Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα ορισμένα πόστ στην αρχή.

Έτσι καθόμουν από μόνος μου και σιγά σιγά μάθαινα να διορθώνω προβλήματα στο pc με format και αργότερα μπορούσα να επεμβαίνω στην κεντρική μονάδα να αντικαταστώ τα βασικά εξαρτήματα, και ποιό μετά σαν φοιτητής εντελώς για hobby έφτιαχνα προγραμματάκια έστεινα κανέναν irc server / webserver ή radio server και έγραφα διάφορα σε html, έκανα virus test και έβγαζα στατιστικά από δείγματα ιών, είχα κάψει 2 σκληρούς τότε, έβαλα gentoo linux μετά από άπειρο λιώσιμο και έφτιαχνα botnets με φίλους και κάναμε irc-war και ρίξαμε και μια ιστοσελίδα τότε ενώ ασχολήθηκα και με μεθόδους sql inject. Οι γνώσεις που είχα τότε μόνο από hobby παίζει να ήταν όσες και ενός απόφοιτου ΙΕΚ.

Έπρεπε να σε προσλάβει η ΕΥΠ...

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης γνωστή μου ηλεκτρολόγος μηχανικός που έχει εργαστεί σε κατάστημα επισκευών Η/Υ μου έχει πεί πως πλέον όποιο από δικά της pc της χαλάσει το πετάει και αγοράζει άλλο γιατί οι τιμές των υπολογιστών είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει να το φτιάξεις (αν και αμφιβάλλω για το πόσο ισχύει αυτό).

Ισχύει. αλλά όχι Ελλάδα.

και μιλάμε αν όντως ΧΑΛΑΣΕ κάτι μετά από 3-4 χρόνια (σκληρός μητρική κάρτα γραφικών)

Αντί να δίνεισ 60-100 δολλάρια για αντικατάσταση το τμήμα ΙΤ έχει ντίλιες με φτηνιάρικα λαπτοπ των 300 δολλαρίων(ταμαμ για δουλειές γραφείου)

ΚΑι στην αγορά για ιδιώτες έχει sales με αρκετά καλές τιμές όπως εδώ. τέτοιο μηχάνημα thin client είναι τέλειο Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα αρχαιότερο και με βγάζει ασπροπρόσωπο καθημερινά. .

Δημοσ.

Έτσι καθόμουν από μόνος μου και σιγά σιγά μάθαινα να διορθώνω προβλήματα στο pc με format και αργότερα μπορούσα να επεμβαίνω στην κεντρική μονάδα να αντικαταστώ τα βασικά εξαρτήματα, και ποιό μετά σαν φοιτητής εντελώς για hobby έφτιαχνα προγραμματάκια έστεινα κανέναν irc server / webserver ή radio server και έγραφα διάφορα σε html, έκανα virus test και έβγαζα στατιστικά από δείγματα ιών, είχα κάψει 2 σκληρούς τότε, έβαλα gentoo linux μετά από άπειρο λιώσιμο και έφτιαχνα botnets με φίλους και κάναμε irc-war και ρίξαμε και μια ιστοσελίδα τότε ενώ ασχολήθηκα και με μεθόδους sql inject. Οι γνώσεις που είχα τότε μόνο από hobby παίζει να ήταν όσες και ενός απόφοιτου ΙΕΚ.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο μεσος αποφοιτος ΙΕΚ ξερει ολους τους ορους που ανεφερες, ποσο μαλλον να εχει ασχοληθει με αυτα τα θεματα.

Για την ακριβεια και για αποφοιτους ΑΕΙ αν κανεις ενα poll ποσοι ξερουν τι ειναι το gentoo και τι σημαινει sql injection θα βρεις αρκετους που δεν.

Αλλα αυτο δεν εχει και τοση σχεση με το συγκεκριμενο "επαγγελμα" για το οποιο δεν μπορουμε καν να συμφωνησουμε σε εναν απλο ορισμο και καθηκοντολογιο. Τεχνικος ο γιος της κουλας με το cd του σπασμενου office. Τεχνικοι και αυτοι που στηνουν ολοκληρο infrastructure για επιχειρησεις. Ειναι δυνατον να μην απαξιωθει?

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι ο μεσος αποφοιτος ΙΕΚ ξερει ολους τους ορους που ανεφερες, ποσο μαλλον να εχει ασχοληθει με αυτα τα θεματα.

Για την ακριβεια και για αποφοιτους ΑΕΙ αν κανεις ενα poll ποσοι ξερουν τι ειναι το gentoo και τι σημαινει sql injection θα βρεις αρκετους που δεν.

Αλλα αυτο δεν εχει και τοση σχεση με το συγκεκριμενο "επαγγελμα" για το οποιο δεν μπορουμε καν να συμφωνησουμε σε εναν απλο ορισμο και καθηκοντολογιο. Τεχνικος ο γιος της κουλας με το cd του σπασμενου office. Τεχνικοι και αυτοι που στηνουν ολοκληρο infrastructure για επιχειρησεις. Ειναι δυνατον να μην απαξιωθει?

και αντίστοιχα δεν ξέρει τόσα άλλα που ξέρει ο απόφοιτος IEK και δεν ξέρει ακόμα περισσότερα που ξέρει ο απόφοιτος ΑΕΙ. Άστοχη σύγκριση κατα εμέ.

ps: δεν νομίζω πως η φιλοδοξία ενός απόφοιτου απο AEI πληροφορικής είναι καριέρα τεχνικού...

Δημοσ.

και αντίστοιχα δεν ξέρει τόσα άλλα που ξέρει ο απόφοιτος IEK και δεν ξέρει ακόμα περισσότερα που ξέρει ο απόφοιτος ΑΕΙ. Άστοχη σύγκριση κατα εμέ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ps: δεν νομίζω πως η φιλοδοξία ενός απόφοιτου απο AEI πληροφορικής είναι καριέρα τεχνικού...

ουτε να γινει deliveras ή βενζινας... αλλα το κανει!

Δημοσ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ουτε να γινει deliveras ή βενζινας... αλλα το κανει!

γιατί γέλασες με αυτό που είπα?

δηλαδή ένα αυτο αποκαλούμενος "τεχνικός η/υ" που μόνο εμπειρικά ξέρει πράγματα περι επισκευής και συντήρησης ξέρει περισσότερα από έναν απόφοιτο πολυτεχνικής σχολής πληροφορικής?

Δημοσ.

Παιδια μην τρελενεστε.. ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ(τουλαχιστον για πανεπιστημια που ξερω) ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ! Εχω πτυχιο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων απο ΕΚΠΑ και οσονουπω μεταπτυχιακο Επιστημης των υπολογιστων. ΚΑνεις δεν σου μαθαινει ποτε τιποτα σε αυτες τις σχολές και ευτυχως που δεν χανουμε τον χρονο μας σε τετοια γελοια πραγματα.

Εγω παντως εχω ενα μικρο πελατολόγιο (3-5 πελατες την βδομαδα μαξ)και επισκευαζω υπολογιστές για το χαρτζιλίκι μου σε φιλικότατες τιμές και ολα οκ . Μας συμφαιρει ολους , και μενα και τους πελατες καθως οι τιμες ειναι σχεδον μισες απο τα πιο πολλα μαγαζια και ελαχιστες πραγματα δεν εχω την εμπειρια να κανω. πραγματα που δεν μου ζητηθηκαν ποτε

Επισης δεν ξερω τι γινεται στα καταστηματα αλλα αυτο το ερχικο ποστ οπως και διαφορα αλλα μου φαινονται υπερβολικα , ολα τα προβληματα λύνονται αρκει να μην εισαι στον χωρο του πελατη.

Δημοσ.

Η φιλοδοξια των περισσοτερων πλεον, αποφοιτων η μη ειναι να βρουν δουλεια γενικως.

Η συγκριση φυσικα ειναι αστοχη. Ειναι μηλα με πορτοκαλια, αλλα στο μυαλο των περισσοτερων (οχι εδω, γενικως) ειναι οτι ολα ειναι υπολογιστες και οτι ισχυει το IEK < AEI, οποτε δεν μπορεις να το θεωρεις δεδομενο οτι καταλαβαινουν τη διαφορα.

Εγω το ανεφερα γιατι καποιος συνεκρινε τις εμπειρικες του γνωσεις με αυτες αποφοιτου ΙΕΚ, που επισης ειναι αστοχη συγκριση.

Δημοσ.

γιατί γέλασες με αυτό που είπα?

δηλαδή ένα αυτο αποκαλούμενος "τεχνικός η/υ" που μόνο εμπειρικά ξέρει πράγματα περι επισκευής και συντήρησης ξέρει περισσότερα από έναν απόφοιτο πολυτεχνικής σχολής πληροφορικής?

ξαναγελαω

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

και για να καταλαβεις, ο αποφοιτος που βγηκε εχθες ΔΕΝ ξερει αυτο που κυκλοφορει σημερα στο κοσμο.

αν φυσικα βασιζεται στις γνωσεις της σχολη και δε κανει μονος του τιποτα[

ο αλλος που δεν εχει παει σε σχολη, το ξερει γιατι το κανει μονος του.

οπως βλεπεις και στις 2 περιπτωσεις ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τα μαθαινει. οποτε ποιος απο τους δυο ξερει πιο πολλα???

Παιδια μην τρελενεστε.. ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ(τουλαχιστον για πανεπιστημια που ξερω) ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ! Εχω πτυχιο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων απο ΕΚΠΑ και οσονουπω μεταπτυχιακο Επιστημης των υπολογιστων. ΚΑνεις δεν σου μαθαινει ποτε τιποτα σε αυτες τις σχολές και ευτυχως που δεν χανουμε τον χρονο μας σε τετοια γελοια πραγματα.

Εγω παντως εχω ενα μικρο πελατολόγιο (3-5 πελατες την βδομαδα μαξ)και επισκευαζω υπολογιστές για το χαρτζιλίκι μου σε φιλικότατες τιμές και ολα οκ . Μας συμφαιρει ολους , και μενα και τους πελατες καθως οι τιμες ειναι σχεδον μισες απο τα πιο πολλα μαγαζια και ελαχιστες πραγματα δεν εχω την εμπειρια να κανω. πραγματα που δεν μου ζητηθηκαν ποτε

Επισης δεν ξερω τι γινεται στα καταστηματα αλλα αυτο το ερχικο ποστ οπως και διαφορα αλλα μου φαινονται υπερβολικα , ολα τα προβληματα λύνονται αρκει να μην εισαι στον χωρο του πελατη.

εν μερη συμφωνω αλλα και διαφωνω.

οταν λες οτι ολα τα προβληματα λυνονται εννοεις τη τεχνικη "ποναει δοντι, βγαλε δοντι" τοτε ναι συμφωνω απολυτα.

οταν ομως εισαι αναγκασμενος να λυσεις προβληματα αλλονων, δε μπορεις να το κανεις αυτο.

για παραδειγμα:

ειναι ενας πελατης και σε φωναζει γιατι αγορασε ενα παιχνιδι και οταν παει να το παιξει ΔΕΝ ξεκιναει καν το παιχνιδι.

τι κανεις? μια λογικη ειναι να φταιει η καρτα γραφικων.

δοκιμαζεις μια δικια σου καρτα γραφικων και παιζει αψογα

τι κανεις μετα?

1) συμφωνα με τη τεχνικη "ποναει δοντι, βγαλε δοντι", του λες του πελατη να αγορασει μια αλλη καρτα γραφικων.

αγοραζει μια καινουργια με 200 ευρω, την τοποθετεις εσυ και η δουλεια εγινε! ουτε 30 λεπτα υποθεση....

μπορει να γινει ομως το παραπανω σεναριο ομως???? ΕΜΠΕΡΙΚΑ σου λεω πως ΟΧΙ!

γιατι εχει σκασει 200ευρω για τη καρτα γραφικων που εχει και σου λεει οτι αφου παιζει τα αλλα παιχνιδια, κατι αλλο θα φταιει.

και εισαι αναγκασμενος να βρεις το προβλημα.

παμε δηλαδη στο σεναριο 2

2) ξαναβαζεις τη δικια του καρτα και αρχιζεις να ψαχνεις για drivers. με τους τελευταιους δε παιζει...

βαζεις πιο παλιους. παλι δε παιζει. ακομα πιο παλιους και παει λεγοντας.

βαλε ποση ωρα θες για το download, εγκατασταση, restart, δοκιμες κτλ.

υποσεναρια:

α) καποια στιγμη βρισκεις drivers που παιζουν. ποσες ωρες εχεις χασει?

β) καποια στιγμη βρισκεις drivers που παιζουν ΑΛΛΑ καποιο απο τα αλλα παιχνιδια δε παιζει γιατι θελει τους τελευταιους. τι κανεις?

γ) δε παιζει ποτε γιατι η καρτα δεν υποστηριζεται απο το παιχνιδι. τι κανεις?

δ) δε παιζει ποτε και εχει βγαλει patch η εταιρια για να φτιαξει τη συμβατοτητα αλλα εσυ δε σκεφτηκες να το ψαξεις απο τη αρχη...

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???? ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΙΣ????

που να σου πω παραδειγματα με προβληματα windows 32bit > 64bit!

Δημοσ.

του λες απο πριν πιθανα σεναρια να διαλεξει αυτος τι θελει.

συνηθως θα προτιμησουν τη σιγουρη επιλογη.

Δημοσ.

του λες απο πριν πιθανα σεναρια να διαλεξει αυτος τι θελει.

συνηθως θα προτιμησουν τη σιγουρη επιλογη.

τι εννοεις σιγουρη λυση?? δηλαδη νομιζεις οτι θα αγοραζε καινουργια καρτα γραφικων?

το παραδειγμα που ειπα ειναι ενδεικτικο.

αυτο μπορει να συμβει με παρα πολλα αλλα πραγματα....

μπορω να πω απειρα αλλα παραδειγματα και αληθινες ιστοριες

Δημοσ.

εγω παντα ρωταω πριν κανω,δε θελω να παιρνω ποτε ευθυνη απο μονος μου.

φυσικα λεω την αληθεια για το τι επιπτωσεις μπορει να εχει η καθε επιλογη.

Δημοσ.

Γενικά μη τρώτε κολλήματα ότι το πτυχία στην πληροφορική απαραίτητα σημαίνουν και περισσότερες γνώσεις στο επίπεδο του τεχνικού. Παράδειγμα στο ινστιτούτο που έκανα διδακτορικό, παρόλο που κάναμε σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων, υπήρχαν αρκετοί συνάδελφοι που δεν είχαν μεράκι για τους υπολογιστές γενικά και παρ όλο που ήξεραν πολύ καλά από ψηφιακά συστήματα γενικά, δεν ασχολούντουσαν με το πως είναι φτιαγμένο ένα PC, πόσο μάλλον τι μοντέλα κυκλοφορούν στην αγορά από τα εκάστοτε εξαρτήματα και τέτοια. Οπότε μην μπερδεύεστε, άλλο πράγμα κάνουν οι τεχνικοί, άλλοι οι μηχανικοί υπολογιστών και ναι υπάρχει μια αλληλοεπικάλυψη και σίγουρα σε κάποιο βαθμό ισχύει ότι μηχανικός > τεχνικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώτος πάντα είναι φωτεινός παντογνώστης και ο δεύτερος ένας ταπεινός εργατάκος.

Δημοσ.

Μα καλά ? Υπάρχει έστω μία στο δις , ο απόφοιτος Πανεπιστημίου κατεύθυνσης πληροφορικής να είναι άσχετος? Άλλο τι θα ακούσω !!!!

Το οτι απέκτησε ΜΟΡΦΩΣΗ σας λέει κάτι?

Δηλαδή κάποιος που τυχαία γεγονότα τον έφεραν να ξέρει το συνδυασμό των κλικ στέκει έστω αξιοπρεπώς δίπλα απο κάποιον που έχει αποκτήσει δομημένα γνώση και ξέρει όλους τους κανόνες ??????

Δηλαδή για να καταλάβω πάλι, αν αλλάξεις μια λάμπα , μια μπρίζα και μια ασφάλεια ,φτιάξεις και ένα πολύμπριζο(γνωρίζες και όλα τα μοντέλα) είσαι άξιος να λέγεσαι ηλεκτρολόγος??????

Και πιστεύεται πως αυτός που έφαγε 4 το λιγότερο χρόνια απο τη ζωή του θα βγεί στην αγορά εργασίας να ζει με αλλαγές καρτών και Format , που είναι User serviceable parts???????

Και ποιος σας είπε οτι η πληροφορική είναι τόσο ρηχή που αναλώνεται σε κατασκευαστές και vendors?????

Ε τότε όλες αυτές οι εταιρείες δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ζητάνε άτομα με χαρτιά. Έπρεπε να πάρουν έναν τυχαίο να τον στείλουν να κάνει format σε 200 pc και 20 Servers γιατί κάτι δεν πάει καλά!!!!!!!! Μπορεί να μην ξέρει ακριβώς αλλά έχει αίσθηση!!!!!!!!!

Aledjo

Ο πτυχιούχος θα βγει , θα παει σε έναν πελάτη. Θα κάνει τις μετρήσεις του θα βγάλει μια μελέτη και αφου αποφασιστεί τι είδους δύναμη χρειάζεται , ποσα IOS ,πόσα Kbs, χρειάζονται για τώρα και για μετά απο 2 έτη θα βγάλει πόρισμα για το πόσο δυνατές μηχανές χρειάζονται,τι είδους Software τι είδους καλωδίωση και μετά θα στείλει εσένα τον μαύρο τον τεχνικαρά να αλλάξεις τις κάρτες και τα καλώδια που αγόρασε με Specs απο τον Vendor.Έπειτα αυτός θα κάνει το Migration και τις μετρήσεις τους ξανά και θα τελειώσει η εργασία.

Αυτός θα πάρει 1000 ευρώ συμβουλευτικές υπηρεσίες και εσυ δυο μεροκάματα.

Τώρα νιώθεις ?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...