Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτσε όσο καιρό χρειαστεί,πάρτου τους πελάτες και την τεχνοτροπία και σκίσου στο δίφραγκο.

Πόσο δύσκολο είναι;

αναφερεσαι σε μενα η στα προηγουμενα????

Δημοσ.

Στην Ελλάδα των μετρίων και των δήθεν, βγαίνει ο κάθε άσχετος να μας πει ότι ο Τεχνικός Η/Υ είναι επιστήμονας. Το παιδί που κάνει format, που βάζει drivers, που ξέρει να ξεβιδώνει, ζητάει αμοιβή ίδια με πτυχιούχους πανεπιστήμιων και ειδικευμένους στην πληροφορική και στα δίκτυα. 500 ευρώ μισθός του αξίζει και πολλά του είναι.

@Aledjo εκτός ότι είσαι απατεώνας μεγάλος για τις τιμές που έχεις αναφέρει ότι ζητάς, ζεις στον κόσμο σου αγόρι μου. Έχεις συγκρίνει τον τεχνικό, επάγγελμα που μπορεί να κάνει ο κάθε ηλίθιος, χωρίς γνώσεις, με απλή πρακτική κατάρτιση, με επαγγέλματα γιατρού, νομικού και βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον "κάνω format και όχι παραπέρα" με τον Software Developer και Network Administrator.

Αν δεν γουστάρετε τα 500 - 600 ευρώ που παίρνετε (που πολλά σας είναι για αυτό που κάνετε), να πάτε να σπουδάσετε να μπορέσετε να εργαστείτε σε πιο δημιουργικές θέσεις. Τέτοιο θράσος δεν υπάρχει, που ο κάθε απόφοιτος γυμνασίου που έμαθε σε ένα απόγευμα να κάνει format και να βάζει drivers για να κοροϊδεύει και να τσεπώνει χρήματα από την άγνοια γέρων και γριών, να ζητάει αναγνώριση στο κατά φαντασίαν "επάγγελμα" του.

• Sad 1
Δημοσ.

δωσε μας λιγη απο την γνωση σου.

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Πιστεύω ήμουν σαφής σε αυτά που είπα προηγουμένως.

Δημοσ.

Απορία:

Αν κάποιος έχει το αντίστοιχο πτυχίο αλλά τελικά το μόνο που κάνει είναι formats, ξεβίδωμα και πέρασμα drivers πάλι θα πρέπει να παίρνει 500-600Ε ή τότε θα είναι λίγα;

Δημοσ.

Ο Baslir πρέπει να είναι από εκείνους τους εργοδότες που ζητάνε τεχνικούς Η/Υ με 5 διαφορετικές γλώσσες προγ/μου για υπαλλήλους και τους βάζουν να κάνουν web design, programming, outdoors assigns, networking, system administrating και όλα αυτά με μη πληρωμένες υπερωρίες.

ΥΓ. Από τις καλύτερες δημοσιεύσεις που διάβασα λίγο πριν πέσω για ύπνο. Καληνύχτα.

Δημοσ.

Ο Baslir πρέπει να είναι από εκείνους τους εργοδότες που ζητάνε τεχνικούς Η/Υ με 5 διαφορετικές γλώσσες προγ/μου για υπαλλήλους και τους βάζουν να κάνουν web design, programming, outdoors assigns, networking, system administrating και όλα αυτά με μη πληρωμένες υπερωρίες.

ΥΓ. Από τις καλύτερες δημοσιεύσεις που διάβασα λίγο πριν πέσω για ύπνο. Καληνύχτα.

Καμία σχέση φίλε μου. Γνωρίζω πολύ καλά το τι ηλίθιες αγγελίες για προγραμματιστές κυκλοφορούν, με τις 10 διαφορετικές γλώσσες και 5 web technologies. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά τι "γνώσεις" έχει και ένας τεχνικός και πόσο "δύσκολο" είναι το επάγγελμα του. Σε λίγο θα γράψει και κανένας deliveras να ζητάει 1500 ευρώ μισθό, διότι θα θεωρεί ότι να οδηγεί μηχανάκι απαιτεί διάβασμα και συνεχή ενημέρωση από το Automoto και λοιπά περιοδικά.

Απορία:

Αν κάποιος έχει το αντίστοιχο πτυχίο αλλά τελικά το μόνο που κάνει είναι formats, ξεβίδωμα και πέρασμα drivers πάλι θα πρέπει να παίρνει 500-600Ε ή τότε θα είναι λίγα;

Φίλε, ακόμη και 3 διδακτορικά να έχεις, αν επέλεξες να κάνεις τον κατσαβιδάκια, σαν τέτοιος πρέπει να πληρώνεσαι. Σου φαίνεται παράλογο?

Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκαν αρκετές εμπειρίες να πώ και εγώ άλλη μια πρόσφατη εμπειρία φίλου μου, ο οποίος κάνει δουλειά τεχνικού Η/Υ μαύρα.

Πήρε από γνωστό του ένα laptop που είχε κολλήσει ιό έσβηνε και σερνόταν. Ζήτησε 25ευρώ για να περάσει μέσα windows ελληνικά και drivers και κανένα αλλό προγραμματάκι, μου λέει σιγά μισή μερούλα θα κάτσω να το φτιάξω. Ο υπολογιστής είχε winxp μέσα και ο πελάτης ζήτησε να μπούνε πάλι winxp ελληνικά. Πήγε να βάλει ο φίλος μου και δεν έκανε boot το cd, σέταρε από τα bios πάλι τίποτα, μετά δοκίμαζε το cd σε άλλα pc να δεί αν έχουν πρόβλημα και σε άλλα΄εκανε boot. Κοίταζε να δεί μήπως χρειαζόντουσαν update τα bios αλλά δεν ήξερε τι version ήταν και τρέχα γύρευε, του λέω βάλε cpuz να δείς αλλά κόλαγε όλο το pc. Μετά προσπάθησε να φτιάξει bootable cd αλλά έβγαζε κάποια errors το nero. κοίταξε να δεί αν τα cd του έχουν πρόβλημα σε άλλο pc και δεν είχαν. Μετά από 5-6ώρες διαπίστωσε οτι δεν γινόταν boot επειδή έβαζε το cd σε external cd/dvd unit. Ε του λέω λογικό είναι.

Όταν γινόταν το setup ξαφνικά σβήνει ο υπολογιστής. Πάλι από την αρχή. Μετά έκανε το φορμάτ και πέρασε τα windowsxp, μόνο που όταν μπήκε στα win σερνόταν πάλι όλο το pc και δεν μπορούσε να εντοπίσει drivers. Από την διαχείριση συσκευών φαινόντουσαν συσκευές χωρίς drivers αλλά πουθενά δεν αναγραφόταν και εντοπιζόταν οι ονομασίες της κάρτας γραφικών,μητρικής,ήχου κτλπ Μετά μου ζήτησε να τον βοηθήσω και σύνδεσε το lapotp στο ίντερνετ και συνδέθηκα εγώ σε αυτό από teamviewer, εκεί έχωσα το cpuz για να κοιτάξω τα chipsets και να βρώ να κατεβάσω τους drivers. Κάρτα γραφικών δεν έλεγε τίποτα και έγραφε μονο το mobo. Έψαξα drivers μόνο για αυτό αλλά δεν βρήκα τίποτα (witron 303c). Αργότερα μέτα από 2 restart που γίναν στο pc βγαίνει μπλέ οθόνη...

Περνάει η πρώτη μέρα και πάμε στην δεύτερη. Πάλι φορμάτ για winxp και κατά την εγκατάσταση σβήνει το pc.

αίρνει τήλ τον πελάτη του λέει γίνεται να βάλουμε ποιο καινούργια windows γιατί με τα παλιά υπάρχει πρόβλημα και σβήνει το pc... ok λέει ο πελάτης. To θέμα ήταν οτι μπορεί να υπήρχε υπερθέρμανση λόγω της απίστευτης σκόνης, του λέω πρέπει να υπάρχει υπερθέρμανση δές την θερμοκρασία από τα bios, αλλά φαίνεται δεν είχε εκεί. Του λέω ξεβίδωσε το pc να βγάλεις την σκόνη γιατί μπορεί να σβήσει και να είναι θέμα ηλεκτρονικό εσωτερικά, αλλά δεν ήθελε να το κάνει γιατί έπρεπε να πληρωθεί περισσότερα. Ψάχνει 1 ώρα να βρεί win7 greek αλλά δεν βρήκε τίποτα και έβαλε αγγλικά. Μετά από 4ώρες κατέβηκαν τα win. Έγινε πάλι φορμάτ μπήκε στα win κανονικά, το laptop πετούσε αυτή την φορά, μόλις βάζει το crack και κάνει το restart δεν έμπαινε καθόλου στα windows... μούφα crack. Μετά ξανά φορμάτ και κατά το 2ο φορμάτ το pc σβήνει, νέυρα και χαμός, του λέω παράτατα δώσε τα λεφτά του πίσω πές οτι αδυνατείς και ζήτησέ του συγνώμη άμα χάθηκε πολίτιμος χρόνος από τον πελάτη. Τελικά αυτός ξανακάνει φορμάτ και το πέτυχε έβαλε το 2ο crack χωρίς πρόβλημα και drivers μου έλεγε οτι τους βρήκαν τα windows, βέβαια οτι το pc έσβηνε δεν διορθώθηκε (γιατί δεν ήθελε να επέμβει στα ηλεκτρονικά). Σχεδόν 2 μέρες για 25ευρώ για ένα φορμάτ λοιπόν και μπορεί ο πελάτης να μην έμεινε και ευχαριστημένος όταν θα δεί οτι το pc αναβοσβήνει.

Δημοσ.

Ο φίλος σου δεν κάνει τον τεχνικό. Νομίζει ότι κάνει τον τεχνικό.

Το ότι δεν γνώριζε πως να bootarei ένα λειτουργικό, και του έφαγε και 5-6 ώρες, έψαχνε εκείνη την ώρα να "κατεβάσει" ("σοβαρός τεχνικός" που κατεβάζει παράνομα το λειτουργικό) τα windows, δεν ήξερε να βρει drivers, δεν είχε ιδέα πως να αντιμετωπίσει πρόβλημα τροφοδοτικού, και ήθελε και να πληρωθεί με 25 ευρώ.

Μήπως και αυτός πιστεύει ότι είναι IT Support που λαμβάνει δια βίου ενημέρωση από το PC Master και πρέπει να έχει οικονομικές αποδοχές ισάξιες με απόφοιτους του ΜΙΤ?

(Βασίλη23 δεν απευθύνομαι σε εσένα συγκεκριμένα, αλλά σε όλους εκείνους τους απόφοιτους ΙΕΚ που έχουν τέτοιες απόψεις)

Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκαν αρκετές εμπειρίες να πώ και εγώ άλλη μια πρόσφατη εμπειρία φίλου μου, ο οποίος κάνει δουλειά τεχνικού Η/Υ μαύρα.

.....

χαχαχαχαχα ωραίος

με έκανες και γέλασα...

Δημοσ.

Καμία σχέση φίλε μου. Γνωρίζω πολύ καλά το τι ηλίθιες αγγελίες για προγραμματιστές κυκλοφορούν, με τις 10 διαφορετικές γλώσσες και 5 web technologies. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά τι "γνώσεις" έχει και ένας τεχνικός και πόσο "δύσκολο" είναι το επάγγελμα του. Σε λίγο θα γράψει και κανένας deliveras να ζητάει 1500 ευρώ μισθό, διότι θα θεωρεί ότι να οδηγεί μηχανάκι απαιτεί διάβασμα και συνεχή ενημέρωση από το Automoto και λοιπά περιοδικά.

Φίλε, ακόμη και 3 διδακτορικά να έχεις, αν επέλεξες να κάνεις τον κατσαβιδάκια, σαν τέτοιος πρέπει να πληρώνεσαι. Σου φαίνεται παράλογο?

και ποιος οριζει ποιος πληρωνεται και ποσο?

Δημοσ.

Στην Ελλάδα των μετρίων και των δήθεν, βγαίνει ο κάθε άσχετος να μας πει ότι ο Τεχνικός Η/Υ είναι επιστήμονας. Το παιδί που κάνει format, που βάζει drivers, που ξέρει να ξεβιδώνει, ζητάει αμοιβή ίδια με πτυχιούχους πανεπιστήμιων και ειδικευμένους στην πληροφορική και στα δίκτυα. 500 ευρώ μισθός του αξίζει και πολλά του είναι.

@Aledjo εκτός ότι είσαι απατεώνας μεγάλος για τις τιμές που έχεις αναφέρει ότι ζητάς, ζεις στον κόσμο σου αγόρι μου. Έχεις συγκρίνει τον τεχνικό, επάγγελμα που μπορεί να κάνει ο κάθε ηλίθιος, χωρίς γνώσεις, με απλή πρακτική κατάρτιση, με επαγγέλματα γιατρού, νομικού και βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τον "κάνω format και όχι παραπέρα" με τον Software Developer και Network Administrator.

Αν δεν γουστάρετε τα 500 - 600 ευρώ που παίρνετε (που πολλά σας είναι για αυτό που κάνετε), να πάτε να σπουδάσετε να μπορέσετε να εργαστείτε σε πιο δημιουργικές θέσεις. Τέτοιο θράσος δεν υπάρχει, που ο κάθε απόφοιτος γυμνασίου που έμαθε σε ένα απόγευμα να κάνει format και να βάζει drivers για να κοροϊδεύει και να τσεπώνει χρήματα από την άγνοια γέρων και γριών, να ζητάει αναγνώριση στο κατά φαντασίαν "επάγγελμα" του.

κοβω τα κεφαλια μου οτι δεν εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου

Δημοσ.

χαχαχαχαχα ωραίος

με έκανες και γέλασα...

Aαα ναί μάλλον θα το πέρασες σαν να ήταν μισθωτός χωρίς ΙΚΑ. Ήθελα να πώ ΕλΕπ χωρίς έναρξη στην ΔΟΥ.

Δημοσ.

Κοίτα ο κάθε εργαζόμενος αμείβεται με βάση τη θέση που έχει στην εταιρεία και την εμπειρία του πάνω σε αυτή. Μία καθαρίστρια παίρνει μισθό καθαρίστριας. Μπορεί να έχει post doc στις κοινωνικές επιστήμες, αλλά για λόγους βιοποριστικούς κάνει την καθαρίστρια.

Αν διαφωνείς κάπου, πες μου που συγκεκριμένα. Τον μισθό τον ορίζει το αντικείμενο της εργασίας σου. Συνήθως (η τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνετε) το αντικείμενο πρέπει να συμβαδίζει με τις σπουδές και την εμπειρία. Αλλά δεν ισχύει πάντα, ειδικά στις μέρες μας.

κοβω τα κεφαλια μου οτι δεν εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου

Μην τα κόψεις και πάθεις τίποτε. Τίποτε της προκοπής έχεις να μας πεις? Είπες μία αηδία και καθάρισες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...