Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση στην ερώτηση έχει δοθεί ουκ ολίγες φορες...

Άλλο η δουλειά! Άλλο η επίσκεψη...

Από την στιγμή που έκανες επίσκεψη αυτή ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ... και ας μην έκανες ΤΙΠΟΤΑ!

Εφόσον μπήκες μέσα στο σπίτι σου ανοίξανε δηλαδή με την θέληση τους αυτό μετράει για επίσκεψη.

Τέλος ότι extra χρέωση το κοστολογείς επιπλέον στην κατηγορια "δουλειά"

αν δεν είναι τίποτα το σοβαρό πχ συνδέονταν σε ένα ασύρματο router και δεν ξέρανε τον κωδικό.. ok δεν είσαι αλήτης δεν το χρεώνεις σαν δουλειά αυτό (την πληκτρολόγηση του κωδικού ) απλά χρεώνεις επίσκεψη..

Και αν παραπονιόντουσαν να τους έλεγες πως δεν είναι μοναδικοί στον κόσμο! αν είναι να τρέχεις αφιλοκερδώς δεξιά αριστερά για τα μικροπροβλήματα του καθενός εσύ πως θα ζήσεις?

Και στην τελική δικό τους σφάλμα που δεν θέλανε να εξαντλήσουνε τα πάντα μέσο τηλεφώνου πρώτα και επιμένανε να έρθεις!! (έτσι κάνουν όλοι οι έλληνες όταν μιλάνε με τεχνικό.. ακόμη και να έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις που απαιτούνται για να σε βοηθήσουνε στο να βγάλεις συμπέρασμα κτλ θα σου πεταξουν ένα "δεν ξέρω εγώ από αυτά έλα... " αιστάνονται ότι έτσι φεύγει το πρόβλημα από πάνω τους και ξελαφρώνουν... )

EDIT: και να σου πω εγώ πως έβγαλε το συμπέρασμα με την oxygen...

Εκεί λοιπόν που είδε ένα ξεκλείδωτο router στο wifi του με το όνομα oxygen και είδε πως μπαίνει χωρίς κωδικό και έχει internet το πρώτο πράμα που έκανε ο "ειδικός" κουμπάρος είναι να googlarei το όνομα "oxygen" μιας και του φάνηκε περίεργο το "δωρεάν internet" ... και ένα από τα πρώτα hits είναι αυτό: http://www.oxygeninternet.com.au/ και με τα λίγα στραβόαγγλικά που ξέρει έβγαλε το συμπέρασμα :P

εξού λοιπόν η oxygen μεγάλη εταιρία παροχής δορυφορικού internet :P

Επεξ/σία από FedonasP
Δημοσ.

Πέραν του αστείου της υπόθεσης (έτσι όπως το έχουμε κάνει το thread δηλαδή :P), πραγματικά αρχίζω να πιστεύω ότι μόνο αποτυχημένη δουλειά δεν είναι αυτό το επάγγελμα!!

Τι εννοώ:

Πάω χθες σε έναν μπάρμπα μου, ο οποίος είχε πάρει ένα pc πριν από κάτι μήνες και του έκανε νερά από την πρώτη μέρα.

Το pc του το πούλησαν για νέο στα 395€. Ιδού η σύνθεση:

Capture-4.png

Στην παραπάνω φωτο βάλτε μια κάρτα γραφικών ATI Radeon X300 και έναν σκληρό IDE @ 40Gb (ο SATA που βλέπετε είναι δικός μου).

Εσείς πόσο κοστολογείτε ένα τέτοιο pc και κατά πόσο θεωρείται νέα σύνθεση αυτό;

Αν θέλετε σας λέω και το μαγαζάκι που του τον πούλησε για νέο με pm. Ειδικά τους Ηρακλειώτες θα τους ενδιαφέρει ;)

Πόσο πουλιέται ένας τέτοιος υπολογιστής και τι κέρδος θα είχε αυτός που τον έδωσε 400€ άραγε; Και μετά μου λέτε ότι δεν έχει λεφτά αυτή η δουλειά :lol:

Δημοσ.

Καλα aledjo, περιμενε να ελεγξω το παλιο PCτου μπαρμπα μου, που του το ειχε βγαλει με καμμενη μητρικη.Μετα να δεις τι γελια εχουμε να ριξουμε!

Δημοσ.

Update

Η παλιά μητρική (αυτή που η τεχνικάρα την έβγαλε καμμένη) δεν έχει τίποτα.

Τι μπορούμε να του κάνουμε αυτού του αλήτη για την κοροϊδία του σε 60+ άνθρωπο;

Δημοσ.

Πριν από κάτι μήνες, με είχε πάρει τηλέφωνο ότι δεν μπορούσε να μπει ιντερνετι. Ήταν μακριά και δεν μπορούσα - προλάβαινα να πάω τότε και έτσι πήρε την τεχνικάρα τηλέφωνο για να δει τι γίνεται. Αυτός του έβγαλε τη μητρική άχρηστη και του είπε ότι καλύτερα να έπαιρνε έναν νέο υπολογιστή παρά να μπλέξει με αλλαγές κτλ.

Μέχρι εκεί άντεξα να ακούσω γιατί μετά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!

Α! Και κάποιος έξυπνος είχε κλείσει την onboard lan από τη μητρική... (αυτό το είδα όταν άνοιξα το pc και δεν μπορούσα να μπω ιντερνετ σήμερα και μου φάνηκε παράξενο) - τυχαίο; Δεν νομίζω :D :P

Anyway, αύριο θα βγάλω s-shot του "παλιού" υπολογιστή του με την "καμμένη" μητρική για να τον συγκρίνετε με τον "νέο" που κατά την τεχνικάρα "είναι πολύ καλύτερος"!! :lol:

Σοβαρά, όμως, τώρα, τι μπορούμε να του κάνουμε; Ο μπάρμπας μου έχει αποδείξεις και όλα :devil:

Δημοσ.

-οχι οχι, δε χρειαζεται κατι τετοιο. υπαρχει μια ξενη εταιρια που εκμπεμπει δωρεαν σημα απο δορυφορο και δινει ιντερνετ σε οποιον συνδεεται και χωρις κωδικο! και γω μπαινω απο το σπιτι μου ολη μερα

-και ποια εταιρια ειναι αυτη?

-OXYGEN!!!!

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

-οχι οχι, δε χρειαζεται κατι τετοιο. υπαρχει μια ξενη εταιρια που εκμπεμπει δωρεαν σημα απο δορυφορο και δινει ιντερνετ σε οποιον συνδεεται και χωρις κωδικο! και γω μπαινω απο το σπιτι μου ολη μερα

-και ποια εταιρια ειναι αυτη?

-OXYGEN!!!!

Πουτανα συμπτωση. Χτες βραδυ εκανα ενα scan με το ασυρματο μου, και μεσα σε ολα τα modem της hol, του οτε κλπ, ειδα και ενα oxygen!!!

Επεσα απο την καρεκλα απο τα γελια, πρεπει να με ακουσε ολο το τετραγωνο...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια λογω του οτι οι περισσοτεροι απο εδω ειστε τεχνικοι Η/Υ, θελω να σας ρωτησω τι δουλεια θα μπορουσα να κανω ως πτυχιουχος της ειδικότητας Υποστήριξης Συστημάτων,Εφαρμογών και Δικτύων Η/Υ στον τομέα της Πληροφορικής του επαγγελματικου Λυκειου. Ο καθηγητης μου, μου εχει πει οτι με αυτο το πτυχιο μπορω να δουλεψω και ως βοηθος καθηγητη αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ισχυει. Επιπλέον εχω ψαξει σε αγγελειες για τετοιου ειδους δουλειες αλλα δεν λενε και πολλα πραγματα για το τι ακριβως ζητανε. θελω να παω και στα ΙΕΚ για να εχω ενα παραπανω χαρτι αλλα προς το παρον στην περιοχη μου δεν εχουν αυτη την ειδικοτητα:/

Δημοσ.

γεια σας παιδια και παλι.

χρειαζομαι τη βοηθεια σας για ενα θεμα.

πειτε μου ενα προγραμμα το οποιο να καθαριζει τα ανεμιστηρακια του υπολογιστη!

ε τοσα προγραμματα υπαρχουν που καθαριζουν διαφορα οπως ιους.... θα υπαρχει και για τα ανεμιστηρακια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...