Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην πράξη θα πρέπει να δείτε πραγματικές ανάγκες τις αγοράς και να ανοίξετε λίγο παραπάνω τον ορίζοντα επιχειρήσεών σας.

Διάβασα λίγο το νήμα , αποσπασματικά , παρατηρώντας την επικέντρωση - εμμονή πάνω σε εφαρμογές πληροφορικής ξεπερασμένες.

Οι ποιο πολλοί κάνουν λόγο για βίδες,κατσαβίδια,τροφοδοτικά και έπειτα με το πέρας του Format,setup ,περνάνε στο Data Management "Να βάλω MSN,Nero...κτλ".

Είναι λίγο στενός ο ορίζοντας δεν νομίζετε?

Τι προσφέρει παραπάνω απο το οποιονδήποτε άλλο το να αλλάξεις ένα τροφοδοτικό? Να κάνεις Format?

Δηλαδή επαγγελματικά είστε τόσο ικανοί όσο ο δεκαπεντάχρονος ανηψιός του πελάτη?

Πόσο μπορεί να αποφέρει μια τέτοιου είδους εργασία? 20 Ευρώ? Επι πόσο το μήνα ? Με τι έξοδα (ΤΕΒΕ,έξοδα μετακίνησης κτλ)?

Είναι αρκετά κερδοφόρος για να ζήσετε αξιοπρεπώς?

Θα σας δώσω ένα hint για το περίπου πως πρέπει να σκέφτεστε και νεες διεισδύσεις σε μια πεθαμένη αγορά.

Μια τάση στο εξωτερικό (όπου όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου) είναι οι πολιτικές ασφαλείας χρήσης υπολογιστών.

Κάθε επιχείρηση έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μια πολιτική ασφαλείας των υπολογιστών της ,δηλαδή

Ποιος έχει πρόσβαση?

Τι συστήματα ασφαλείας τρέχουν ωστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των δεδομένων καθώς και η ορθή χρήση αυτών?

Με ποιον τρόπο δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων? Που αποθηκεύονται? Ποια η διαδικασία επαναφοράς απο καταστροφή?

Αυτή λοιπόν η δουλίτσα παρόλο που δεν είναι καθαρά τεχνική ,μπορεί να σας αποφέρει 200-250 ευρώ απο μια εταιρεία με 1-2 υπολογιστές.

Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες εκει έξω χωρίς μια τέτοια πολιτική που θα ανέβαζε το κύρος τους και θα τους έδινε μια αίσθηση ασφάλειας.

Τώρα δείτε το μεγαλείο μιας διαφορετικής προσέγγισης ,που παράγει πωλήσεις και υπηρεσίες.

Μήπως ο συγκεκριμένος πελάτης δεν έχει κεντρικό υπολογιστή με μίνιμουμ χαρακτηριστικά ικανά να διασφαλίσουν την επιχείρηση του ενάντια σε μια πιθανή καταστροφή?

Μήπως θα πρέπει να δεί την λύση ενός dedicated Server με Server grade χαρακτηριστικά? Γιατι να μην πάρει έναν HP microserver με 2 δίσκους και ένα Windows Server 2008 Foundation να έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Server hardware/Software και να μπορεί με 2 κλικ να βγάζει τα στοιχεία του εκτός εταιρείας στον USB Δίσκο.

Γιατί να μην αγοράσει και ένα ωραίο Antivirus να τρέχει και να είναι καθαρό και όμορφο το PC του να βάλει και το Office SmallBusiness και να είναι και νομιμότατος με πολιτική ασφαλείας.

Μήπως θέλει να συνδεθεί και απο το σπίτι να βλέπει τα τιμολόγιά του? Μήπως τις νέες φανταστικές IP Cameras που βρήκατε σε καλή τιμή?

Αυτή είναι η δύναμη , όλα τα άλλα είναι κοινές οδοντόβουρτσες.

Για να πάρεις λεφτά πρέπει να παρέχεις και κάτι. 10 βίδες και μισή ώρα Format κάνουν όλοι, πολιτικές ασφαλείας και νέες τεχνολογίες όπως το Windows Live Mesh και σωστά στησίματα Servers-Clients κάνουν λίγοι.

Ανάθεμα τι διαβάζατε 5 χρόνια στην σχολη και δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά.Τι θεωρία του χάους?

Όσοι απο εσάς μπορούν ας παρακολουθήσουν τα πάρα πολλά δωρεάν και μερικά επι πληρωμής τεχνικά σεμινάρια που γίνονται στην Ελλάδα να ανοίξει λίγο το μάτι σας.

25-26 του μηνός είναι το ITProDevConnections τώρα είναι στα 230 ευρώ η τιμή εισόδου ,αρκετά λεφτά αλλά είναι μια φορά τον χρόνο και τα workshops 50 στον αριθμό. Κάτι νέο θα δείτε που θα σας διαφοροποιήσει απο τον τεχνικό της κακιάς ώρας που σας έφαγε το πελατάκι και τα 20 ευρώ.

Δημοσ.

Στην πράξη θα πρέπει να δείτε πραγματικές ανάγκες τις αγοράς και να ανοίξετε λίγο παραπάνω τον ορίζοντα επιχειρήσεών σας.

Διάβασα λίγο το νήμα , αποσπασματικά , παρατηρώντας την επικέντρωση - εμμονή πάνω σε εφαρμογές πληροφορικής ξεπερασμένες.

Οι ποιο πολλοί κάνουν λόγο για βίδες,κατσαβίδια,τροφοδοτικά και έπειτα με το πέρας του Format,setup ,περνάνε στο Data Management "Να βάλω MSN,Nero...κτλ".

Είναι λίγο στενός ο ορίζοντας δεν νομίζετε?

Τι προσφέρει παραπάνω απο το οποιονδήποτε άλλο το να αλλάξεις ένα τροφοδοτικό? Να κάνεις Format?

Δηλαδή επαγγελματικά είστε τόσο ικανοί όσο ο δεκαπεντάχρονος ανηψιός του πελάτη?

Πόσο μπορεί να αποφέρει μια τέτοιου είδους εργασία? 20 Ευρώ? Επι πόσο το μήνα ? Με τι έξοδα (ΤΕΒΕ,έξοδα μετακίνησης κτλ)?

Είναι αρκετά κερδοφόρος για να ζήσετε αξιοπρεπώς?

Θα σας δώσω ένα hint για το περίπου πως πρέπει να σκέφτεστε και νεες διεισδύσεις σε μια πεθαμένη αγορά.

Μια τάση στο εξωτερικό (όπου όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου) είναι οι πολιτικές ασφαλείας χρήσης υπολογιστών.

Κάθε επιχείρηση έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μια πολιτική ασφαλείας των υπολογιστών της ,δηλαδή

Ποιος έχει πρόσβαση?

Τι συστήματα ασφαλείας τρέχουν ωστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των δεδομένων καθώς και η ορθή χρήση αυτών?

Με ποιον τρόπο δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων? Που αποθηκεύονται? Ποια η διαδικασία επαναφοράς απο καταστροφή?

Αυτή λοιπόν η δουλίτσα παρόλο που δεν είναι καθαρά τεχνική ,μπορεί να σας αποφέρει 200-250 ευρώ απο μια εταιρεία με 1-2 υπολογιστές.

Υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες εκει έξω χωρίς μια τέτοια πολιτική που θα ανέβαζε το κύρος τους και θα τους έδινε μια αίσθηση ασφάλειας.

Τώρα δείτε το μεγαλείο μιας διαφορετικής προσέγγισης ,που παράγει πωλήσεις και υπηρεσίες.

Μήπως ο συγκεκριμένος πελάτης δεν έχει κεντρικό υπολογιστή με μίνιμουμ χαρακτηριστικά ικανά να διασφαλίσουν την επιχείρηση του ενάντια σε μια πιθανή καταστροφή?

Μήπως θα πρέπει να δεί την λύση ενός dedicated Server με Server grade χαρακτηριστικά? Γιατι να μην πάρει έναν HP microserver με 2 δίσκους και ένα Windows Server 2008 Foundation να έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Server hardware/Software και να μπορεί με 2 κλικ να βγάζει τα στοιχεία του εκτός εταιρείας στον USB Δίσκο.

Γιατί να μην αγοράσει και ένα ωραίο Antivirus να τρέχει και να είναι καθαρό και όμορφο το PC του να βάλει και το Office SmallBusiness και να είναι και νομιμότατος με πολιτική ασφαλείας.

Μήπως θέλει να συνδεθεί και απο το σπίτι να βλέπει τα τιμολόγιά του? Μήπως τις νέες φανταστικές IP Cameras που βρήκατε σε καλή τιμή?

Αυτή είναι η δύναμη , όλα τα άλλα είναι κοινές οδοντόβουρτσες.

Για να πάρεις λεφτά πρέπει να παρέχεις και κάτι. 10 βίδες και μισή ώρα Format κάνουν όλοι, πολιτικές ασφαλείας και νέες τεχνολογίες όπως το Windows Live Mesh και σωστά στησίματα Servers-Clients κάνουν λίγοι.

Ανάθεμα τι διαβάζατε 5 χρόνια στην σχολη και δεν μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά.Τι θεωρία του χάους?

Όσοι απο εσάς μπορούν ας παρακολουθήσουν τα πάρα πολλά δωρεάν και μερικά επι πληρωμής τεχνικά σεμινάρια που γίνονται στην Ελλάδα να ανοίξει λίγο το μάτι σας.

25-26 του μηνός είναι το ITProDevConnections τώρα είναι στα 230 ευρώ η τιμή εισόδου ,αρκετά λεφτά αλλά είναι μια φορά τον χρόνο και τα workshops 50 στον αριθμό. Κάτι νέο θα δείτε που θα σας διαφοροποιήσει απο τον τεχνικό της κακιάς ώρας που σας έφαγε το πελατάκι και τα 20 ευρώ.

Συμφωνω οτι πλεον ειναι ξεπερασμενα τα μυδια βιδια κατσαβιδια format repair recovery και τα λοιπα συναφη...Πλεον οι περισοτεροι συναδελφοι το εχουμε καταλαβει εδω και αρκετο καιρο!

Πολλοι απο εμας ειναι ανεργοι...και θεωρω οτι καποια απο τα δωρεαν σεμιναρια θα μπορουσαν να τα παρακολουθησουν εφοσον υπαρχει το αναλογο ενδιαφερον!Για σεμιναρια επι πληρωμη του στυλ "Kariera gr." λογος δεν γινεται ολα επι πληρωμη για την κονομα!Οποτε τα αποκλειουμε!

Επισης συμφωνω οτι το επαγγελμα ειναι καραπεθαμενο και αν δεν εχεις να προσφερεις το κατι παραπανω(σε τεχνικες λυσεις η προβληματα) εισαι καταδικασμενος απλα να φυτοζωεις η πολυ απλα αλαζεις επαγγελμα (κανεις οτι βρεις για να επιβιωσεις με αυτην την ενοια)...

Οπως προειπα εγω ξεκινησα απο χομπυ και κατεληξα σε ΙΕΚ με πτυχιο που μου παρειχε τις βασικες γνωσεις στην θεωρια κυριως, στην πραξη τα περισσοτερα τα εμαθα μονος...(και απο χομπυ καποτε, τελικα βρεθηκα να κατασκευαζω ολοκληρο δικτυο στον Πειραια με καλες αποδοχες που ηταν και οι τελευταιες...)

Μπορουμε να γινουμε καλυτεροι!

Περιμενουμε τις απαντησεις σας κυριως για τα σεμιναρια εγω και οι υπολοιποι συναδελφοι!!

Δημοσ.

Giotis καλα τα λες αλλα ισχυουν για μια υγιεις αγορα και οικονομια και εργασιακη νοοτροπια. Αυτα λοιπον που ακριβως μπορεις να τα βρεις στην Ελλαδα?

Δημοσ.

Ποιος έχει πρόσβαση?

ΩΡΑΙΑ ολα αυτα που λες, αλλα στη πραξη τι γινεται?

ο καθενας παει να κανει τη δουλεια του με οσα λιγοτερα λεφτα γινεται.

εχω παει σε λογιστηριο και εχουν υπολογιστες της εποχης pentiumΙΙ! 266mhz...

τι antivirus να τρεξεις εκει??

ο αλλος εχει videoclub με υπολογιστη πριν κυκλοφορισουν τα windows 3.11 με το προγραμα να τρεχει σε dos

για φαντασου να του εξηγησεις οτι πρεπει να κανει backup και οτι για να κανει θα πρεπει να αγορασει καινουργιο υπολογιστη.

σε αλλο βιντεο κλαμπ εχω δει σκληρο δισκο με bad sectors και να του λεω οτι χρειαζεται αλλαγη και backup για να μη χασει τοοοσες ωρες δουλειας

και μολις του ειπα τιμες μου λεει "ασε τον χαλασμενο, δουλευει και ετσι!"

πρεπει να πεσεις σε περιπτωσεις ΞΕΡΟΛΑ που θελουν να νιωθουν δυναμη

οπως ενας σε μια επειχηρηση με 5 συγχρονους υπολογιστες, ηθελε να βαλει ιντερνετ (!!!!) και επειδη ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ειναι διαβασμενος δηλαδη)

ηθελε να εχει SERVER στην επειχηρηση του. του σηκωνεται οταν ακουει τη λεξη server. λες απο το modem-router δε μοιραζεται το ιντερνετ

αλλα ηθελε server απλα για να βλεπει και να νιωθει οτι ειναι μπροστα στη τεχνολογια.

του βαλαμε λοιπον (τοτε που δουλευα) ενα "κεντρικο" υπολογιστη για να μοιραζει το ιντερνετ στους υπολοιπους.

"ειναι καλυτερα ετσι"

τι να του πεις αυτουνου τωρα?

Δημοσ.

Τίποτα δεν μπορείς να τον κάνεις παλικάρι μου. Αυτόν τον περιμένεις στην γωνία. Μου έχει τύχει άπειρες φορές να μιλάω με τόσο ξεροκέφαλους. Εσύ από αυτή την συζήτηση κρατάς ένα πράγμα. Οτι αυτός και να πάρει κάτι θα το πάρει για 20 χρόνια πάλι. Άρα η υπηρεσία σου όταν θα σε πάρει τηλέφωνο κλαίγοντας θα είναι επι 5 της αρχικής διότι εσύ τον είπες και ψάχνεις να βρεις απο τώρα πρόγραμμα Video-Club που να παίζει σε Windows 7.

Σκάει λοιπόν το pc ,σκας μύτη και εσύ με τα εργαλειάκια σου , του εξηγείς οτι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει αυτό το πράγμα και να σας δώσω άλλο ένα hint που χρησιμοποιώ σε τέτοιους. Τους βάζω να σκεφτούν το αρχικό κόστος / ημέρες που δούλεψε.

Δηλαδή αγόρασες ένα PC 500 ευρώ / 3 χρόνια (1095 Μέρες)= 0,45 ευρώ την ημέρα του κοστίζει το PC.

Και μπαίνουμε πάλι στο ίδιο τριπάκι.

Αυτός δεν θέλει σελίδα στο FB να έχει τους φίλους του VideoClub να τους ενημερώνει οτι βγήκε η καινούργια Super Duper ταινιάρα να κάνει αποσβεσή?

Θέλει ε? Άρα θέλεις και Antivirus. Και κάποιον να έρχεται να ρίχνει τις αναβαθμίσεις και να του παίρνει Backup μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο που τον άφησε χωρίς Εργαλείο δουλειάς 5 μέρες. Συμφωνείς λοιπόν στο μια φορά στο τρίμηνο να τον επισκέπτεσαι και να κάνεις μια συντηρησούλα.

Δεν κατάλαβα δηλαδή στα Aircondition πως τα σκάει? Στις λάμπες που καίγονται πως τα σκάει? Στην Sony πως τα σκάει?Τηλεοράσεις γιατί πήρε έγχρωμες?και μετά πήρε Sony Flat και μετά πήρε LG TFT και μετά πήρε και 3D?

Του βάζεις αυτό λοιπόν

http://www.microsoft.com/en-us/windows/windowsintune/pc-management.aspx

Windows Intune και παίρνει και δωρεάν άδεια Windows 7 Enterprise και βεβαιώνεσαι πως όλα τρέχουν καλά συνεχώς.

Με 70λεπτά την ημέρα δεν παίρνεις ούτε τυρόπιτα σήμερα.

Φαντάσου λοιπόν φίλε μου τι πρέπει να αποδείξω εγώ στον πελάτη που έχει 5 Servers 2 με Nocona και 3 με Sata και τώρα πρέπει να πάρει καινούργιο.

Ανοίγω τις κονσολίτσες μου και βάζω να γράφει το PerfMon να δείχνει τα 100% να βαράνε συντάσω μια τυπική έκθεση την παρουσιάζω με όλα τα Stencils στο Visio και τον αφήνω να σκεφτεί μόνος του. Του βγάζω και μια δεύτερη προσφορά μόνο με μνήμες και δίσκους που απο μόνα τους είναι σε αστρονομικά ποσά για τους παλιότερους Servers και σε 3-4 μέρες έρχεται μόνος του και το παραγγέλνει.

@Ikaruga24

Εσύ πάλι είσαι ανεκδιήγητος.

Την ορθή νοοτροπία που να την βρεί κανείς με το PC της υπογραφής σου που κάνει 2500 ευρώ?

Ορθή νοοτροπία θα ήταν να αγοράσεις 2 Xeon workstations με 2 οθονούλες και ένα μικρό Nas. Να πάρεις μια συνδρομή Technet να διαβάσεις και να έχεις όλα τα προγράμματα της MS !!! και να πάς να δώσεις δωρεάν εξετάσεις να πιστοποιηθείς σε Virtualization.

Δηλαδή εσύ στο Video club τι θα πουλάς Call of Duty?

Πρέπει να είστε και λίγο business wise εκτός από computer geeks.Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις άμα το θέλετε.

Δημοσ.

@Ikaruga24

Εσύ πάλι είσαι ανεκδιήγητος.

Την ορθή νοοτροπία που να την βρεί κανείς με το PC της υπογραφής σου που κάνει 2500 ευρώ?

Ορθή νοοτροπία θα ήταν να αγοράσεις 2 Xeon workstations με 2 οθονούλες και ένα μικρό Nas. Να πάρεις μια συνδρομή Technet να διαβάσεις και να έχεις όλα τα προγράμματα της MS !!! και να πάς να δώσεις δωρεάν εξετάσεις να πιστοποιηθείς σε Virtualization.

Δηλαδή εσύ στο Video club τι θα πουλάς Call of Duty?

Πρέπει να είστε και λίγο business wise εκτός από computer geeks.Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις άμα το θέλετε.

Μαλλον δεν καταλαβες την ερωτηση μου. Τι σχεση εχει η ορθη νοοτροπια με το PC μου (το οποιο δεν κοστιζει ουτε 1800 ευρω και το οποιο εχτισα σε βαθος 1 χρονου με στιγνη οικονομια)?

Τα αλλα απο κατω γιατι μου τα λες? Δεν σου ζητησα κατι τετοιο. Αλλο ρωτησα. Αφου ομως λες οτι υπαρχουν λυσεις για ολα αν το θελουμε εδω ειμαι να με πεις που εχω περασει και εχω δουλεψει για -ολες- τις μεγαλες εταιριες Η/Υ (και οχι μονο) της Θεσσαλονικης. Αυτα που λες δεν τα ειδα πουθενα. Αντιθετα η καθε εταιρια ειχε τοσο φορτο εργασιας που ηθελες δεν ηθελες ασχολιοσουν -μονο- με ενα πραγμα.

Δημοσ.

@giotis1982

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, και ειλικρινά χωρίς καμμία διάθεση για παρεξήγηση, σε πιά χώρα δουλεύεις και τα λες αυτά?

Επειδή τυχαίνει να δουλεύω και εγώ στον χώρο επι 15 συνεχόμενα έτη, και δόξα το Θεό δουλεύω ακόμα, όλα αυτά που λες, χωρίς παρεξήγηση, συνέβαιναν στην Ελλάδα ΜΟΝΟ στο χρονικό διάστημα 2004-2007 όπου ήταν εν αναμονή οι Ολυμπιακοί αγώνες και όλοι θέλανε να το παίξουν "Εταιρία επιπέδου" και έσβησε προς το τέλος του 2007 όπου μέχρι και ο πιο αισιόδοξος επιχειρηματίας είδε πως το κεφάλαιο "ανάπτυξη" και οι υποσελίδες με τίτλους "Εταιρία επιπέδου" ήταν απλώς ένα μυθιστόρημα που κόστιζε πολλά ενώ προσέφερε λίγα.

Εκτός απο την εξαίρεση "ναυτιλιακές εταιρίες" κανείς άλλος δεν θα δώσει σήμερα λεφτά για συστήματα ασφαλείας, συστήματα backup, και άλλα τέτοια. Όσες επιχειρήσεις τα είχαν κάνει κάποτε και δεν εχουν κλείσει απο την κρίση, έχουν δικούς τους IT.

Νεες επιχειρήσεις δεν ανοίγουν για να υπάρξει νέο πελατολόγιο για τέτοιες δουλειές, και όσοι βάλανε κάμερες ασφαλείας, βάλανε και την υποστήριξη την έχουν αυτοί που τις εγκαταστήσανε.

Απο μικρομεσαίες επιχειρήσεις 1-10 ατόμων, κανείς δεν θα δώσει λεφτά για να αγοράσει άδειες antivirus πόσο μάλλον να πληρώσει και άνθρωπο να το εγκαταστήσει, αφού "ο γιός της Σούλας ξέρει" και "σπίτι έχω avg που είναι δωρεάν", και φυσικά με τα πειρατικά να κυκλοφορούν πιό εύκολα και απο τα γνήσια κανείς δεν θα δώσει δεκάρα γενικότερα για αγορά λογισμικού, αφού η Ελλάδα δεν έχει ελεκτικές υπηρεσίες που να δουλεύουν όπως πρέπει. Οι "κατα περίπτωση" ανάπτυξη λογισμικού είναι όρος άγνωστος στο 99,9% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και όσοι έχουν τέτοια ανάγκη έχουν στην IT ομάδα τους και 2-3 προγραμματιστές με 700 ευρώ το μήνα και κάνουν την δουλειά τους.

Οι φούσκες "συμβουλευτικές δικτύων" έχουν πάει περίπατο, ή αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό για μήνες.

Να αναλάβεις μια δουλειά μόνος σου? Ναι θα την αναλάβεις αν σε εμπιστευτεί ο άλλος. Αλλά θα πάρεις το 20% απο όσα θα έπρεπε να πάρεις διότι "το b2b της χ εταιρίας μου προσφέρει την λύση με τόσα λεφτά, εσύ που δεν είσαι η χ εταιρία γιατί ζητάς τέτοιο ποσό?" ή "καλά κάνε εσύ αυτό και τα άλλα θα φωνάξω τον ανηψιό της κουνιάδας μου που πάει στο επαλ και ξέρει απο αυτά".

Και άντε και την πήρες αυτή την δουλειά μετά τι?

με όλη την καλή διάθεση λοιπόν να δώσω και εγώ ενα "hint" σε όλα τα παιδιά που τώρα ψάχνοντε.

Αλλάξτε δουλειά. Δεν γίνετε να κάνουν όλοι το χόμπυ τους επάγγελμα, και τα ΙΕΚ σας παραμυθιάζουν. Και ο υδραυλικός είναι δουλειά με καλά λεφτά, και ο ηλεκτρολόγος. Και ο σουβλατζής επίσης. Δεν γίνετε όλοι να κάνουν δουλειά γραφείου σε αυτή τη χώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ikaruga στις εταιρείες που ήσουν τι δουλειά έκανες?

Εγώ πάντως άλλο πράγμα λέω και άλλο πράγμα καταλαβαίνετε.

Ποιος είναι ο ανταγωνιστής σας ? Ο γιός της Σουλας? Η εταιρείες που δεν έχουν ούτε μισο πιστοποιημένο να κάνουν σοβαρή δουλειά? Δεν σας βγάζω στραβούς , σας παρακαλώ να σκεφτείτε λίγο πιο έξυπνα απο τον μέσο όρο και να βρείτε την λύση που θα σας κρατήσει στην αγορά.

Johny δεν είναι δουλειά γραφείου να κουβαλάς και να στήνεις PC/Servers .

Το να ξέρεις να κάνεις κάτι είναι το μισό απο αυτό που χρειάζεται για να βγάλεις λεφτά. Το άλλο μισό είναι να ξέρεις να το πουλήσεις.

Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε (η και ευτυχώς για κάποιους) οι πιο πολλοι είναι εκτός παιχνιδιού. Ikaruga αν είχες εκπαιδευτεί σε 10 διαφορετικα πράγματα θα υπήρχε περίπτωση να σκέφτεσαι τόσο αρνητικα? Θα σε παρακαλούσαν για δουλειά όχι το αντίθετο.

Δημοσ.

Θα επαναλάβω το ερώτημα μου. Ζεις και εργάζεσαι στην Ελλάδα? Στην χώρα που κλείνουν 4.000 μαγαζιά το μήνα?

Στην χώρα που η ανεργία είναι στο 18% και ανεβαίνει κάθε μέρα? Και σε αυτή την χώρα μιλάς για ανταγωνισμό?

Υπο καθεστώς χρεωκοπίας ο ανηψιός της Σούλας και ο κολλητός του ΝΑΙ είναι ανταγωνιστές, διότι είναι ΤΖΑΜΠΑ. Το ότι κάποιος έχει γνώσεις και ζητάει δουλειά, δεν σημαίνει πως και ο εργοδότης του θα έχει τις γνώσεις για να ξέρει ότι αυτός θα κάνει κάτι παραπάνω απο τον ανηψιό της Σούλας. Και μην μου πεις για τον "τρόπο που λανσάρεις την δουλειά σου", γιατί το λανσάρισμα στο τέλος καταλήγει σε μία τιμή. Ο εργοδότης αυτό θα κρατήσει. Το νούμερο στο τέλος. Και αμα χρωστάει 10 μισθούς, 3 ΤΕΒΕ, και 10.000 στην εφορία, δεν θα κοιτάξει να κάνει νέα έξοδα, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει την δουλειά του με το μικρότερο δυνατό ποσό.

Θεωρείς δηλαδή ότι σε ΑΥΤΗ την αγορά,

τα παιδιά που ρωτάνε σε αυτό εδώ το forum, θα βρούνε απο 10 πελάτες ο καθε ένας τους για να πούνε ότι ξεκινάνε να δουλεύουν σε κάποιον απο τους τομείς αυτού του επαγγέλματος?

Και φυσικά και δεν είναι δουλειά γραφείου να κουβαλάς και να στήνεις PC αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το ξέρει κάποιος έξω απο το επάγγελμα που αυτή τη στιγμή ονειρεύεται το μέλλον του στην καρέκλα ενός ΤΕΙ/ΙΕΚ/ΤΕΕ/ΑΕΙ?

Που και πάλι το να κουβαλάς είναι ένα πολύ μικρό μέρος της εργασίας.

Έχει και άλλα βρόμικα σημεία η δουλειά αλλά αυτό είναι ανάλογο του ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ. Διότι όπως είπε και ο aledjo που άρχισε αυτό το θέμα "Τι είναι τελικά ο τεχνικός Η/Υ?".

Και εγώ επι 7 χρόνια έστηνα internet cafe και τις ημέρες που πέρναγα κανάλια γυρνούσα σπίτι πιο άσπρος και απο οικοδόμο.

Τις επόμενες μέρες όμως πηγαινα ντυμένος γαμπρός.

Αν εξαιρέσεις το κουβάλημα και το να περάσεις κανάλια/καλώδια/κάμερες/μπριζάκια, τότε ναι είναι δουλειά γραφείου.

Και στην δουλειά που είμαι τώρα είμαι καθιστός και το μόνο που κάνω είναι να "πουλάω" τις γνώσεις μου. Και? Δεν το λέω επειδή νομίζω ότι είμαι κάποιος αλλά πόσοι θα το κάνουν αυτό? Εγώ έτυχε και στην μέχρι τώρα πορεία μου απέκτησα γνώσεις που δεν έχουν πολλοί, αλλά τις απέκτησα ΣΕ ΑΛΛΕΣ εποχες. Και την εργασιακή μου καριέρα την έχτισα όταν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε παραμύθια σε άτομα που βρίσκονται μπροστά απο την ανεργία και να τους λέμε ότι αν διαβάσουν, αν πληρώσουν, αν εκπαιδευτούν, θα τους παρακαλάνε για να δουλέψουν!

Συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα λες και δίκιο έχεις, αλλά σε ΑΛΛΗ χώρα. Όχι εδώ, και όχι τώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι Johny στην ελλάδα ζω και βασιλεύω.

Να σου κάνω μια ερώτηση για να δεις τι εννοώ:

Στα χρόνια που είσαι επαγγελματίας και είναι αρκετά , σου έτυχε να σε ζητήσουν και σε άλλη εταιρεία? Μήπως σε περισσότερες απο μία?

Γιατί? το αναρωτήθηκες? Επειδή είσαι κούκλος? Όχι , γιατί ξέρεις να κάνεις κάτι. Γιατί δεν πήραν τον γιό της Σούλας?

Λάθος εντύπωση δίνουν όσοι λένε πως τελειώνοντας ένα ΙΕΚ/ΤΕΙ/ΑΕΙ θα ζείς βασιλιάς, άσε που μπορεί να μπεις και στο δημόσιο.

Αυτά είναι που χαλάνε την πιάτσα όταν εσυ και εγώ κάνουμε κωλοτούμπες να πάρουμε το μισθό μας ο άλλος θέλει να βγάζει 1500 με 8άωρο.

Ξέρεις πόσες φορές παρακαλάω τεχνικούς να τους κάνω δωρεάν μάθημα στην εταιρεία? Ξέρεις πόσοι θέλουν? κανείς, γιατί δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο. Άμα πάρουν πόδι ,γιατί κατσαβίδιασμα ξέρουν και τα παιδάκια ,ποιος θα φταεί? Η ελλάδα? το ΔΝΤ? ο διατητής? ποιος?

Αυτά όμως αφορούν την ιδιοσυγκρασία και όχι το επάγγελμα. Δηλαδή αν είσαι ταξιτζής και θέλεις να δουλεύεις 4 ώρες είσαι επαγγελματίας?

Είναι σκλήρό μα θα το πω : Δεν είσαι επαγγελματίας εαν δεν αναπτύξεις περαιτέρω τις ικανότητες σου σε ένα επάγγελμα που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ σκληρό δίαβασμα ,προσπάθεια και που όλα αλλάζουν απο στιγμή σε στιγμή.

Τότε ναι πήγαινε κάνε άλλη δουλειά.

Δημοσ.

Ikaruga στις εταιρείες που ήσουν τι δουλειά έκανες?

Εγώ πάντως άλλο πράγμα λέω και άλλο πράγμα καταλαβαίνετε.

Εμεις συζηταμε για το topic, εσυ βαζεις και αλλα στην εξισωση τα οποια εχουν πολυ μικρη σχεση με το "επαγγελμα".

Να σου πω λοιπον τι εκανα. Επι 6 χρονια σε οποια εταιρια και να πηγαινα ειχα τον ιδιο ποστο (αυτο του "τεχνικου Η/Υ") και η δουλεια μου ηταν να παιρνω μια λιστα με εταιριες-σχολεια-σχολες που επρεπε να στηθουν Χ PC σε καθε χωρο-αιθουσα τα οποια ετρεχαν windows και λογισμικο της εκαστοτε εταιριας και που φυσικα εστηνα με απλο δυκτιο για εργασιες-εξετασεις κτλ. Αφου παραλαμβανα τη λιστα επρεπε μονος μου να βγαλω οσα μηχανακια χρειαζομουνα ανα ημερα, να τα σεταρω, να τα δοκιμασω, να κανω τεστ τις οποιες οθονες διαλεγα απο αυτες που αγοραζε ο εκαστοτε πελατης και ΑΦΟΥ τελειωνα με ολα αυτα επρεπε να τα βαλω σε ενα φορτηγακι και να τα παω στον/ους πελατες καθως και να τα στησω ετοιμα ολα επι τοπου.

Ξερεις ποσα μηχανακια επρεπε εγω να σεταρω και να δοκιμασω και να μεταφερω/ κουβαλαω/ στηνω την ημερα? Πραγματικα εχεις ιδεα για τον ογκο εργασιας? Απο που και ως που εσυ πιστευεις οτι θα πας σε μια τετοια εταιρια και θα ασχολεισαι με server και οτιδηποτε αλλο που αναλαμβανουν οι IT? Ποια ειναι αυτη η εταιρια η οποια υπαρχει και εγω περασα και δεν το ειδα?

Δημοσ.

Και στην δουλειά που είμαι τώρα είμαι καθιστός και το μόνο που κάνω είναι να "πουλάω" τις γνώσεις μου. Και? Δεν το λέω επειδή νομίζω ότι είμαι κάποιος αλλά πόσοι θα το κάνουν αυτό? Εγώ έτυχε και στην μέχρι τώρα πορεία μου απέκτησα γνώσεις που δεν έχουν πολλοί, αλλά τις απέκτησα ΣΕ ΑΛΛΕΣ εποχες. Και την εργασιακή μου καριέρα την έχτισα όταν υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε παραμύθια σε άτομα που βρίσκονται μπροστά απο την ανεργία και να τους λέμε ότι αν διαβάσουν, αν πληρώσουν, αν εκπαιδευτούν, θα τους παρακαλάνε για να δουλέψουν!

Συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα λες και δίκιο έχεις, αλλά σε ΑΛΛΗ χώρα. Όχι εδώ, και όχι τώρα.

+1000

Δημοσ.

Ξέρεις πόσες φορές παρακαλάω τεχνικούς να τους κάνω δωρεάν μάθημα στην εταιρεία? Ξέρεις πόσοι θέλουν? κανείς, γιατί δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο.

αυτο το εχω ξαναναφερει και παλια!

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να να υπαρχει "μαθημα", ενημερωση, εκπαιδευση (οπως θες πες το) απο την εταιρια που εργαζεται καποιος για τις νεες τεχνολογιες και προιοντα που εχει η καθε εταιρια.

γινεται το αντιθετο ομως! περιμενουν απο τον υπαλληλο να ξερει ηδη το προιον που ΘΑ πουλησει η εταιρια αυριο. αμα δε ξερεις σε διωχνουν.

ετσι εισαι αναγκασμενος να "δουλευεις" μονος σου σπιτι για να το μαθεις αυτοδιδακτος!

ειμαστε ελεος σε αυτη τη χωρα!

σε αυτο που αναφερεις, για το αν θελουν υπαρχουν 2 περιπτωσεις οπου διαφωνω και συμφνωνω.

1) αν μου το ελεγες εμενα, αν μου κανεις δωρεαν μαθημα στην εταιρια, θα ετρεχα με χιλια!

2) αν μου ελεγες να μου κανεις δωρεαν μαθημα ΕΚΤΟΣ ωραριου, θα ελεγα και γω οχι.

το αν αφιερωσει χρονο καποιος εξαρταται και πως θελει να το διαχειριστει.

δε μπορει οποτε του καβλωσει του μπος να κανει ενημερωση εκτος ωραριου και παρατησουμε τη ζωη μας.

υπαρχουν και πολυ πιο σημαντικα πραγματα στη ζωη.

ΜΟΝΟ μεσα στο ωραριο, στο 8ωρο δηλαδη, ουτε λεπτο παραπανω, παρε με και διδαξε με οτι θες για την δουλεια στην εταιρια.

εργαζομενος = διαθεσιμος για την εταιρια-αφεντικο-δουλειες, ΜΟΝΟ για τις ωρες που πληρωνεται.

δε μπορει κανεις να αναγκασει κανεναν να ειναι stand by 24ωρες για τη δουλεια.

αλλα εχουμε μπλεξει τη βουρτσα με τη π... σε αυτη τη χωρα και τα περισσοτερα αφεντικα

θελουν τον υπαλληλο να ειναι 24ωρες δικος του!

αλλα εκτος απο αυτο, ακομα και να το εξαιρεσουμε, ακομα και μαθηματα εκτος ωραριου, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

μη μου πειτε τωρα οτι στο πλαισιο εκαναν μαθηματα στους τεχνικους για windows 7 μολις βγηκαν για να μαθουν να τα χειριζονται-εγκαταστουν κτλ.

σκεφτονται με τη λογικη οτι "ελα μωρε, εχει υπολογιστη σπιτι του αυτος, θα κατσει να τα μαθει μονος του...."

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ?

ο υπαλληλος μηχανικος αυτοκινητων εχει mazda rx8 σπιτι για να το μαθει?

ο τεχνικος ιατρικων μηχανηματων, εχει ιατρικα μηχανηματα σπιτι του?

και αλλες απειρες δουλειες....

οι δουλειες που περνουν δουλεια για το σπιτι, δικηγορος, δασκαλος, κα, πληρωνονται παραπανω!

απο που κι'ως που "ρε φιλε" με υποχρεωνεις να ασχοληθω με τη ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ στο σπιτι μου?

ΔΕΝ εχω υπολογιστη, ΟΥΤΕ θελω, (αλλωστε δε μου φτανουν τα λεφτα που μου δινεις για να αγορασω)

ειμαστε για το π....

Δημοσ.

αλλα εκτος απο αυτο, ακομα και να το εξαιρεσουμε, ακομα και μαθηματα εκτος ωραριου, ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Με έστειλαν εμένα για τέτοια.

Να δεις ομορφιά για 3 μήνες να είμαι 9-5 γραφείο και 6-10 σεμινάριο(+ΣΚ).

Στο τέλος κοιμόμουν και έβλεπα DNS και replications.

Αλλά αντε πες να γίνονται εντος ωραριου..

1)Θα φανείς αντιδραστικός.

2)Δε θα βρεις ποτέ τα λεφτά να τα κάνεις μόνος σου αφου θα αρνηθούν οπότε χάνεις τη γνώση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...