Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aαα ναί μάλλον θα το πέρασες σαν να ήταν μισθωτός χωρίς ΙΚΑ. Ήθελα να πώ ΕλΕπ χωρίς έναρξη στην ΔΟΥ.

Ναι, εγώ βασικά αναφερόμουν στο γεγονός ότι ο φίλος σου δεν έχει ούτε τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται, για να λέγεται κάποιος τεχνικός Η/Υ.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι περισσότεροι τεχνικοί δυστυχώς είναι τέτοιου τύπου, (βλέπε Aledjo), οι οποίοι έχουν και θράσος να έχουν οικονομικές αξιώσεις. Αφού γνωρίζουν πως να κάνουν format, να ψάχνουν στο Google για ATI drivers και να ενεργοποιούν το WiFi στο κινητό, απαιτούν βαρέα ένσημα και ισότιμη αναγνώριση με μηχανικούς του πολυτεχνείου.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα των μετρίων και των δήθεν, βγαίνει ο κάθε άσχετος να μας πει ότι ο Τεχνικός Η/Υ είναι επιστήμονας. Το παιδί που κάνει format, που βάζει drivers, που ξέρει να ξεβιδώνει, ζητάει αμοιβή ίδια με πτυχιούχους πανεπιστήμιων και ειδικευμένους στην πληροφορική και στα δίκτυα. 500 ευρώ μισθός του αξίζει και πολλά του είναι.

@Aledjo εκτός ότι είσαι απατεώνας μεγάλος για τις τιμές που έχεις αναφέρει ότι ζητάς, ζεις στον κόσμο σου αγόρι μου. Έχεις συγκρίνει τον τεχνικό, επάγγελμα που μπορεί να κάνει ο κάθε ηλίθιος, χωρίς γνώσεις, με απλή πρακτική κατάρτιση, με επαγγέλματα γιατρού, νομικού και βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον "κάνω format και όχι παραπέρα" με τον Software Developer και Network Administrator.

Αν δεν γουστάρετε τα 500 - 600 ευρώ που παίρνετε (που πολλά σας είναι για αυτό που κάνετε), να πάτε να σπουδάσετε να μπορέσετε να εργαστείτε σε πιο δημιουργικές θέσεις. Τέτοιο θράσος δεν υπάρχει, που ο κάθε απόφοιτος γυμνασίου που έμαθε σε ένα απόγευμα να κάνει format και να βάζει drivers για να κοροϊδεύει και να τσεπώνει χρήματα από την άγνοια γέρων και γριών, να ζητάει αναγνώριση στο κατά φαντασίαν "επάγγελμα" του.

Κοίταξε να δεις, το ότι η δουλειά του είναι "εύκολη" δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά που παίρνει. Ζούμε σε ελεύθερη αγορά και όλα υπόκεινται στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Πόσες φορές έχει έρθει υδραυλικός ή ηλ/λόγος σπίτι σου και αφού έλυσε το πρόβλημα είπες "α αυτή η μλκια ήταν";

Προφανώς και όλοι ξέρουμε να κάνουμε format και να βάζουμε drivers. Ο σημερινός εργαζόμενος όμως πολύ αμφιβάλλω ότι θα κάτσει να αφιερώσει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του να κάνει φορμάτ και να βάλει 1002 προγραμματάκια μέσα.

Σε μια εταιρεία ο Software Engineer προφανώς μπορεί να φτιάξει ένα PC μόνος του. Δεν είναι σωστή αξιοποίηση του χρόνου του όμως.

Έτσι ο τεχνικός σου λέει, "μεγαλε που βαριέσαι/δεν εχεις χρόνο να κάνεις αυτή την απλή δουλειά...στη κάνω εγώ με 50€ δέχεσαι"; Το Πλαίσιο π.χ. έρχεται ακόμα και σου παίρνει το PC απο τον χώρο εργασίας σου και στον ξαναφέρνει...για να μη χάσεις χρόνο με ανούσια πράγματα (φυσικά το πληρώνεις extra).

Βέβαια επειδή όπως είπαμε όλα υπόκεινται στον νόμο προσφοράς και ζήτησης και τώρα έχουμε κρίση, θα πούνε στον Software Engineer με τα 3 πτυχία..."κοίταξε μεγάλε, θα σχεδιάζεις το λογισμικό, θα γράφεις κώδικα, θα κάνεις υποστήριξη λογισμικού, θα κάνεις τον τεχνικό, θα ξεβιδώνεις κανα PC, θα κάνεις και SysAdmin και DBAdmin, θα κάνεις τηλεπωλήσεις και θα φτιάχνεις και καφέ. Μπορεί να κάτσεις και γραμματεία αμα λάχει". Και όλα αυτά με την φοβερό μισθό των 900 μεικτά!

Οπότε έχεις 5 άτομα σε 1 που τα κάνει όλα και συμφέρει. Ούτε το Wash&Go να ήταν.

Δημοσ.

Κοίτα, εταιρείες που ζητούν από έναν μηχανικό λογισμικού να κάνει τηλεπωλήσεις και PC Service δεν είναι σοβαρές και δεν ξέρω αν έχεις και κάποια υπόψιν.

Τα λεφτά που παίρνει ένας τεχνικός (δηλαδή ο βασικός μισθός), είναι μια χαρά γιατί είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να το κάνει ο καθένας με μηδενικές σχεδόν γνώσεις. Δεν διαφωνούμε κάπου φίλε μου. Η διαφωνία μου είναι με όλον εκείνον τον κόσμο και ιδιαίτερα τον thread starter που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον οι γνώσεις του PC Service είναι παρωχημένες και έχουν χάσει πλήρως την αγοραστική τους αξία.

Δημοσ.

Κοίτα, εταιρείες που ζητούν από έναν μηχανικό λογισμικού να κάνει τηλεπωλήσεις και PC Service δεν είναι σοβαρές και δεν ξέρω αν έχεις και κάποια υπόψιν.

Τα λεφτά που παίρνει ένας τεχνικός (δηλαδή ο βασικός μισθός), είναι μια χαρά γιατί είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να το κάνει ο καθένας με μηδενικές σχεδόν γνώσεις. Δεν διαφωνούμε κάπου φίλε μου. Η διαφωνία μου είναι με όλον εκείνον τον κόσμο και ιδιαίτερα τον thread starter που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον οι γνώσεις του PC Service είναι παρωχημένες και έχουν χάσει πλήρως την αγοραστική τους αξία.

να δωσεις το πισι σου για σερβις σε πακιστανο στο φαναρι.

Δημοσ.
Τίποτε της προκοπής έχεις να μας πεις?

ναι, οτι δε ξερεις τι σημαινει δουλεια

είναι μια χαρά γιατί είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να το κάνει ο καθένας με μηδενικές σχεδόν γνώσεις.

οταν πας για καφε στη καφετερια, να πεις στη σερβιτορα

"σιγα μωρε που θες 4 ευρω για το φραπε! ολος ο κοσμος ξερει να φτιαχνει.... παρε 20 λεπτα και ειμαστε νταξει"

και οταν πας σε κανενα κλαμπ πες

"σιγα ρε ατομο που θες 8 ευρω για μια μπυρα! τι εκανες? με το ανοιχτηρι το ανοιγω και γω! το περιπτερο 1 ευρω το εχει. παρε 1,20 και ειμαστε νταξει"

αν δεις ποτε κανενα securtita στη πορτα, super market, τραπεζα ή οπουδηποτε, καντου μυνηση οτι περνει λεφτα και δε κανει απολυτος τιποτα!

ειναι απατεωνας... το μονο που κανει ειναι να περιμενει να περασει η ωρα

Δημοσ.

Να υποθέσω για το ποιόν σου. Απόφοιτος Γυμνασίου, προσπάθησες το Λύκειο αλλά δεν σκάμπαζες, πήγες στο ΙΕΚ Δέλτα και σπούδασες την φανταστική ειδικότητα του Τεχνικού Η/Υ, ούτε εκεί αποφοίτησες, αλλά με συχνή μελέτη στα περιοδικά RAM και παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκπομπές σε κάτι κανάλια της πλάκας που πουλούν μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα, ένιωσες επιτέλους ότι είσαι ένας master της πληροφορικής. Ένας επονομαζόμενος hacker.

Τα πρώτα σου έσοδα τα έβγαλες από κάτι γέρους, που ζητούσαν να τους βάλεις εικονίδια συντόμευσης στο desktop τους, κι εσύ βέβαια εξηγούσες με ύφος, ότι αυτό ήταν η πτυχιακή σου εργασία στο μεταπτυχιακό που δήθεν έκανες στην Αμερική. Στη συνέχεια εργάστηκες σε PC Service σε πολυεθνική τρύπα των Εξαρχείων προσπαθώντας να κοροϊδέψεις αφελείς μεσήλικες για βλάβες που δεν μπορούσες να λύσεις και κατηγορούσες ότι για τις μπλε οθόνες που έβγαζαν το Windows Me φταίει η θερμοκρασία πλύσης του πλυντηρίου που χρησιμοποιούσαν (κατά βάθος κι εσύ αυτό πίστευες).

Μετά από χρόνια, δικαιωμένος για τις γνώσεις και εμπειρία σου πάνω στο format και στους drivers, στο insomnia διεκδικείς μία θέση ανάμεσα στους ξερόλες της πληροφορικής που με φθηνό χιούμορ πεντάχρονου, αντικρούεις τα επιχειρήματα τιποτένιων απόφοιτων, που επειδή σπούδασαν και είναι επαγγελματίες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

ναι, οτι δε ξερεις τι σημαινει δουλεια

οταν πας για καφε στη καφετερια, να πεις στη σερβιτορα

"σιγα μωρε που θες 4 ευρω για το φραπε! ολος ο κοσμος ξερει να φτιαχνει.... παρε 20 λεπτα και ειμαστε νταξει"

και οταν πας σε κανενα κλαμπ πες

"σιγα ρε ατομο που θες 8 ευρω για μια μπυρα! τι εκανες? με το ανοιχτηρι το ανοιγω και γω! το περιπτερο 1 ευρω το εχει. παρε 1,20 και ειμαστε νταξει"

Επειδή είσαι πραγματικά χαζός, αν θες κάνε κάποιο σχόλιο στα λεγόμενα μου. Αλλιώς συνέχισε τις αηδίες.

Δημοσ.

Παραθέτω αυτό που έγραψα προηγουμένως

"Σε λίγο θα γράψει και κανένας deliveras να ζητάει 1500 ευρώ μισθό, διότι θα θεωρεί ότι να οδηγεί μηχανάκι απαιτεί διάβασμα και συνεχή ενημέρωση από το Automoto και λοιπά περιοδικά."

Δεν απέχει καθόλου από τις χαζομάρες του Aledjo περί καφετέριας και άνοιγμα μπύρας.

Φιλαράκι, είσαι στην κοσμάρα σου και μείνε εκεί.

Δημοσ.

βγαζουν και τα πλυντηρια μπλε οθονες?

Βεβαίως, αν φωνάξεις έναν Πακιστανό να σου κάνει format, σου τις διορθώνει κιόλας.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις μία σοβαρή συζήτηση, αφού άρχισες το "και καλά" χιούμορ. Είμαι πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που λέω. Αν θες εποικοδομητική συζήτηση έχει καλώς. Ελεύθερα να συνεχίσεις και την αερολογία σου αν το προτιμάς.

Δημοσ.

οκ.αφου θεωρεις τον εαυτο σου υπερτιτανιο τεχνικο για πες μου τι ξερεις παραπανω απο εμενα.

Δημοσ.

Να υποθέσω για το ποιόν σου. Απόφοιτος Γυμνασίου, προσπάθησες το Λύκειο αλλά δεν σκάμπαζες, πήγες στο ΙΕΚ Δέλτα και σπούδασες την φανταστική ειδικότητα του Τεχνικού Η/Υ, ούτε εκεί αποφοίτησες

κανεις λαθος, εμεινα στο δημοτικο απο απουσιες και δε το τελειωσα ποτε.

στο γυμνασιο πηγενα για να πιω καφε.

στο λυκειο δε με περναν γιατι ζητησουν απολυτηριο γυμνασιου που δεν ειχα.

τελικα ειδα κι απο'ειδα και πηγα σε ενα ιδιωτικο ιεκ και σπουδασα οικονομικα!

μπας και βρω κανεα τροπο να τα κονομισω

αλλα δεν ειναι για μενα ρε φιλε τα οικονομικα. θελουν και μαθηματικα μεσα.

εγω ειμαι για δραση. θελω να ειμαι επιστημονας.

Δημοσ.

οκ.αφου θεωρεις τον εαυτο σου υπερτιτανιο τεχνικο για πες μου τι ξερεις παραπανω απο εμενα.

Να σου πω ρε φίλε, θεωρείς σοβαρή ερώτηση αυτή που μου κάνεις?

Τι θα πει υπερτιτάνιος τεχνικός και χαζομάρες? "Τι ξέρεις παραπάνω από εμένα", σε λίγο θα μου πεις να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε. Ούτε σε ξέρω, ούτε θέλω να σε μάθω. Εύχομαι να είσαι καλός επαγγελματίας στη ζωή σου και ότι και οποίο επάγγελμα και αν εξασκείς να είσαι άριστος.

Αν διαφωνείς τώρα στο μισθολογικό κομμάτι ενός κοινότυπο επαγγέλματος όπως του Τεχνικού, πες κάνα επιχείρημα αν θες. Υπάρχει και το παραλήρημα του Aledjo για καφέδες και μπύρες, αν θες να σχολιάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...