Ntinaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 οχι, θελω να ακουσω τους εξυπνους να δω τι εξυπναδα θα πουνε στο αν ηταν αυτοι στη θεση μου θα κανανε αλλες τεχνικες κινησεις.... η περιπτωση που περιγραφω, επαληθευει "το αποτυχημενο επαγγελμα" γιατι δεν υπαρχει λυση. θα πρεπε να εχεις τροφοδοτικο με ασφαλεια
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ενας επαγγελματιας θα εψαχνε να βρει τι εκαψε το τροφοδοτικο.και το πρωτο και κυριοτερο,πριν παρει το λαπτοπ για ελεγχο ή/και επισκευη,θα συνενοουνταν με τον "πελατη"για το κοστος του ελέγχου και πιθανης επισκευης. Πως να πει στον πελατη τιμη αν δεν ξερει τι φταιει?! Η μηπως οταν πηγε να το παρει να το ελεγξει, επρεπε να του πει "σου χρεωνω 30 ευρω τον ελεγχο και αν δεν βρω τι φταιει πηγαινε το σε αλλον"? Και δευτερον, δεν ηξερε καν οτι ηταν καμμενο το τροφοδοτικο ΓΙΑΥΤΟ εκανε ελεγχο με το δικο του, για να αποκλεισει αυτην την περιπτωση. Οσο για τον επαγγελματια που θα εψαχνε να βρει τι εκαψε το τροφοδοτικο: Εν προκειμενω παιζει βραχυκυκλωμα αποτι λεει ο aledjo. Σε μια pcb καρτα αν καταφερεις και: α. βρεις που γινεται το βραχυκυκλωμα (νταξει αυτο πες το καταφερνεις αν ξερεις ΚΑΙ ΑΠΟ ηλεκτρονικα με κανα 2ωρο ψαξιμο με ενα πολυμετρο πανω σε ολα τα σημεια του pcb του mobo). β. Σταματησεις το βραχυκυκλωμα γ. Επιδιορθωσεις τους λιωμενους τυπωμενους χαλκους κλπ πανω στο pcb δ. Και γενικοτερα το κανεις να δουλεψει Τοτε αφενος δεν εισαι τεχνικος Η/Υ, αλλα εισαι Ηλεκτρονικος απο τους σπανιους (και καλυτερα να στειλεις βιογραφικο σε καμια σοβαρη εταιρεια του εξωτερικου) και δευτερον θα εχεις φαει τοσες ωρες που αν τις χρεωσεις στον πελατη θα σου πει "καλυτερα να αγοραζα 2 καινουργια λαπτοπ". Ολα τα παραπανω ΑΝ η ζημια δεν εχει γινει σε κανα τσιπακι/ολοκληρωμενο κυκλωμα που τοτε θα κανεις την τρομερη και απροσμενη διαπιστωση, οτι τσαμπα το σκαλιζεις τοσες ωρες ψαχνοντας ψιλους στα αχυρα: απλα δε φτιαχνει και παει για αντικατασταση το mobo!
Ntinaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ειναι αδυνατο να επισκευασεις pcb .αυτα βγαινουν ολα απο εργοστασια. το μονο που μπορεις να καναεις ειναι να κανεις καμια γυφτοπατεντα με καλωδιακια και αν γινει κι αυτο.
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Βασικά πως γίνεται να κάνει βραχυκύκλωμα μια πλακέτα, έτσι στο άσχετο; Δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό κι έχω κάψει αρκετές μητρικές και τροφοδοτικά πειραματιζόμενος.
Ntinaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 πολλοι τροποι υπερθερμανση,λιωνουν οι κολλησεις,ενωνονται μεταξυ τους και τσαααααακ.
antonl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Αστοχία υλικού, ηλικία μεγαλύτερη απ τον αναμενόμενο χρόνο ζωής κλπ. Αν φυσικά δεν έχει υπάρξει έμμεση ή άμεση παρέμβαση του χρήστη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Υγρασια επισης που στα λαπτοπ ειδικα "φοριεται". Τα περισσοτερα εχουν πιει ενα ποτακι, μια κοκα κολα, ενα καφεδακι, στη διαρκεια της ζωης τους
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Αν και λίγο άσχετο, πρίν 5 χρόνια είχε πέσει το κινητό μου σε ένα ποτήρι με καφέ, ο καφές μπήκε όλος μέσα μέχρι και στην οθόνη από μέσα έφτασε, δόξα το θεό το κινητό επέζησε και ζεί και βασιλεύει από τότε χωρίς καμία εσωτερική επέμβαση ή service
conkal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???? ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΙΣ???? που να σου πω παραδειγματα με προβληματα windows 32bit > 64bit! κοιτα δεν μου εχει τυχει ποτε τετοιο παραδειγμα που στο τελος να μην λύθηκε μετα απο 1-2 ωρες προσπαθεια. Αν πραγματικά δεν λύνεται το προβλημα χωρις την αγορα υλικού , του εξηγεις που ειναι το προβλημα με ειλικρινια και τροπο που να καταλαβαινουν και οι ασχετοι (μπορει να επιστρεψει το παιχνιδι πισω αλλα σοβαρα υπαρχουν παιχνιδια που να μην παιζουν παντου? εννοω νβιδια ή ΑΤΙ)και αποχωρεις λαμβανοντας την ελαχιστη αποζημείωση που αντιστοιχει σε επισκεψη στο σπιτι ή ζητας το κουτι να το παρεις μαζι σου μηπως και σου ερθει η ιδεα στο σπιτι. Αν αυτο το πραγμα σου συμβαινει μια στο τοσο (εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε ) τοτε φιλικα τον χαιρετας τον πελατη και δεν του χρεωνεις τιποτα. δεν θα γινει και κατι αν μια φορα το 3μηνο κανεις μια δουλεια τσαμπα. Εχω κανει πολλες φορες τσαμπα δουλεια για αλλους λόγους , αλλη μια για να κρατησεις την αξιοπρεπεια σου δεν βλαπτει. Μια φορα που μου ειχε τυχει κατι παρομοιο με εναν εκτυπωτη , εξηγησα το προβλημα εκανα οτι μπορουσα και σε εκεινο το φορματ πηρα μολις 15 ή 20 ευρω . και αποφασισα οτι επισκευη(ειδικα φορματ) στον πελατη δεν γινεται εκτος και αν ειναι κατι μικρο. αυτα απο μενα. Αν και λίγο άσχετο, πρίν 5 χρόνια είχε πέσει το κινητό μου σε ένα ποτήρι με καφέ, ο καφές μπήκε όλος μέσα μέχρι και στην οθόνη από μέσα έφτασε, δόξα το θεό το κινητό επέζησε και ζεί και βασιλεύει από τότε χωρίς καμία εσωτερική επέμβαση ή service μαλλον θα ηταν κανα νοκια 3210-3310
gnsX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Βάζω στοίχημα ότι αν δούλευε μπογιατζής και του έπεφτε ο κουβάς με την μπογιά απο την σκαλωσιά,θα άνοιγε θέμα "Μπογιατζής,ένα αποτυχημένο επάγγελμα" και θα εξιστορούσε περιστατικά που το "αποδεικνύουν" τύπου χάλασε το πινέλο και δεν αποζημιώθηκα,έπηξε η μπογιά εξαιτίας του πελάτη που μου μιλούσε κ.α Κάθε επάγγελμα έχει ρίσκα 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 μαλλον θα ηταν κανα νοκια 3210-3310 Όχι, sony ericsson w800i !
Apoll Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ....Ποσες φορες ετυχα πελατες που τους ρωταγα "πειραξατε αυτο? (πχ BIOS?)" "ΟΧΙ", "πειραξατε το αλλο?" "ΟΧΙ δεν εχω ιδεα"... (συνέχεια) .... "Μα είστε σίγουρος; Γιατί μόνο έτσι δεν μπορεί να δουλεύει." "Όχι είμαι σίγουρος, δεν ειμαι αρχάριος". ...Μετά από λίγο... "Το αυτό φταίει, που σημαίνει ότι κάτι κάνατε λάθος." "Ε καλά δεν είμαι και τεχνικός". 17 χρόνια καρριέρας οι ίδιοι οι διάλογοι ανεξάρτητα το αντικείμενο. Από τότε που έκανα την δουλειά ως τεχνικός στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα ως προγραμματιστής στην Αγγλία. Και το πιο ηλίθιο είναι να έχετε γράψει ολόκληρη suite μόνος σας, να γνωρίζετε με κλειστά τα μάτια όλο τον κώδικα και γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι το πρόγραμμα, και να σας βγάζουν και τρελό. 2 καταστάσεις για να γελάσετε και λιγάκι μέρες που είναι και χρειάζεται. α) Πρόγραμμα εισαγωγής csv αρχείου, με ειδικό text φορματ, που εξάγεται από ζυγαριά φορτώσεως τρένου, για να μπει στο κυρίως πρόγραμμα που είχα γράψει, με εργαλείο που επίσης είχα γράψει. Και κάθε δεύτερη - τρίτη μέρα ο ίδιος ****** άνοιγε το αρχείο της ημέρας (αυτόματα με excel λόγω επεκτάσεως) για να το δει και πάταγε save. Πήγαινε να κάνει εισαγωγή το αρχείο. Πάπαλα, μιας και το excel είχε μετατρέψει το φορματ το αρχείου. Και δώστου τηλέφωνο και παράπονα ότι το πρόγραμμά μου δεν δουλεύει. β) Μιά από τις κύριες απαιτήσεις του προγράμματος ήταν να μην είναι δυνατή η ακύρωση φορτώσεως φορτηγών χωρίς πλήρη διαχείρηση του λόγου αυτής. Και φυσικά, όλο το φορτηγό έπρεπε να ζυγιστεί πίσω και να εισαχθούν οι λόγοι. Το προηγούμενο πρόγραμμα που είχαν, είχες τρύπες και έκαναν ακύρωση φορτώσεως, και όταν πήγαιναν κάθε τρίμηνο με την λίστα για το που βρίσκεται το φορτίο (άνθρακας) να μην γνωρίζει κανείς. (Είχαν συλληφθεί στο παρελθόν μερικοί που έπερναν μέχρι και 200 λίρες το φορτίο για να το εξαφανήσουν) Όλα καλά στα ορυχεία, παρά την γκρίνια, και ένα μήνα μετά, τσουπ το πρώτο ορφανό φορτίο. Λέω κάποιο λάθος είναι. Επόμενη μέρα, άλλα τρία φορτία. Κάθησα μια εβδομάδα και έσπαζα το κεφάλι μου πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό, μιας και ο κώδικας δεν το επέτρεπε. Τελικά παρακολούθησα τα event log τον μηχανημάτων και είδα τί έφταιγε. Οι τύποι ανακάλυψαν ότι αν πατούσαν να κάνουν ακύρωση της φόρτωσης, και έβγαζαν τον υπολογιστή από την μπρίζα (ctrl+alt+del κλειδωμένο - πολιτική της εταιρίας και το πρόγραμμα έχει modal dialogs οπότε δεν κλείνει αν δεν έχεις τελειώσει) ήταν ο μόνος τρόπος για να περάσουν ακύρωση χωρίς λόγο. Μιας και ήταν η στιγμή που έγραφε το πρόγραμμα την ακύρωση και ετοιμάζε την επόμενη εγγραφή για την επιστροφή του φορτίου. Φυσικά αρνήθηκαν κάτι τέτοιο στο tribunal, αλλά ας είναι καλά οι admins που κατέθεσαν εναντίων τους με τα logs των υπολογιστών που είχαν εγγραφές για μη σωστό κλείσιμο του συστήματος. Σημείωση οι τύποι απολύθηκαν και διώχθηκαν ποινικά. Και οι 18.
aledjo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Σε ρωτω στην δευτερη περιπτωση τι θα εκανες?Μπορει να επανελθει μητρικη απο λαπτοπ στην κατασταση που περιγραφω?(Σημειωνω οτι το λαπτοπ αναψε και εκανε boot κανονικα μετα την τεχνικη που εφαρμοστηκε) εγω δε θα το ακουμπουσα ΚΑΝ! γιατι 1) μπορει να εχανα ωρες για να κανω αυτα που λες και στο τελος να μη δουλεψει. 2) να δουλευε και μετα απο μερικες μερες ή σε τυχαιες στιγμες να εσβηνε οπως συμβαινει σε απειρα λαπτοπς! δηλαδη μια τρυπα στο νερο και να ευχομαι να δουλευει.... θα πρεπε να εχεις τροφοδοτικο με ασφαλεια εδω δε βαζουν οι ιδιες εταιριες που τα πουλανε.... εγω θα βαλω? Υγρασια επισης που στα λαπτοπ ειδικα "φοριεται". Τα περισσοτερα εχουν πιει ενα ποτακι, μια κοκα κολα, ενα καφεδακι, στη διαρκεια της ζωης τους καποτε μου ειχαν δωσει ενα λαπτοπ και εξωτερικα ειχε γλιτσα! το ανοιγω απο περιεργεια, (αφου δε δουλευε και το ειχε για πεταμα, μου το χαρισε) και τι να δω μεσα? ΛΙΠΟΣ!!!!!! ηταν απο ενα σουβλατζιδικο.... Βάζω στοίχημα ότι αν δούλευε μπογιατζής και του έπεφτε ο κουβάς με την μπογιά απο την σκαλωσιά,θα άνοιγε θέμα "Μπογιατζής,ένα αποτυχημένο επάγγελμα" και θα εξιστορούσε περιστατικά που το "αποδεικνύουν" τύπου χάλασε το πινέλο και δεν αποζημιώθηκα,έπηξε η μπογιά εξαιτίας του πελάτη που μου μιλούσε κ.α Κάθε επάγγελμα έχει ρίσκα ναι ρε φιλε το ξερω οτι υπαρχουν ρισκα και συμφωνω μαζι σου. ο λογος που εγραψα αυτο το ποστ, δεν ειναι αυτο που καταλαβες, αλλα για να δω τι θα απαντησουν οι εξυπνοι που απο την αρχη του θεματος αυτου λεγανε οτι δε στεκουν ολα αυτα που λεω. αν κατσεις και το διαβασεις απο την αρχη θα καταλαβεις. το να σου πεσει ο κουβας, καποιος φταιει. μπορει και γω. το να σου καει ο σκληρος δισκος με το που το αναβεις τον υπολογιστη, μη μου πεις οτι ειναι στο χερι μου και εξαιτιας μου καικε... ΕΚΕΙ θελω να καταληξω.... οτι σε αυτο "το επαγγελμα" τα περισσοτερα προβληματα δεν εξαρτωνται απο το χερι - λαθος του ανθρωπου.
Bspus Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Φοβερη ιστορια αλλα για πες μου, οταν λες για μη σωστο κλεισιμο συστηματος εννοεις το shutdown των windows? Αν τους επιασαν απο αυτο, ηταν καθαρη τυχη, η μαλλον ελλειψη γνωσεων απο μερους τους, παρα την ευρυματικοτητα τους να καταλαβουν πως να παρακαμψουν τους μηχανισμους σου. Παλι καλα
bluesattack Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΕΙ θελω να καταληξω.... οτι σε αυτο "το επαγγελμα" τα περισσοτερα προβληματα δεν εξαρτωνται απο το χερι - λαθος του ανθρωπου. Αυτο το επαγγελμα ουτε αεροναυπηγικη να ηταν.Καλα ειπε ο Ντιναρας , να ειχες τροφοδοτικο με καποια ασφαλεια .Για αυτη τη δουλεια δεν το ειχες , να βλεπεις διαρροες ? Και μεσα στα ρισκα της δουλειας ειναι και αυτο.Με ενα 70 για ενα φορματ που χρεωνετε , νατο το νεο τροφοδοτικο , σε μια μερα ωρα βγηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα