The_Judas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ο υπαλληλος μηχανικος αυτοκινητων εχει mazda rx8 σπιτι για να το μαθει? ο τεχνικος ιατρικων μηχανηματων, εχει ιατρικα μηχανηματα σπιτι του? και αλλες απειρες δουλειες.... οι δουλειες που περνουν δουλεια για το σπιτι, δικηγορος, δασκαλος, κα, πληρωνονται παραπανω! απο που κι'ως που "ρε φιλε" με υποχρεωνεις να ασχοληθω με τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ στο σπιτι μου? ΔΕΝ εχω υπολογιστη, ΟΥΤΕ θελω, (αλλωστε δε μου φτανουν τα λεφτα που μου δινεις για να αγορασω) ειμαστε για το π.... Εχεις δίκιο σε αυτό!!! Δυστυχώς στην πληροφορική η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Έχω δαπανήσει άπειρες ώρες για να μάθω πολλά πράγματα μόνος μου είτε σε τεχνικά ζητήματα είτε σε προγραμματισμό. Ο ταμίας γυρνάει σπίτι του και δεν ασχολείται καθόλου με την δουλειά του, το ίδιο και ο πωλητής όπως και η πλειοψηφία των υπαλλήλων μια εταιρίας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα τα έχουμε εξισώσει όλα και συνήθως παίρνουν τον ίδιο μισθό με τον πληροφορικάριο. Ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να είναι προγραμματιστής-τεχνικός-χάκερ-χαμάλης γιατί αυτή είναι η δουλειά του Όταν οι υπάλληλοι της εταιρίας με τα ecdl και διάφορα άλλα πτυχία που δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα απλό κειμενο στο word ή να συνδέσουν ένα καλώδιο...πάλι δουλειά του πληροφορικού είναι
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 @ikaruga24 Ρώτησα για την δουλειά θεωρώντας πως μια περιγραφή και μια πραγματική εμπειρία θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του θέματος, όχι για να σε προσβάλω και προς Θεού όχι να σε μειώσω. Ναι αν το θέτεις έτσι τον διαχωρισμό , τότε εγώ είμαι IT και δεν είμαι τεχνικός υπολογιστών. Αυτή είναι η ειδίκευσή μου και πάνω σε Servers θα ξαναεργαστώ εάν φύγω από την εταιρεία στην οποία είμαι. @aledjo Η εταιρεία έχει Inhouse Trainer ο οποίος αυτή τη στιγμή (δες την ώρα) κάνει copy vms για να στηθεί ένας Server από την αρχή σε ένα πελάτη. Έχω 40 πυρετό και δεν θα πάω αύριο στην δουλειά,θα πάνε οι ¨τεχνικοί¨ όπως μάθαμε πριν. Επειδή έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να παρακαλάω να ξεστραβωθούν , θα πρέπει να σε ενημερώσω πως Α) Έχουμε 10 «τεχνικούς» και έναν «IT». Β) Όπως ξέρεις πολύ καλά η αγορά είναι πεθαμένη και οι 10 τεχνικοί της μισές μέρες κοιτιούνται. Γ) Έχουμε έναν IT o οποίος δεν προλαβαίνει και δεν κοιμάται τα βράδια. Κάνε τώρα τα μαθηματικά πόσοι θα μείνουν άνεργοι. Φαντάζομαι μετά θα έχεις απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και χρήμα να έρθεις να σε εκπαιδεύσω στο φροντιστήριο με 600 ευρώ τις 24 ώρες, που τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να σου τις πάρει η εταιρεία γιατί καταπιέζεσαι. Και όταν θα πάς στο Πλαίσιο για δουλειά και έρθει και ο άλλος ο τεχνικός και πει τα ίδια λεφτά αλλά εγώ έχω και ένα χαρτί που λέει Windows 7 deployment θα πάρουν εσένα. @The_judas Ο ταμίας είναι ταμίας ,ο γιατρός γιατρός, ο ποδοσφαιριστής ποδοσφαιριστής, και ο τεχνικός τεχνικός. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο ταμίας να γίνει τεχνικός ,ο γιατρός μπαλαρίνα, ο ποδοσφαιριστής να έχει καντίνα και ο τεχνικός να δουλεύει 8 ώρες. Και ναι θα το ξαναπώ αυτός που αγαπάει την δουλειά του έχει RX8 με 300 άλογα, ο τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων παρακολουθεί 3 σεμινάρια το χρόνο. Αυτό αφορά την ιδιοσυγκρασία και όχι το επάγγελμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 αυτο το εχω ξαναναφερει και παλια! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να να υπαρχει "μαθημα", ενημερωση, εκπαιδευση (οπως θες πες το) απο την εταιρια που εργαζεται καποιος για τις νεες τεχνολογιες και προιοντα που εχει η καθε εταιρια. γινεται το αντιθετο ομως! περιμενουν απο τον υπαλληλο να ξερει ηδη το προιον που ΘΑ πουλησει η εταιρια αυριο. αμα δε ξερεις σε διωχνουν. ετσι εισαι αναγκασμενος να "δουλευεις" μονος σου σπιτι για να το μαθεις αυτοδιδακτος! ειμαστε ελεος σε αυτη τη χωρα! σε αυτο που αναφερεις, για το αν θελουν υπαρχουν 2 περιπτωσεις οπου διαφωνω και συμφνωνω. 1) αν μου το ελεγες εμενα, αν μου κανεις δωρεαν μαθημα στην εταιρια, θα ετρεχα με χιλια! 2) αν μου ελεγες να μου κανεις δωρεαν μαθημα ΕΚΤΟΣ ωραριου, θα ελεγα και γω οχι. το αν αφιερωσει χρονο καποιος εξαρταται και πως θελει να το διαχειριστει. δε μπορει οποτε του καβλωσει του μπος να κανει ενημερωση εκτος ωραριου και παρατησουμε τη ζωη μας. υπαρχουν και πολυ πιο σημαντικα πραγματα στη ζωη. ΜΟΝΟ μεσα στο ωραριο, στο 8ωρο δηλαδη, ουτε λεπτο παραπανω, παρε με και διδαξε με οτι θες για την δουλεια στην εταιρια. εργαζομενος = διαθεσιμος για την εταιρια-αφεντικο-δουλειες, ΜΟΝΟ για τις ωρες που πληρωνεται. δε μπορει κανεις να αναγκασει κανεναν να ειναι stand by 24ωρες για τη δουλεια. αλλα εχουμε μπλεξει τη βουρτσα με τη π... σε αυτη τη χωρα και τα περισσοτερα αφεντικα θελουν τον υπαλληλο να ειναι 24ωρες δικος του! αλλα εκτος απο αυτο, ακομα και να το εξαιρεσουμε, ακομα και μαθηματα εκτος ωραριου, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ! μη μου πειτε τωρα οτι στο πλαισιο εκαναν μαθηματα στους τεχνικους για windows 7 μολις βγηκαν για να μαθουν να τα χειριζονται-εγκαταστουν κτλ. σκεφτονται με τη λογικη οτι "ελα μωρε, εχει υπολογιστη σπιτι του αυτος, θα κατσει να τα μαθει μονος του...." ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ο υπαλληλος μηχανικος αυτοκινητων εχει mazda rx8 σπιτι για να το μαθει? ο τεχνικος ιατρικων μηχανηματων, εχει ιατρικα μηχανηματα σπιτι του? και αλλες απειρες δουλειες.... οι δουλειες που περνουν δουλεια για το σπιτι, δικηγορος, δασκαλος, κα, πληρωνονται παραπανω! απο που κι'ως που "ρε φιλε" με υποχρεωνεις να ασχοληθω με τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ στο σπιτι μου? ΔΕΝ εχω υπολογιστη, ΟΥΤΕ θελω, (αλλωστε δε μου φτανουν τα λεφτα που μου δινεις για να αγορασω) ειμαστε για το π.... Δηλαδή, κατά την άποψη σου, είναι μαλάκας ο οικονομολόγος που κάνει μεταπτυχιακό, ο φυσικομαθηματικός που λύνει ασκήσεις στο σπίτι του, ο γιατρός που παρακολουθεί σεμινάρια, ο ζαχαροπλάστης που επισκέπτεται ζαχαροπλαστεία στις διακοπές του για να πάρει ιδέες, ο επιπλοποιός που πάει σε εκθέσεις επίπλων κ.ο.κ. Ε, λοιπόν, bad news φίλε μου. Αν κάποιος δηλώνει τεχνικός και δεν ασχολείται μόνος του, τότε θα μένει πίσω από τις εξελίξεις. Και εργασιακά θα έχει να αντιμετωπίσει αυτόν που ασχολείται μόνος και είναι up-to-date οι γνώσεις του. Όπως είπες ο ίδιος σε παλαιότερο post σου, ο τεχνικός πουλάει τις γνώσεις του. Οπότε λογικό το βρίσκω να υπερτερεί αυτός με τις περισσότερες γνώσεις. 1
pournaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Εχεις δίκιο σε αυτό!!! Δυστυχώς στην πληροφορική η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Έχω δαπανήσει άπειρες ώρες για να μάθω πολλά πράγματα μόνος μου είτε σε τεχνικά ζητήματα είτε σε προγραμματισμό. Ο ταμίας γυρνάει σπίτι του και δεν ασχολείται καθόλου με την δουλειά του, το ίδιο και ο πωλητής όπως και η πλειοψηφία των υπαλλήλων μια εταιρίας. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα τα έχουμε εξισώσει όλα και συνήθως παίρνουν τον ίδιο μισθό με τον πληροφορικάριο. Ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να είναι προγραμματιστής-τεχνικός-χάκερ-χαμάλης γιατί αυτή είναι η δουλειά του Όταν οι υπάλληλοι της εταιρίας με τα ecdl και διάφορα άλλα πτυχία που δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα απλό κειμενο στο word ή να συνδέσουν ένα καλώδιο...πάλι δουλειά του πληροφορικού είναι Εδω λοιπον ειναι το προβλημα αγαπητε μου, οτι εχουμε εξισωσει τη δουλεια αυτη, με ολες τις αλλες χειρονακτικες και χωρις εξελιξη εργασιες. Οταν λοιπον φτανουμε εμεις οι ιδιοι να εξισωθουμε με ενα ταμια, που και στα 60 του ταμιας θα ειναι και θα συνεχισει να παιρνει το βασικο με τις αναλογες νομιμες αυξησεις, εχουμε χασει εξ' αρχης το παιγνιδι. Θα μου πεις φταιμε εμεις; Οχι βεβαια ετσι μας εκαναν, διοτι το κωλοκρατος που ζουμε ποτε δεν υποστηριξε τον ιδ. υπαλληλο (γενικοτερα), με αποτελεσμα οποτε τους καπνισει να διωνουν οποιον θελουν για να παρουν τον επομενο με stage. Αν δεν υπηρχαν αυτα και αν υπηρχαν και σωστες δικλειδες ασφαλειας στις απολυσεις τοτε ισως να γινοταν κι αυτο επαγγελμα. Τωρα βεβαια οταν μεσα σε ολο αυτο το χαμο, μου δινεται το δικαιωμα να παρακολουθησω δωρεαν μαθηματα εστω και εκτος ωραριου και εγω πω οχι, γιατι ο ταμιας δε θα το κανει, τοτε αρχιζω κι εγω να αντιμετωπιζω πλεον αυτη τη δουλεια ως απλο χαμαλικι, το οποιο για σημερα θα μου δωσει μεν τα 700 για να φαω, αλλα για το μελλον, εστω και 1/1000 ελπιδα να ειχα να παω σε μια πιο σοβαρη εταιρια με καλυτερα λεφτα, δε θα την εχω, γιατι θα παραμεινω "ταμιας". Οσον αφορα το διαβασμα - εκπαιδευση στο σπιτι, υπαρχουν δεκαδες επαγγελαματα που το κανουν, σιγουρα κανεις δεν ειναι αναγκασμενος, αλλα οποιος δεν το κανει (σε ολα τα επαγγελματα), προφανως θα ειναι παντα ενα βημα πισω απο αυτον που θα το κανει.
viper2005 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Ο ταμίας γυρνάει σπίτι του και δεν ασχολείται καθόλου με την δουλειά του, το ίδιο και ο πωλητής όπως και η πλειοψηφία των υπαλλήλων μια εταιρίας ο πωλητης δουλευει απειρες ωρες day & night o εμπορουπαλληλος παλι οχι μην τα μπερδευουμε
BadBoy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 aledjo, αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς εκτός ωραρίου τότε θα είσαι στην καλύτερη πάντοτε μια μετριότητα, οπότε τα αφεντικά θα συνεχίσουν να σε εκμεταλλεύονται και καλά θα κάνουν. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι θα παραμείνεις κατσαβιδάκιας μια ζωή και να μην έχεις και αυξημένες απαιτήσεις. Αν δε βλέπεις την ευκαιρία για γνώση σαν μοναδική και δε συνειδητοποιείς ότι άλλοι θα πλήρωναν για αυτό, λυπάμαι αλλά δεν είναι το επάγγελμα που είναι αποτυχημένο. Φυσικά αυτή η νοοτροπία δεν είναι μόνο δική σου, αλλά της πλειοψηφίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
aledjo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδή, κατά την άποψη σου, είναι μαλάκας ο οικονομολόγος που κάνει μεταπτυχιακό, ο φυσικομαθηματικός που λύνει ασκήσεις στο σπίτι του, ο γιατρός που παρακολουθεί σεμινάρια, ο ζαχαροπλάστης που επισκέπτεται ζαχαροπλαστεία στις διακοπές του για να πάρει ιδέες, ο επιπλοποιός που πάει σε εκθέσεις επίπλων κ.ο.κ. Ε, λοιπόν, bad news φίλε μου. Αν κάποιος δηλώνει τεχνικός και δεν ασχολείται μόνος του, τότε θα μένει πίσω από τις εξελίξεις. Και εργασιακά θα έχει να αντιμετωπίσει αυτόν που ασχολείται μόνος και είναι up-to-date οι γνώσεις του. Όπως είπες ο ίδιος σε παλαιότερο post σου, ο τεχνικός πουλάει τις γνώσεις του. Οπότε λογικό το βρίσκω να υπερτερεί αυτός με τις περισσότερες γνώσεις. ναι ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΑΛΑΚΑΣ καποιος απο αυτους που αναφερεις.... αν δουλευει με μισθο ισο με αυτο που περνει ενας deliveras! αυτοι που αναφερεις πρεπει να περνουν πολλα περισσοτερα λεφτα. ΔΕΝ επιασες το νοημα του ποστ που εκανα και το πιστεψες κατα λεξη. εγραψα και οτι δεν εχω υπολογιστη σπιτι μου... το πιστεψες?? και ΦΥΣΙΚΑ ενας τεχνικος πρεπει να ασχολητε μονος του και να τρωει απειρες ωρες με το αντικειμενο του ΑΛΛΑ ΟΧΙ με μισθο των 600-700 ευρω. οτι πληρωνεις περνεις και αν το αφεντικο το βρισκει λογικο το μισθο αυτο, τοτε το βρισκω και γω λογικο το να ασχολουμαι μονο 8 ωρες με το αντικειμενο. τωρα το καταλαβες?
pournaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ναι ειναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΑΛΑΚΑΣ καποιος απο αυτους που αναφερεις.... αν δουλευει με μισθο ισο με αυτο που περνει ενας deliveras! αυτοι που αναφερεις πρεπει να περνουν πολλα περισσοτερα λεφτα. ΔΕΝ επιασες το νοημα του ποστ που εκανα και το πιστεψες κατα λεξη. εγραψα και οτι δεν εχω υπολογιστη σπιτι μου... το πιστεψες?? και ΦΥΣΙΚΑ ενας τεχνικος πρεπει να ασχολητε μονος του και να τρωει απειρες ωρες με το αντικειμενο του ΑΛΛΑ ΟΧΙ με μισθο των 600-700 ευρω. οτι πληρωνεις περνεις και αν το αφεντικο το βρισκει λογικο το μισθο αυτο, τοτε το βρισκω και γω λογικο το να ασχολουμαι μονο 8 ωρες με το αντικειμενο. τωρα το καταλαβες? Αυτο ειναι το ζουμι, και για αυτο αυτο το κομματι του τεχν. η/υ θα παραμεινει "αποτυχημενο" με την εννοια οτι δεν εχει εξελιξη. Ειναι μια εργασια που με ελαχιστες γνωσεις μπορουν να την κανουν ολοι, ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να ζητησει καμμια πιστοποιηση, και ο εργαζομενος τη χρησιμοποιει ειτε ως ενα ενδιαμεσο μεχρι να βρει αλλη δουλεια, ειτε επειδη δεν εχει τι αλλο να κανει, μενει στασιμος εκει για χρονια. Σκεψου λιγο να εισαι σε μια εργασια τετοια και δες τον εαυτο σου στο μελλον, 50αρη - 60αρη, να κανεις φορματ και καθαρισμους απο ιους παιρνοντας ακομη το βασικο. Πλεον ακομη και υδραυλικος, πρεπει να εχεις ενα χαρτι στα χερια σου, αλλα για τεχν. η/υ δε θες τιποτε.
Amanite_FX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 aledjo, αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς εκτός ωραρίου τότε θα είσαι στην καλύτερη πάντοτε μια μετριότητα, οπότε τα αφεντικά θα συνεχίσουν να σε εκμεταλλεύονται και καλά θα κάνουν. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι θα παραμείνεις κατσαβιδάκιας μια ζωή και να μην έχεις και αυξημένες απαιτήσεις. Αν δε βλέπεις την ευκαιρία για γνώση σαν μοναδική και δε συνειδητοποιείς ότι άλλοι θα πλήρωναν για αυτό, λυπάμαι αλλά δεν είναι το επάγγελμα που είναι αποτυχημένο. Φυσικά αυτή η νοοτροπία δεν είναι μόνο δική σου, αλλά της πλειοψηφίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Συμφωνω απολυτα!
Bspus Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Αυτο ειναι το ζουμι, και για αυτο αυτο το κομματι του τεχν. η/υ θα παραμεινει "αποτυχημενο" με την εννοια οτι δεν εχει εξελιξη. Ειναι μια εργασια που με ελαχιστες γνωσεις μπορουν να την κανουν ολοι, ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να ζητησει καμμια πιστοποιηση, και ο εργαζομενος τη χρησιμοποιει ειτε ως ενα ενδιαμεσο μεχρι να βρει αλλη δουλεια, ειτε επειδη δεν εχει τι αλλο να κανει, μενει στασιμος εκει για χρονια. Σκεψου λιγο να εισαι σε μια εργασια τετοια και δες τον εαυτο σου στο μελλον, 50αρη - 60αρη, να κανεις φορματ και καθαρισμους απο ιους παιρνοντας ακομη το βασικο. Πλεον ακομη και υδραυλικος, πρεπει να εχεις ενα χαρτι στα χερια σου, αλλα για τεχν. η/υ δε θες τιποτε. Δεν θα υπαρχει αυτη η δουλεια σε 20 χρονια καθολου για να φτασει να την κανει στα 50 του. Μεχρι τοτε ολα θα ειναι appliances με ελαχιστη εως καθολου παραμετροποιηση, και φυσικα χωρις βιδωμα ξεβιδωμα. Εδω και οι servers σιγα σιγα προσ τα κει πανε. Καποια στιγμη θα πουλανε μονο ετοιμα φτιαγμενα κουτακια με VMs 1
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 aledjo, αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς εκτός ωραρίου τότε θα είσαι στην καλύτερη πάντοτε μια μετριότητα, οπότε τα αφεντικά θα συνεχίσουν να σε εκμεταλλεύονται και καλά θα κάνουν. Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι θα παραμείνεις κατσαβιδάκιας μια ζωή και να μην έχεις και αυξημένες απαιτήσεις. Αν δε βλέπεις την ευκαιρία για γνώση σαν μοναδική και δε συνειδητοποιείς ότι άλλοι θα πλήρωναν για αυτό, λυπάμαι αλλά δεν είναι το επάγγελμα που είναι αποτυχημένο. Φυσικά αυτή η νοοτροπία δεν είναι μόνο δική σου, αλλά της πλειοψηφίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. οχι,φτασαμε εδω που φτασαμε επειδη καταντησαμε οι πτυχιουχοι και οι γνωστες να πληρωνονται λιγοτερο απο τους σερβιτορους στα μπουζουκια και τις γλαστρες στα πρωιναδικα.
Amanite_FX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Αυτο ειναι το ζουμι, και για αυτο αυτο το κομματι του τεχν. η/υ θα παραμεινει "αποτυχημενο" με την εννοια οτι δεν εχει εξελιξη. Ειναι μια εργασια που με ελαχιστες γνωσεις μπορουν να την κανουν ολοι, ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να ζητησει καμμια πιστοποιηση, και ο εργαζομενος τη χρησιμοποιει ειτε ως ενα ενδιαμεσο μεχρι να βρει αλλη δουλεια, ειτε επειδη δεν εχει τι αλλο να κανει, μενει στασιμος εκει για χρονια. Σκεψου λιγο να εισαι σε μια εργασια τετοια και δες τον εαυτο σου στο μελλον, 50αρη - 60αρη, να κανεις φορματ και καθαρισμους απο ιους παιρνοντας ακομη το βασικο. Πλεον ακομη και υδραυλικος, πρεπει να εχεις ενα χαρτι στα χερια σου, αλλα για τεχν. η/υ δε θες τιποτε. Μα δεν υπαρχει και ενας νομος που να το πιστοποιει αυτο, τελειως απροστατευτοι και πλεον πισω απο τις εξελιξεις... Βεβαια διαφωνω για τις ελαχιστες γνωσεις!Επισης το φορματ δεν ειναι πανακεια αναλυθηκε πιο πανω απο αλλο συμφορουμιτη και φορματ θα κανεις οταν πρεπει(ναι συμφωνω οτι αυτες οι περιπτωσεις ξεπερνανε το 70% κυριως οταν ενα συστημα ειναι ταλαιπωρημενο και ασυντηρητο σε software κλπ ) και οχι για ψυλλου πηδημα οπως κανουν οι περισσοτεροι "τεχνικοι" που απλα παντα ψαχνονται μεχρι να καταληξουν στο φορματ, που σε καποιες περιπτωσεις ειναι αχρειαστο.Βεβαια να πουμε εδω οτι τουλαχιστον στα 98 Win2000 XP στην περιπτωση του λειτουργικου συστηματος αρχειοθετησης εγγραφης-διαγραφης στο δισκο δεν βοηθαγαν καθολου τα FAT,FAT32 και NTFS οταν ξεπερναγες τα "ορια" καποιων ΜΒ ή GB ακομα και αν δισκοι ηταν χωρισμενοι σε partitions! Να ρωτησω κατι τον Κυριο Γιωτης82? Δηλαδη στην εργασια σας εχετε 10 στασιμους τεχνικους Η/Υ που ειναι αδιαφοροι ωστε να εξελιχθουν ωστε να μπορεσουν καποια μερα να ξεφυγουν απο αυτο και να γινουν καλυτεροι ισως και ΙΤ σαν και εσας? Περιμενω την απαντηση σας για τα δωρεαν σεμιναρια! Παραπανω οπως διαπιστωσα απο καποια ποστ υπαρχουν τεχνικοι χωρις πτυχιο αλλα με μπολικη εμπειρια και πολλα χρονια προυπηρεσιας σε διαφορες εταιρειες!Να σας ρωτησω, πιστευετε οτι εισασταν φρεναρισμενοι απο αυτο το επαγγελμα?Οι εργοδοτες σας δεν σας ζητησαν καποιο τιτλο για να σας προσλαβουν? Παντα ζητουσα μια τετοια ευκαιρια και την εβλεπα σαν μια καλη αρχη για παρεταιρω εξελιξη(ενοειται με δικη μου προσπαθεια για μαθηση και γνωση σε up to date καταστασεις) το λεω γιατι προσωπικα δεν την ειχα ποτε αυτην ευκαιρια... Οποτε καταλαβαινετε ποση προσπαθεια εχω καταβαλει για να μαθω οτι εχω μαθει εκτος κυκλου και χορου...
ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 @ikaruga24 Ρώτησα για την δουλειά θεωρώντας πως μια περιγραφή και μια πραγματική εμπειρία θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του θέματος, όχι για να σε προσβάλω και προς Θεού όχι να σε μειώσω. Ναι αν το θέτεις έτσι τον διαχωρισμό , τότε εγώ είμαι IT και δεν είμαι τεχνικός υπολογιστών. Αυτή είναι η ειδίκευσή μου και πάνω σε Servers θα ξαναεργαστώ εάν φύγω από την εταιρεία στην οποία είμαι. Δεν στο ειπα γιατι θεωρησα οτι με μειωσες, στο ειπα γιατι θεωρησα οτι δεν υπολογισες οτι υπαρχουν εργασιες στην εκαστοτε εταιρια που ενα ατομο σαν εσενα φυσικα και δεν θα μπορουσε να κανει παραλληλα με αυτο που κανεις εσυ ο οποιος θεωρεισαι και εσυ τεχνικος Η/Υ. Και εγω το ιδιο θεωρουμαι με την θεση που σου περιεγραψα και οπως βλεπεις οι ευθυνες μας ειναι (ηταν για εμενα) εντελως διαφορετικες. Απλως υποτιμας τον χρονο (και το ζορι) που χρειαζεται για να κανεις αυτο που εκανα εγω επι 6 χρονια. Και ναι θα το ξαναπώ αυτός που αγαπάει την δουλειά του έχει RX8 με 300 άλογα, ο τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων παρακολουθεί 3 σεμινάρια το χρόνο. Αυτό αφορά την ιδιοσυγκρασία και όχι το επάγγελμα. Ο οποιος ομως δεν πληρωνεται 700 ευρω στο τελος του μηνα οπου και εκει ειναι το ζουμι της υποθεσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 @Bspus Τότε θα φτιάχνω τροφοδοτικά !!! Ηταν ερώτηση πραγματική απο 50άρη σε track για cloud 50άρης "Κοιτάξτε επειδή δεν κατάλαβαίνω τώρα αυτά τα σύννεφα,οι χρήστες θα έχουν κάποιο pc και εκτυπωτή να τυπώνουν?" Τύπος MS " Βεβαίως αυτά είναι εκ των ων ουκ άνευ!" 50άρης "Ωραία εγώ τότε τροφοδοτικά και printers θα φτιάχνω!!" @Amanite_FX Ναι έχω δώσει βιβλίο σε τεχνικό για το 70-620 Windows Vista και δεν μου το επέστρεψε όχι γιατί το "έφαγε", γιατί δεν το διάβασε. Να έχεις υπόψην σου ότι, ότι χαρτί και να έχεις δεν μπορείς να έχεις πάρα πολλες απαιτήσεις, αλλά σιγά σιγά μπορείς να εξελιχθείς ειδικά εάν ακολουθείς όλες τις εξελίξεις του χώρου. Και να ξέρεις πως ο κόπος σου και ο χρόνος σου θα ανταμειφθούν,αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για το διάβασμα τώρα τα τααααααααννννν ξεκίνα www.techdays.gr Να πάρεις μια γεύση έχει αρκετά τέτοια και φυσικά ζωντανές παρουσιάσεις και workshops όπως ήταν η Annual Digital Dialogue την προηγούμενη εβδομάδα και το ITPro|Dev Connections αλλά αυτό είναι επι πληρωμή. Φαντάζομαι απο τους 2000 τεχνικούς του Site μπορεί να το ξέρουν και 5-10 άτομα. Το κορυφαίο Event πληροφορικής στην Ελλάδα μαζεύει 400 άτομα. Και θεωρείται και τεράστια επιτυχία!!!!. @Ikaruga24 Διάβασε και εσύ λιγάκι έχει κάποια tracks για Deployment να κάνεις την δουλειά σου σε χρόνο 0. Ο τυπάς με το αμάξι και 200 να έπαιρνε πάλι Rx8 με 300 άλογα θα είχε και θα κοιμόταν μέσα ευτυχισμένος, γιατί θα ήξερε οτι αυτό θέλει πραγματικά να κάνει. Και εγώ εαν με πάρουν στην HP EMEA να βιδώνω Servers στην Ευρώπη πάω και με 500 ευρώ , παρόλο που τώρα πληρώνομαι πολύ καλά. Αυτός είναι ο λόγος που χτυπιέμαι μέρα-νύχτα , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Τα άλλα έρχονται μόνα τους. Σήμερα στην κατάσταση Μπανανίας που επικρατεί στην Ελλάδα έχουν χάσει τις δουλειές τους άπειροι τεχνικοί ,φίλοι και γνωστοί, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμπειρία και όχι εμπυρια σαν τη δικιά μου όσο καλός και να είμαι. Αυτό είναι παράλογο , δεν έχει σχέση ούτε πόσο καλός, είσαι ούτε αν έχεις γνωριμίες να σε βοηθήσουν. Έχουν λυγίσει όλοι μα ,στο βάθος κάπου του τούνελ σίγουρα θα γίνει κάτι κάλο. Μη σας παίρνει απο κάτω. Κάντε ότι κάνω εγώ Δε σκέφτομαι αρνητικα : Δεν θα τα καταφέρω δεν θα τα καταφέρω,δε θα τα καταφέρω... Σκέφτομαι θετικά : Θα αποτύχω , θα αποτύχω , Θα αποτύχω!!!
aledjo Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Αυτο ειναι το ζουμι, και για αυτο αυτο το κομματι του τεχν. η/υ θα παραμεινει "αποτυχημενο" με την εννοια οτι δεν εχει εξελιξη. Ειναι μια εργασια που με ελαχιστες γνωσεις μπορουν να την κανουν ολοι, ο εργοδοτης δεν ειναι υποχρεωμενος να ζητησει καμμια πιστοποιηση, και ο εργαζομενος τη χρησιμοποιει ειτε ως ενα ενδιαμεσο μεχρι να βρει αλλη δουλεια, ειτε επειδη δεν εχει τι αλλο να κανει, μενει στασιμος εκει για χρονια. Σκεψου λιγο να εισαι σε μια εργασια τετοια και δες τον εαυτο σου στο μελλον, 50αρη - 60αρη, να κανεις φορματ και καθαρισμους απο ιους παιρνοντας ακομη το βασικο. Πλεον ακομη και υδραυλικος, πρεπει να εχεις ενα χαρτι στα χερια σου, αλλα για τεχν. η/υ δε θες τιποτε. και ποιος φταιει γι'αυτο? Και εγώ εαν με πάρουν στην HP EMEA να βιδώνω Servers στην Ευρώπη πάω και με 500 ευρώ , παρόλο που τώρα πληρώνομαι πολύ καλά. Αυτός είναι ο λόγος που χτυπιέμαι μέρα-νύχτα , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Τα άλλα έρχονται μόνα τους. αυτος ειναι ο κυριος λογος που εχουμε ανεργους και κριση στη χωρα μας! προκειμενου να αποκτησουν ΜΟΥΡΗ - "ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΕΣΗ" (οπως αλλιως θες πες το), θυσιαζουν τα παντα! αν βαλεις το διλημα σε εναν νεοελληνα και του χαρισεις θεση εργασιας σκουπιδιαρης = 3.000 ευρω γραμματεας γιατρου = 800 ευρω ποια νομιζεις οτι θα παρει? το γραμματεα γιατι ειναι πιο κυριλε δουλεια και θα ειναι περιφανος στους φιλους του γι'αυτη. ΜΗ μπλεκεις το θεμα της εξελιξης πανω σε μια δουλεια, γιατι οι δουλειες που ειπα ειναι απλοι υπαλληλοι και οχι επιστημονες. γι'αυτο το λογο εχει γεμισει ο τοπος απο αλβανους πακιστανους.... διοτι κανενας ντοπιος δε δεχεται να κανει τετοιες δουλειες. του χαλανε το image.... και δε μιλαω για πτυχιουχους μονο αλλα και για αγραματους! εδω σε θελω.... να κλαις απο τα γελια! δε ξερει ουτε αγγλικα, ουτε μαθηματικα, ουτε τιποτα και ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ να δουλεψει στα χωραφια! και μετα κλεγεται και λεει υπαρχει ανεργια! απο κει και περα δημιουργεται ενα νεο ερωτημα: γιατι καποιος να δουλεψει??? για τα λεφτα ή για την εξελιξη? αλλοι θα δουλευαν ακομα και με 100 ευρω προκειμενουν να δουλευουν στη ΝΑΣΑ (λεμε τωρα..) αλλοι ακομα και το κορμι τους δινουν για μερικα ευρω... ειναι οπως τα βλεπει ο καθενας. το μεγα λαθος για μενα ειναι να δουλευεις στη ΝΑΣΑ με 100ευρω ενω η δουλεια σου αξιζει 5.000 (λεμε τωρα...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα