για να το κανει και πραξη. Νομιζω η δικη μου περιπτωση που εκανα οτι ποιο απλο αλλα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλαδα να σου ανοιξει λιγο τα ματια και να μην μεινεις στον μικροκοσμο σου. Να ξαναπω για τον ΟΓΚΟ εργασιας που μπορει να φορτωθει ενας "τεχνικος Η/Υ" ή θα γινω κουραστικος? Μάλιστα, θέλει @@ για να κάνεις PC Service. Τι άλλο θα ακούσουμε????
aledjo Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Γιατί ρε φίλε, μπάτσος είσαι και θες να μάθεις? ειμαι περιεργος να δω τι γνωσεις εχεις και αν δουλευεις
Baslir Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 ενω εσυ θεωρεισαι σοβαρος που με το που μπηκες εκραξες τους παντες,ετσι για να αισθανθεις λιγο πιο γαματος. Ότι πεις μεγάλε, άντε παρέα με τον Aledjo, να μου πείτε για το μισθολογικό παράπονο της καθαρίστριας που πρέπει να αμείβεται σαν χημικός μηχανικός, λόγω των καθαριστικών που χρησιμοποιεί. ειμαι περιεργος να δω τι γνωσεις εχεις και αν δουλευεις Με την περιέργεια θα μείνεις.
aledjo Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μάλιστα, θέλει @@ για να κάνεις PC Service. Τι άλλο θα ακούσουμε???? οχι δε θελει @@ για να κανεις pc service. @@ θελει για να το κανεις σαν δουλεια Με την περιέργεια θα μείνεις. καταλαβα.... φοβασαι να μου πεις επειδη ξερεις οτι εγω ειμαι σουπερ χακερ και σε εχω εντοπισει βαση ip edit: μολις εντοπισα οτι χρησιμοποιείς πειρατικο λογισμικο!
Baslir Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 οχι δε θελει @@ για να κανεις pc service. @@ θελει για να το κανεις σαν δουλεια @@ θέλει κάθε επάγγελμα που απαιτεί εμπειρία, γνώση, έχει ευθύνες και πίεση. Το αν δεν σου αρέσει σαν επάγγελμα γιατί, θέλεις να βγάζεις όσα ένας δικηγόρος (την είπες και αυτή την μπούρδα σε παλαιότερο post), κάτσε σπούδασε νομικός. Το να γκρινιάζεις, επειδή κουράζεσαι να κουβαλάς PC, κούνα λίγο το κεφάλι σου και συνειδητοποίησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι χειρωνακτικές εργασίες είναι βαριές αλλά επειδή τις κάνει οποιοσδήποτε, δεν αμείβονται καλά. Γκέγκε ή ακόμη να το πάρεις χαμπάρι?
ikaruga24 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Μάλιστα, θέλει @@ για να κάνεις PC Service. Τι άλλο θα ακούσουμε???? Να το κανεις service οχι, να εχεις ομως 200 σχολες διαφορων ειδων απο 25-30 pc η καθε μια διαμοιρασμενες σε ολοκληρη την Ελλαδα και να ειναι ολη μερα να τρεχεις και να λυνεις τα προβληματα τους (ενα απλο ghost να κανεις ρε αδερφε) ενω κοιμασε μεσα σε ενα vanάκι, να μην εχεις αργιες δικες σου, να εχεις εναν βρωμοποδαρα για συναδελφο (επειδη μοιραζεστε το vanακι), να παιρνεις τηλεφωνα και να συνενοειστε με μεταφορικες, να τρως χρονο γιατι η ταδε σχολη δεν μπορει τωρα που εισαι εσυ εκει κτλ κτλ κτλ. Με καταλαβαινεις που το παω "μαγκα"? Με πιανεις καθολου? Η μηπως εσυ νομιζεις οτι σαν τεχνικος θα καθεσαι στο γραφειακι σου και απλα θα σου φερνουν τα pc για να τα φτιαχνεις? Η μηπως θα κανεις και καμια τοπικη επισκεψη (το πολυ) σε κανενα πελατη ετσι για ξεκαρφωμα? Σκεψου λιγο πριν μιλησεις αδερφε, ελεος. Εδω μεσα εχουμε ανθρωπους που εχουν φαει χρονια για αυτο το "επαγγελμα".
Lucifer Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 10 μέρες διάλειμμα για τον Baslir. aledjo, με εξέπληξες ευχάριστα, νόμιζα πως θα ήταν 2 τα ban. Μη συνεχιστεί η φάση όμως. 1
SwAToNeR Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Έχασα τρελή μάχη... χαχαχα Για να εξισσοροπίσω τα πράγματα. Το να γίνεις τεχνικός ως επάγγελμα είναι το ίδιο δύσκολο με το να γίνεις γιατρός με λιγότερο χρόνο σε σπουδές. Όλοι μπορούν να γίνουν λόγο ιντερνετ γιατροί και τεχνικοί αλλά για να γίνεις καλός στη δουλειά σου θέλει να σου αρέσει, να ψάχνεσαι και αν έχεις την επιμονή να επιλύεις οτιδήποτε πρόβλημα βρεθεί στο δρόμο σου. Ακόμα και dealeveri να κάνεις θέλει μαγκιά για να μάθεις τα στενάκια ώστε να πηγαίνεις στους πελάτες σου πιο γρήγορα, να προσέχεις μην σε πάρει κανείς παραμάζωμα κλπ. Όποιος θεωρεί οτι ο τεχνικός είναι απο τα πιο εύκολα επαγγέλματα και είναι ανώτερος ο IT κλπ πρέπει να έχει εγκέφαλο μικρότερο απο μυρμήγκι. Δεν γίνεται να κάθεσαι στο γραφείο σου να πετάς το cd και να θεωρήσε τεχνικός, αλλιώς να ανοίξω και εγώ μια γραμμή ιατρικής ενημέρωσης απο το σπίτι, να ψάχνω στο google και να το παίζω γιατρός. Νομίζω πιάσατε το νόημά μου. Το οτι βγήκε ο καθένας ανώνυμος να πεί την βλακεία του επειδή του δίνει αυτή την δυνατότητα το internet, να κρύβεται πίσω απο μία οθόνη και να το παίζει έξυπνος είναι απλά μικρότητα.
Finn Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Η διαμάχη στις 3 τελευταίες σελίδες πιστεύω έδειξε σε όλους πως άλλο ένας υπάλληλος του τμήματος IT κι άλλο ένας που λύνει προβλήματα τύπου "κολλάει το πισι,δεν ανάβει το πισί,μπλε οθόνες,δε βρίσκει το τιβι τιούνερ κτλ". Κάτι μου λέει πως Ο baslir σ αυτή την κατηγορία εργαζομένων αναφερόταν.
papahlamidas Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Κανένα επάγγελμα δεν είναι αποτυχία καταρχήν. Επίσης το να είναι κάποιος τεχνικός Η/Υ στην γειτονιά του μόνο σίγουρα δεν είναι επάγγελμα. Επάγγελμα είναι να είσαι σε κάποια εταιρία όπου θα είσαι υπεύθυνος για έναν Χ αριθμό χρηστών γιατί πολύ απλά δεν γίνεται η Κυρά Μαρίκα και ο Κυρ Βασίλης ετών 40+ να ξέρουν καλά όλες τις εφαρμογές που εσύ παίζεις στα δάχτυλα. Αυτό που έχει γίνει στις μέρες μας είναι ότι για κάποιο λόγο όλες η εταιρίες ζητάνε από προγραμματιστές ή και από άλλες ειδικότητες της πληροφορικής να κάνουν και την δουλειά του τεχνικού - του δικτυά και άλλον ειδικοτήτων γιατί ξέρουν ότι επειδή η εργασία περνάει κρίση θα το κάνουν. Αν και αυτό πια ισχύει σχεδόν σε όλους τους τομείς πια. Την δουλειά θα την πάρει αυτός που μπορεί να κάνει δουλειές που κανονικά ήθελε δύο και τρία άτομα κανονικά να την κάνουν. Τώρα για τα χρήματα που είπε κάποιος ας μην μπλέκουμε τα μπούτια μας με τα επαγγέλματα. Ούτε εμένα μου αρέσει να δίνω 50 ευρώ στον ηλεκτρολόγο υδραυλικό επειδή αυτός ήξερε π.χ. πια ήταν η καμμένη ασφάλεια στον πίνακα για να μου την αλλάξει. Η γνώση και η εμπειρία είναι αυτά που πληρώνεις στο τέλος. Θυμήθηκα εκείνη την ιστορία που λέει μια μεγάλη εταιρία φωνάζει έναν τεχνικό για ένα μηχάνημα που χάλασε. Έρχεται λοιπών ο τεχνικός πάει στο μηχάνημα το κοιτάει δεξιά αριστερά βγάζει ένα κατσαβίδι στρίβει μια βίδα και λέει έτοιμο. Κόβει απόδειξη λοιπόν αξίας 200 ευρώ. Το βλέπει ο διευθυντής και τρελαίνετε και ζητάει εξήγηση για αυτό το μεγάλο ποσό που του ζητάει αφού στο κάτω κάτω της γραφείς μια βίδα έστριψε. Του λέει λοιπόν ο τεχνικός. Η εργασία κοστίζει ουσιαστικά 5 ευρώ αλλά η γνώση για να γνωρίζω πια βίδα ακριβώς έπρεπε να στρίψω κοστίζει όλα τα υπόλοιπα.
JohnnyDragon Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Όχι ρε γαμώτο!!!! Ξανα άρχισε το γλέντι στο αγαπημένο μου τοπικ και δεν το πήρα χαμπάρι!!! Δώστε μου λίγο χρόνο να διαβάσω τις τελευταίες 10 σελίδες!!! 1
headbanger Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 @ finn , θα συμφωνήσω με τον προλαλλ΄'ησαντα. Περνώντας και από τα 2 στάδια ("κατσαβιδάκιας" στην Ελλάδα, ΙΤ/Νetwork Administration εδώ στα ξένα) θα συμφωνήσω ενμέρη με την ερριστική άποψη του Βασιλρ. Ο κατσαβιδάκιας δεν αξίζει πάνω από τα 700 ευρώ. Βέβαια για να είμαι ξεκάθαρος, πολλοί συγχαίουμε και τις ελληνικές συνθήκες εργασίας, και την συμπεριφορά των εργοδοτών. Γι αυτό και τα συνεχή παράπονα. ΠΧ ο φίλτατος Ikaruga εδώ θα πληρονονταν "Εκτός έδρας" θα έμενα σε ξενοδοχείο και κάθε ώρα εκτός 8ώρου θα ήταν double pay στο ελάχιστο. Και οι συνθήκες εργασίας συμβάλουν στην άποψη που επικρατεί στο παρών thread, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός στο 90% των περιπτώσεων που έχω συναντήσει στην Ελλάδα δεν είναι πέρα του βασικού μισθού. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Καλή μας μέρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα