Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα βάλει κι εδώ αγγελία αλλά θάφτηκε!

Java κατά κύριο λόγο,php,mysql και να μπορεί να δουλεύει σε windows & linux.Α και καλή γνώση αγγλικών στην πράξη!

Ούτε πτυχία ούτε τίποτα.Έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω!

Το εντυπωσιακο εδω ειναι πως θεωρεις οτι δε ζητουσατε και πολλα και οτι επειδη υπαρχει κριση επρεπε να βρειτε ψιλοευκολα εναν τυπο που να ξερει και java και php και sql και linux και καλα Αγγλικα και εμπρακτη αποδειξη των παραπανω γνωσεων (υποθετω να παρουσιασει ειτε προυπηρεσια ειτε projects ειτε δημοσιευσεις) και ενα σωρο ακομα προσοντα που προαπαιτουνται για να πληρεις τα παραπανω (μυαλο, εμπειρια, λογικη σκεψη, θεωρητικο υποβαθρο στην αναπτυξη και την πολυπλοκοτητα αλογριθμων και πολλα ακομη και μαλλον ΚΑΙ πτυχιο...).

"Ουτε πτυχια, ουτε τιποτα" αλλα ολα τα παραπανω δεν ειναι και το πρωινο πιατο ακομα και για εναν προγραμματιστη.

ΥΓ. Δεν ξερω κατα ποσο αποδοτικος μπορει να ειναι ενας προγραματιστης με κατακερματισμενες γνωσεις σε 4 γλωσσες προγραματισμου και 2 λειτουργικα. Να πρωτοθυμηθει τι? Πρεπει να ειναι μαχιμο ταλεντο για να αποδιδει σε ολα αυτα ανα πασα στιγμη.

ΥΓ2. Ζητειται αθλητης για τον Παναθηναικο, να παιζει και μπασκετ, και μπαλα, και βολλει, και πολο. Κριση εχει θα βρουμε καποιον.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα βάλει κι εδώ αγγελία αλλά θάφτηκε!

Java κατά κύριο λόγο,php,mysql και να μπορεί να δουλεύει σε windows & linux.Α και καλή γνώση αγγλικών στην πράξη!

Ούτε πτυχία ούτε τίποτα.Έμπρακτη απόδειξη των παραπάνω!

Κλασική ελληνική νοοτροπία λοιπόν. Το παιδί για όλες τις δουλειές. Ένας σοβαρού επιπέδου προγραμματιστής Java δεν θα χρειαστεί ποτέ, ούτε θα είναι αντίστοιχου επιπέδου σε προγραμματισμό PHP...γιατί το λογικό θα ήταν να μάθει J2EE και JSP και όχι PHP.

Ούτε φυσικά θα καθίσει να μάθει administration σε ΔΥΟ λειτουργικά συστήματα(το λιγότερο γιατί αν βάλεις τις διανομές Linux χάθηκες), δεν είναι δουλειά του. Μήπως πρέπει να ξέρει και όλα τα μυστικά του Word?

Προσωπικά θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο έναν που θα μου έλεγε "Ξέρω μόνο Java αλλά τέλεια" παρα έναν που θα έλεγε 35 συντομογραφίες γλωσσών και frameworks.

Δημοσ.

Ας μη τα ισωπεδώνουμε όλα. Ακου το παιδί για όλες τις δουλειές.

Κανείς δε θα του λεγε πάνε φτιάξε αυτό το πισί γιατί χάλασε,κανείς δε θα του λεγε πάνε πέρνα κανάλι και μετά βάλε μέσα ένα utp και άλλα τέτοια κουραστικά.

Η φύση της δουλειάς απαιτεί τα παραπάνω.Ναι θέλει καλή γνώση αγγλικών γιατί έχεις να συνεργαστείς σε καθημερινή βάση με ανθρώπους απο το εξωτερικό.Τώρα αν εσύ καλύπτεσαι με το να μου πεις "έχω FCE" αλλά τα αγγλικά σου δε πολυτρώγονται, τότε ποιος φταίει;

Και στην τελική,δουλειά προσφέρεις! Ζητάς κάποια πράγματα κι όποιος μπορεί ανταποκρίνεται.Δεν έχω τρομερή εμπειρία μ αυτά οπότε δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να βρεις άτομο.

Δημοσ.

Κανείς δε θα του λεγε πάνε φτιάξε αυτό το πισί γιατί χάλασε,κανείς δε θα του λεγε πάνε πέρνα κανάλι και μετά βάλε μέσα ένα utp και άλλα τέτοια κουραστικά.

Η φύση της δουλειάς απαιτεί τα παραπάνω.Ναι θέλει καλή γνώση αγγλικών γιατί έχεις να συνεργαστείς σε καθημερινή βάση με ανθρώπους απο το εξωτερικό.Τώρα αν εσύ καλύπτεσαι με το να μου πεις "έχω FCE" αλλά τα αγγλικά σου δε πολυτρώγονται, τότε ποιος φταίει;

Και στην τελική,δουλειά προσφέρεις! Ζητάς κάποια πράγματα κι όποιος μπορεί ανταποκρίνεται.Δεν έχω τρομερή εμπειρία μ αυτά οπότε δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να βρεις άτομο.

Tα αγγλικα ειναι το λιγοτερο.

Απο περιεργεια (και παλι), τι αρχικο μισθο εδινε η εταιρεια για τη θεση αυτη? Προσφερε καποια bonus με την προσληψη ή προσφερε "μισθο αναλογο προσοντων?"

Δημοσ.

Tα αγγλικα ειναι το λιγοτερο.

Απο περιεργεια (και παλι), τι αρχικο μισθο εδινε η εταιρεια για τη θεση αυτη?

ΥΓ. Τωρα ποια δουλεια εχει φυση που να απαιτει 4-5 πραγματα που δεν σχετιζονται ολα αμεσα μεταξυ τους, δεν ξερω αλλα anyway.

Support σε εταιρία του εξωτερικού βασικά.Τώρα σε τι ποσοστό θα χρειαζόταν το κάθε πραγμα δε ξέρω.Μπορώ να μάθω όμως και να σου πω αν σ ενδιαφέρει.

Για μισθό νομίζω τον προβλεπόμενο αρχικό για έναν software engineer προ μνημονίου.

Τι ποσά παίζουν για τέτοιες θέσεις;

Δημοσ.

Support σε εταιρία του εξωτερικού βασικά.Τώρα σε τι ποσοστό θα χρειαζόταν το κάθε πραγμα δε ξέρω.Μπορώ να μάθω όμως και να σου πω αν σ ενδιαφέρει.

Για μισθό νομίζω τον προβλεπόμενο αρχικό για έναν software engineer προ μνημονίου.

Τι ποσά παίζουν για τέτοιες θέσεις;

760 καθαρα δηλαδη το μηνα...

Τωρα καταλαβα γιατι δε ζητουσαν πτυχιο. Γιατι θα ηταν αναγκασμενοι να του δινουν κανα 30ευρω μπονους πανω στο βασικο μισθο, οπως προβλεπεται για πτυχιουχους :devil:

Η θεση δεν με ενδιαφερει, ειπα πως ρωτω απο περιεργεια. Εξισου περιεργος ειμαι για ποσο καιρο ψαχνουν αυτο το ατομο και αν τελικα βρηκαν καποιον που να δεχτει να τις εξαργυρωνει τοσες εκ των προταιρων εμπρακτα αποδεδειγμενες γνωσεις για 760ευρω.

edit: Μη τα βαζετε/βαζουμε με τον Finn, οι αποριες/εκπληξεις αναφερονται στην εταιρεια του και δη στο human resources department της.

Δημοσ.

Με το που ξεκινάς τη πρόταση και λες και Java (σκέτο) (ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει τρομερή εξειδίκευση και είναι εντελώς αχανές) και PHP τα οποία είναι δύο εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο. Άλλο αν μου έλεγες PHP, Javascript, HTML, XML που είναι τεχνολογίες που αλληλοσυμπληρώνονται.

Φυσικά για να εκπαιδεύσετε ένα άτομο που έχει το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά όχι την εμπειρία ούτε καν έτσι;

Έτοιμο άτομο που να ξέρει παπάδες, να κάνει τη δουλειά 4άρων ατόμων (desktop/server development, web development, database management και system administration). Ένας ο οποίος θα τα ήξερε οοολα αυτά θα έπρεπε να αμοίβεται το λιγότερο με 2.000 τα οποία φαντάζομαι δεν δίνετε ούτε κατα διάνοια έτσι;

Τώρα είδα το βασικό μισθό....και μετά απορείς γιατί δεν βρίσκατε άτομο. Βασικά ο οποισδήποτε σοβαρός προγραμματιστής(μη απελπισμένος) με το που θα έβλεπε Java και PHP στην ίδια πρόταση δεν θα ασχολούταν κάν...

Δημοσ.

760 καθαρα δηλαδη το μηνα...

Τωρα καταλαβα γιατι δε ζητουσαν πτυχιο. Γιατι θα ηταν αναγκασμενοι να του δινουν κανα 30ευρω μπονους πανω στο βασικο μισθο, οπως προβλεπεται για πτυχιουχους :devil:

Η θεση δεν με ενδιαφερει, ειπα πως ρωτω απο περιεργεια. Εξισου περιεργος ειμαι για ποσο καιρο ψαχνουν αυτο το ατομο και αν τελικα βρηκαν καποιον που να δεχτει να τις εξαργυρωνει τοσες εκ των προταιρων εμπρακτα αποδεδειγμενες γνωσεις για 760ευρω.

Το πτυχίο δεν είναι κριτήριο για το αν θα πάρεις τη θέση ή όχι.Αν το χεις τα λεφτά θα τα πάρεις.

Με το που ξεκινάς τη πρόταση και λες και Java (σκέτο) (ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει τρομερή εξειδίκευση και είναι εντελώς αχανές) και PHP τα οποία είναι δύο εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο. Άλλο αν μου έλεγες PHP, Javascript, HTML, XML που είναι τεχνολογίες που αλληλοσυμπληρώνονται.

Φυσικά για να εκπαιδεύσετε ένα άτομο που έχει το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά όχι την εμπειρία ούτε καν έτσι;

Έτοιμο άτομο που να ξέρει παπάδες, να κάνει τη δουλειά 4άρων ατόμων (desktop/server development, web development, database management και system administration). Ένας ο οποίος θα τα ήξερε οοολα αυτά θα έπρεπε να αμοίβεται το λιγότερο με 2.000 τα οποία φαντάζομαι δεν δίνετε ούτε κατα διάνοια έτσι;

Όπως προείπα δε γνωρίζω σε τι βαθμό χρειάζεται το κάθε τι.Λογικά μέσα απο τη διαδικασία της συνέντευξης θα μπορούσε ο καθένας να ενημερωθεί αναλυτικά και να δει αν του ταιριάζει η θέση και τα λεφτά φυσικά.

Δηλαδή για να καταλάβω.Μπήκα να αναγγείλω μια νέα θέση εργασίας και πέσατε να με φάτε;

Δημοσ.

Nαι πλακα κανω, βλεποντας τη φιλοσοφια του hr της εταιρειας. Για να κρινουν οτι προγραμματιστης με εμπρακτα αποδεδειγμενες γνωσεις σε win/linux, php, java, sql, καλα αγγλικα, πρεπει να αμοιφθει με 760 το μηνα, εχω καθε λογο να πιστευω οτι θα τους περασε απτο μυαλο να μην ειναι πτυχιουχος για να μην αναγκαζονται να του πληρωνουν το μπονους αλλων 30 ευρω = 790 :shifty: (alert πλησιαζουμε επικινδυνα τα 800 για τον προγραμματιστακο κλπ).

Τελος παντων η ιστορια αυτη αποδεικνυει οτι πλεον δεν ισχυει ουτε ο κανονας προσφορα-ζητηση οπως λενε πολλοι. Ακομα κι οταν δεν βρισκουν εργαζομενο για να καλυψουν τη θεση.

Δημοσ.

Nαι πλακα κανω, βλεποντας τη φιλοσοφια του hr της εταιρειας. Για να κρινουν οτι προγραμματιστης με εμπρακτα αποδεδειγμενες γνωσεις σε win/linux, php, java, sql, καλα αγγλικα, πρεπει να αμοιφθει με 760 το μηνα, εχω καθε λογο να πιστευω οτι θα τους περασε απτο μυαλο να μην ειναι πτυχιουχος για να μην αναγκαζονται να του πληρωνουν το μπονους αλλων 30 ευρω = 790 :shifty: (alert πλησιαζουμε επικινδυνα τα 800 για τον προγραμματιστακο κλπ)

Πάλι μπερδεύεσαι.Εγώ λέω οτί εσύ ο MiDi_MiLiZ χωρίς κάποια πιστοποίηση η οποία να αποδεικνύει την όντως καλή γνώση σου στα όσα προαναφέρθηκαν, έχεις τις ίδιες πιθανότητες για πρόσληψη με κάποιον που θα φέρει ένα φάκελο πιστοποιήσεις και πτυχία.

Απο κει και πέρα στο χέρι σου είναι να ζητήσεις παραπάνω και να δικαιολογήσεις γιατί ζητάς τόσα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άντε πάλι , δε μου λέτε έχετε δει κάνα βιογραφικό από παιδιά ΤΕΙ/ΑΕΙ?

Όνομα: μπλα μπλα μπλα

Τηλέφωνο: μπλα μπλα μπλα

1999-2002 Λυκειο μπλα μπλα μπλα

2002-2006 ΤΕΙ Λάρισας μπλα μπλα μπλα

Εξυπνα συστήματα πληροφορικής ή προγραμματισμός ή μπλα μπλα μπλα

Πτυχιακή εργασία στην διάδοση του Internet μπλα μπλα μπλα

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά επίπεδο πολυ καλό μπλα μπλα μπλα

Πολυ καλή γνώση των : Windows XP,Vista,7,Server 2003 ,2008

Βασική γνώση Linux ,δικτύων ,

Βασικές γνώσεις Java , PHP , SQL (MySql)

Ενδιαφέροντα: Ανάπτυξη εφαρμογών και ιστοσελίδων , Μουσική μπλα μπλα μπλα

Εργασιακή εμπειρία:

2007-2008 Πρακτική άσκηση σε εταιρεία πληροφορικής ,θέση υποστήριξη πελατών ERP

2008-2009 Εργασία σε ΝΕΤ Cafe μπλα μπλα μπλα

2009-2010 Εργασία σε κατάστημα πληροφορικής στο τμήμα λιανικής

Εσείς από όλα αυτά τώρα τι καταλαβαίνετε? To HR γιατί να ξέρει παραπάνω αφού συμβουλεύετε το γιο του αφεντικού που του είπε ο φίλος του τι σπούδασε και τι φοβερά πράγματα έχει κάνει? Και τι μαύρη ζώνη έχει στα PC που προχτές συνδέθηκε με Teamviewer! Άκουσον άκουσον

Ρε κακομοίρη λές να μην ξέρουμε οτι δεν ξέρεις τίποτα και τώρα βγήκες στην αγορά εργασίας?

Όποιος θέλει να του στείλω ένα τέτοιο έχω πολλά στο γραφείο μου.......

Έχω πάρει και συνεντεύξεις πολλές , να τον ρωτάς τον άλλον με Servers ασχολήθηκες καθόλου και να σου λέει ναι είχα πάει σε μια εγκατάσταση που έκανε η εταιρεία που ήμουν.

-Ωραία ας πάμε στο οικονομικό , πόσα λεφτά θέλεις περίπου ;

-Κοίτα για αρχή θα ήθελα λίγα παραπάνω απο την προηγούμενη δουλειά που έπαιρνα 900 !!!!!!!!!!!!!!!!

Ολα αυτά βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, μπορεί αργότερα αυτά τα ίδια παιδιά να γίνουν καλύτερα απο εμένα και μακάρι δηλαδή. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να έχεις όλους τους πελάτες δικούς σου τουλάχιστον να μην δυσφημίζεται το επάγγελμα.

Δημοσ.

Εργασιακή εμπειρία:

Εσείς από όλα αυτά τώρα τι καταλαβαίνετε? To HR γιατί να ξέρει παραπάνω αφού συμβουλεύετε το γιο του αφεντικού που του είπε ο φίλος του τι σπούδασε και τι φοβερά πράγματα έχει κάνει? Και τι μαύρη ζώνη έχει στα PC που προχτές συνδέθηκε με Teamviewer! Άκουσον άκουσον

Ρε κακομοίρη λές να μην ξέρουμε οτι δεν ξέρεις τίποτα και τώρα βγήκες στην αγορά εργασίας?

Έχω πάρει και συνεντεύξεις πολλές , να τον ρωτάς τον άλλον με Servers ασχολήθηκες καθόλου και να σου λέει ναι είχα πάει σε μια εγκατάσταση που έκανε η εταιρεία που ήμουν.

-Κοίτα για αρχή θα ήθελα λίγα παραπάνω απο την προηγούμενη δουλειά που έπαιρνα 900 !!!!!!!!!!!!!!!!

Ολα αυτά βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός, μπορεί αργότερα αυτά τα ίδια παιδιά να γίνουν καλύτερα απο εμένα και μακάρι δηλαδή. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να έχεις όλους τους πελάτες δικούς σου τουλάχιστον να μην δυσφημίζεται το επάγγελμα.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα σου ποιο ειναι.....

Το παιδί αυτά ξέρει αυτά γράφει στο βιογραφικό.

Άμα πας σε άλλη χώρα δηλαδή και κοιτάξεις τους πρόσφατα πτυχιούχους τι νομίζεις ότι θα γράφουν;

Και άμα δεν τους προσλάβει κάποιος πως θα αποκτήσουν εμπειρία;;;

Δηλαδή για να καταλάβω.Μπήκα να αναγγείλω μια νέα θέση εργασίας και πέσατε να με φάτε;

Κοίτα finn εσύ καλά έκανες και έβαλες την αγγελία! grin.png

Αλλά όντως php και java μαζί είναι λίγο κουλό! Ή τέλος πάντων δεν είναι και περίεργο που δεν βρήκατε κανέναν.

Και τέλος γενικότερα για όσους ψάχνουν άτομα με προσόντα και δεν βρίσκουν δεν μου φαίνεται περίεργο! Άμα κάποιος έχει 5 γνώσεις γιατί να κάτσει ελλάδα.....

Δημοσ.

Εργασιακή εμπειρία:

Απο servers τι ξέρεις;

ΕΕ είχα αγοράσει ένα φεγγάρι 5-6 blade servers για να στήσω ένα teamspeak για όταν έπαιζα wow με τους φίλους μου.

Τι περίμενες να σου πεί δηλαδή; Αυτό έχει δει απο servers. Που να τους βρεί δηλαδή; Εδώ τους πας σε rackable 4u servers και σου λένε ενισχυτές είναι αυτοί; Αφού δεν έχει δει, που θες να το βρεί;

Εχώ πάει και σε συντεντεύξεις και μου λέγανε στήνουμε servers, ηχοσυστήματα, video προβολής κλπ. Στήνουμε cisco, juniper, μικτονομίσεις, δομημένη καλωδίωση, δικό σου αμάξι και έξοδα μεταφοράς. Μισθό έεε 900 ευρώ μικτά (Μήπως να σας κάνω και μασάζ;).

Δημοσ.

Σωστά τα 900 τα έχετε για αυτους που ξέρουν τέλεια όλα μαζί J2SE, J2EE, J2ME, Hibernate, Spring, JBoss, JSP, C++, C#, Silverlight, .NET, .ASP, PHP, AS3, JSC, HTML5, XML, Objective-C, Photoshop, 3D studio και να μην ξεχνάμε MS Office!!! τέλειος γραπτός και προφορικός λόγος να έχει πτυχίο + μεταπτυχιακό, 5-6 χρόνια εμπειρία έως 30 ετών το πολύ και φυσικά να μην φέρνει πολλές αντιρρήσεις.

Δημοσ.

Σωστά τα 900 τα έχετε για αυτους που ξέρουν τέλεια όλα μαζί J2SE, J2EE, J2ME, Hibernate, Spring, JBoss, JSP, C++, C#, Silverlight, .NET, .ASP, PHP, AS3, JSC, HTML5, XML, Objective-C, Photoshop, 3D studio και να μην ξεχνάμε MS Office!!! τέλειος γραπτός και προφορικός λόγος να έχει πτυχίο + μεταπτυχιακό, 5-6 χρόνια εμπειρία έως 30 ετών το πολύ και φυσικά να μην φέρνει πολλές αντιρρήσεις.

welcome to greece

:rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...