Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απορω ρε φουστη μου...

τα διαβασε ολα λες αλλα δε διαβασες το πιο σημαντικο. πως γινεται...

μηπως εσβηνει κανενας τα ποστ μου και μετα οταν τα κοιταω εγω τα ξαναβαζει?

Το πιο σημαντικο ειναι οτι η καρτα ειναι καταργημενη και ανυποστηρικτη για WIN 7! ;)

Επισης και πιο πανω αλλος συμφορουμιτης αναφερθηκε και γω ξαναγραφω και εαν θες γραψε εξ αρχης την ιστορια και το προβλημα ξεκαθαρα απο την αρχη!

Γιατι δεν καταλαβαμε πως βρηκες εξ αρχης την κατασταση που ηταν η καρτα( πανω σε συστημα,στο κουτι,αγορασμενη, μεταχειρισμενη)?

χαχαχαα μηπως θες να το κανουν και κλειστο επαγγελμα κι'ολας?

χαχααχαχαχαχαχχαχα

Αυτην την στιγμη δεν ειναι καν επαγγελμα...!

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η διαθεση δεν υπαρχει γιατι πλεον ισως βολευει και το μαυρο μεροκαματακι σε περιοδους κρισεως!

Θα δυσανασχετισσουν αρκετοι ομως εαν διμηουργηθει κλαδος καθως πολλοι τεχνικοι ειναι μη νομιμοι και χωρις ενα οποιοδηποτε πτυχιο!

Αληθες & σωστο αυτο! Επισης αρκετοι κάνουν χαλαρουπομονή-κουτοπόνηρα περιμένουν (sic)

να βγαλει αλλος πρωτα το φιδι απο την τρυπα (ή εστω να εκκινησει διαδικασιες) ωστε απλώς

να καβαλησουν κι αυτοι αργοτερα το κερδισμενο τρενο -αφου αυτο ξεκινησει- με τα μπακιρια!

:-(

Δημοσ.

Ακόμη και για να ανοίξεις κατάστημα αισθητικής ή κομμωτήριο, χρειάζεσαι ειδική άδεια.

Στην πληροφορική μπορείς να πουλάς λογισμικό σε πυρηνικό εργοστάσιο χωρίς να έχεις καν πτυχίο.

Δημοσ.

Δε μπαινω σε λογικες τυπου "κλειστο" - "ανοιχτο". ΝΟΜΙΜΟ.

Φανταζομαι καταλαβαινεις τι σημαινει και τι συνεπαγεται αυτο..

μωρε εγω καταλαβαινω.... τα αφεντικα και οι πελατες δε το καταλαβαινουν!

Το πιο σημαντικο ειναι οτι η καρτα ειναι καταργημενη και ανυποστηρικτη για WIN 7! ;)

Επισης και πιο πανω αλλος συμφορουμιτης αναφερθηκε και γω ξαναγραφω και εαν θες γραψε εξ αρχης την ιστορια και το προβλημα ξεκαθαρα απο την αρχη!

Γιατι δεν καταλαβαμε πως βρηκες εξ αρχης την κατασταση που ηταν η καρτα( πανω σε συστημα,στο κουτι,αγορασμενη, μεταχειρισμενη)?

διαβασε το ποστ μου

http://www.insomnia.gr/topic/281644-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%85-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1/page__view__findpost__p__4475567

τι δε καταλαβαινεις?

ειναι ενα pc που εχει στο μαγαζι και ξαφνικα μια μερα δε δουλευε.

παω και βλεπω οτι εχει καει ο δισκος αρα χρειαζεται δισκο και windows.

η καρτα ηταν ηδη πανω με συνδεμενες τις καμερες. δε το καταλαβαινεις απο το ποστ που εκανα?

Αυτην την στιγμη δεν ειναι καν επαγγελμα...!

+10000000000

οσο για τιμες...

δειτε εδω

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=11451

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=11454

http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?products_id=11455

http://www.techmarket.gr/eshop/geovision-m-42.html

το ποσα του πηρα εγω ..... θα το πω στο τελος.

εσεις ποσα θα περνατε?

γκαλοπ!

Δημοσ.

διαβασε το ποστ μου

http://www.insomnia.gr/topic/281644-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b7%cf%85-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1/page__view__findpost__p__4475567

τι δε καταλαβαινεις?

ειναι ενα pc που εχει στο μαγαζι και ξαφνικα μια μερα δε δουλευε.

παω και βλεπω οτι εχει καει ο δισκος αρα χρειαζεται δισκο και windows.

η καρτα ηταν ηδη πανω με συνδεμενες τις καμερες. δε το καταλαβαινεις απο το ποστ που εκανα?

Τωρα ησουν σαφης!

Τελικα ποιον driver εβαλες στο Hardware της καρτας και ποιο software διαχειρισης?

Δημοσ.

Τωρα ησουν σαφης!

Τελικα ποιον driver εβαλες στο Hardware της καρτας και ποιο software διαχειρισης?

μετα απο απειρες δοκιμες, drivers απο τη εκδοση 8 και software 7!

κανονικα αυτα πανε σετ.

drivers 7 + software 7

drivers 8 + software 8

και παει λεγοντας.....

αλλα μονο ετσι μου δουλεψε.

ποσα θα σου φαινοταν μια λογικη τιμη μετα απ'ολα αυτα?

υ.γ δες πρωτα τις τιμες των καρτων

Δημοσ.

μετα απο απειρες δοκιμες, drivers απο τη εκδοση 8 και software 7!

κανονικα αυτα πανε σετ.

drivers 7 + software 7

drivers 8 + software 8

και παει λεγοντας.....

αλλα μονο ετσι μου δουλεψε.

ποσα θα σου φαινοταν μια λογικη τιμη μετα απ'ολα αυτα?

υ.γ δε πρωτα τις τιμες των καρτων

Ρουλετα επαιξες ηρωικα αλλα εκατσε!

2 μεροκαματα 40+40!Το δευτερο μονο και μονο για την προσπασπαθεια να πεξεις ρουλετα και να σου κατσει!

Εγω θα προτεινα εξ αρχης WIN XP για να κανετε την δουλεια σας να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο!

Δημοσ.

2 μεροκαματα 40+40!Το δευτερο μονο και μονο για την προσπασπαθεια να πεξεις ρουλετα και να σου κατσει!

Εγω θα προτεινα εξ αρχης WIN XP για να κανετε την δουλεια σας να εχετε και το κεφαλι σας ησυχο!

Το ζήτημα είναι τι θέλει ο πελάτης.

Αν του πασάρεις τα xp, για τα οποία θα δώσει 150 ευρώ, υποβαθμίζοντας το ήδη υπάρχων λογισμικό δεν του αρέσει ιδιαίτερα.

Δημοσ.

2 μεροκαματα 40+40!

ρουλετα επαιξα αλλα δε το ηξερα. μετα το καταλαβα και δε μπορουσα να κανω πισω.

2 μεροκαματα? αφου εκανα 3 μερες πηγενε-ελα + μια η αρχικη.

μερες

1) παω στο μαγαζι. το βλεπω το περνω. γυρναω σπιτι. σχεδον 8ωρες συνολικα μεχρι να βρει σωστα τα windows τη καρτα και να ξεκιναει "σωστα".

2) το παω στο μαγαζι και δεν εβγαζε εικονα. το αφηνω εκει φευγω.

3) ψαχνω σπιτι μου για drivers κτλ. παω εκει. εκανα δοκιμασες για 3-4 ωρες.

δεν εβγαινε. ξαναπερνω το pc και ξαναπαω σπιτι μου. δανειζομαι μια καμερα απο ενα φιλο μου.

4) σπιτι μου συνεχιζω τις δοκιμες για 5-6 ωρες συνολικα με τη καμερα μεχρι να δουλεψει.

5) το παω και ολα οκ. ξαναγυρναω σπιτι μου.

αποσταση 30 λεπτα με τη κινηση.

ακουω τιμες

πιστεψε με... δεν ειναι 100% η λυση στο προβλημα.

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι τι θέλει ο πελάτης.

Αν του πασάρεις τα xp, για τα οποία θα δώσει 150 ευρώ, υποβαθμίζοντας το ήδη υπάρχων λογισμικό δεν του αρέσει ιδιαίτερα.

150?Καπου τα ειχα δει 65 ευρω!

Μα εχει ηδη μια καρτα που ειναι καταργημενη και ανυποστηρικτη απο WIN 7 δεν ειναι θεμα πασαρισματος...αλλα τεχνικων προδιαγραφων!Μην κοιτας που κατσανε οι οδηγοι σε αυτην την περιπτωση...!

Και αυτο που εκανε ο πρηγουμενος τεχνικος και ο aledjo ειναι καθαρα θεμα τυχης με τους οδηγους και το software!

πιστεψε με... δεν ειναι 100% η λυση στο προβλημα.

Ενοειται οτι με οποιοδηποτε O/S ποτε δεν ξερεις τι θα παρουσιαστει!

• Moderators
Δημοσ.

ακουω τιμες

Αρχικά, εγώ με το που θα έβλεπα τα μπαστούνια (όπου όταν λέω μπατσούνια εννόω κάρτα ετών με σύγχρονο OS) δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ. Θα του έλεγα με ευγενικό τρόπο ότι δεν μπορώ και να βρει κάποιον άλλο.

Αν παραδόξως δεν μπορούσα να το αποφύγω (ξέρω γω επειδή είναι τακτικός πελάτης μου;) θα του εξηγούσα τι επιλογές του εξαρχής:

1) Δεν ασχολούμαι καν και αγοράζει νέα κάρτα ή βρίσκει άλλον να ασχοληθεί.

2) Ασχολούμαι, αλλά το κόστος μπορεί να αγγίξει το κόστος αγοράς νέας κάρτας.

Εν τέλει, αν ήθελε να του το επισκευάσω, βάσει αυτών που περιέγραψες, θα χρέωνα πολύ πολύ χοντρικά γύρω στα 150 ευρώ. Λέω χοντρικά γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι έξοδα είχες ακριβώς (τηλεφωνικές κλήσεις, βενζίνες κ.ο.κ.)

Αν χρέωσες κάτω από αυτά τα λεφτά νομίζω ότι δεν άξιζε να το κάνεις.

Α, και δεν είμαι τεχνικός, τουλάχιστον όχι κατ' επάγγελμα. :)

Δημοσ.

Αρχικά, εγώ με το που θα έβλεπα τα μπαστούνια (όπου όταν λέω μπατσούνια εννόω κάρτα ετών με σύγχρονο OS) δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ. Θα του έλεγα με ευγενικό τρόπο ότι δεν μπορώ και να βρει κάποιον άλλο.

για ποτε μιλας?

οταν ειχα βαλει το δισκο, windows, προγραματα και ΑΦΟΥ ειδα τα μπαστουνια?

γιατι πιστεψε με.... πιο πριν δε μπορει κανεις να το εβλεπε αν ειναι μπαστουνια.

και μετα τι? θα το πηγενα πισω και θα ελεγα, "σου εβαλα δισκο και windows αλλα φωναξε αλλον για τι καρτα?"

ξερεις τι σημαινει αυτο?

θα εβγαινε μετα και θα ελεγε "απατεωνας! μιση δουλεια μου εκανε και μου ζητησε και λεφτα..."

• Moderators
Δημοσ.

Δημοσ.

Αυτό θα σου έρθει με την εμπειρία, όταν η υπόθεση βρωμάει μπαρούτι κάνεις και τον ανάλογο έλεγχο σε site κατασκευαστή καθώς και αν υπάρχει φόρουμ υποστήριξης του κατασκευαστή μπαίνεις να δεις αν υπάρχουν προβλήματα εγκατάστασης ,μετάπτωσης απο αναβάθμιση ή συμβατότητας.

Δεν ειναι λογικό επειδή είπε ο πελάτης βάλτο εσυ να αρπάζεις το cd στα χέρια και όποιον πάρει ο χάρος.

Άσε που ανεβάζει ποιοτικά την δουλειά σου το ότι θα είσαι διαβασμένος και θα σταθείς απέναντι στον πελάτη.

Τώρα που δεν εξηγήθηκες αν συμβεί κάτι , πάλι εσυ θα φταίς. Θα είσαι απατεώνας στα μάτια του και δεν θα μπορείς να υπερασπιστείς την γνώμη σου αφου δεν το είπες εξαρχής.

No worries , σε όλους συμβαίνει αυτό είναι μέρος της εξέλιξης και όχι επιχείρημα για να σταματήσεις να ασχολήσε.

Αν αύριο μεθαύριο αυτά τα έχεις για πρωινό που λέει ο λόγος και αρχίσεις να παίρνεις μεγαλύτερες δουλειές , ας πούμε ένα μικρό δίκτυο με 20 pc πάλι τα ίδια θα συμβαίνουν γιατί θα παίζεις πλέον στο level2 το οποίο είναι και δυσκολότερο.

Αν τώρα δεν σου αρέσει το ρίσκο και η διαδικασία εξέλιξης μπορείς να πάς τσιράκι δίπλα σε κάποιον άλλο τεχνικό, να τραβάς καλώδια και να κάνεις γενικά ότι σου λέει. Έτσι και ήρεμος θα είσαι και θα παίρνεις το πριμ εμπειρίας και θα πληρώνεσαι όσο πρέπει.

Όσο αφορά τη χρέωση με την ώρα , γενικά καλό είναι αυτού του είδους οι τιμολογήσεις να μένουν σε πράγματα πιο απλά και τετριμμένα όπως οι συντηρήσεις,καλωδιώση , εγκαταστάσεις δρομολογητών και τα λοιπά.

Οι εργασίες που περιλαμβάνουν ελέγχους ,εγκαταστάσεις σε κλίμακα , ειδικές περιπτώσεις παραδείγματος χάρην εγκαταστάσεις εξυπηρετητών και μετάπτωση δεδομένων να τιμολογούνται κατ'αποκοπή για να μπορείς να συμπεριλάβεις στην τιμή την εργασία εκτός τυπικού ωραρίου , τη γνώση/εμπειρία σου,το χρόνο που χρειάζεται για να εκπαιδευτείς σε μια προσαρμοσμένη λύση του πελάτη.

Όσο αφορά τα περι επαγγέλματος απλα τα θεωρώ αστεία σε μια χώρα μπανανία, εδω προσπαθούν να ΜΗΝ πληρώνεσαι όσο λέει το χαρτί σου, εμείς θα τους πούμε ανοίξτε μας κωδικό? Καλύτερα έτσι προς το παρών. Υπάρχει ευελιξία και προσαρμογή στην αγορά και όχι στα χαρτιά.

Στην τελική δεν κάνεις εγχείριση ανοικτής καρδιάς να πρέπει να υπάρχει μινιμουμ υπόβαθρο γνώσεων. Τα περισσότερα δεν έχουν καν απαιτήσεις σε γνώσεις ηλεκτρισμού,ηλεκτρονικής και ανοίκουν στην κατηγορία User serviceable parts. Να μην προεκταθούμε και σε ερωτήματα του τύπου τι χαρτί θέλεις για να βάλεις Windows ,τι χαρτί για να βάλεις router .....

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο πελάτης σε διαλέγει.Δεν είναι ζήτημα ζωής η θανάτου αν bootάρει το pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...