Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρε μην εισαι σιγουρος σου λεω..... :rolleyes:

ΣΕ παρακαλω με προσβαλεις. Δε ζηταω 70ευρω.... μονο. 100 και πανω ζηταω!

το θεμα μου δεν ειναι το τροφοδοτικο αλλα η φυση της περιπτωσης και τι θα εκανε ο καθενας απο μας...

Συνήθως ο καθένας θα δοκίμαζε με νέο τροφοδοτικό. Το ότι θα καιγόταν κλπ όμως είναι μέσα στο παιχνίδι...

Όπως γράφει κάποιος παραπάνω δεν μπορείς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο επειδή βρήκες οτι το τροφοδοτικό είναι καμένο και προσοπικά πέρα απο φίλους και γνωστούς να μπώ στον κόπο να μπλέξω με Laptop για πελάτες πέρα απο software αντε και κανα ram/hdd replace δεν ασχολούμαι γιατί πρώτον δεν έχω εργαστήριο και ούτε θα κάτσω να μπω στο ρίσκο και τον κόπο να ανοίξω ένα μηχάνημα για να δω τι έχει μιας και δεν έχω και ανταλλακτικά για laptop για να κάνω troubleshooting στο hardware του.

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω δε θα το ακουμπουσα ΚΑΝ!

γιατι

1) μπορει να εχανα ωρες για να κανω αυτα που λες και στο τελος να μη δουλεψει.

2) να δουλευε και μετα απο μερικες μερες ή σε τυχαιες στιγμες να εσβηνε οπως συμβαινει σε απειρα λαπτοπς!

δηλαδη μια τρυπα στο νερο και να ευχομαι να δουλευει....

Η λυση που σκεφτηκα ηταν απλη αρκει να εχει κανεις βασικες γνωσεις ηλεκτρονικων!Αφου πρωτα πω πως το συγκεγκριμενο Λαπτοπ ειχε ερθει κατευθειαν απο το service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ της Καλιθεας σε εμενα και η Κυρια που το ειχε εσκασε και το 30αρι για την διαγνωση!

"Τι σας ειπανε απο το πλαισιο" ρωταω

"Το μηχανημα εχει καμενη μητρικη και για να τη αλλαξουν θελουν 500 ευρω :shock: να αγορασω καινουργιο"

Τι ωραιο ανετο 30αρι πατας το Power και σε 1 δευτερολεπτο εχεις τι διαγνωση "αβαδιστα" που γραφουν και οι αγγελιες :lol:

Πλεον ηταν θεμα εγωισμου...Για το πλαισιο να μην αναλωνομαστε ειδικα στο service χιλιοειπωμενα ειναι... :mad:

1)Το κανω βιδες

2)Βουταω την μητρικη και το μικροφιλμ σε ισοπροπυλική αλκοόλη να καθαρισουν απο τις οξειδωσεις και την βρωμια

3)Τα αφηνω να στεγνωσουν για 12 ωρες και με μια οδοντοβουρτσα τριβω τα επιμαχα σημεια(οχι δυνατα)

4)Ξανατσεκαρω ολοκληρη την μητρικη και το μικροφιλμ, οι οξειδωσεις εχουν φυγει παντελως η μητρικη μοιαζει σαν καινουργια και το μικροφιλμ καθαρο

5)Ξαναμονταρω βαζω την τροφοδοσια στο jack του Λαπτοπ συνεχιζω βαζω το καλωδιο του τροφοδοτιοκου στην πριζα...

6)Power on!!!Και boot στα windows!

Και πηρα καλο μεροκαματο και η κυρια γλυτωσε την αγορα καινουργιου τουλαχιστον αυτην την στιγμη!Και το πλαισιο εγινε ρομπα...

Οφειλω να πω οτι το ρημαδι ηταν τυχερο ομως!!!

Δημοσ.

αρχισαμεεεεεεεεε.....

παμε απο την αρχη

Ε τι να σου κάνω...με τα 7αρια είναι τόσο απλή διαδικασία που ακόμα κ ένας ανίδεος μπορεί να φέρει εις πέρας. Και το εχω δει πάμπολλες φορές να συμβαίνει...

Για μενα τεχνικός Η/Υ για τον απλό χρήστη δεν υφίσταται. Κάνεις ενα post στο inso κ problem solved

android.png

Δημοσ.

το ξερετε οτι υπαρχουν υπολογιστες/τροφοδοτικα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ σε μερικες/τυχαιες πριζες???

Το τροφοδοτικο φταει. Βαλε την μπριζα αναποδα και θα δεις για ποτε θα αναψει...

Τωρα και γω σαν καημενος "κομπουτερας" που λεει και ενας μεγαλος σε ηλικια πελατης μου να πω μια μικρη γνωμη? 70 το φορματ, + κανα 50αρι υπολογιζω χρεωνεις και μια αλλαγη σκληρου (generic βλαβη)? Ε και τα εξοδα για τον σκληρο πακετακι να το 250αρι. Γιατι ο αλλος να φτιαξει το πισι του και να μην παρει ενα 15αρι λαπτοπ με εγκατεστημενα τα windows? Μια εγκατασταση windows, ποσο μαλλον στα 7 μπορει να γινει απο μονη της στην κυριολεξια και συ να ασχολησε με οτιδηποτε αλλο. Εγω παλι προτιμω να χρεωνω λιγοτερα, ΠΟΛΥ για την ακριβεια. Ναι ειμαι τζαμπατζης-λαμογιο-κλεφτης, και θα φαω ενα 8% απο την ΦΑΠΑ εγω για να εχω τον πελατη μου ευχαριστημενο. Και ετσι κραταω και το οτι ο τεχνικος κανει δουλεια χωρις να αξιζει να παρει καποιος καινουργιο μηχανιμα.

Δημοσ.

Η λυση που σκεφτηκα ηταν απλη αρκει να εχει κανεις βασικες γνωσεις ηλεκτρονικων!Αφου πρωτα πω πως το συγκεγκριμενο Λαπτοπ ειχε ερθει κατευθειαν απο το service του ΠΛΑΙΣΙΟΥ της Καλιθεας σε εμενα και η Κυρια που το ειχε εσκασε και το 30αρι για την διαγνωση!

"Τι σας ειπανε απο το πλαισιο" ρωταω

"Το μηχανημα εχει καμενη μητρικη και για να τη αλλαξουν θελουν 500 ευρω :shock: να αγορασω καινουργιο"

Τι ωραιο ανετο 30αρι πατας το Power και σε 1 δευτερολεπτο εχεις τι διαγνωση "αβαδιστα" που γραφουν και οι αγγελιες :lol:

Πλεον ηταν θεμα εγωισμου...Για το πλαισιο να μην αναλωνομαστε ειδικα στο service χιλιοειπωμενα ειναι... :mad:

1)Το κανω βιδες

2)Βουταω την μητρικη και το μικροφιλμ σε ισοπροπυλική αλκοόλη να καθαρισουν απο τις οξειδωσεις και την βρωμια

3)Τα αφηνω να στεγνωσουν για 12 ωρες και με μια οδοντοβουρτσα τριβω τα επιμαχα σημεια(οχι δυνατα)

4)Ξανατσεκαρω ολοκληρη την μητρικη και το μικροφιλμ, οι οξειδωσεις εχουν φυγει παντελως η μητρικη μοιαζει σαν καινουργια και το μικροφιλμ καθαρο

5)Ξαναμονταρω βαζω την τροφοδοσια στο jack του Λαπτοπ συνεχιζω βαζω το καλωδιο του τροφοδοτιοκου στην πριζα...

6)Power on!!!Και boot στα windows!

Και πηρα καλο μεροκαματο και η κυρια γλυτωσε την αγορα καινουργιου τουλαχιστον αυτην την στιγμη!Και το πλαισιο εγινε ρομπα...

Οφειλω να πω οτι το ρημαδι ηταν τυχερο ομως!!!

το πιστευω!

παρολα αυτα ομως εγω θα το εκανα μονο για προσωπικη χρηση ή φιλο και οχι σε πελατη γιατι μπορει απλα να ετυχε να δουλεψει και μετα απο 1 βδομαδα να εκανε τα ιδια.

οπως ενας αλλος μου εφερε το λαπτοπ και δεν αναβε καν.

του λεω ισως να εχει καει η μητρικη αλλα εγω δε μπορω να κανω τιποτα. ετσι δε το κρατησα.

το πηγε σε 2 αλλα μαγαζια και του ειπανε οτι ειναι καμενη η μητρικη.

το παραταει στο ντουλαπι για 5-6 μηνες και πριν μια βδομαδα πηγε απο περιεργεια να το ανοιξει.

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ!

που το οφειλεις αυτο? εγω πουθενα!

με περνει τηλεφωνο χαρουμενος και απλα ηθελε κατι προγραματα της δουλειας να του βαλω.

εχει περασει μια βδομαδα και δουλευει χωρις προβληματα.

ισως να ειναι αυτο που λες και συ. αλλα εγω δε περνω την ευθηνη για τετοια προβληματα.

Ε τι να σου κάνω...με τα 7αρια είναι τόσο απλή διαδικασία που ακόμα κ ένας ανίδεος μπορεί να φέρει εις πέρας. Και το εχω δει πάμπολλες φορές να συμβαίνει...

Για μενα τεχνικός Η/Υ για τον απλό χρήστη δεν υφίσταται. Κάνεις ενα post στο inso κ problem solved

android.png

και συνεχιζεις....

θελω να σου στειλω ενα pc ενος πελατη μου να του βαλεις 7.

ΑΝ τα καταφερεις και δουλευουν ολα τα προγραμα, αρχεια, drivers, σου δινω 200ευρω με περιθωριο χρονο εργασιας 2 ολοκληρες μερες!

δεχεσαι?

Το τροφοδοτικο φταει. Βαλε την μπριζα αναποδα και θα δεις για ποτε θα αναψει...

χαχαχαχαχαχαχαχχα

Δημοσ.

του λεω ισως να εχει καει η μητρικη αλλα εγω δε μπορω να κανω τιποτα. ετσι δε το κρατησα.

το παραταει στο ντουλαπι για 5-6 μηνες και πριν μια βδομαδα πηγε απο περιεργεια να το ανοιξει.

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ!

Τι εννοεις δεν αναβε? Μονο λαμπακια αναβαν? Ποσταρε? Τελειως νεκρο?

ΑΝ τα καταφερεις και δουλευουν ολα τα προγραμα, αρχεια, drivers, σου δινω 200ευρω με περιθωριο χρονο εργασιας 2 ολοκληρες μερες!

δεχεσαι?

Επειδη με μπριζωσες (οχι δεν ενδιαφερομαι) πες την κατασταση κλπ κλπ να σου πω αν θα δεχομουν υποθετικα η οχι.

Οσο για την μπριζα δεν κανω πλακα, καθαρο θεμα ηλεκτρολογιας με μια μικρη σταγονα ηλεκτρονικης. γκαουμπαου.

Δημοσ.

και συνεχιζεις....

δεχεσαι?

Κοίτα με την λογική σου θα τον χρεώσεις 400 ευρώ τον άνθρωπο......άρα θα αφιερώσω ένα μισάωρο βγάζοντας μόνο τα μισά? Θέλω όλη την αμοιβή :P

Βαριέμαι adejo......λυπάμαι αλλά 100 σελίδες τώρα δεν πείσθηκα για την χρησιμότητα του συγκεκριμένου επαγγέλματος (για τον απλό χρήστη). Και ακόμα και αν δεν καταφέρω να περάσω τα 7άρια σε ένα pc σε 2 μέρες δεν θα αλλάξω γνώμη.

Δημοσ.
Το τροφοδοτικο φταει. Βαλε την μπριζα αναποδα και θα δεις για ποτε θα αναψει...<br style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 18px; background-color: rgb(244, 246, 244); "><br class="Apple-interchange-newline">

μεγαλη ατακα.στη κλεβω.

• Moderators
Δημοσ.

το πιστευω!

παρολα αυτα ομως εγω θα το εκανα μονο για προσωπικη χρηση ή φιλο και οχι σε πελατη γιατι μπορει απλα να ετυχε να δουλεψει και μετα απο 1 βδομαδα να εκανε τα ιδια.

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ!

που το οφειλεις αυτο? εγω πουθενα!

με περνει τηλεφωνο χαρουμενος και απλα ηθελε κατι προγραματα της δουλειας να του βαλω.

εχει περασει μια βδομαδα και δουλευει χωρις προβληματα.

ισως να ειναι αυτο που λες και συ. αλλα εγω δε περνω την ευθηνη για τετοια προβληματα.

λολ

Κι εγώ μια φορά άνοιξα το desktop μου χωρίς να το έχω συνδέσει στην πρίζα.

Δημοσ.

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να κυκλοφορησω ολοκληρο το θεμα αυτο σε βιβλιο.

θα τα κονομησω χοντρα!

Επειδη με μπριζωσες (οχι δεν ενδιαφερομαι) πες την κατασταση κλπ κλπ να σου πω αν θα δεχομουν υποθετικα η οχι.

εχει καει ο δισκος αρα δε περνεις backup.

1) ξεκιναμε με το πρωτο προβλημα

Geovision Card

16-ch-Geovision-Card-CY-800-v8-2-.jpg

ειναι καρτα οπου συνδεονται οι καμερες για το μαγαζι.

αποστολη σου

1) να βρεις τους drivers και το προγραμμα, αφου ο πελατης εχει χασει το cd.

2) να βρεις πως γινεται εγκατασταση, γιατι υπαρχουν περιπου 15 διαφορετικα μοντελα και ΚΑΝΕΝΑ δε γραφει πανω του ποιο μοντελο ειναι, και να βρεις πως δουλευει.

απαντα μου στην αποστολη 1 και τη 2 στη χαριζω. (να βρεις τους drivers και το προγραμμα)

site: http://www.geovision.com.tw/english/index.asp

υγ. η καρτα ειναι ακριβη αρα δε μπορει ο πελατης να την ξαναγορασει, αφου ηδη εχει μπει σε εξοδα για το δισκο και την αμοιβη σου για το φορματ.

αλλιως θα επερνε ενα DVR σκετο...

υγ2. το οτι ειναι geovision η μαρκα, το ειδα απο ενα κουτι που ειχε στο μαγαζι.

δε το γραφει επανω η καρτα οποτε θα εχανες χρονο για να βρεις τι μαρκα ειναι.

σε βοηθαω λοιπον οτι ειναι geovision.

Δημοσ.

Να σου απαντήσω εγώ; Θα έστελνα ένα e-mail στη μαμά εταιρεία. Συνήθως είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τον πρόβλημα σε έναν τεχνικό τους ο οποίος και θα αναγνωρίσει το μοντέλο της κάρτας (π.χ. από τα ολοκληρωμένα που έχει πάνω).

Δημοσ.

Να σου απαντήσω εγώ; Θα έστελνα ένα e-mail στη μαμά εταιρεία. Συνήθως είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τον πρόβλημα σε έναν τεχνικό τους ο οποίος και θα αναγνωρίσει το μοντέλο της κάρτας (π.χ. από τα ολοκληρωμένα που έχει πάνω).

καντο!

θες να σου στειλω φωτογραφια τη καρτα και να μου στειλεις εσυ στο εμαιλ μου τους drivers, software και οδηγιες?

υ.γ. η παραπανω φωτογραφια ειναι μια γενικη που βρηκα στο google.

Δημοσ.

Γραψε το GV-XXXXX που εχει πανω η καρτα και βλεπουμε. Και ναι θελω φωτογραφιες της καρτας (και εγω) αν σου ειναι ευκολο.

το GV-xxxxx που λες, το γραφει η φωτογραφια που βρηκα τυχαια στο ιντερνετ. (το γραφω αλλωστε)

σε λιγο θα ανεβασω φωτογραφια την πραγματικης καρτας.

Παρτε τις φωτογραφιες και αρχιστε το κυνήγι

http://img526.imageshack.us/img526/2948/img0968dc.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/252/img0970jq.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/9717/img0969m.jpg

σας δινω 2 μερες διορία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...