Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε ποιος αλλος ? Το αναπτυξιακο μοντελο της Ελλαδας :P

1) τα αφεντικα - εκμεταλευση

2) αυτοι που τα δεχονται

Δημοσ.

2) αυτοι που τα δεχονται

Πηγες στο αποτελεσμα.Το ιδιο πραγμα λεμε στην πραγματικοτητα.

Δημοσ.

2) αυτοι που τα δεχονται

Τα αφεντικα καποιος πρεπει να τα κοντρολαρει, οποιαν ανθρωπο και να αφησεις πανω στη γη, παλι τα ιδια θα κανει. Αρα θες ενα κρατος που να λειτουργουν οι ελεγχοι του, και να σφιξουν τα ζωναρια του αφεντικου. Ετσι, αν το αφησεις στην καλη του την ψυχη, κανεις δεν προκειται να το κανει. Στη Γερμανια, στην Κυπρο, στις ΗΠΑ κλπ, δεν εχουν τον εργαζομενο σε καλη μοιρα επειδη ειναι καλοι ανθρωποι, αλλα επειδη εχουν το κρατος πανω απο το κεφαλι τους, να τους ελεγχει σε καθε τους κινηση.

Αυτο με το διλλημα σκουπιδιαρη vs γραμματεα, ειναι πολυ fail ρε συ, διοτι κανεις σκουπιδιαρης δεν παιρνει 3 χιλιαρικα. Αν επαιρνε, κανεις αντρας δε θα ελεγε οχι. Αλλα σε μια δουλεια γραμματεα που βαζεις ως αντιθεση, η οποια ειναι επι το πλειστον γυναικεια δουλεια, προφανως και ειναι πιο δυσκολο, αν και παλι, με 3 χιλιαρικα καμμια δε θα ελεγε οχι σε σχεση με τα 800. Το θεμα ειναι οτι η ψαλιδα δεν ειναι τοσο μεγαλη, δεν υπαρχουν 3 χιλιαρικα εκει που λες, αντε 1500 το πολυ.

• Moderators
Δημοσ.

Καλά, aledjo τα παραδείγματα που φέρνεις είναι τουλάχιστον αστεία. Μου θυμίζει την κλασική μαλακιούλα του δημοτικού/γυμνασίου:

- Δεν μου αρέσει η τάδε γκόμενα!

-Δηλαδή άμα στην χάριζαν, δεν θα την έπαιρνες;

Ο μισθός του σκουπιδιάρη ΔΕΝ είναι 3000 ευρώ. Είναι γύρω στα 1200 με 4ήμερο και 6ώρο. Τουλάχιστον κάπου τόσο ήταν πριν από κανά δυο χρόνια απ' ότι θυμάμαι. Η παγίδα; Ήταν με σύμβαση. Οπότε το αν κάποιος θα προτιμήσει 4ήμερο/6ωρο/1200 ευρώ/ορισμένου έναντι 5ήμερου/8ώρου(+)/900 ευρώ/αορίστου είναι το ερώτημα. Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα να το κάνω για 1200 ευρώ το μήνα, ούτε καν για 1500 ευρώ το μήνα. Άμα ήταν 3000 το μήνα πήγαινα μάλλον χαλαρά. Μη φέρνεις όμως παραδείγματα που δεν στέκουν.

Δημοσ.

Αυτο με το διλλημα σκουπιδιαρη vs γραμματεα, ειναι πολυ fail ρε συ, διοτι κανεις σκουπιδιαρης δεν παιρνει 3 χιλιαρικα. Αν επαιρνε, κανεις αντρας δε θα ελεγε οχι. Αλλα σε μια δουλεια γραμματεα που βαζεις ως αντιθεση, η οποια ειναι επι το πλειστον γυναικεια δουλεια, προφανως και ειναι πιο δυσκολο, αν και παλι, με 3 χιλιαρικα καμμια δε θα ελεγε οχι σε σχεση με τα 800. Το θεμα ειναι οτι η ψαλιδα δεν ειναι τοσο μεγαλη, δεν υπαρχουν 3 χιλιαρικα εκει που λες, αντε 1500 το πολυ.

ναι βρε συ το ξερω. αυτα μου ηρθαν στο μυαλο εκεινη την ωρα.

δε λεω οτι τοσα περνουν. σαν διλημα το βαζω... ΑΝ καποιος τους εδινε τοσα!

Καλά, aledjo τα παραδείγματα που φέρνεις είναι τουλάχιστον αστεία. Μου θυμίζει την κλασική μαλακιούλα του δημοτικού/γυμνασίου:

- Δεν μου αρέσει η τάδε γκόμενα!

-Δηλαδή άμα στην χάριζαν, δεν θα την έπαιρνες;

Ο μισθός του σκουπιδιάρη ΔΕΝ είναι 3000 ευρώ. Είναι γύρω στα 1200 με 4ήμερο και 6ώρο. Τουλάχιστον κάπου τόσο ήταν πριν από κανά δυο χρόνια απ' ότι θυμάμαι. Η παγίδα; Ήταν με σύμβαση. Οπότε το αν κάποιος θα προτιμήσει 4ήμερο/6ωρο/1200 ευρώ/ορισμένου έναντι 5ήμερου/8ώρου(+)/900 ευρώ/αορίστου είναι το ερώτημα. Εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα να το κάνω για 1200 ευρώ το μήνα, ούτε καν για 1500 ευρώ το μήνα. Άμα ήταν 3000 το μήνα πήγαινα μάλλον χαλαρά. Μη φέρνεις όμως παραδείγματα που δεν στέκουν.

οπως ειπα το λεω σαν παραδειγμα μερα με τη νυχτα.

πες οτι ΕΓΩ ΔΙΝΩ 3000ευρω....

καταλαβατε τι θελω να πω?

καντε ενα γκαλλοπ σε φιλους και γνωστους και πειτε κατι αναλογο.

πες οτι εσυ του δινεις 3000υερω το μηνα για να δουλεψει στη χαβουζα ή 800 ευρω για πωλητης στο γερμανο (η κατι αναλογο)

Δημοσ.

Δεν είναι καλό παράδειγμα, δεν τίθεται καν σύγκριση. Προφανώς σκουπιδιάρης με 3k. Περισσότερα λεφτά, λιγότερος χρόνος δουλειάς, δεν έχεις αφεντικό πάνω απ το κεφάλι σου την ώρα της δουλειάς.

Δημοσ.

Εννοείται πως οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την δουλειά με 3000 παρά με τα 800. Από που και ως που θεωρείται δουλειά με πρεστίζ το να δουλεύεις ως γραμματέας γιατρού;

Οι πιο πολλοί ιατροί είναι δύστροποι και ψωνάρες. Καλύτερα να μαζεύω σκουπίδια με 3000 (λέμε τώρα...), ο γιατρός να είναι πίσω από την σκουπιδιάρα να κορνάρει και εγώ να τον γράφω :mrgreen:

Δημοσ.

Η αισιοδοξία με τρελένει , δηλαδή να πάρεις 3000 ευρώ ώς IT δεν παίζει με τίποτα ε?

Δημοσ.

Παρεπιμπτόντως πήγαν δύο γνωστοί σήμερα σε μία εταιρεία ανακύκλωσης που η θέση είναι αυτή δηλαδή και τους είπαν ότι είναι 600 ευρώ και 6ημερο , παρακαλώ...Δεν κάνω πλάκα , μιλάω σοβαρά :fear:

Δημοσ.

Παρεπιμπτόντως πήγαν δύο γνωστοί σήμερα σε μία εταιρεία ανακύκλωσης που η θέση είναι αυτή δηλαδή και τους είπαν ότι είναι 600 ευρώ και 6ημερο , παρακαλώ...Δεν κάνω πλάκα , μιλάω σοβαρά :fear:

μη σου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός. και τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

λίγο άσχετο:

μου φαίνεται ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και κυρίως τι θα γίνει.

σε λίγο καιρό στην ελλάδα θα κάνουν ουρές για τέτοιες θέσεις

Δημοσ.

μη σου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός. και τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

λίγο άσχετο:

μου φαίνεται ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται και κυρίως τι θα γίνει.

σε λίγο καιρό στην ελλάδα θα κάνουν ουρές για τέτοιες θέσεις

Το αναφέρω γιατί κάτι διάβασα για κάτι χιλιάρικα μισθό και τρελάθηκα . :devil: Καλό είναι να μην αναφερόμαστε για θέσεις για τις οποίες δεν έχει τύχει να ψαχνόμαστε πρόσφατα και να πετάμε έτσι ποσά για εντυπωσιασμό.

• Moderators
Δημοσ.

Μίλησα για τι γινόταν στο δήμο μου πριν από 2 χρόνια. Σκουπιδιάρης στο δήμο τότε έπαιρνε με σύμβαση (8μηνη ή 9μηνη, δεν θυμάμαι να σου πω 100%) 90 ευρώ ημερομίσθιο, με 6 ώρες την ημέρα και 4 ημέρες την εβδομάδα. Αν κάνεις πράξεις βγαίνει γύρω στα 1200-1300 ευρώ το μήνα. Το τι γίνεται σήμερα στις αντίστοιχες θέσεις δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

Μίλησα για τι γινόταν στο δήμο μου πριν από 2 χρόνια. Σκουπιδιάρης στο δήμο τότε έπαιρνε με σύμβαση (8μηνη ή 9μηνη, δεν θυμάμαι να σου πω 100%) 90 ευρώ ημερομίσθιο, με 6 ώρες την ημέρα και 4 ημέρες την εβδομάδα. Αν κάνεις πράξεις βγαίνει γύρω στα 1200-1300 ευρώ το μήνα. Το τι γίνεται σήμερα στις αντίστοιχες θέσεις δεν το γνωρίζω.

HOLY SHIT!! Να τους μειωσαν τον μισθο κατα 40% παλι πανω απο 50 ευρω βγαινει την ημερα. Που κανω τα χαρτια μου για να γινω σκουπιδιαρης?

Δημοσ.

Εμ το κατάλαβα ότι θα λετε για δήμους αλλά έχουν τελειώσει αυτά πλέον. Και στους Δήμους μέσω ΜΚΟ θα παίρνουν συμβασιούχους με 25 ευρώ ημερομίσθιο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...