Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν γνωριζει πραγματα που χρειαζονται για το καθε μερα...

Δεν πας ομως Πανεπιστημιο για το καθε μερα αλλα για να διευρυνεις τις γνωσεις σου

πτυχιο πληροφορικης χρειαζεσαι οταν ο εργοδοτης εχει απαιτησεις σε θεματα προγραμματισμου.

Οχι παντα, ξερω γνωστο που εκανε μεταπτυχιακο στο ΕΜΠ με στοχο μετα την Διωξη Ηλ. Εγκληματος

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα πτυχίο , μεταπτυχιακό κτλ σου δίνει πολύ δυνατές βάσεις. Απλά θλίβομαι γιατί κάποιος έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και στο τέλος το πιο πιθανο είναι να ασχοληθεί με μπούρδες

Δημοσ.

Δεν πας ομως Πανεπιστημιο για το καθε μερα αλλα για να διευρυνεις τις γνωσεις σου

εξω σιγουρα

στην ελλαδα ομως τα πανεπιστημια θελουν να βγαλουν λαμπρους επιστημονες [προπτυχιακα]

με φωτοτυπιες

:mrgreen:

• Moderators
Δημοσ.

πτυχιο πληροφορικης χρειαζεσαι οταν ο εργοδοτης εχει απαιτησεις σε θεματα προγραμματισμου.

Γιατί, το πτυχίο πληροφορικής είναι απόδειξη ότι κάποιος ξέρει να προγραμματίζει;

Δλδ ο μέσος απόφοιτος ενός ΑΕΙ Πληροφορικής γνωρίζει fluently C++ ή Java (βάζω τα κοινότυπα επίτηδες) και μπορεί την πρώτη μέρα που παίρνει το πτυχίο του να πάει να εργαστεί σε εταιρεία που ασχολείται με τέτοια projects, χωρίς περαιτέρω ενασχόληση με τις παραπάνω γλώσσες;

Αυτό λες;

Δλδ καποιος που εχει παει σε ενα πανεπιστημειο, εχει περασει εξεταστικες, τα μαθηματα του, τις πτυχιακες του, δεν ξερει τπτ?

Λιγο απιθανο μου φαινεται καποιος να εχει περασει το λιγοτερο 5 χρονια της ζωης του και να μη γνωριζει τπτ.

Μπορεί να μην ξέρει τίποτα ή μπορεί να έχει μια καλή βάση του αντικειμένου του.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο όμως να έχει όλες εκείνες τις γνώσεις που θα τον κάνουν αρκετά έτοιμο ώστε να εργαστεί επάνω στο αντικείμενο του, χωρίς περαιτέρω ενασχόληση ή χωρίς βοήθεια από κάποιον άλλο.

Μιλάμε πάντα για το μέσο άτομο. Όχι για παιδιά θαύματα, ούτε για άτομα που πέρασαν όλη τη σχολή με σκονάκια.

Δημοσ.

Δλδ καποιος που εχει παει σε ενα πανεπιστημειο, εχει περασει εξεταστικες, τα μαθηματα του, τις πτυχιακες του, δεν ξερει τπτ?

Λιγο απιθανο μου φαινεται καποιος να εχει περασει το λιγοτερο 5 χρονια της ζωης του και να μη γνωριζει τπτ.

μπορω να σου γνωρισω 500 ατομα!

πως πηραν πτυχιο:

1) αντιγραφη - σκονακι

2) εγραψε αλλος για παρτυ του

3) διαβασε παπαγαλια και τα ξεχασε μολις βγηκε απο τη πορτα

Δημοσ.

πως πηραν πτυχιο:

1) αντιγραφη - σκονακι

δυστυχως ναι

Δημοσ.

πως πηραν πτυχιο:

1) αντιγραφη - σκονακι

Eπειδη εχω περασει και απο το ΕΑΠ, στις εργασιες ναι μπορεις να κανεις αντιγραφη , στο τελος ομως που εχεις τις τελικες εξετασεις τι θα κανεις? Που εχεις να διαβασεις ολη την υλη και δεν παιζει να κανεις σκονακια απο 4 βιβλια. Μονο με την προετοιμασια μπορεις να τα καταφερεις.

Και παπαγαλια δεν παιζει γιατι εκτος απο θεωρια εχεις και ασκησεις να κανεις.

Για να καταλαβεις ποσο παπαγαλια ειναι, ενας φιλος μου δινει την ΠΛΗ12 (Μαθηματικα για Πληροφορικη) για τριτη συνεχομενη χρονια (θεωρειται απο τις πιο δυσκολες ΘΕ).

Δημοσ.

Γιατί, το πτυχίο πληροφορικής είναι απόδειξη ότι κάποιος ξέρει να προγραμματίζει;

Δλδ ο μέσος απόφοιτος ενός ΑΕΙ Πληροφορικής γνωρίζει fluently C++ ή Java (βάζω τα κοινότυπα επίτηδες) και μπορεί την πρώτη μέρα που παίρνει το πτυχίο του να πάει να εργαστεί σε εταιρεία που ασχολείται με τέτοια projects, χωρίς περαιτέρω ενασχόληση με τις παραπάνω γλώσσες;

Αυτό λες;

δεν ειναι αποδειξη,αλλα στη σχολη μαθαινεις προγραμματισμο.

σε καμια σχολη δε σου μαθαινουνε γιατι κολλησε ο driver της ati και γιατι βγαζει bsod οταν κλανει η αγελαδα στο χωριο.

Δημοσ.

Βασικά θα το πω άλλη μια φορά , δυστυχώς μπερδεύετε την πιστοποίηση με την εκπαίδευση.

Είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό να έχεις ένα πτυχίο αυτό πιστοποιεί κάτι. Οτι γενικά ξέρεις οτι ο υπολογιστής χρειάζεται ρεύμα.

Είναι ακόμη καλύτερο να έχεις εκπαίδευση.

Και είναι το τέλειο να έχεις και τα δύο.

Δηλαδή εγώ που δεν πήγα σε ΤΕΙ/ΑΕΙ αλλά έχω ένα κάρο certifications απο Vendors (και πανάκριβες !!!) και κατάφερα να φτάσω πάρα πολύ ψηλά είμαι κομπογιαννίτης?

Με 400 Servers και 4000 χρήστες? Και ο απόφοιτος είναι το Α και το Ω της πληροφορικής?

Παρατηρώ μια τάση που προφανώς με κάποιον τρόπο καταφέρνει και περνάει στον νεο/νεα και εμποδίζει την κριτική σκέψη.

Επειδή πήρα ένα χαρτί δεν θα με παρακαλέσουν να πάω για δουλειά ,ειδικά σε τέτοιους καιρούς που ΧΑΝΟΥΝ την εργασία τους ΕΜΠΕΙΡΌΤΑΤΟΙ μηχανικοί υπολογιστών.

Τυχαίνει λοιπόν να μου φέρνουν 2 βιογραφικά την εβδομάδα, τα οποία οι μόνες αναφορές που δεν κάνουν είναι η συμμετοχή σε Projects της NASA.

(Λες και αυτός που διαβάζει το χαρτί και είναι 20 χρόνια στην δουλεία δεν ξέρει οτι λές αρλούμπες και δεν ξέρεις να στήνεις ούτε Wireless)

Απο εκεί μπορεί να καταλάβει κανείς τι σοι τρόμπα είχαν και τους φούσκωσαν τα μυαλά.

Προσωπικά εργάζομαι 12 ώρες την ημέρα και διαβάζω άλλες 4 και παράλληλα εκπαιδεύω και δεκάδες νέους τεχνικούς υπολογιστών και πολλούς χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς να φοβάμαι την θέση μου γιατί ξέρω οτι απο την προσωπική μου προσπάθεια εξαρτάτε το εαν θα βρώ δουλειά ή αν θα γίνω καλύτερος.

Χαλαρώστε λίγο ξεκαβαλήστε και μην ψάχνετε μεγαλεία του παρελθόντος ,αυτά τελειώσαν για την Ελλάδα.

Τώρα για τους άσχετους εκεί έξω ένα έχω να πώ που μου το είπε το Boss , "Ο ήλιος καιει για όλους". Άλλοι λιάζονται και άλλοι ξεκω#$#@$@# δηλαδή.

Δημοσ.

Αυτα με τα βιογραφικα ερχονται συνηθως απο ανθρωπους που μαλλον δεν εχουν εργασιακη εμπειρια. Τα περισσοτερα αφεντικα θα παρουν καποιον ο οποιος να αντεχει στη "χαμαληκα" γιατι κακα τα ψεματα αυτο ειναι το "επαγγελμα". Ο καθενας μπορει να μαθει 2-3 πραγματακια και μετα ο αφεντικος να του τα χωσει σε ογκο και ποσοτητα.

Δημοσ.

Βασικά θα το πω άλλη μια φορά , δυστυχώς μπερδεύετε την πιστοποίηση με την εκπαίδευση.

Είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό να έχεις ένα πτυχίο αυτό πιστοποιεί κάτι. Οτι γενικά ξέρεις οτι ο υπολογιστής χρειάζεται ρεύμα.

Είναι ακόμη καλύτερο να έχεις εκπαίδευση.

Και είναι το τέλειο να έχεις και τα δύο.

Δηλαδή εγώ που δεν πήγα σε ΤΕΙ/ΑΕΙ αλλά έχω ένα κάρο certifications απο Vendors (και πανάκριβες !!!) και κατάφερα να φτάσω πάρα πολύ ψηλά είμαι κομπογιαννίτης?

Με 400 Servers και 4000 χρήστες? Και ο απόφοιτος είναι το Α και το Ω της πληροφορικής?

Παρατηρώ μια τάση που προφανώς με κάποιον τρόπο καταφέρνει και περνάει στον νεο/νεα και εμποδίζει την κριτική σκέψη.

Επειδή πήρα ένα χαρτί δεν θα με παρακαλέσουν να πάω για δουλειά ,ειδικά σε τέτοιους καιρούς που ΧΑΝΟΥΝ την εργασία τους ΕΜΠΕΙΡΌΤΑΤΟΙ μηχανικοί υπολογιστών.

Τυχαίνει λοιπόν να μου φέρνουν 2 βιογραφικά την εβδομάδα, τα οποία οι μόνες αναφορές που δεν κάνουν είναι η συμμετοχή σε Projects της NASA.

(Λες και αυτός που διαβάζει το χαρτί και είναι 20 χρόνια στην δουλεία δεν ξέρει οτι λές αρλούμπες και δεν ξέρεις να στήνεις ούτε Wireless)

Απο εκεί μπορεί να καταλάβει κανείς τι σοι τρόμπα είχαν και τους φούσκωσαν τα μυαλά.

Προσωπικά εργάζομαι 12 ώρες την ημέρα και διαβάζω άλλες 4 και παράλληλα εκπαιδεύω και δεκάδες νέους τεχνικούς υπολογιστών και πολλούς χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς να φοβάμαι την θέση μου γιατί ξέρω οτι απο την προσωπική μου προσπάθεια εξαρτάτε το εαν θα βρώ δουλειά ή αν θα γίνω καλύτερος.

Χαλαρώστε λίγο ξεκαβαλήστε και μην ψάχνετε μεγαλεία του παρελθόντος ,αυτά τελειώσαν για την Ελλάδα.

Τώρα για τους άσχετους εκεί έξω ένα έχω να πώ που μου το είπε το Boss , "Ο ήλιος καιει για όλους". Άλλοι λιάζονται και άλλοι ξεκω#$#@$@# δηλαδή.

Καλησπερα για πειτε μας γιατι να εκπαιδευτει καποιος χωρις αντικρυσμα ενω καποια αλλα παιδια που ενδιαφερονται να ειναι στην απεξω?Εγω εχω χαρτι απο ΙΕΚ (Τεχνικός υποστήριξης συστημάτων Η/Υ – εφαρμογών Η/Υ και δικτύων Η/Υ) ενδιαφερομαι να μαθω πολυ περισσοτερα απο οσα ξερω!Ομως η αγορα εργασιας δεν μου δινει την δυνατοτητα γιατι ειναι ασφυκτικα κλειστη σε αυτον τον τομεα, και ας ξερω 10 πρακτικα πραγματακια, οπως και οι παραπανω συμφορουμιτες συναδελφοι!Οποτε αναγκαστικα θα κατσω να μελετησω στην θεωρια καποια πραγματα μονος μου και οταν θα μου παρουσιαστει η ευκαιρια θα τα κανω πραξη,εαν ποτε γινει αυτο!

Πως να παλεψεις ενα κατακλειστο κυκλο μονο με προσωπικη προσπαθεια αποστελωντας εκατονταδες ή χιλιαδες βιογραφικα...Μπορεις να γινεις καλυτερος αλλα που?Στην θεωρια ναι στην πραξη τι γινεται ομως?

Μην τα ισοπεδωνουμε ομως και ολα. Χρειαζεται ενα πτυχιο οταν θες να κανεις το χομπι σου επαγγελμα. Αν πας σε μια εταιρια να ζητησεις θεση ως Πληροφορικαριος θα σου ζητησουν και πτυχιο ως τυπικο προσον. Αν θες να ανεβεις επαγγελματικα , θα πρεπει και να το αποδειξεις.

Αλλιως δεν εχει νοημα γιατι τοσοι πανε να σπουδασουν. Αν ξερεις κατι, και θες να ανεβεις επαγγελματικα πρεπει και να το αποδειξεις. Και μια αποδειξη ειναι και το πτυχιο.

Στο ΕΑΠ καθε χρονο , χιλιαδες κανουν αιτησεις για τη θεση Πληροφορικης, αν δεν μετραγε τοσο δεν θα πηγαιναν, ποσο που πληρωνουν κιολας για να μαθουν.

Και ωραια να ξερεις να εγκαθιστας ενα προγραμμα, αλλα καποτε μπορει να μη σου φτανει μονο αυτο, να θες να μαθεις και αλλα πραγματα, να φτιαχνεις τα δικα σου προγραμματα ή να γνωριζεις πως δουλευει αυτο το μηχανημα σε γλωσσα πληροφορικης.

Οπως και στο Πανεπιστημιο δεν θα σου μαθουν πως να εγκαθιστας το msn ή το nero , αλλα πως μπορεις να φτιαξεις κωδικα, πως να σκεφτεσαι πιο υπολογιστικα. Το msn και το nero τα μαθαινεις και μονος σου, στην πραξη.

Σωστη η Μαρια!

Δημοσ.

Στην θεωρια ναι στην πραξη τι γινεται ομως?

Στην πραξη μπαχαλο , εξαλλου Ελλαδα ειναι εδω.Ο ΑΕΙτζης τσακωνεται με τον ΤΕΙτζη, αυτος με τον ΙΕΚιτζη και αυτος με το πανεπιστημιουχο του πεζοδρομιου .Ελπιζω να μην περιμενει κανεις αξιοκρατια .Οι εργοδοτες ? Του κωλου , στο στοιχειο τους , κριση ξερο ψωμι και εκ περιτροπης παντεσπανι.Ζητουν προυπηρεσια αλλα κανεις δεν σε προσλαμβανει αν δεν εχεις.Θελουν πτυχιο αλλα θελουν να κουβαλας και αμα χρειαστει.Οχι ολοι , αλλα ειπαμε..

Ελευθερη αγορα ? Μη θεσω .Μπουρτζοβλαχοι , που τους αντιμετωπιζεις μονο με κανα γνωστο (κατα προτιμηση πολιτικο)

Δημοσ.

Στην πραξη μπαχαλο , εξαλλου Ελλαδα ειναι εδω.Ο ΑΕΙτζης τσακωνεται με τον ΤΕΙτζη, αυτος με τον ΙΕΚιτζη και αυτος με το πανεπιστημιουχο του πεζοδρομιου .Ελπιζω να μην περιμενει κανεις αξιοκρατια .Οι εργοδοτες ? Του κωλου , στο στοιχειο τους , κριση ξερο ψωμι και εκ περιτροπης παντεσπανι.Ζητουν προυπηρεσια αλλα κανεις δεν σε προσλαμβανει αν δεν εχεις.Θελουν πτυχιο αλλα θελουν να κουβαλας και αμα χρειαστει.Οχι ολοι , αλλα ειπαμε..

Ελευθερη αγορα ? Μη θεσω .Μπουρτζοβλαχοι , που τους αντιμετωπιζεις μονο με κανα γνωστο (κατα προτιμηση πολιτικο)

Ωραιος!Ειπες την "μαγικη" λεξη αξιοκρατια...!Θα συμπληρωσω Κουτοπονηροι Μπουρτζοβλαχοι! ;)

• Moderators
Δημοσ.

Στη θέση σου, εάν είχα ελεύθερο χρόνο, θα καλούσα αυτά τα άτομα και θα τους έκανα προχωρημένες ερωτήσεις επάνω στις γνώσεις που δηλώνουν ότι έχουν στα βιογραφικά τους.

Δεν θα οδηγούσε πουθενά, αλλά τουλάχιστον θα έσπαγα πλάκα. :Ρ

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς ο μέσος έλληνας θείος/ξάδερφος/οικ.φίλος πιστεύει ότι επειδή "σε σπούδασαν" οι δικοί σου τότε ξέρεις τα πάντα.

Αμά δεν δείξεις το απαραίτητο ενδιαφέρον δε μαθαίνεις τίποτε.Μου χει τύχει να με καλέσει φίλος απόφοιτος στα 4 χρόνια τμήματος Πληροφορικής ενός ΤΕΙ με 7.5 στο πτυχίο για να του συνδέσω το adsl modem και να του φτιάκω και την πρίζα του ΟΤΕ.Ποιον; Εμένα τον απόφοιτο ΤΕΙ με 6.5 και που έκανα 8μιση χρόνια να πάρω πτυχίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...