Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μη ξεχνάτε οτι το 40% λόγο οτι είναι υπηρεσίας πάει στην εφορία.

200ευρώ για ένα format δε γίνεται. Τόσο έχω χρεώση για να βάλω 8 μηχανήματα σε domain με μεταφορές των αρχείων τους στον server και εγκατάσταση εκτυπωτών.

Αλλά 100 ευρώ θεωρώ οτι είναι καλά. Εφόσον κάνεις backup, εγκαταστάσεις κάποιων κύριων προγραμάτων που χρεισιμοποιούν.

Και θα φας και μισή ώρα για να δείς τι άλλο ξέχασε ο πελάτης να σου πει οτι χρειάζεται γιατί "το θέλω ότι είχε πριν" δεν βοηθάει και πολύ, ειδικά αν είναι σε δίκτυο και μοιράζοντε 4-5 εκτυπωτές και θέλει κάποιους εκτυπωτές, και τους θέλει με συγκεκριμένο όνομα κλπ κλπ.

Άααα έχασα τα mail μου. Το live messenger που το έβαλες; είχα word 2003 τώρα είναι 2007. O firefox που είναι; Η κάμερα που είχα στο συρτάρι δε παίζει, γιατί;

Έλα μωρέ 20 λεπτά είναι ένα format. Πόσο θες 20 ευρώ;

Σε μαγαζί με εγκατάσταση φορολογικού, εκτυπωτών και να δείς αν παίρνει σημάνσεις κλπ θες μια ώρα το λιγότερο. Άσε δε αμα τιμολογεί και απο 2-3 μηχανήματα και έχει έναν φορολογικό μηχανισμό.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@ SwAToNeR και καλα να κανεις φορματ και ολα αυτα που λες, αμα σε καλεσει να πας στο χωρο του επειδη εχει προβλημα ο υπολογιστης του γιατι δε μπαινει στο ιντερνετ και πας εκει και βλεπεις οτι εχει κανει reset στο router.... τι του λες εκει?

τζαμπα πηγες?

Δημοσ.

Ναι το έχω κάνει γαργάρα και εγώ αυτό. Αλλά γιατί κάτι άλλο θα σκάσει στον πελάτη και ελπίζω να πάρω λεφτά απο αλλού. βέβαια μπορεί ο πελάτης να είναι και 1 ώρα μακρυά.

Το θέμα είναι οτι δε πληρώνεσαι τις περισσότερες φορές ούτε το 50% απο αυτά που κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι δε πληρώνεσαι τις περισσότερες φορές ούτε το 50% απο αυτά που κάνεις.

Α ΜΠΡΑΒΟ!

αυτο θελω να πω εδω και 110 σελιδες στο forum και κανεις δε το πιστευει.....

Δημοσ.

Δε πληρώνεσαι γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Και ειδικά τώρα σε καιρούς κρίσης ακόμα πιο δύσκολα.

Απο τα υλικά δε κερδίζεις τίποτα. Για να πείς οτι κάτι βγάζεις απο εργασία θα πρέπει να τους λες να στα φέρνουν όλα στο χώρο σου. Να έχει 2-3 μηχανήματα την ημέρα παράλληλα και να χρεώνεις 50 ευρώ το μηχάνημα. Και σε λίγες περιπτώσεις που σκάνε χοντρά θέματα να χρεώνεις λίγο έξτρα. Αλλά να μη φεύγεις απο το γραφείο και στάνταρ 2-3 πελάτες την ημέρα.

Δημοσ.

@swatoner

User State Migration Toolkit

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722032(WS.10).aspx

Είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι και καθάρισες.

Επίσης αναφέρεις απο Office 2003 σε 2007, αυτό τι είναι δωρεάν αναβάθμιση???? Όπως αναφέρετε και διάφορα άλλα προγράμματα. Τα έχουν αγορασμένα????

Όχι ε? Γιατί να τα περάσετε τότε και να μην τους εξηγήσετε πως αυτό είναι παράνομο,θα γλυτώσετε και εσεις και θα κάνετε την δουλειά σας ποιο εύκολα.

Οι χρήστες ΔΕΝ ξέρουν για αυτό και λέγονται χρήστες. Στο χέρι σας είναι να δουλεύετε όσο πρέπει και όσο χρειάζονται για να είναι παραγωγικοί.

Επίσης αυτό με το 8 USB και 8 Serial είναι εντελώς άκυρο,αφου δεν είναι ουτε το 1% του σύνηθες configuration. Εννοείτε πως η εφαρμογή της 10ετίας δεν θα παίζει σε Windows 7, αλλά το να πάς με το σταυρό στο χέρι για ένα τέτοιο μηχάνημα τότε εσυ φταις.

• Moderators
Δημοσ.

Μόνο που σκάω στον πελάτη, στήνω το μηχάνημα, δίκτυο πάω να ανοίξω το πρόγραμα και να μη τρέχει καν η εφαρμογή γιατί ειναι DOS 10+ ετών και δεν υποστηρίζεται απο το λειτουργικό καν.

Χωρίς να ξέρω αν είσαι πολύ καιρό τεχνικός ή αν έχεις τελειώσει κάποια σχολή (σε κάθε περίπτωση είναι εξίσου απαράδεκτο -άποψή μου-) αν έμαθες εκ των υστέρων, αφού εγκατέστησες τα λειτουργικά, ότι τα Windows 7 έχουν πρόβλημα με τις 16bit εφαρμογές, τότε με κάθε σεβασμό και εντελώς συμβουλευτικά:

άλλαξε επάγγελμα.

Απο εκεί που ξεκίνησες με προϋπολογισμό 6 ώρες εργασίας, κατέληξες να έχεις χαλάσει 24+ ώρες συν 2-3 επίδειξης. Και όταν έχεις κάνει μια προσφορά πώλησης δε μπορείς να πείς, συγνώμη δε γίνεται να την ολοκληρώσω. Έχεις αγοράσει και τον εξοπλισμό ένα σκασμό λεφτά.

Το ότι έκανες μία προσφορά πώλησης και μέσα συμπεριέλαβες τον ουρανό με τ' άστρα δεν μου λέει κάτι. Σαφώς και είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό να πεις στον πελάτη σου στα μισά ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις. Το θέμα είναι εκ των προτέρων να μπορέσεις να προβλέψεις σε γενικές γραμμές τι προβλήματα και ασυμβατότητες υπάρχουν. Η εμπειρία σε βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό. Μερικά πράγματα είναι και εντελώς βασικά όμως (όπως το ότι τα 7 είναι ασύμβατα με 16bit εφαρμογές).

Εγώ το πρόγραμμα μηχανογράφησής μου το τρέχω μέσα σε Wine από debian (γιατί δεν έχει native support για linux) ενώ ο server που είναι συνδεδεμένος ο συγκεκριμένος υπολογιστής τρέχει Windows 7. Ερώτηση κρίσεως: Χωρίς να σου πω πόση ώρα μου πήρε να το καταφέρω, μόνο από αυτά που σου ανέφερα, θα αναλάμβανες να το κάνεις εάν στο ζήταγε πελάτης σου; Και πόσα πιθανολογείς να χρέωνες;

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω αν είσαι πολύ καιρό τεχνικός ή αν έχεις τελειώσει κάποια σχολή (σε κάθε περίπτωση είναι εξίσου απαράδεκτο -άποψή μου-) αν έμαθες εκ των υστέρων, αφού εγκατέστησες τα λειτουργικά, ότι τα Windows 7 έχουν πρόβλημα με τις 16bit εφαρμογές, τότε με κάθε σεβασμό και εντελώς συμβουλευτικά:

άλλαξε επάγγελμα.

Και παλι, θα μπορουσε να βρεθει λυση με Virtual machine η ακομα και με το dosbox

• Moderators
Δημοσ.

Και παλι, θα μπορουσε να βρεθει λυση με Virtual machine η ακομα και με το dosbox

Σχεδόν για τα πάντα υπάρχουν λύσεις. Όταν πρόκειται για το δικό σου πισί όμως. Γιατί εάν πρόκειται για πισί πελάτη θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου:

1) Την τσέπη του πελάτη.

2) Την ιδιοτροπία του πελάτη.

3) Το γνωστικό φάσμα του πελάτη.

Το 3ο ειδικά είναι το σημείο κλειδί. Γιατί άμα είναι να μπλέξεις με dosbox αυτόν που γράφει "Google" πάνω δεξιά στον firefox για να μπει στο google, τότε θα σε δω στο πλοίο. :Ρ

• Like 1
Δημοσ.

Σχεδόν για τα πάντα υπάρχουν λύσεις. Όταν πρόκειται για το δικό σου πισί όμως. Γιατί εάν πρόκειται για πισί πελάτη θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου:

1) Την τσέπη του πελάτη.

2) Την ιδιοτροπία του πελάτη.

3) Το γνωστικό φάσμα του πελάτη.

Το 3ο ειδικά είναι το σημείο κλειδί. Γιατί άμα είναι να μπλέξεις με dosbox αυτόν που γράφει "Google" πάνω δεξιά στον firefox για να μπει στο google, τότε θα σε δω στο πλοίο. :Ρ

Έχω λιώσει στα γέλια... Πόσες φορές μου έρχετε όταν βλέπω άτομα να το κάνουν αυτό να τους πω κάτι :fear:

Τι να λέμε για google εδώ οι περισσότεροι "τεχνικοί" δεν το ξέρουν. :P

Δημοσ.

το χειροτερο ειναι οταν τους λες μπες σε αυτη τη διεύθυνση και το γραφουν στο google που το εχουν αρχικη σελιδα.

το 80% των ανθρωπων που εχω δει αυτο κανουν.

Δημοσ.

@swatoner

Επίσης αναφέρεις απο Office 2003 σε 2007, αυτό τι είναι δωρεάν αναβάθμιση???? Όπως αναφέρετε και διάφορα άλλα προγράμματα. Τα έχουν αγορασμένα????

Όταν ο πελάτης έχει σπασμένα Office 2003 και το συζητάς και σου λέει οκ αγόρασε μου 2007. Τα βλέπει και σου λέει αα δε μου αρέσουν πάρτα πίσω. Τι κάνεις χτυπάς το κεφάλι σου; τους έχεις ενημερώση οτι 2003 δε υπάρχουν πουθενά, αν θέλει openoffice κλπ αλλά εκεί.

Επειδή έξω απο τον χορό όλοι ξέρουν να χορεύουν. υπάρχουν παράμετροι που δε ξέρετε για κάθε περίπτωση. Όταν έκανα την προσφορά συζητάγαμε οτι θα δούλευε άλλο πρόγραμμα που παίζει σε win7. Όταν πήγα στον πελάτη μου είπε οτι τελικά θα δουλέψει άλλο πρόγραμμα.

Εγώ το πρόγραμμα μηχανογράφησής μου το τρέχω μέσα σε Wine από debian (γιατί δεν έχει native support για linux) ενώ ο server που είναι συνδεδεμένος ο συγκεκριμένος υπολογιστής τρέχει Windows 7. Ερώτηση κρίσεως: Χωρίς να σου πω πόση ώρα μου πήρε να το καταφέρω, μόνο από αυτά που σου ανέφερα, θα αναλάμβανες να το κάνεις εάν στο ζήταγε πελάτης σου; Και πόσα πιθανολογείς να χρέωνες;

Θα αναλάμβανα. Για όλα υπάρχει λύση, θέληση να υπάρχει. Και εφόσον ξέρεις τι γίνεται όμως και δεν έχει μάθει να χτυπάς μια αριθμομηχανή και μετά είδες την αριθμομηχανή στο keyboard και ταυτίστηκες

Λύσεις υπάρχουν. Απλά περιορίζεσαι όταν χρειάζεται να κάνεις και χρήση usb είτε σειριακής. Είτε κάποιου part.

Και ξαναλέω, έξω απο τον χορό. Απο τι στιγμή που παρέδωσα εργασία που κάλυψα 2-3 τρύπες σκέφτηκα άλλους 3 τρόπους που θα μπορούσα να έχω κάνει την δουλειά μου. Εκείνη την στιγμή που καίγεσαι να παραδόσεις πείτε μου τι κάνεις.

Μη ξεχνάτε οτι για να φτιάξεις έναν υπολογιστή ενός πελάτη δεν είναι τις περισσότερες φορές, βάλε cd, βγάλε cd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...