Moderators Malthador Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 θα στεναχωρηθουμε ολοι. Άρα είναι καλό να κλέβουμε κάποιον αρκεί να είναι εργοδότης. Ωραία λογική. Όπως είναι κακό να σε κλέβει ο εργοδότης, έτσι είναι κακό και να τον κλέβεις. Έτσι το βλεπώ εγώ, μπορεί να είμαι και λάθος. Απο το χειροτερο απλα διαλεγουμε το λιγοτερο κακο Οταν ημουν κι εγω πιτσιρικας χωρις οικογενεια καθομουν 1 και 2 και 3 ωρες παραπανω χωρις να πληρονωμαι κ δεν ελεγα και τιποτα Οταν κανεις οικογνεια αλλαζουν τα πραγματα Και βεβαια υπαρχουν χιλιαδες που μπορουν να κατσουν παραπανω και δεν τους πειραζει Δεν καταλαβατε τπ θεμα.Δεν ειναι οτι δεν γουσταρω να δουλεψω παραπανω του ωραριου (αλλωστε ηδη ειπα δουλευω σχεδον 1 ωρα καθε πρωι παραπανω εθελοντικα χωρις να πληρωνωμαι) ,το λεω για το προυγουμενο ποστ ( @ stygeo87) Το θεμα ειναι οταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Το παιδι 3 χρονων να ερθει μονο του σπιτι το βλεπω λιγο δυσκολο Υποψιν εχω κατσει αρκετες φορες παραπανω εκτος ωραριου φυσικα τσαμπα οταν ειχα καποιο να παρει τα παιδια.μιλαω για τις περιπτωσεις που δεν εχω καποιο να τα παρει οπως ειπα απλα καθομαι γιατι ΔΕΝ υπαρχουν δουλειες . Να να μου πει να κατσω να με απαυτωσει θα κατσω και θα του πω και ευχαριστω πολυ .ετσι απλα. οχι πως δεν το κανει βεβαια με τον τροπο του .αυτα. Πολύ κακώς δέχεσαι να δουλεύεις παραπάνω χωρίς να πληρώνεσαι. Το να σε κρατάει παραπάνω είναι δικαίωμά του, αλλά το να μην πληρώνεσαι για τις παραπάνω ώρες είναι απαράδεκτο. Και γενικά αν φύγεις από τη δουλειά που είσαι, στις μελλοντικές σου συνεντεύξεις, τι θα λές; "Μάγκες, εγώ τρεις η ώρα νταν θα την κάνω;" Δεν σε πολυβλέπω να βρίσκεις δουλειά έτσι, δυστυχώς.
agent_smith Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Η τήρηση του ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική last time I checked. Το αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες είναι άλλο θέμα. Αλλά εάν είσαι δυσαρεστημένος απο τη δουλειά σου, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το να πάρεις το πελατολόγιο του κάθε εργοδότη που πιθανόν να έχει χτιστεί με πολύ ιδρώτα είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το να του κλέψεις το ταμείο. Το αν ντρέπονται να το κάνουν κάποιοι ή το ότι έχει γίνει εκατοντάδες φορές δεν μου λέει κάτι. Εξάλλου καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει δάνειο από την τράπεζα και να αρχίσει δική του δουλειά, εάν δεν θέλει να έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του. Συμφωνώ για την επιθεώρηση εργασίας, είναι απλά ένα ανέκδοτο. Αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας. Η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν ντα τον εργοδότη. Είναι να βρίσκουν συμβιβαστική λύση, εφόσον υπάρχει καλή πίστη από τα αντικρουόμενα μέρη. Διαφορετικά τη λύση δίνουν τα δικαστήρια. Για την τράπεζα που λες μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Όσο για τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν διαφωνούμε η συμφωνούμε αλλά πλέον έχουμε γίνει μια ζούγκλα και πλέον η τακτική της επιβίωσης είναι σαν αυτή του αρπαχτικού από μια πιο gentle άποψη. Όπως κλέβει με το παραμικρό ο κάθε εργοδότης εμένα δεν μου κάνει εντύπωση να φερθεί αντίστοιχα κάποιος υπάλληλος. Το να την κάνεις με ελαφρά πλέον είναι κάτι δύσκολο καθώς ο μέσος όρος αποκατάστασης εργασίας στην Ελλάδα είναι 3-4 χρόνια.
DIMI24 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δεν καταλαβατε τπ θεμα.Δεν ειναι οτι δεν γουσταρω να δουλεψω παραπανω του ωραριου (αλλωστε ηδη ειπα δουλευω σχεδον 1 ωρα καθε πρωι παραπανω εθελοντικα χωρις να πληρωνωμαι) ,το λεω για το προυγουμενο ποστ ( @ stygeo87) Το θεμα ειναι οταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Την επόμενη φορά που θα δεις τον εργοδότη σου, δώστου τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου για να πάει να παραλάβει ΑΥΤΟΣ το παιδί σου ώστε να μπορέσεις ΕΣΥ να καθήσεις παραπάνω στη δουλειά. Εγώ αυτό θα του έλεγα αν ήμουν στη θέση σου
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Βεβαίος βεβαίος. Εντάξει, δεν το έθεσα σωστά, τώρα έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα. Έπρεπε να πω "ο καθένας είχε δικαίωμα να πάρει δάνειο μέχρι πριν δύο χρόνια".
slygeo87 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 τακτική της επιβίωσης Αυτή η τακτική ισχύει στη ζούγκλα με τον ταρζάν και στην ελλάδα. Όχι στις οργανωμένες κοινωνίες. Συνεχίστε έτσι.
blackdeagle Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 αν επαιρνες εσυ το 30ε την ωρα?ποσο παει η επισκεψη σε σπιτι...θα τα γραφες ολα αυτα? κ τωρα εχουν εγγυησεις 1-2 χρονια κ οτι χαλαει το αλλαζεις... τα service τν.ναι μπορει να κλεισουν αλλα αυτα που εχουν κ δορυφορικα κ ηλεκτρολογικα οχι... δεν ανεφερες καθολου τις πουστιες που κανουν οι τεχνικοι στα σπιτια... -αν μια εργασια ηθελε 5 λεπτα ανετα γινετε κ μιση ωρα... -στα φορματ ποτε δεν θα πατησουν quick format αλλα full,παιζει κ μετα να κανουν κ -defragment λεγοντας τους οτι με αυτο θα πηγαινει πιο γρηγορα μετα... -ή που εντελως τυχαια χαλανε πραγματα που ηταν μια χαρα με το που ερθει ο τεχνικος... http://www.dotnetzon...as/default.aspx Σωστος Μπορείς να βγάλεις λεφτά αρκετά...Δουλέυοντας μόνος σου! Βγάλε χαρτάκια και βάλτα σε πολυκατοικίες σε αυτοκινητα οπουδηποτε μπορουν να το δουν βαλε ΤΕΧΝΙΚΟΣ H/Y κάνω αυτο αυτο και αυτο! και τηλέφωνο! Και δούλευε και ως DJ γιατι οταν σε παίρνουν τηλέφωνο για να φτιαξεις to pc θα τους λες την δικιά σου ελέυθερη ώρα και είσαι κομπλε! Και +φωνό με τους παραπάνω οτι ειναι δουλειά της που$τι@ς... Οι περισσοτεροι τεχνικοι το πειραζουν για να ξαναχαλάσει μετα απο 3 εβδομαδες!
agent_smith Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Αυτή η τακτική ισχύει στη ζούγκλα με τον ταρζάν και στην ελλάδα. Όχι στις οργανωμένες κοινωνίες. Συνεχίστε έτσι. Νομίζω ότι πλέων όλοι μας γύρο μας βλέπουμε τι συμβαίνει είτε είμαστε μαγεμένοι από καλούς μισθούς η εισπράξεις ενοικίων η ακόμα χειρότερα άνεργοι με ανάγκες και υποχρεώσεις. Όλες πλέον οι παρέες θα έχουν από κάποιον νέο-άνεργο η κάποιον που του “ήπιε το αίμα” κάποιος εργοδότης και μετά τον απέλυσε για να πάρει κάποιον με λιγότερα λεφτά κτλπ. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά εγώ δεν θα έκλεβα κάποιον εργοδότη, το post το έκανα για να δω τι αντιδράσεις θα υπάρξουν καθαρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε ξεκάθαρα προς ολοταχώς για μισθούς και εργασιακές συνθήκες παρόμοιες κίνας (είτε είμαστε εμείς οι υπάλληλοι είτε μετανάστες που θα εργάζονται σε ιδικές βιομηχανικές ζώνες), όποιος δεν το βλέπει τώρα κάποια μέρα θα το δει η θα δει τα παιδιά του άνεργα, δυστυχώς.
Ntinaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω ότι πλέων όλοι μας γύρο μας βλέπουμε τι συμβαίνει είτε είμαστε μαγεμένοι από καλούς μισθούς η εισπράξεις ενοικίων η ακόμα χειρότερα άνεργοι με ανάγκες και υποχρεώσεις. Όλες πλέον οι παρέες θα έχουν από κάποιον νέο-άνεργο η κάποιον που του “ήπιε το αίμα” κάποιος εργοδότης και μετά τον απέλυσε για να πάρει κάποιον με λιγότερα λεφτά κτλπ. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά εγώ δεν θα έκλεβα κάποιον εργοδότη, το post το έκανα για να δω τι αντιδράσεις θα υπάρξουν καθαρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε ξεκάθαρα προς ολοταχώς για μισθούς και εργασιακές συνθήκες παρόμοιες κίνας (είτε είμαστε εμείς οι υπάλληλοι είτε μετανάστες που θα εργάζονται σε ιδικές βιομηχανικές ζώνες), όποιος δεν το βλέπει τώρα κάποια μέρα θα το δει η θα δει τα παιδιά του άνεργα, δυστυχώς. στη ζουγκλα επιβιωνει ο δυνατοτερος και ο πονηροτερος,οχι ο μαλακας αρα δωσμου ενα λογο να συμπεριφερθει σωστα στο αφεντικο του.
slygeo87 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Γαμώ τους περιβαντολογικούς παράγοντες και τον δαρβίνο γαμώ το στανιό.
ikaruga24 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Η τήρηση του ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική last time I checked. Το αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες είναι άλλο θέμα. Αλλά εάν είσαι δυσαρεστημένος απο τη δουλειά σου, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το να πάρεις το πελατολόγιο του κάθε εργοδότη που πιθανόν να έχει χτιστεί με πολύ ιδρώτα είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το να του κλέψεις το ταμείο. Το αν ντρέπονται να το κάνουν κάποιοι ή το ότι έχει γίνει εκατοντάδες φορές δεν μου λέει κάτι. Εξάλλου καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει δάνειο από την τράπεζα και να αρχίσει δική του δουλειά, εάν δεν θέλει να έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του. Συμφωνώ για την επιθεώρηση εργασίας, είναι απλά ένα ανέκδοτο. Αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας. Η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν ντα τον εργοδότη. Είναι να βρίσκουν συμβιβαστική λύση, εφόσον υπάρχει καλή πίστη από τα αντικρουόμενα μέρη. Διαφορετικά τη λύση δίνουν τα δικαστήρια. Αν το αφεντικο μου με χρωσταει τοτε δεν την κανω για πουθενα, θα του ζαλισω τα παπαρια και θα κανω οτι μπορω για να τα παρω πισω. Μιας και το θεμα με την επιθεωρηση εργασιας και δικαστηρια μπορει να παρει ΠΟΛΥ χρονο και χρημα και προφανως δεν αξιζει να μπεις στον κοπο αν σε χρωσταει 500-1000 ευρω. Εκει πονταρουν και οι απανταχου αφεντικαδες. Για εμενα ομως (και τον οποιονδηποτε εμενα) τα 500-1000 ευρω ειναι ΛΕΦΤΑ. Δεν ειναι κατι που απλα το παραμελω και φευγω. Απληρωτες υπερωριες και οτιδηποτε αλλο αυτομτατα με πανε βηματα μπροστα ωστε να του κανω με καποιον τροπο κακο καθως το συναισθημα οτι "με εκμεταλευεται με τον χειροτερο τροπο" δεν βγαινει απο το κεφαλι μου (και θελω να πιστεω του καθενα απο εμας). Μπορει και αυτον να μην τον συμφερει να μπει σε μια διαμαχη με επιθεωρησεις και δικαστηρια αλλα πραγματικα αν με φτασει στο αμην θα του ριξω καταγγελια που θα παει συνεφο. Απο απληρωτες υπερωριες μεχρι βραδια και αργιες και δωρα επισης μη καταβεβλημενα.
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Η τήρηση του ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική last time I checked. Το αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες είναι άλλο θέμα. Αλλά εάν είσαι δυσαρεστημένος απο τη δουλειά σου, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το να πάρεις το πελατολόγιο του κάθε εργοδότη που πιθανόν να έχει χτιστεί με πολύ ιδρώτα είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το να του κλέψεις το ταμείο. Το αν ντρέπονται να το κάνουν κάποιοι ή το ότι έχει γίνει εκατοντάδες φορές δεν μου λέει κάτι. Εξάλλου καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει δάνειο από την τράπεζα και να αρχίσει δική του δουλειά, εάν δεν θέλει να έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του. Συμφωνώ για την επιθεώρηση εργασίας, είναι απλά ένα ανέκδοτο. Αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας. Η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν ντα τον εργοδότη. Είναι να βρίσκουν συμβιβαστική λύση, εφόσον υπάρχει καλή πίστη από τα αντικρουόμενα μέρη. Διαφορετικά τη λύση δίνουν τα δικαστήρια. Αν το αφεντικό έχει γνώσεις του αντικειμένου με το οποίο ασχολείται, δεν πρόκειται να χάσει ποτέ το πελατολόγιο του. Επίσης αν είναι καλός στην διοίκηση και στις πληρωμές του, θα το εκτιμήσει και ο υπάλληλος. Αν όμως εκμεταλλεύεται και ξεζουμίζει τον κάθε υπάλληλο έχοντας πλήρη άγνοια του αντικειμένου, το πελατολόγιο θα το χάσει κάποια στιγμή μόνος του. Άλλωστε όταν κερδίζει κάποιος έναν πελάτη, κάποιος άλλος τον χάνει. Έτσι δουλεύει η αγορά. Όσο ανήθικος είναι ο υπάλληλος που παίρνει πελάτες άλλο τόσο είναι το αφεντικό που τους πήρε από κάποιον άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Βασικά αυτό το επάγγελμα δύσκολα θα γίνει οχταώρου. Τώρα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και απο την πλευρά του υπαλλήλου και απο αυτήν του εργοδότη. Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη η κατανόηση. Προσωπικά δεν δούλεψα ποτέ οχτάωρο για να ξέρω πως είναι, ακόμη και αν φύγω στις οχτώ ώρες μετά πάλι με το IT θα ασχολούμαι. Τυχαίνει να δουλεύω και νύχτες πάρα πολλές φορές γιατί δεν γίνεται αλλιώς , αλλά άμα δεν έχω δουλειά να κάνω ή αμα στην τελική είμαι κουρασμένος φεύγω να πιω κάνα τσίπουρο και ας είναι και Δευτέρα. Και το εφαρμόζω και σε αυτούς που είναι κάτω απο εμένα , καλύτερα να έχεις καλή ψυχολογία παρά να είσαι λες και σε ρίχνουν με το σφυρί στο κεφάλι να πάρεις μπρός. Πρέπει να το συζητήσεις όμορφα και ωραία με το "αφεντικό" αν και αυτή η λέξη είναι χάλια. Συνεργάτη σου δηλαδή,στον 21 αιώνα είμαστε για όνομα τι αφεντικό, σκλάβος είμαι???. Αν δεν καταλάβει τότε στη θέση σου θα έφευγα. Τώρα για το πελατολόγιο φίλε Judas ,μετά απο κάτι τέτοιες τεχνικές, ανοίγει και άλλο thread, "Τεχνικοί υπολογιστών , αλεξιπτωτιστές" στο οποίο παραπονιούνται οι τεχνικοί για την ύπαρξη άλλων που τους τρώνε την δουλειά χωρις ΙΚΑ , ΤΕΒΕ και δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν. Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω αλλά άμα είναι να κάνουν Format τότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς θα τους φάει άλλος το πελατολόγιο.
aledjo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Οι περισσοτεροι τεχνικοι το πειραζουν για να ξαναχαλάσει μετα απο 3 εβδομαδες! χαχαχαχαχαχα βαζουν χρονοδιακοπτη!
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Διάβασα ορισμένα πόστ στην αρχή. Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με Η/Υ οπότε δε γνωρίζω τι γίνεται λεπτομερώς στον χώρο αυτό. Έχω την αίσθηση από αυτά που μου λένε γνωστοί και φίλοι οτι έχει απαξιωθεί αρκετά αυτό το επάγγελμα. Οι λόγοι κυρίως τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε για ορισμένα πράγματα καθώς και φήμες όπως είπαν και άλλοι οτι κάνουν κάτι στα μηχανήματα για να χαλάνε τακτικά, αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω τι μπορεί να είναι αυτό που κάνει τα μηχανήματα να χαλάνε τακτικά και επίτηδες. Επίσης κάτι που θυμάμαι από τότε που ήμουν μικρός και απέκτησα το πρώτο μου PC, ήταν οτι γενικώς φίλοι και συμμαθητές μου θεωρούσαν πολύ αρνητικό όταν χαλούσε ή γινόταν κάτι στον υπολογιστή μου να τρέχω σε τεχνικούς. Έτσι καθόμουν από μόνος μου και σιγά σιγά μάθαινα να διορθώνω προβλήματα στο pc με format και αργότερα μπορούσα να επεμβαίνω στην κεντρική μονάδα να αντικαταστώ τα βασικά εξαρτήματα, και ποιό μετά σαν φοιτητής εντελώς για hobby έφτιαχνα προγραμματάκια έστεινα κανέναν irc server / webserver ή radio server και έγραφα διάφορα σε html, έκανα virus test και έβγαζα στατιστικά από δείγματα ιών, είχα κάψει 2 σκληρούς τότε, έβαλα gentoo linux μετά από άπειρο λιώσιμο και έφτιαχνα botnets με φίλους και κάναμε irc-war και ρίξαμε και μια ιστοσελίδα τότε ενώ ασχολήθηκα και με μεθόδους sql inject. Οι γνώσεις που είχα τότε μόνο από hobby παίζει να ήταν όσες και ενός απόφοιτου ΙΕΚ. Γενικώς πλέον ο κόσμος μπορεί από μόνος του να κάνει κάποια βασικά πράγματα στους Η/Υ στο θέμα των επισκευών/συντήρησης που άλλες εποχές για τον νέο ή τον μέσο έλληνα ήταν άγνωστα πράγματα. Τέσπα όσες φορές έχει τύχει να έχουν προβλήματα οι υπολογιστές φίλων μου με καλούν και τους φτιάχνω, μικροπράγματα δλδ. Πρίν 1 χρόνο που κόλλησε ιό το pc φίλου μου και είχε τρομάξει μην χάσει σημαντικά αρχεία που ήθελε, πήγε σε τεχνικό και του είπε οτι μόνο μια πρόχειρη εκτίμηση για το πρόβλημα του laptop ωστέ στην συνέχεια να αναλύσει κσι νσ επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο επιδιόρθωσης θα κοστίσει 110ευρώ. Του λένε πας καλά ? Μετά φώναξαν εμένα και πάλευα 5-6 ώρες αντιμετώπισα την δράση του ιού που είχε κάνει άνω κάτω το laptop και σώθηκαν τα αρχεία του φίλου μου. Μετά μου έδωσε και ένα 50άρικο αν και δεν το ήθελα εγώ. Επίσης γνωστή μου ηλεκτρολόγος μηχανικός που έχει εργαστεί σε κατάστημα επισκευών Η/Υ μου έχει πεί πως πλέον όποιο από δικά της pc της χαλάσει το πετάει και αγοράζει άλλο γιατί οι τιμές των υπολογιστών είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει να το φτιάξεις (αν και αμφιβάλλω για το πόσο ισχύει αυτό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα