Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Όταν ο πελάτης έχει σπασμένα Office 2003 και το συζητάς και σου λέει οκ αγόρασε μου 2007. Τα βλέπει και σου λέει αα δε μου αρέσουν πάρτα πίσω. Τι κάνεις χτυπάς το κεφάλι σου; τους έχεις ενημερώση οτι 2003 δε υπάρχουν πουθενά, αν θέλει openoffice κλπ αλλά εκεί. Πολλά μπορείς να κάνεις. Επιστρέφεις τα 2007 και τον αφήνεις με τα σπασμένα 2003, πρόβλημά του. Του λες "2007 κι άμα σου αρέσει, αυτά υπάρχουν". Στην τελική κοστολογείς πόσο αξίζουν τα νεύρα σου και κρίνεις αν σε συμφέρει να σου τα σπάσει ή αν σε συμφέρει να τον χάσεις από πελάτη. Γενικά πάντως, δεν χρειάζεται να εξηγείς και πολλά στους πελάτες. Τους λες "αυτό είναι και τέλος". Όταν πάνε στο γιατρό ρωτάνε την ανατομία των κυττάρων πριν κάνουν εγχείρηση; Επειδή έξω απο τον χορό όλοι ξέρουν να χορεύουν. υπάρχουν παράμετροι που δε ξέρετε για κάθε περίπτωση. Όταν έκανα την προσφορά συζητάγαμε οτι θα δούλευε άλλο πρόγραμμα που παίζει σε win7. Όταν πήγα στον πελάτη μου είπε οτι τελικά θα δουλέψει άλλο πρόγραμμα. Σου άλλαξε την προσφορά στα μισά δηλαδή; Και πάλι, οφείλεις να ξέρεις ότι δεν μπορείς να χώνεις Dos apps σε Windows 7, στο κάτω κάτω δεν σε συμφέρει οικονομικά γιατί θα χάσεις πολύ χρόνο πράγμα που δεν σε συμφέρει. Ωστόσο, αφού αυτός άλλαξε γνώμη, μπορούσες να το εκμεταλλευτείς καταλλήλως, είτε να χρέωνες την μάνα σου και τον πατέρα σου, είτε να του έλεγες ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάει. Θα αναλάμβανα. Για όλα υπάρχει λύση, θέληση να υπάρχει. Και εφόσον ξέρεις τι γίνεται όμως και δεν έχει μάθει να χτυπάς μια αριθμομηχανή και μετά είδες την αριθμομηχανή στο keyboard και ταυτίστηκες Κακώς. Αυτό το συγκεκριμένο δεν θα έπρεπε να το αναλάβεις εκ των προτέρων είναι η γνώμη μου, γιατί τα δεδομένα που έχεις περιπλέκουν την κατάσταση αρκετά. Εμένα μου πήρε κοντά τέσσερις μέρες να βρω πως να το κάνω με πάρα πολύ ψάξιμο και τεράστιο εκνευρισμό. Οπότε πιστεύω ότι δεν συμφέρει να μπει κάποιος τεχνικός σε τέτοια διαδικασία, εκτός κι αν χρεώσει ποσό τέτοιο ώστε να του πει ο πελάτης ότι το ξανασκέφτηκε. Γιατί το πρόγραμμα μηχανογράφησης είναι πληρωμένο και το OS είναι δωρεάν. Οπότε; Τι θα πεις στον πελάτη; "Εγώ για να το κάνω θέλω εργατικά 300 ευρώ" ξέρω 'γω;" Τέσπα, εκεί είναι το point μου: Καλό θα ήταν μερικές δουλειές να μην αναλαμβάνονται καν από τους τεχνικούς κι άμα θέλει ο πελάτης ας μπει στο google να ψάξει μόνος του. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2012 από Malthador
aledjo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 είτε να του έλεγες ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάει. παραλιγο να με απολυσουν οταν δουλευα σαν υπαλληλος οταν εξηγησα σε εναν πελατη οτι δε γινεται αυτο που ζηταει....
agent_smith Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Είχαμε ότι είχαμε τώρα έχουμε και το TeamViewer που έχει μάθει και ο κάθε άσχετος και με το παραμικρό μας παίρνει τηλέφωνο να του κάνουμε free remote support και μας πρήζει! (το ποστ είναι στυλ aledjo με δόση αλήθειας αλλά αφορμή για το παρακάτω spoiler) Ναι! Είναι εδώ! Το παιχνίδι για όλους τους IT αδες, τεχνικούς κτλπ. (και για τους raged τζαμπατζήδες πελάτες. Και για τον ntinaras http://notdoppler.com/strollin.php 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Ναι! Είναι εδώ! Το παιχνίδι για όλους τους IT αδες, τεχνικούς κτλπ. (και για τους raged τζαμπατζήδες πελάτες. Και για τον ntinaras http://notdoppler.com/strollin.php ZOMG, awesomeness!!!
SwAToNeR Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Τέσπα, εκεί είναι το point μου: Καλό θα ήταν μερικές δουλειές να μην αναλαμβάνονται καν από τους τεχνικούς κι άμα θέλει ο πελάτης ας μπει στο google να ψάξει μόνος του. Η δουλειά μας είναι να φτιάχνουμε. Εφόσον υπάρχει λύση το συζητάς με τον πελάτη για το θέμα χρέωσης. Έκανα παρόμοιο σε πελάτη με Mac. Έχει mac για γραφιστική και τρέχει dos πρόγραμα μηχανογράφισης. Το δοκιμάσαμε δε του άρεσε ο τρόπος και τελικά αγόρασε 2ο μηχάνημα μόνο και μόνο για να τιμολογεί. Αν έχεις unix δε τα έχεις βάλει γιατί είναι δωρεάν μόνο. Ξέρεις τι σου γίνεται και το εγκατέστησες. Οι περισσότεροι πελάτες δε ξέρουν. Απο αριθμομηχανή πάνε στο pc. Ειδικά στον τομέα που δουλεύω εγώ ότι θες. Εχτές μου φέρανε pentium 2 μηχάνημα με σύνδεση πληκτρολογίου AT style αν τα θυμάστε. Και θέλανε να τους το φτιάξω. Όχι οτι κατάφερα τίποτα αφου ανταλακτικά δεν υπάρχουν πουθενά ούτε πολύ ασχολίθηκα αλλά "Υπάρχει και αυτή η τηλεόραση". Μη τα βλέπετε μονό πλευρα. Αν δεν έχεις εργαστεί στον κλάδο έχεις τελείως διαφορετική άποψη. Και εγώ παλιότερα που ασχολιούμουν μόνο με δίκτυα και για προσωπική χρήση για υπολογιστές είχα άλλη άποψη και έλεγα μα καλά χρέωσε τόσα, έκανε αυτό; Και τότε ήταν πολύ λιγότεροι οι χρήστες απ` ότι είναι τώρα και πιθανόν πιο εύκολα τα πράγματα ή μάλλον λιγότερο περίεργα προβλήματα. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές στο παλιότερα με τώρα που θα χρειαστώ 2-3 σελίδες για να γράψω αναλυτικά. Όποιος σκεφτεί όμως και το δεί με 3η οπτική ίσως καταλάβει. άμα ο πελάτης είχε την διάθεση να κάνει ο ίδιος τον τεχνικό και να το ψάξει στο internet τότε δε θα σε φώναζε καν εξαρχής. Λες να έχει την όρεξη να δώσει 50-100-200 ευρώ ενώ μπορεί ή θέλει να το κάνει μόνος του; Εσύ για να κρεμάσεις ένα φωτιστικό φωνάζεις ηλεκτρολόγο;
aledjo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Είχαμε ότι είχαμε τώρα έχουμε και το TeamViewer που έχει μάθει και ο κάθε άσχετος και με το παραμικρό μας παίρνει τηλέφωνο να του κάνουμε free remote support και μας πρήζει! (το ποστ είναι στυλ aledjo με δόση αλήθειας αλλά αφορμή για το παρακάτω spoiler) αχ και να΄ξερες τι ειπες τωρα...
alexis333 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ τους και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? Θελω σοβαροτητα ετσι .... 1
viper2005 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? not available
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 τους το λες χύμα... ξερή trollιά!
alexis333 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Χυμα ? Πως χυμα ? Not available πως ακριβως θα γινει να το πω αν το σηκωσω το ρημαδι το τηλεφωνο ??
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ τους και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? Θελω σοβαροτητα ετσι .... Πρεπει να τους συνηθισεις και να κανεις αγγαρειες γιατι συνηθως ειναι και αρκετοι αυτοι. Αν καποιοι ειναι πολυ μλκες η προκλητικοι και δεν σε κοφτει να μην ξαναπειτε ουτε καλημερα τοτε ναι, τους το πετας στα μουτρα και χεστηκες για το αν θα στραβωσουν η αν θα φανεις αγενης. Τωρα αν θες σωνει και καλα να αποφευγεις διακριτικα τετοιου τυπου χωσιματα χωρις να τους χαλασεις και τη ζαχαρενια παραλληλα, βρισκε καμια κλασσικη δικαιολογια τυπου "ρε συ Κωτσο αυτες τις 10 μερες ειμαι τιγκα στην πιεση και δεν προλαβαινω", "φιλαρακι ειμαι εξωτερικο/στην_αλλη_ακρη_της_Ελλαδας και θα γυρισω σε 15 μερες" "δεν εχω αμαξι, αν ειναι φερτο απτο σπιτι μου μεθαυριο γιατι σημερα θα βγω και αυριο εχω κανονισει δουλειες σε τραπεζες το πρωι και συνεργειο το απογευμα" κλπ. Αν θελουν το πιανουν το υπονοουμενο, εαν δεν θελουν και επιμεινουν τοτε κρινεις τι θα κανεις.
viper2005 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Χυμα ? Πως χυμα ? Not available πως ακριβως θα γινει να το πω αν το σηκωσω το ρημαδι το τηλεφωνο ?? πρεπει να εισαι αινηγματικος
JohnVani18 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ τους και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? Θελω σοβαροτητα ετσι .... Τους βοηθάς, με την ελπίδα πως αν τους χρειαστείς, θα σε βοηθήσουν και αυτοί. Διαφορετικά, ή πληρώνει, ή τίποτα. 1
-nick- Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ τους και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? Θελω σοβαροτητα ετσι .... " ΔΕΝ εχω χρονο "
xrdim Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2012 ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι κανεις οταν σε παιρνουν τηλεφωνο οι δηθεν φιλοι που σε θυμαουνται οταν κατι παθαινει το λαπτοπ τους και σου πρηζουν τα παπαρια αντι να πανε στον τεχνικο ?? Θελω σοβαροτητα ετσι .... Τους λες οτι χρησιμοποιεις linux και εχεις πολυ καιρο να ασχοληθεις με windows οποτε δεν μπορεις να βοηθησεις... (ως τωρα δουλευει με 100% επιτυχια :devil: ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα