Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καποτε μου ειχαν δωσει ενα λαπτοπ και εξωτερικα ειχε γλιτσα!

το ανοιγω απο περιεργεια, (αφου δε δουλευε και το ειχε για πεταμα, μου το χαρισε) και τι να δω μεσα?

ΛΙΠΟΣ!!!!!!

ηταν απο ενα σουβλατζιδικο....

Καλά αυτό δεν υπάρχει έλεος :lol: ! Μήπως βρίκες και κάρβουνο μέσα από τις ψυσταριές ?

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο το επαγγελμα ουτε αεροναυπηγικη να ηταν.Καλα ειπε ο Ντιναρας , να ειχες τροφοδοτικο με καποια ασφαλεια .Για αυτη τη δουλεια δεν το ειχες , να βλεπεις διαρροες ? Και μεσα στα ρισκα της δουλειας ειναι και αυτο.Με ενα 70 για ενα φορματ που χρεωνετε , νατο το νεο τροφοδοτικο , σε μια μερα ωρα βγηκε :devil:

Ναι. Μια ασφαλεια+συνδεσεις+καλωδια+κυκλωματα επειδη 1 pc στα 500 βραχυκυκλωνει.

Θα μπορουσε να ηταν και βολικη ιδεα :-)

Δημοσ.

Φοβερη ιστορια αλλα για πες μου, οταν λες για μη σωστο κλεισιμο συστηματος εννοεις το shutdown των windows?

Αν τους επιασαν απο αυτο, ηταν καθαρη τυχη, η μαλλον ελλειψη γνωσεων απο μερους τους, παρα την ευρυματικοτητα τους να καταλαβουν πως να παρακαμψουν τους μηχανισμους σου. Παλι καλα

Η εταιρία εκτός του ΙΤ τμήματος, χρησιμοποιεί custom διαχειριζόμενο windows XP image. Με περιορισμούς, ελάχιστες λειτουργίες και επιπλέον προγράμματα παρακολούθησης.

ctrl+alt+delete δεν κάνει τίποτα. Ούτε υπάρχει control panel, run, task manager, mycomputer κλπ. Ούτε κανένα shortcut ανοιχτό, ούτε δεξί click δουλεύει. Τίποτα.

Τα μηχανήματα ποτέ δεν κρασάρουν βέβαια, εκτός αν είναι hardware failure. Και αναφερόμαστε σε υπολογιστές δεκαετίας και, που δουλεύουν 24/7 μέσα σε τόνους σκόνη άνθρακα. Pentium 2 όλοι τους.

Το πρόγραμμα της suite που αυτοί χρησιμοποιούσαν είναι winforms εφαρμογή, με parent mdi και modal dialogs. Αδύνατο να το κλείσουν αν δεν έχει τελειώσει κάποιος ανοιχτός διάλογος. Ο πρώτος τύπος που βρήκε το κόλπο (και το είπε και στους άλλους), απλά σκέφτηκε ότι αν σταματήσει το πρόγραμμα κάπως την στιγμή που ήταν να ζυγήσει το φορτηγό πίσω, θα ήταν εντάξει. Φυσικά δεν υπολόγισε ότι παρέμειναν στα συστήματα οι εγγραφές

α) ότι δεν έκανε logout από το πρόγραμμα

β) στο domain controller ότι μπήκε δεύτερη φορά χωρίς logout.

γ) στο event log ότι το μηχάνημα ξεκίνησε μετά από μη σωστό κλείσιμο

(τυπικό error message των XP).

δ) ότι ναι μεν το dispatch note είχε ακυρωθεί, αλλά είχε μείνει ημιτελής η εγγραφή ακύρωσης.

Με όλα αυτά, δεν θέλει και πολύ να δεις τι νιαουρίζει στα κεραμύδια όταν οι χρόνοι όλων των παραπάνω ταιριάζουν.

Βέβαια διόρθωσα το bug και έκλεισα την τρύπα, αλλά ήταν αυτός ο μόνος τρόπος για να εμφανιστεί αυτό.

Καλά αυτό δεν υπάρχει έλεος :lol: ! Μήπως βρίκες και κάρβουνο μέσα από τις ψυσταριές ?

Όσον αφορά το σουβλατζίδικό, είχαμε πελάτη όταν ήμουν Ελλάδα, που ήταν τέτοιες οι καταστάσεις.

Επίσης είχα βρει ψόφια ποντίκια, που είχαν μπει μέσα από το slot θύρας που έλειπε σε μαγαζί με λευκά ήδη (κουρτίνες κλπ).

Το χειρότερο ήταν PC από internet cafe. Ήθελες μάσκα να τα καθαρίσεις, διαφορετικά ανέπνεες όλη την στάχτη από το κάπνισμα, που είχε επίκαθήσει μέσα τους. Και ήταν πολύ, παρά το ότι μας τα έδιναν για αναβαθμίσεις κάθε 6μηνο.

Δημοσ.

Ναι. Μια ασφαλεια+συνδεσεις+καλωδια+κυκλωματα επειδη 1 pc στα 500 βραχυκυκλωνει.

Θα μπορουσε να ηταν και βολικη ιδεα :-)

Στο aledjo πεστε τα , που παρουσιαζει τις ξεχωριστες εμπειριες του σαν την καθημερινοτητα του επαγγελματος :D

Δημοσ.

Στο aledjo πεστε τα , που παρουσιαζει τις ξεχωριστες εμπειριες του σαν την καθημερινοτητα του επαγγελματος :D

To συγκεκριμενο περιστατικο σιγουρα δεν ειναι καθημερινοτητα. Διαφορα περιστατικα τετοιου στυλ που βγαινεις ο λαλακας της υποθεσης και με ζημια, μικρη η μεγαλυτερη, ειναι συχνα.

Καθε δουλεια εχει τα ρισκα της, αυτο που λεω εγω ειναι να μη θεωρουν καποιοι οτι τα "απαραδεκτα" 70 ευρω για μιση ωρα δουλεια-φορματ, ειναι παντελονιασμα και ποτακι στα μπουζουκια.

Καλυπτουν εξοδα και ρισκα σαν αυτο το περιστατικο, που ειναι μεσα στο προγραμμα. Καθε δουλειας, ιδιαιτερα τεχνικης φυσεως.

Δημοσ.

σε ενα αλλο ειχα βρει ζωύφια!

κατι μικρα μικρα μαυρα... δε ξερω ισως να ηταν και κατσαριδες μωρα!

Αυτο το επαγγελμα ουτε αεροναυπηγικη να ηταν.Καλα ειπε ο Ντιναρας , να ειχες τροφοδοτικο με καποια ασφαλεια .Για αυτη τη δουλεια δεν το ειχες , να βλεπεις διαρροες ? Και μεσα στα ρισκα της δουλειας ειναι και αυτο.Με ενα 70 για ενα φορματ που χρεωνετε , νατο το νεο τροφοδοτικο , σε μια μερα ωρα βγηκε :devil:

ΑΜΑ για τη καθε περιπτωση επρεπε να εχουμε και τις "απαραιτητες" προφυλαξεις, τοτε δε συμφερει να αγορασεις να εχεις εργαστηριο.

και για πες μου.... ετσι εσυ που τα βλεπεις ολα ευκολα... τι προφυλαξη μπορεις να παρεις για ενα pc που σου φερανε για format και μολις το ανοιγεις σου καιγεται ο δισκος???

μηπως να το αναβες με αλλο τροφοδοτικο? μηπως να του αλλαζες μητρικη προτου το ανοιξεις?

μηπως να του αλλαζες κουτι μην τυχον και δε κανει καλη γειωση?

και τωρα που το θυμηθηκα, υπαρχει μια περιπτωση "βλαβης" (οπως θελετε πεστε το)

την οποια την ξερουν ΜΟΝΟ τα πολυ εμπειρα ατομα που εχουν περασει απο τα χερια του 100αδες υπολογιστες.

το ξερετε οτι υπαρχουν υπολογιστες/τροφοδοτικα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ σε μερικες/τυχαιες πριζες???

δεν ειναι χαλασμενο, ουτε το τροφοδοτικο, ουτε η πριζα!

και μην αρχισετε τις θεωριες περι γειωσεις και διαφορα αλλα.....

αυτο δεν ειναι πουθενα καταγεγραμενο γιατι δεν υπαρχει λογικη.

εγω το εχω δει 2 φορες στη ζωη μου και μερικοι αλλοι που ξερω το εχουν δει περισσοτερες.

ε τοτε εγω ειμαι γκαντεμης και τυχαινουν ολα σε μενα.

τι να πω...

Δημοσ.

σε ενα αλλο ειχα βρει ζωύφια!

κατι μικρα μικρα μαυρα... δε ξερω ισως να ηταν και κατσαριδες μωρα!

ΑΜΑ για τη καθε περιπτωση επρεπε να εχουμε και τις "απαραιτητες" προφυλαξεις, τοτε δε συμφερει να αγορασεις να εχεις εργαστηριο.

και για πες μου.... ετσι εσυ που τα βλεπεις ολα ευκολα... τι προφυλαξη μπορεις να παρεις για ενα pc που σου φερανε για format και μολις το ανοιγεις σου καιγεται ο δισκος???

μηπως να το αναβες με αλλο τροφοδοτικο? μηπως να του αλλαζες μητρικη προτου το ανοιξεις?

μηπως να του αλλαζες κουτι μην τυχον και δε κανει καλη γειωση?

και τωρα που το θυμηθηκα, υπαρχει μια περιπτωση "βλαβης" (οπως θελετε πεστε το)

την οποια την ξερουν ΜΟΝΟ τα πολυ εμπειρα ατομα που εχουν περασει απο τα χερια του 100αδες υπολογιστες.

το ξερετε οτι υπαρχουν υπολογιστες/τροφοδοτικα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ σε μερικες/τυχαιες πριζες???

δεν ειναι χαλασμενο, ουτε το τροφοδοτικο, ουτε η πριζα!

και μην αρχισετε τις θεωριες περι γειωσεις και διαφορα αλλα.....

αυτο δεν ειναι πουθενα καταγεγραμενο γιατι δεν υπαρχει λογικη.

εγω το εχω δει 2 φορες στη ζωη μου και μερικοι αλλοι που ξερω το εχουν δει περισσοτερες.

ε τοτε εγω ειμαι γκαντεμης και τυχαινουν ολα σε μενα.

τι να πω...

Δεν θα αρχίσουμε θεωρίες κτλπ γιατί προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν δεν δουλεύει κάποια συσκευή σε μια πρίζα. Μπορεί να φταίει οτιδήποτε αφορά την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Το οτι το πορτατίφ ανάβει σε μία πρίζα δεν σημαίνει οτι αν βάλω συσκευή που χρειάζεται συγκεκριμένα Volts/Αmps για να δουλέψει είναι το ίδιο.

Τώρα με 70 ευρώ που χρεώνεις το φορμάτ σιγά το κόστος του τροφοδοτικού σου. Εάν ήσουν κανας αποτυχημένος κακομοίρης που τρέχει για 20 ευρώ τη μέρα τότε οκ μπορεί να έκλαιγες τα λεφτά σου. Όλες οι δουλείες τεχνικής φύσεως μπορεί να έχουν ζημίες, αν πχ ο υδραυλικός κάψει το πνευματικό του τρυπάνι επειδή μαμίθικε το σύμπαν τι πρέπει να κάνει δηλαδή να παρατήσει την δουλεία του; Όλα έχουν φθορές αν το τροφοδοτικό σου απο την άλλη ήταν της προκοπής θα είχε Protections πάνω και δεν θα καιγόταν.

Δημοσ.

Δεν θα αρχίσουμε θεωρίες κτλπ γιατί προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν δεν δουλεύει κάποια συσκευή σε μια πρίζα. Μπορεί να φταίει οτιδήποτε αφορά την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Το οτι το πορτατίφ ανάβει σε μία πρίζα δεν σημαίνει οτι αν βάλω συσκευή που χρειάζεται συγκεκριμένα Volts/Αmps για να δουλέψει είναι το ίδιο.

Εδω ο αλλος αναβε το φως του μπανιου και πέταγε disconnect το modem.

Τι να λεμε τωρα.

Δημοσ.

Τι να λεμε τωρα.

Εγώ έχω δει σε σπίτι με διαρροή ρεύματος λόγο κακής εγκατάστασης να ανάβεις διακόπτη για φως και να ανάβει η τηλεόραση απο την αυξομείωση της τάσης μάλλον δεν είμαι ηλεκτρολόγος. (μιλάμε για εποχή 2000 με CRT TV)

Δημοσ.

Τι να λεμε τωρα.

Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω έσκιζα τον πουτσο μου:

α) Να ήταν ο aledjo ο τεχνικός που θα ειχε κληθεί να επιλύσει το θεμα.

β) Να ποσταρε την ανάλογη εμπειρία ζωης εδω μεσα.

Δημοσ.

βρε μην εισαι σιγουρος σου λεω..... :rolleyes:

Τώρα με 70 ευρώ που χρεώνεις το φορμάτ σιγά το κόστος του τροφοδοτικού σου. Εάν ήσουν κανας αποτυχημένος κακομοίρης που τρέχει για 20 ευρώ τη μέρα τότε οκ μπορεί να έκλαιγες τα λεφτά σου.

ΣΕ παρακαλω με προσβαλεις. Δε ζηταω 70ευρω.... μονο. 100 και πανω ζηταω!

το θεμα μου δεν ειναι το τροφοδοτικο αλλα η φυση της περιπτωσης και τι θα εκανε ο καθενας απο μας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...