Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο δικος μου τωρα τι μου κανει :

πρεπει καθε μεσημερι να παρω τα παιδια απο τον παιδικο και το σχολειο μεχρι τις 15:00

ελα ομως που ολο και κατι θα τυχει και δεν θα φυγω στις 14:30 που ειναι το ωραριο μου αλλα πολλες φορες αργω να παρω το παιδι και με περιμενουν εμενα για να κλειδουν τον παιδικο

ετσι πηγα σε ενα πελατη και αφου ειδα οτι θα καθυστερουσαμε πολυ πηρα το αφεντικο κ του ειπα οτι πρεπει να παρω το παιδι απο τον παιδικο και πρεπει ή να ερθει αυτος να συνεχισει την δουλεια ή να συνεχισουμε την επομενη μερα.τελικα συνεχισαμε την επομενη μερα

μου ειπε μετα αυτος οτι αν ξανασυμβει αυτο κατευθεειαν θα απολυθω

Και μου αρχιζει ενα κατεβατο γιατι θα πρεπειτωρα που ειμαστε σε περιοδο κρισης να κανουμε οτι γουσταρει ο πελατης γιατι θα τον χασουμε

Υποψιν οτι καθε μερα πηγαινω στην δουλεια 30-40 λεπτα ΝΩΡΙΤΕΡΑ απο το ωραριο μου

και εχει και παιδια !

Παρομοιο προβλημα εχω οταν εχω ραντεβου για το γιατρο στο ικα που του το λεω 1 εβδομαδα πριν οτι θελω 1 ωρα να παω το παιδι στο προγραμματισμενο ραντεβου,και μου λεει θα πας ΕΑΝ δεν εχουμε δουλεια (υποψιν μιλαμε για 1 ωρα αδεια οχι 1 μερα!)

Και υποψιν οτι ρανεβου στο ικα κλεινουν ξανα μετα απο 2-3 μηνες

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο δικος μου τωρα τι μου κανει :

πρεπει καθε μεσημερι να παρω τα παιδια απο τον παιδικο και το σχολειο μεχρι τις 15:00

ελα ομως που ολο και κατι θα τυχει και δεν θα φυγω στις 14:30 που ειναι το ωραριο μου αλλα πολλες φορες αργω να παρω το παιδι και με περιμενουν εμενα για να κλειδουν τον παιδικο

ετσι πηγα σε ενα πελατη και αφου ειδα οτι θα καθυστερουσαμε πολυ πηρα το αφεντικο κ του ειπα οτι πρεπει να παρω το παιδι απο τον παιδικο και πρεπει ή να ερθει αυτος να συνεχισει την δουλεια ή να συνεχισουμε την επομενη μερα.τελικα συνεχισαμε την επομενη μερα

μου ειπε μετα αυτος οτι αν ξανασυμβει αυτο κατευθεειαν θα απολυθω

Και μου αρχιζει ενα κατεβατο γιατι θα πρεπειτωρα που ειμαστε σε περιοδο κρισης να κανουμε οτι γουσταρει ο πελατης γιατι θα τον χασουμε

Υποψιν οτι καθε μερα πηγαινω στην δουλεια 30-40 λεπτα ΝΩΡΙΤΕΡΑ απο το ωραριο μου

και εχει και παιδια !

Παρομοιο προβλημα εχω οταν εχω ραντεβου για το γιατρο στο ικα που του το λεω 1 εβδομαδα πριν οτι θελω 1 ωρα να παω το παιδι στο προγραμματισμενο ραντεβου,και μου λεει θα πας ΕΑΝ δεν εχουμε δουλεια (υποψιν μιλαμε για 1 ωρα αδεια οχι 1 μερα!)

Και υποψιν οτι ρανεβου στο ικα κλεινουν ξανα μετα απο 2-3 μηνες

Ψάξε για κάτι άλλο, πάρε το πελατολόγιο και φύγε.

• Moderators
Δημοσ.

Ψάξε για κάτι άλλο, πάρε το πελατολόγιο και φύγε.

Μην ξεχάσεις να κλέψεις και τα λεφτά του ταμείου όπως θα φεύγεις.

Κάψτου και το μαγαζί καλού κακού, για να μην έχεις ανταγωνισμό.

Δημοσ.

Ναι μιας και υπάρχει πλήρης τήρηση του ωραρίου από πλευράς εργοδότη και μια τέλεια επιθεώρηση εργασίας να προστατεύει τα δικαιώματα του εργαζόμενου σε αυτή την χώρα, θα ντραπεί ο εργαζόμενος να κρατήσει τα τηλέφωνα των πελατών για το μέλλον. Λες και δεν έχει γίνει αυτό εκατοντάδες φορές.

Δημοσ.

Οχι θα τον λυπηθει το μπασταρδο που τον απειλει κιολας για εκτος ωραριου χωσιμο.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μιας και υπάρχει πλήρης τήρηση του ωραρίου από πλευράς εργοδότη και μια τέλεια επιθεώρηση εργασίας να προστατεύει τα δικαιώματα του εργαζόμενου σε αυτή την χώρα, θα ντραπεί ο εργαζόμενος να κρατήσει τα τηλέφωνα των πελατών για το μέλλον. Λες και δεν έχει γίνει αυτό εκατοντάδες φορές.

Η τήρηση του ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική last time I checked. Το αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες είναι άλλο θέμα. Αλλά εάν είσαι δυσαρεστημένος απο τη δουλειά σου, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το να πάρεις το πελατολόγιο του κάθε εργοδότη που πιθανόν να έχει χτιστεί με πολύ ιδρώτα είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το να του κλέψεις το ταμείο. Το αν ντρέπονται να το κάνουν κάποιοι ή το ότι έχει γίνει εκατοντάδες φορές δεν μου λέει κάτι. Εξάλλου καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει δάνειο από την τράπεζα και να αρχίσει δική του δουλειά, εάν δεν θέλει να έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του.

Συμφωνώ για την επιθεώρηση εργασίας, είναι απλά ένα ανέκδοτο. Αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας. Η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν ντα τον εργοδότη. Είναι να βρίσκουν συμβιβαστική λύση, εφόσον υπάρχει καλή πίστη από τα αντικρουόμενα μέρη. Διαφορετικά τη λύση δίνουν τα δικαστήρια.

Δημοσ.

Καλα σε αυτη τη χωρα οι εργοδοτες δεν θα μαθουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ το εξης απλο...

Αν φερεσαι σαν μαλακας και αφεντικαρας θα εισαι παντα χαμενος σε βαθος χρονου.

Αν φερεσαι γαματα στους υπαλληλους και ξηγημενα θα εχεις τεραστιο ωφελος.

Δεν χρειαζονται ουτε ασοε ουτε αγγλιες για να το ξερεις αυτο.

Δημοσ.

Καλα σε αυτη τη χωρα οι εργοδοτες δεν θα μαθουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ το εξης απλο...

Αν φερεσαι σαν μαλακας και αφεντικαρας θα εισαι παντα χαμενος σε βαθος χρονου.

Δεν χρειαζονται ουτε ασοε ουτε αγγλιες για να το ξερεις αυτο.

Συμφωνω αλλα αυτο:

δεν ισχυει παντα.
Δημοσ.

Φίλε αν φύγεις, πες μου να πάω εγώ που δεν έχω και παιδί.

Και ξέρεις ε, δεν τραβάω ζόρια για μισή ώρα. Τι θέλω να πω..

Δημοσ.

Η τήρηση του ωραρίου δεν είναι υποχρεωτική last time I checked. Το αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες είναι άλλο θέμα. Αλλά εάν είσαι δυσαρεστημένος απο τη δουλειά σου, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια. Το να πάρεις το πελατολόγιο του κάθε εργοδότη που πιθανόν να έχει χτιστεί με πολύ ιδρώτα είναι τουλάχιστον ανήθικο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το να του κλέψεις το ταμείο. Το αν ντρέπονται να το κάνουν κάποιοι ή το ότι έχει γίνει εκατοντάδες φορές δεν μου λέει κάτι. Εξάλλου καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει δάνειο από την τράπεζα και να αρχίσει δική του δουλειά, εάν δεν θέλει να έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του.

Συμφωνώ για την επιθεώρηση εργασίας, είναι απλά ένα ανέκδοτο. Αλλά νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει το ρόλο της επιθεώρησης εργασίας. Η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν ντα τον εργοδότη. Είναι να βρίσκουν συμβιβαστική λύση, εφόσον υπάρχει καλή πίστη από τα αντικρουόμενα μέρη. Διαφορετικά τη λύση δίνουν τα δικαστήρια.

θα στεναχωρηθουμε ολοι.

Δημοσ.

Απο το χειροτερο απλα διαλεγουμε το λιγοτερο κακο

Οταν ημουν κι εγω πιτσιρικας χωρις οικογενεια καθομουν 1 και 2 και 3 ωρες παραπανω χωρις να πληρονωμαι κ δεν ελεγα και τιποτα

Οταν κανεις οικογνεια αλλαζουν τα πραγματα

Και βεβαια υπαρχουν χιλιαδες που μπορουν να κατσουν παραπανω και δεν τους πειραζει

Δεν καταλαβατε τπ θεμα.Δεν ειναι οτι δεν γουσταρω να δουλεψω παραπανω του ωραριου (αλλωστε ηδη ειπα δουλευω σχεδον 1 ωρα καθε πρωι παραπανω εθελοντικα χωρις να πληρωνωμαι) ,το λεω για το προυγουμενο ποστ ( @ stygeo87)

Το θεμα ειναι οταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Το παιδι 3 χρονων να ερθει μονο του σπιτι το βλεπω λιγο δυσκολο

Υποψιν εχω κατσει αρκετες φορες παραπανω εκτος ωραριου φυσικα τσαμπα οταν ειχα καποιο να παρει τα παιδια.μιλαω για τις περιπτωσεις που δεν εχω καποιο να τα παρει

οπως ειπα απλα καθομαι γιατι ΔΕΝ υπαρχουν δουλειες .

Να να μου πει να κατσω να με απαυτωσει θα κατσω και θα του πω και ευχαριστω πολυ .ετσι απλα.

οχι πως δεν το κανει βεβαια με τον τροπο του .αυτα.

Δημοσ.

Να να μου πει να κατσω να με απαυτωσει θα κατσω και θα του πω και ευχαριστω πολυ .ετσι απλα.

οχι πως δεν το κανει βεβαια με τον τροπο του .αυτα.

Αυτά γίνονται γιατί δεν έχουμε καταλάβει ακόμα στην Ελλαδηλάνδη , οτι οι δουλειές είναι ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

Τώρα, εσύ έχεις μπλέξει εργασιακά με προσωπικά, όπως βλέπεις δημιουργείται πρόβλημα. Ζήτα την ανθρωπιά του εργοδότη σου, δούλεψε παραπάνω ώρες, πλήρωσε τον στην ανάγκη.

Ετσι όπως τα κάνατε..

Δημοσ.

Αυτά γίνονται γιατί δεν έχουμε καταλάβει ακόμα στην Ελλαδηλάνδη , οτι οι δουλειές είναι ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

Τώρα, εσύ έχεις μπλέξει εργασιακά με προσωπικά, όπως βλέπεις δημιουργείται πρόβλημα. Ζήτα την ανθρωπιά του εργοδότη σου, δούλεψε παραπάνω ώρες, πλήρωσε τον στην ανάγκη.

Ετσι όπως τα κάνατε..

Πως γινεται να μην το κανεις αυτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...