liopyr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 μακαρι elven να ηταν ετσι αλλα ολα τα αφεντικα ετσι ειναι για το λογο που λεω στο τελος.... aledjo εκτίθεσαι, και είσαι σε ένα φόρουμ που αν μη τι άλλο, δεν έχεις κάνει μόνο εσύ αυτή τη δουλειά.
aledjo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 aledjo εκτίθεσαι, και είσαι σε ένα φόρουμ που αν μη τι άλλο, δεν έχεις κάνει μόνο εσύ αυτή τη δουλειά. ε γι'αυτο το λεω εδω για μιλησει και καποιος που κανει την ιδια δουλεια μηπως και τελικα κανω λαθος.... αλλα κανεις δε λεει, αντιθετος που στελνουν πμ και μου λενε οτι εχω δικιο αλλα δε ποσταρουν για να μην υπαρχουν λογομαχιες...
liopyr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 aledjo κάνω (έστω πλέον περιστασιακά) την ίδια δουλειά, και κάνεις λάθος.
aledjo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 aledjo κάνω (έστω πλέον περιστασιακά) την ίδια δουλειά, και κάνεις λάθος. ωραια. γιατι την κανεις περιστασιακα? δουλευες ποτε ως υπαλληλος? επερνες τα μισα απο τα 70 ευρω που λες για εκεινη τη δουλεια? τα μαγαζια που ξερω, κλεινουν το ενα μετα το αλλο. και μιας και κανεις την ιδια δουλεια, εκτος απο το θεμα λεφτα-αφεντικο κτλ υπαρχει και ενα αλλο θεμα πολυ σημαντικο που κανεις ως τωρα δεν εχει μιλησει. λεω για τα προβληματα στο hardware-software κοματι και την ευθυνη που εχει ο τεχνικος. εσυ δεν εχεις προβληματα με hardware-software που ΔΕ λυνονται ή να σπαταλας τοσο χρονο που δεν αντιστοιχουν στα λεφτα που περνεις? (αν δεν αντιμετωπιζεις προβληματα τοτε να σου φερω να μου φτιαξεις μερικα προβληματα δικα μου και σου δινω και 500 ευρω αν θες)
snik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Και εγω θα συμφωνισω με τον liopyr τα χρηματα ειναι καλα,αλλα μεχρι στιγμης εχω δουλεψει μονο σε γνωστους των φιλων μου. Αν ασχοληθει καποιος σωστα με το αντικειμενο με χαρτια (αποδειξεις κλπ) δεν ξερω αν τα χρηματα θα ειναι καλα. 1
aledjo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 και μιας και μαζευτηκαμε, SNIK, σε φωναζει ενας γνωστος σου επειδη το pc του αργει! πας το βλεπεις και καταληγεις οτι χρειαζεται φορματ. πες μου ποιες ειναι οι κινησεις που θα κανεις, ποση ωρα θα κανεις και ποσα λεφτα θα παρεις. θα το παρεις σπιτι σου? ποσες ωρες θα κανεις? ποια προγραματα θα βαλεις? ΑΝ πανε ολα καλα, ΑΝ τελικα λυθει το προβλημα με το φορματ και το σπουδαιο, ο "πελατης" σου θελει να ξερει τη τιμη απο πριν!
liopyr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 ωραια. γιατι την κανεις περιστασιακα? Γιατί κάνω άλλη σταθερά, χειρότερη μεν, ξεκούραστη δε. δουλευες ποτε ως υπαλληλος? επερνες τα μισα απο τα 70 ευρω που λες για εκεινη τη δουλεια?τα μαγαζια που ξερω, κλεινουν το ενα μετα το αλλο. Ακόμα σαν υπάλληλος δουλεύω. Αν πάω σε κάποιον δικό μου πελάτη, ναι μπορεί να πάρω και 70€. Αν με στείλουν κάπου όπου η δουλειά που θα κάνω αξίζει 30€, θα τα κρατήσω όλα εγώ. Αν αξίζει 80€, θα πάρω 45€. και μιας και κανεις την ιδια δουλεια, εκτος απο το θεμα λεφτα-αφεντικο κτλ υπαρχει και ενα αλλο θεμα πολυ σημαντικο που κανεις ως τωρα δεν εχει μιλησει.λεω για τα προβληματα στο hardware-software κοματι και την ευθυνη που εχει ο τεχνικος. Τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε επ'αυτού? εσυ δεν εχεις προβληματα με hardware-software που ΔΕ λυνονται ή να σπαταλας τοσο χρονο που δεν αντιστοιχουν στα λεφτα που περνεις? Όχι. Όταν κάνεις επίσκεψη, πληρώνεσαι με την ώρα. (αν δεν αντιμετωπιζεις προβληματα τοτε να σου φερω να μου φτιαξεις μερικα προβληματα δικα μου και σου δινω και 500 ευρω αν θες) Ψήνομαι.
aledjo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 @liopyr δε ξερω αλλα με εστειλες... ειδικα με το : Αν με στείλουν κάπου όπου η δουλειά που θα κάνω αξίζει 30€, θα τα κρατήσω όλα εγώ. αυτο πρωτη φορα το ακουω! τωρα δε ξερω, ή εγω και ολοι οι γνωστοι μου εχουν τυχει σε μακακες αφεντικα-πελατες ή εσυ ζεις σε αλλη χωρα. τι να πω. παντος οποιον και κιαν εχω ρωτησει τα ιδια με μενα μου λενε. οσο για τα τεχνικα προβλημα τα λεω στο πρωτο ποστ. θες να πεις κατι σε αυτο?
afentiko7 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Αν με στείλουν κάπου όπου η δουλειά που θα κάνω αξίζει 30€, θα τα κρατήσω όλα εγώ Και τι κέρδος θα έχει το αφεντικό?
Delirium Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Αν με στείλουν κάπου όπου η δουλειά που θα κάνω αξίζει 30€, θα τα κρατήσω όλα εγώ. Λογικα, θα εννοεις καπου οχι ως κανονικος υπαλληλος, και διχως να κοπει τιμολογιο παροχης υπηρεσιων, ετσι?
GiorGhino Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 aledjo κατανοώ απόλυτα τα περισσότερα από αυτά που γράφεις, αλλά κάνεις ένα τεράστιο λάθος.Τα περισσότερα προβλήματα δεν στα δημιουργεί η συγκεκριμένη δουλειά, (τα μειονεκτήματά της είναι γνωστά), αλλά το boss... Μήπως αντί να αλλάξεις δουλειά και να ξαναγυρίσεις νύχτα, να δοκίμαζες να αλλάξεις εργοδότη? Ρε είναι η δουλειά lipyr. Ερχεσαι αντιμέτωπος με τον κάθε άσχετο. Εγώ είχα κάτσει πίσω απ τον πάγκο σε ένα μαγαζί γνωστού για λίγες ώρες. Ερχόταν ο άλλος ο 45αρις γιατί δεν του λειτουργουσε το GamePad που πηρε για το Pro, εχωνταε ένα υφακι, "ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΟ...!!!" και ετοιμος να βαλει τις φωνες. Εν τω μεταξύ ο κάθε άσχετος σε βλέπει σαν θεό που τα ξέρεις όλα. @kage αυτα που δειχνεις ειναι απο μεγαλες εταιριες και εξηγησα παραπανω το φαινομενο αυτο. δε τους νοιαζει αν αργησει να γινει η δουλεια γιατι βγαζουν λεφτα απο αλλου.και δω που τα λεμε και αυτοι βλακειες γραφουν, δε γινονται αυτα. εχεις παρει να ερθουν σπιτι σου να σου κανουν format? -----Προστέθηκε 7/2/2009 στις 09 : 21 : 34----- δε ξερω αλλα εκει που δουλευα ηρθαν και ατομα απο το πλαισιο που ειχαν παρετηθει.... επισης οντως φταιει το βοςς αλλα σκεφτηκα ακομα και να γινω εγω βοςς αλλα αυτο ειναι ακομα χειροτερο! σκεψου, οταν το eshop πουλαει pc με 300 ευρω, εγω τι θα πουλησω? πως θα καληψω εξοδα? για να γινει ενα pc των 300 ευρω, εκτος απο τα υλικα χρειαζονται, χρονος και ατομο για το κανει. με 300 ευρω λοιπον δε γινεται να καληψω το χρονο μου και το χρονο που θα πληρωσω τον τεχνικο για να το κανει. ΔΕ βγαινει, δε συμφερει. ουτε το eshop και πλαισιο συμφερει ΑΛΛΑ δε περιμενουν απο κει να βγαλουν λεφτα. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εχουν service στα μαγαζια γιατι δε μπορουν να κανουν αλλιως. κερδιζουν απο τις πωλησεις κτλ κτλ οπως το media market που κανει μονο πωλησεις. εχετε δει καμια εταιρια που να λεει οτι κανει αποκλιστικα και μονο service? φυσικα και οχι. αλλωστε ολα τα μαγαζια που υπαρχουν στις γειτονιες, σιγα σιγα κλεινουν ή γινονται U ή οτιδηποτε αλλο... Τα συνοικιακά μαγαζιά δεν τα απασχολεί πλεόν ο απλώς καταναλωτής διότι τον έχουν χάσει απ τις αλυσίδες. (πηγα σε 5 τετοια τα χριστουγεννα και ηταν νεκρα την στιγμη που τα μουλτιραμα ειχαν ουρές) Τα συνοικιακά μαγαζιά επιβιώνουν δουλεύοντας με εγκαταστάσεις δικτύων, συστημάτων και κεραίων, σε επιχειρήσεις όπου δνε έχουν χτηπήσει ακόμα ο αλυσίδες (στα γιαννενα τουλάχιστον) Υ.Γ. Μεχρι την 2η σελίδα πρόλαβα να διαβάσω είναι πολύ αργά. Θα συνεχίσω αυριο
aledjo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Ρε είναι η δουλειά lipyr. Ερχεσαι αντιμέτωπος με τον κάθε άσχετο. Εγώ είχα κάτσει πίσω απ τον πάγκο σε ένα μαγαζί γνωστού για λίγες ώρες. Ερχόταν ο άλλος ο 45αρις γιατί δεν του λειτουργουσε το GamePad που πηρε για το Pro, εχωνταε ένα υφακι, "ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΟ...!!!" και ετοιμος να βαλει τις φωνες. Εν τω μεταξύ ο κάθε άσχετος σε βλέπει σαν θεό που τα ξέρεις όλα. αυτο που λες δεν ειναι τιποτα. εχετε δει στα eshop τι γινεται με τους πωλητες που δειχνουν τα προιοντα στην οθονη τι ακουνε καθημερινα? -"μα καλα τι καταστημα εισαστε? δε μπορω να δω το προιον απο κοντα πριν το παρω? μονο στις φωτογραφιες? ελεος"
DrLo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 αυτο που λες δεν ειναι τιποτα.εχετε δει στα eshop τι γινεται με τους πωλητες που δειχνουν τα προιοντα στην οθονη τι ακουνε καθημερινα? -"μα καλα τι καταστημα εισαστε? δε μπορω να δω το προιον απο κοντα πριν το παρω? μονο στις φωτογραφιες? ελεος" Προσωπικά δεν τη βρίσκω καθόλου παράλογη αυτή την απαίτηση. Το μόνο λάθος είναι ότι αυτοί που έχουν την πααίτηση αυτή εξακολουθούν να θέλουν να ψωνίζουν στο e-shop ή σε κάθε e-shop.
liopyr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 @liopyr δε ξερω αλλα με εστειλες... ειδικα με το : αυτο πρωτη φορα το ακουω! τωρα δε ξερω, ή εγω και ολοι οι γνωστοι μου εχουν τυχει σε μακακες αφεντικα-πελατες ή εσυ ζεις σε αλλη χωρα. Έχω την τύχη (?) να μη δουλεύω για κάποιον που θεωρεί τον ευατό του αφεντικό. Αυτός λοιπόν, όταν έρχεται η θείτσα και λέει "θέλω να μου συνδέσετε τον γκομπιούτερ στο internet να κ@βλαντίζω", δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί. Λέει -"liopyr, πήγαινε άμα θες εσύ, και πάρτης 30€". Τόσο απλά. Αν με στείλει στο τάδε τουριστικό γραφείο να κάνω ένα format, θα πάρω 80€, εκ των οποίων θα μου δώσει τα 45€. Αν προλαβαίνει και θέλει να ασχοληθεί, πάει μόνος του. Επίσης απλά. Αυτή είναι η δουλειά. Τόσο πληρώνεται. Αν πέφτεις σε τύπους ή εταιρίες που σε εκμεταλεύονται, είναι άλλη κουβέντα. οσο για τα τεχνικα προβλημα τα λεω στο πρωτο ποστ.θες να πεις κατι σε αυτο? Τι να σου πω ρε Αλέτζε, να ανοίξουμε θέμα ασυμβατότητας της microsoft με την hp? Είναι ένα από τα μειoνεκτήματα της δουλειάς, που αν θες να την κάνεις πρέπει να συμβιβαστείς. Όπως συμβιβάζεται ο προγραμματιστής και κάνει το μυαλό του 0+1, όπως ο delivery με τις βροχές και το δρόμο, όπως ο υδραυλικός με τα σκατά, όπως ο οικοδόμος με την σκαλωσιά, κλπ. Και τι κέρδος θα έχει το αφεντικό? Κανένα. Aπλά από την στιγμή που δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοιες περιπτώσεις, προτιμά αυτό τον τρόπο. Θα έχει εξηπυρετήσει και ένα πελάτη, που μπορεί να του φέρει έναν άλλο σημαντικότερο αν μείνει ευχαριστημένος. Λογικα, θα εννοεις καπου οχι ως κανονικος υπαλληλος,και διχως να κοπει τιμολογιο παροχης υπηρεσιων, ετσι? Νομίζω βάση των παραπάνω πως είναι εύκολα αντιληπτό. edit: Τσάμπα γράφω, τώρα πήρα χαμπάρι πως σε μπανάρανε.. 1
o_magazatoras Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 ...edit: Τσάμπα γράφω, τώρα πήρα χαμπάρι πως σε μπανάρανε.. Όχι ρε,δεν γράφεις τζάμπα,αρρωστάκι είναι,σε βλέπει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα