Ntinaras Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ανιδεικευτος (X) δημοσιος κινδυνος! Καταρχας το αν καποιος θα ασχοληθει με το αντικειμενο του η οχι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο! Εγω λεω για ολους εμας που τουλαχιστον τιμησαμε τα πτυχια μας ειτε ηταν απο ΤΕΕ ειτε απο ΑΕΙ και ειμαστε τεχνικοι Η/Υ και Δικτυων, παραληλλα και πληροφορικοι, γνωριζουμε το αντικειμενο την θεωρια του και την Πραξη του απο αυτα που μαθαμε στις σχολες μας ,μονοι μας,στους χωρους εργασιας μας,ειτε δουλευοντας προσωπικα και αυτονομα!Παντα παραληλλα εμπλουτιζαμε και τις γνωσεις μας απο μονοι μας!Και οχι οπως εσεις οι ανιδεικευτοι "εμπειραδηκες" που μαθατε Hardware και Software εμπειρικα και παπαλλα... Επισης ειναι δυσκολο καποιος μηχανολογος-μηχανικος Η/Υ τουλαχιστον να εχει τελειωσει ΑΕΙ και να ειναι παντελως ασχετος, οποτε καπου η θεωρια σου δεν στεκει,θα συμφωνησω οτι απο τις αλλες σχολες βγενουν τουβλα οι αδιαφοροι προς το αντικειμενο.... Λυσε μας την απορια πως ενας ανιδεικευτος βρηκε εργασια ως τεχνικος Η/Υ?Ειναι αυτο που φανταζομαι...Και στο Ελλαντα οτι δηλωνεις εισαι...Εσεις θα εμπιστευοσασταν καποιον "εμπειρακια" ηλεκτρολογο,μηχανικο αυτοκινητου,ψυκτικο?Για να σας αφησει χωρις φωτα,αυτοκινητο,και ψυγειο... σε ποιο ακριβως πολυτεχνειο οι μηχανολογοι μηχανικοι μαθαινουν να κανουν service υπολογιστων?
bluesattack Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Λυσε μας την απορια πως ενας ανιδεικευτος βρηκε εργασια ως τεχνικος Η/Υ?Ειναι αυτο που φανταζομαι...Και στο Ελλαντα οτι δηλωνεις εισαι...Εσεις θα εμπιστευοσασταν καποιον "εμπειρακια" ηλεκτρολογο,μηχανικο αυτοκινητου,ψυκτικο?Για να σας αφησει χωρις φωτα,αυτοκινητο,και ψυγειο... Αν διαβασες το θεμα θα εβλεπες οτι ο τεχνικος ειναι κατι σχετικο.Απο αυτον που κανει φορματ μεχρι τον ειδημονα στα δικτυα. Οποτε αναλογα τι θελει ο πελατης και τι απαιτησεις εχει μια εταιρεια μπορει να παρει απο τον πτυχιουχο με τα 10 μεταπτυχιακα μεχρι τον εμπειριακα.Και εδω που τα λεμε , 3 και 4 χρονια στα ''θρανια'' δεν αναπληρωνουν παντα χρονια παθιασμενης ανασχολησης καποιου με το αντικειμενο.
Amanite_FX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Προσωπικα δεν γνωριζω!Αν θες και ξερεις πες! Αλλα το ερωτημα μου δεν εχει να κανει με το απλο service, απλως ξαναλεω οτι καποιος που εχει τελειωσει ΑΕΙ ειναι δυσκολο να μην ξερει εστω τα βασικα η να μην μπορει να τα καταλαβει! Οποτε πως ειναι δυνατον να εχεις βγαλει ΑΕΙ μηχανολογος-μηχανικος Η/Υ να σε προσλαμβανουν σε καποια εταιρεια για να κανεις τα "απλα και βασικα" σαν τεχνικος Η/Υ και να μην μπορεις να τα παρεις...το θεωρω πολυ οξυμορο!
Xdanger Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Ανιδεικευτος (X) δημοσιος κινδυνος! Καταρχας το αν καποιος θα ασχοληθει με το αντικειμενο του η οχι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο! Εγω λεω για ολους εμας που τουλαχιστον τιμησαμε τα πτυχια μας ειτε ηταν απο ΤΕΕ ειτε απο ΑΕΙ και ειμαστε τεχνικοι Η/Υ και Δικτυων, παραληλλα και πληροφορικοι, γνωριζουμε το αντικειμενο την θεωρια του και την Πραξη του απο αυτα που μαθαμε στις σχολες μας ,μονοι μας,στους χωρους εργασιας μας,ειτε δουλευοντας προσωπικα και αυτονομα!Παντα παραληλλα εμπλουτιζαμε και τις γνωσεις μας απο μονοι μας!Και οχι οπως εσεις οι ανιδεικευτοι "εμπειραδηκες" που μαθατε Hardware και Software εμπειρικα και παπαλλα... Δεν πάνα ξέρεις θεωρητικά της Παναγίας τα μάτια, οταν εμφανιστεί το πρόβλημα τι θα κανείς? Οι σχολές από μόνες τους σου δίνουν ένα κωλόχαρτο, αν δεν ασχοληθείς από μόνος σου δεν κανείς τίποτα. Επισης ειναι δυσκολο καποιος μηχανολογος-μηχανικος Η/Υ τουλαχιστον να εχει τελειωσει ΑΕΙ και να ειναι παντελως ασχετος, οποτε καπου η θεωρια σου δεν στεκει,θα συμφωνησω οτι απο τις αλλες σχολες βγενουν τουβλα οι αδιαφοροι προς το αντικειμενο.... Ποια θεωρία? Στην πραξη τα είδα. Ο ενας εβαλε την ραμ ανάποδα, με την εγκοπή προς τα πάνω (πως τα καταφερε δεν ξέρω), μνήμη-mono βγήκαν off, άλλος δεν ξέρω τι μαλάκια έκανε με το τροφοδοτικό και άρχισαν να λιώνουν τα καλώδια, να βγαίνει καπνός από το pc και αντί να το βγάλει από το ρεύμα το κοιτούσε σαν βλακας, άλλος δεν ήξερε να κάνει share εκτυπωτή, άλλον που τον είχαμε ένα μήνα στην εταιρεία δεν θυμόταν πως να κάνει checkdisk ενώ του το είχαμε δείξει επανειλημμένα...κτλ. Δλδ αυτοί αν δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα απλά πως να τους εμπιστευτείς με servers, routers, βασεις δεδομένων? Λυσε μας την απορια πως ενας ανιδεικευτος βρηκε εργασια ως τεχνικος Η/Υ?Ειναι αυτο που φανταζομαι...Και στο Ελλαντα οτι δηλωνεις εισαι...Εσεις θα εμπιστευοσασταν καποιον "εμπειρακια" ηλεκτρολογο,μηχανικο αυτοκινητου,ψυκτικο?Για να σας αφησει χωρις φωτα,αυτοκινητο,και ψυγειο... είχαν βάλει αγγελία, πήγα για συνέντευξη με ρώτησαν τι ξέρω, μου είπαν ότι θα με τεσταρουν για καμία ευδομαδα αν τους κανω και είμαι εκεί 3 χρονια τώρα. Εννοείτε ότι θα προτιμησω των εμπειρακια? Ποιον να προτημησω τον σπουδαγμενο που δεν έχει πιάσει κατσαβίδι ποτέ στην ζωή του? Και για να παρεξηγηθώ δεν λεω ότι όλοι όσοι έχουν τελειώσει σχολή είναι άχρηστοι, αλλά όσους περιμενουν μόνο και μόνο επειδή έχουν πτυχίο χωρίς να ασχοληθούν από μόνοι τους να τα τα καταφέρουν σε αυτήν την δουλιά είναι γελασμένοι.
Amanite_FX Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Αν διαβασες το θεμα θα εβλεπες οτι ο τεχνικος ειναι κατι σχετικο.Απο αυτον που κανει φορματ μεχρι τον ειδημονα στα δικτυα. Οποτε αναλογα τι θελει ο πελατης και τι απαιτησεις εχει μια εταιρεια μπορει να παρει απο τον πτυχιουχο με τα 10 μεταπτυχιακα μεχρι τον εμπειριακα.Και εδω που τα λεμε , 3 και 4 χρονια στα ''θρανια'' δεν αναπληρωνουν παντα χρονια παθιασμενης ανασχολησης καποιου με το αντικειμενο. Συμφωνω απολυτα αλλα αλλο το παθος και το χομπυ και αλλο επαγγελματιας που πρεπει να εχεις και καποια στοιχειωδη ειδικευση εστω και αν χρειαστει να "πεταξεις" 3-4 χρονια!Μπορεις παραλληλα να εισαι και παθιασμενος και να ξεκινησεις σε καποια σχολη ειδικευση!Αυτο που συμβαινει ομως με τους τεχνικους H/Y ειναι τραβηγμενο...ετσι το βλεπω εγω απο την μερια μου! Εαν ηταν ετσι θα καναμε ολοι οτι δουλεια δηλωναμε! Δεν πάνα ξέρεις θεωρητικά της Παναγίας τα μάτια, οταν εμφανιστεί το πρόβλημα τι θα κανείς? Οι σχολές από μόνες τους σου δίνουν ένα κωλόχαρτο, αν δεν ασχοληθείς από μόνος σου δεν κανείς τίποτα. Ποια θεωρία? Στην πραξη τα είδα. Ο ενας εβαλε την ραμ ανάποδα, με την εγκοπή προς τα πάνω (πως τα καταφερε δεν ξέρω), μνήμη-mono βγήκαν off, άλλος δεν ξέρω τι μαλάκια έκανε με το τροφοδοτικό και άρχισαν να λιώνουν τα καλώδια, να βγαίνει καπνός από το pc και αντί να το βγάλει από το ρεύμα το κοιτούσε σαν βλακας, άλλος δεν ήξερε να κάνει share εκτυπωτή, άλλον που τον είχαμε ένα μήνα στην εταιρεία δεν θυμόταν πως να κάνει checkdisk ενώ του το είχαμε δείξει επανειλημμένα...κτλ. Δλδ αυτοί αν δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα απλά πως να τους εμπιστευτείς με servers, routers, βασεις δεδομένων? είχαν βάλει αγγελία, πήγα για συνέντευξη με ρώτησαν τι ξέρω, μου είπαν ότι θα με τεσταρουν για καμία ευδομαδα αν τους κανω και είμαι εκεί 3 χρονια τώρα. Εννοείτε ότι θα προτιμησω των εμπειρακια? Ποιον να προτημησω τον σπουδαγμενο που δεν έχει πιάσει κατσαβίδι ποτέ στην ζωή του? Και για να παρεξηγηθώ δεν λεω ότι όλοι όσοι έχουν τελειώσει σχολή είναι άχρηστοι, αλλά όσους περιμενουν μόνο και μόνο επειδή έχουν πτυχίο χωρίς να ασχοληθούν από μόνοι τους να τα τα καταφέρουν σε αυτήν την δουλιά είναι γελασμένοι. Βρε δεν διαφωνω σε ολα αυτα και εγω 9 χρονακια μονος μου εμαθα οτι εμαθα,ηταν παθος, γραφτηκα ομως και σε μια σχολη και πηρα ενα Πτυχιακι τεχνικου,και μια αδεια επαγγελματος να ειμαι τυπικος, και η σχολη οχι μονο βοηθησε, σε ανεβαζει και επιπεδο εφοσον ασχολεισαι και αυτονομα, επισης σου δινει την ευκαιρια να συνεχισεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και μαλλον για μενα κοντα ειναι η ωρα του δευτερου!Ομως δεν παυει να ισχυει αυτο που εγραψα στο πρωτο ποστ οτι γεμισαμε τεχνικους Η/Υ που μας περνουν την εργασια με το οτι δηλωσεις εισαι, ειναι παντελως ασχετοι και κλεβουν τον κοσμακη... Και αφου εισαι καλος γιατι δεν πας σε μια σχολη να παρεις ειδικευση?
Xdanger Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 οκ, οπότε καταλήξαμε ότι μόνο με την σχολή τεχνικός δεν γίνεσαι. Λογικό είναι αν ξέρεις κάποια πράγματα η σχολή να σε ανεβάσει παραπάνω αλλά μπορεί κάποιος να διαβάζει και μόνος του. Το πρόβλημα με τον κάθε ψευτοτεχνικό (δλδ αυτόν που έκανε ένα φορμάτ στον υπολογιστή του και την είδε τεχνικός) δεν είναι ότι μας τρώει την δουλιά αλλά ότι δεν κανει σωστη δουλιά και τότε ο υποψήφιος πελάτης μας κοιτάει σαν λαμόγια που παμε να τον φάμε τα λευτά. Άδεια επαγγέλματος για τεχνικούς υπολογιστών από όσο ξέρω (εκτός και αν άλλαξε κάτι τελευταία) δεν υπαρχει.
aledjo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 @Amanite_FX μου θυμιζεις αυτους που τσακωνονται στα xfactor, greek idol κτλ, και λενε οτι οποιος δεν εχει σπουδασει μουσικη σε σχολη, δε μπορει να γινει τραγουδιστης! φυσικα αυτα τα λενε αυτοι που πηγανε σε σχολη και δε καταφερανε τιποτα. btw. ο καζαντζιδης δε πηγε ποτε σε σχολη! πως γινεται να λεγεται τραγουδιστης? στο θεμα μας, στη σχολη σου μαθαινουν στα ψηφιακα οτι το 10 = 2 ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε προκειτε να στο ζητησει κανενας πελατης/αφεντικο/δουλεια να το χρειαστεις πουθενα ΕΚΤΟΣ απο καθηγητης! αντιθετος θα σου χρειαστει να βρεις, γιατι το skype κολαει, γιατι το ασυρματο δε πιανει το router, γιατι κανει restart το pc μονο του, γιατι οταν αναβει ο πελατης το φως του μπανιου κοβεται ο ηχος στο pc, γιατι γιατι γιατι γιατι..... πραγματα που ΚΑΜΙΑ σχολη δε μπορει να διδασκει παραμονο εμπειρικα! ΑΝ γινονταν οποιοδηποτε σχολη πηγενε καποιος να εβγαινε σωστος επαγγελματιας τοτε σε πληροφορω οτι εκανες χοντρη μαλακια που πηγες σε τετοια σχολη. επρεπε να πας σε σχολη ποδοσφαιριστων 2 χρονακια και σε ηλικια των 19 να επαιζες στην εθνικη και να επερνες χιλιαδες ευρω! γιατι δε πηγες?
Amanite_FX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 οκ, οπότε καταλήξαμε ότι μόνο με την σχολή τεχνικός δεν γίνεσαι. Λογικό είναι αν ξέρεις κάποια πράγματα η σχολή να σε ανεβάσει παραπάνω αλλά μπορεί κάποιος να διαβάζει και μόνος του. Το πρόβλημα με τον κάθε ψευτοτεχνικό (δλδ αυτόν που έκανε ένα φορμάτ στον υπολογιστή του και την είδε τεχνικός) δεν είναι ότι μας τρώει την δουλιά αλλά ότι δεν κανει σωστη δουλιά και τότε ο υποψήφιος πελάτης μας κοιτάει σαν λαμόγια που παμε να τον φάμε τα λευτά. Άδεια επαγγέλματος για τεχνικούς υπολογιστών από όσο ξέρω (εκτός και αν άλλαξε κάτι τελευταία) δεν υπαρχει. Ναι υπαρχει βεβαιωση απο την Νομαρχια οτι μπορεις να το εξασκησεις!Δεν ειναι ακριβως αδεια βεβαια αλλα για το τυπικο της υποθεσης εγω την εβγαλα καλου κακου! στο θεμα μας, στη σχολη σου μαθαινουν στα ψηφιακα οτι το 10 = 2 ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε προκειτε να στο ζητησει κανενας πελατης/αφεντικο/δουλεια να το χρειαστεις πουθενα ΕΚΤΟΣ απο καθηγητης! αντιθετος θα σου χρειαστει να βρεις, γιατι το skype κολαει, γιατι το ασυρματο δε πιανει το router, γιατι κανει restart το pc μονο του, γιατι οταν αναβει ο πελατης το φως του μπανιου κοβεται ο ηχος στο pc, γιατι γιατι γιατι γιατι..... πραγματα που ΚΑΜΙΑ σχολη δε μπορει να διδασκει παραμονο εμπειρικα! Και ομως οι πελατες πολλες φορες ζητανε να μαθουν πραγματα...
aledjo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Και ομως οι πελατες πολλες φορες ζητανε να μαθουν πραγματα... ναι ζητανε αλλα οχι τις θεωριες της σχολης... ρωτανε για το facebook, msn, torrent, nero κτλ
Marria Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μην τα ισοπεδωνουμε ομως και ολα. Χρειαζεται ενα πτυχιο οταν θες να κανεις το χομπι σου επαγγελμα. Αν πας σε μια εταιρια να ζητησεις θεση ως Πληροφορικαριος θα σου ζητησουν και πτυχιο ως τυπικο προσον. Αν θες να ανεβεις επαγγελματικα , θα πρεπει και να το αποδειξεις. Αλλιως δεν εχει νοημα γιατι τοσοι πανε να σπουδασουν. Αν ξερεις κατι, και θες να ανεβεις επαγγελματικα πρεπει και να το αποδειξεις. Και μια αποδειξη ειναι και το πτυχιο. Στο ΕΑΠ καθε χρονο , χιλιαδες κανουν αιτησεις για τη θεση Πληροφορικης, αν δεν μετραγε τοσο δεν θα πηγαιναν, ποσο που πληρωνουν κιολας για να μαθουν. Και ωραια να ξερεις να εγκαθιστας ενα προγραμμα, αλλα καποτε μπορει να μη σου φτανει μονο αυτο, να θες να μαθεις και αλλα πραγματα, να φτιαχνεις τα δικα σου προγραμματα ή να γνωριζεις πως δουλευει αυτο το μηχανημα σε γλωσσα πληροφορικης. Οπως και στο Πανεπιστημιο δεν θα σου μαθουν πως να εγκαθιστας το msn ή το nero , αλλα πως μπορεις να φτιαξεις κωδικα, πως να σκεφτεσαι πιο υπολογιστικα. Το msn και το nero τα μαθαινεις και μονος σου, στην πραξη.
aledjo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 ναι δε διαφωνω μαζι σου αλλα δε μπορουμε να κρινουμε κανεναν απο το πτυχιο του που εχει αν ξερει τη δουλεια ή οχι.... τον δοκιμαζουμε, και αν ξερει τι δουλεια εχει καλως. αλλιως αν εχει 500 πτυχια και δε ξερει τιποτα τι να τον κανουμε? ΔΕΝ μπορουμε ομως να μη παρουμε καποιον για δουλεια, αφου μας αποδειξει στη πραξη οτι ξερει τη δουλεια αλλα δεν εχει πτυχιο. απλα το πτυχιο ειναι ενα +
Bspus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μην τα ισοπεδωνουμε ομως και ολα. Χρειαζεται ενα πτυχιο οταν θες να κανεις το χομπι σου επαγγελμα. Αν πας σε μια εταιρια να ζητησεις θεση ως Πληροφορικαριος θα σου ζητησουν και πτυχιο ως τυπικο προσον. Αν θες να ανεβεις επαγγελματικα , θα πρεπει και να το αποδειξεις. Αλλιως δεν εχει νοημα γιατι τοσοι πανε να σπουδασουν. Αν ξερεις κατι, και θες να ανεβεις επαγγελματικα πρεπει και να το αποδειξεις. Και μια αποδειξη ειναι και το πτυχιο. Στο ΕΑΠ καθε χρονο , χιλιαδες κανουν αιτησεις για τη θεση Πληροφορικης, αν δεν μετραγε τοσο δεν θα πηγαιναν, ποσο που πληρωνουν κιολας για να μαθουν. Το πτυχιο δεν ειναι αποδειξη οτι ξερεις αυτα που απαιτουνται για τη δουλεια. Φυσικα δειχνει οτι εχεις καποια στοιχειωδη πειθαρχια και μπορεις να διαβασεις και να μαθεις, χωρις ομως να ειναι δεδομενο οτι θα το κανεις. Χωρις να ειμαι κατα των πτυχιων τα θεωρω υπερτιμημενα οσον αφορα τις γνωσεις που σου προσφερουν για την αγορα εργασιας. Επιχειρηματα του στυλ "αντε βρες δουλεια τοτε χωρις πτυχιο" ή "θα εμπιστευοσουν γιατρο χωρις πτυχιο" δεν μετρανε. Καταρχην απεκτησα πτυχιο για να βρω δουλεια λογω ακριβως αυτης της νοοτροπιας, οποτε την τυπικη αξια του δεν την υποτιμω (μονο την ουσιαστικη) Για γιατρους και αρκετα αλλα επαγγελματα ναι δεν γινεται αλλιως. Αλλα τι σχεση εχει αυτο? Στο IT (γιατι για ΙΤ μιλαμε, οχι επιστημη υπολογιστων) μπορεις να μαθεις τα παντα, ανεξοδα με δικια σου ερευνα και την πολυτελεια να κανεις οσα λαθη θες στην ερευνα σου. Οταν φτιαξουνε virtual ανθρωπους στους οποιους μπορουμε να κανουμε εγχειρισεις διαβαζοντας tutorials καποια στιγμη θα δεις και εμπειρακηδες γιατρους που θα μπορουν να κανουν τη δουλεια σωστα. Και ωραια να ξερεις να εγκαθιστας ενα προγραμμα, αλλα καποτε μπορει να μη σου φτανει μονο αυτο, να θες να μαθεις και αλλα πραγματα, να φτιαχνεις τα δικα σου προγραμματα ή να γνωριζεις πως δουλευει αυτο το μηχανημα σε γλωσσα πληροφορικης. Οπως και στο Πανεπιστημιο δεν θα σου μαθουν πως να εγκαθιστας το msn ή το nero , αλλα πως μπορεις να φτιαξεις κωδικα, πως να σκεφτεσαι πιο υπολογιστικα. Το msn και το nero τα μαθαινεις και μονος σου, στην πραξη. Τιποτε απο αυτα δεν ειναι περα απο τις δυνατοτητες καποιου που δεν εχει πτυχιο πληροφορικης. Παραλληλα, και επειδη το εχω δει αρκετες φορες, τιποτα απο αυτα δεν ειναι δεδομενο για καποιον αποφοιτο πληροφορικης. Απ'οτι φαινεται ομως το ολο παραπονο σχετικα με τους εμπειρακηδες εχει να κανει με το οτι τρωνε τη δουλεια απο τους πιστοποιημενους και το ολο επιχειρημα για την ποιοτητα της δουλειας ειναι απλα προφαση
Ntinaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μην τα ισοπεδωνουμε ομως και ολα. Χρειαζεται ενα πτυχιο οταν θες να κανεις το χομπι σου επαγγελμα. Αν πας σε μια εταιρια να ζητησεις θεση ως Πληροφορικαριος θα σου ζητησουν και πτυχιο ως τυπικο προσον. Αν θες να ανεβεις επαγγελματικα , θα πρεπει και να το αποδειξεις. Αλλιως δεν εχει νοημα γιατι τοσοι πανε να σπουδασουν. Αν ξερεις κατι, και θες να ανεβεις επαγγελματικα πρεπει και να το αποδειξεις. Και μια αποδειξη ειναι και το πτυχιο. Στο ΕΑΠ καθε χρονο , χιλιαδες κανουν αιτησεις για τη θεση Πληροφορικης, αν δεν μετραγε τοσο δεν θα πηγαιναν, ποσο που πληρωνουν κιολας για να μαθουν. Και ωραια να ξερεις να εγκαθιστας ενα προγραμμα, αλλα καποτε μπορει να μη σου φτανει μονο αυτο, να θες να μαθεις και αλλα πραγματα, να φτιαχνεις τα δικα σου προγραμματα ή να γνωριζεις πως δουλευει αυτο το μηχανημα σε γλωσσα πληροφορικης. Οπως και στο Πανεπιστημιο δεν θα σου μαθουν πως να εγκαθιστας το msn ή το nero , αλλα πως μπορεις να φτιαξεις κωδικα, πως να σκεφτεσαι πιο υπολογιστικα. Το msn και το nero τα μαθαινεις και μονος σου, στην πραξη. πτυχιο πληροφορικης χρειαζεσαι οταν ο εργοδοτης εχει απαιτησεις σε θεματα προγραμματισμου.
Marria Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 ναι δε διαφωνω μαζι σου αλλα δε μπορουμε να κρινουμε κανεναν απο το πτυχιο του που εχει αν ξερει τη δουλεια ή οχι.... τον δοκιμαζουμε, και αν ξερει τι δουλεια εχει καλως. αλλιως αν εχει 500 πτυχια και δε ξερει τιποτα τι να τον κανουμε? ΔΕΝ μπορουμε ομως να μη παρουμε καποιον για δουλεια, αφου μας αποδειξει στη πραξη οτι ξερει τη δουλεια αλλα δεν εχει πτυχιο. απλα το πτυχιο ειναι ενα + Δλδ καποιος που εχει παει σε ενα πανεπιστημειο, εχει περασει εξεταστικες, τα μαθηματα του, τις πτυχιακες του, δεν ξερει τπτ? Λιγο απιθανο μου φαινεται καποιος να εχει περασει το λιγοτερο 5 χρονια της ζωης του και να μη γνωριζει τπτ.
viper2005 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δλδ καποιος που εχει παει σε ενα πανεπιστημειο, εχει περασει εξεταστικες, τα μαθηματα του, τις πτυχιακες του, δεν ξερει τπτ? Λιγο απιθανο μου φαινεται καποιος να εχει περασει το λιγοτερο 5 χρονια της ζωης του και να μη γνωριζει τπτ. δεν γνωριζει πραγματα που χρειαζονται για το καθε μερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα