bluesattack Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 φανταστικη ιστορια: και αρχιζεις να ξεμονταρεις και ΒΛΕΠΕΙΣ οτι το κουτι ειναι το mini που τα εχει ολα στριμωγμένα και για να βγει το τροφοδοτικο πρεπει να βγαλεις οοολα τα υπολοιπα! αρχιζεις λοιπον βγαζεις βγαζεις, κοβεις τα πλαστικα (δε θυμαμαι πως τα λενε), mobo, ανεμιστηρες κτλ κτλ. το αλλαζεις, ΞΑΝΑ απο την αρχη, βαζεις, βιδωνεις και και και βλεπεις το ρολοι 8:40! για πειτε.... [Mετα το φανταστικο πετσοκομμα που εκανα στο ποστ... ] ..δηλωνω σοκαρισμενος απο την δοση υπερβολης που υπαρχει στην μικρη αυτη ιστορια Ξηλωμα ολων των parts , με εμφαση στην mobo , βγαλσιμο ανεμιστηρων,κοψιμο πλαστικων...ολα αυτα για να μπει το τροφοδοτικο ! Αledjo ,μηπως σχεδιασες και το κουτι ? Ρε φιλε εχω λιωσει.Αλλα σε μια τετοια περιπτωση...τα λεφτα δεν ειναι τιποτα μπροστα στην εμπειρια που βιωσες ! Τζαμπα επρεπε να το κανεις !!! ...... Περα την πλακα δεν το αναλαμβανεις βρε συ,λες στο πελατη οτι θελει και μονταρισμα-ξηλωμα και αναλογη χρεωση.Και αν σου πει οχι δεν χρεωνεις τιποτα.Τιποτα απολυτως .Αντε την βενζινη.Τεχνικος υπολογιστων δεν ειναι ο modder.Τα εχετε μπλεξει ολα 3) και χειροτερη περιπτωση (που μου εχει τυχει) να μην αναβει με τιποτα! οι αιτιες μπορει να ειναι πολλες, απο το να μη γουσταρει το pc να παρει μπρος μεχρι το να καικε η μητρικη. ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.... Τρως αλλα 5 λεπτα να βαλεις το παλιο τροφοδοτικο *(εκτος αν το πεταξε )και αν δεις οτι δεν αναβει αρχιζεις να του αναλυεις πιθανο κοστολογιο.Αν αναβει , συνδεεις επιτελους το καινουργιο σωστα.Αφου σιγουρευτεις οτι τελικα δεν(σιγουρα ομως.. ) , του λες οτι πιθανον το καινουργιο να εχει προβλημα .Αλλα σιγουρα , μην το στειλει για σερβις και αφου διαπιστωσουν οτι δεν εχει τιποτα σε καταραστει.. Μα δεν ειναι αστροφυσικη.Μια αλλαγη τροφοδοτικου ειναι.Που δηλαδη η δουλεια σου να ηταν ο σχεδιασμος η ο ελεγχος αυτου του τροφοδοτικου... *Eγω για καλο και για κακο θα ειχα παντα στο μαγαζι η αυτοκινητο ενα τροφοδοτικο , ενα ζευγαρι μνημες ,κλπ , που θα βοηθαγαν να σιγουρευτω γρηγορα αν κατι ειναι προβληματικο-καμμενο η οχι
aledjo Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 [Mετα το φανταστικο πετσοκομμα που εκανα στο ποστ... ] ..δηλωνω σοκαρισμενος απο την δοση υπερβολης που υπαρχει στην μικρη αυτη ιστορια δε ειναι καθολου φανταστικο, ουτε υπερβολικο αφου σου λεω οτι αυτο "επαθα" αλλα οχι σε δουλεια.... σε φιλο! Τεχνικος υπολογιστων δεν ειναι ο modder.Τα εχετε μπλεξει ολα Α μπραβο, συμφωνω μαζι σου αλλα ο κοσμος, πελατες, αφεντικα κτλ τα εχουν μπλεξει... Τρως αλλα 5 λεπτα να βαλεις το παλιο τροφοδοτικο *(εκτος αν το πεταξε )και αν δεις οτι δεν αναβει αρχιζεις να του αναλυεις πιθανο κοστολογιο. εδω υπαρχει ειπα και η περιπτωση να εχει καει η μητρικη!(αφου εβαλες το καινουργιο) εκει τι μπορεις να κανεις? μπορει να βρεις και το μπελα σου κι'ολας... ΜΑΚΑΡΙ να ηταν τοσο ευκολα οσο τα παρουσιαζετε αλλα η πραγματικοτητα εχει μεγαλη διαφορα... btw. αφηστε με στο πονο μου, εφαγα κρυα πιτσα :cry:
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Καλά εδώ είσαι λίγο υπερβολικός aledjo. Τη pizza θα μπορούσες να την είχες ζεστάνει λίγο στον φούρνο αν δεν ήθελες να την φας κρύα! Αυτό μου θύμισε μια πρόταση που έκανα σε κάποιον από εδώ να του έστελνα έναν γνωστό μου με ένα netbook για να του βάλει ένα ντιμάκι ραμ των 2gb. Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις ραμ σε ένα νετμπούκιο; Το γυρίζεις ανάποδα, ξεβιδώνεις 3-4 βίδες, βγάζεις το παλιό ντιμάκι και βάζεις το νέο, σωστά; Το ίδιο σκέφτηκε και το παιδί εδώ (αν θέλετε αναφέρω και το όνομα) και όταν του είπα ότι θα τσιμπήσει 30αρη για την εργασία του, αρνήθηκε (άσχετα αν μετά που του είπα για ποιο netbook μιλούσα έκανε πίσω ). Για ρίχτε στο utube για το acer aspire one τι πρέπει να κάνεις για να του αλλάξεις μνήμη, όσοι δεν ξέρουν!
aledjo Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 @ lexmark Α ΜΠΡΑΒΟ! και μετα ερχονται καποιοι σε προηγουμενα ποστ και υποστηριζουν οτι οι σωστοι επαγγελματιες πρεπει να εχουν στανταρ τιμες για ολα και οχι με την ωρα... πχ αλλαγη μνημης = Α τιμη αλλαξη τροφοδοτικου = Β τιμη εγκατασταση windows = Γ τιμη ... ...... ειναι ποτε δυνατον?? http://www.youtube.com/watch?v=Z1MBuizr_s4 χαχαχαχα και φανταζεσαι μετα να μη περνει μπρος?
35apontos Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Αυτό μου θύμισε μια πρόταση που έκανα σε κάποιον από εδώ να του έστελνα έναν γνωστό μου με ένα netbook για να του βάλει ένα ντιμάκι ραμ των 2gb. Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις ραμ σε ένα νετμπούκιο; Το γυρίζεις ανάποδα, ξεβιδώνεις 3-4 βίδες, βγάζεις το παλιό ντιμάκι και βάζεις το νέο, σωστά; Το ίδιο σκέφτηκε και το παιδί εδώ (αν θέλετε αναφέρω και το όνομα) και όταν του είπα ότι θα τσιμπήσει 30αρη για την εργασία του, αρνήθηκε (άσχετα αν μετά που του είπα για ποιο netbook μιλούσα έκανε πίσω ). Για ρίχτε στο utube για το acer aspire one τι πρέπει να κάνεις για να του αλλάξεις μνήμη, όσοι δεν ξέρουν! Να σε ρωτήσω κάτι,μιας και έχει παραφορτωθεί τώρα τελευταία το κάρμα μου: Άμα έρθει ο πελάτης και σου πει "μου είπε ο φίλος μου ότι θα μου αλλάξεις μνήμη στο netbook μου με 20€",θα τα πάρεις;
De@th L0rd Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 @ lexmark Α ΜΠΡΑΒΟ! και μετα ερχονται καποιοι σε προηγουμενα ποστ και υποστηριζουν οτι οι σωστοι επαγγελματιες πρεπει να εχουν στανταρ τιμες για ολα και οχι με την ωρα... πχ αλλαγη μνημης = Α τιμη αλλαξη τροφοδοτικου = Β τιμη εγκατασταση windows = Γ τιμη ... ...... ειναι ποτε δυνατον?? Αυτοί που απαιτούν στάνταρ τιμή για πράγματα που έχουν αστάθμητους παράγοντες: 1) Άτομα άσχετα με το αντικείμενο 2) Άτομα άσχετα με το αντικείμενο τα οποία δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους 3) Άτομα τα οποία έχουν μεγαλώσει με δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία να πληρώνονται αδρά για ψίγματα δουλειάς κ θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι τους κλέβουν.
bluesattack Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 @ lexmark Α ΜΠΡΑΒΟ! και μετα ερχονται καποιοι σε προηγουμενα ποστ και υποστηριζουν οτι οι σωστοι επαγγελματιες πρεπει να εχουν στανταρ τιμες για ολα και οχι με την ωρα... Ολες τις περιπτωσεις τις αναφεραμε .Και στανταρ τιμες , και με την ωρα συγκεκριμενες υπηρεσιες , και εξοδα αποστολης , παραλαβης για το μηχανημα του πελατη. Οχι βρε συ , να μην υπαρχει καν εκτιμωμενος χρονος. Ο πελατης να χρυσοπληρωσει την...ασχετοσυνη του τεχνικου.Που δεν θελει να παρει λιγη δουλεια για το σπιτι και να ενημερωθει για νεες τεχνολογιες , update προγραμματων και ιδιαιτεροτητες συγκεκριμενων μηχανηματων, και για να αλλαξει μια μνημη στο λαπτοπ θα πρεπει να φαει ..5 ημερες. Μια για να προσπαθησει μονος του , αλλη μια για να δει κανα οδηγο στο youtube , αλλη μια για να παρει απαντηση απο το φορουμ , γιατι ο οδηγος δεν τον καλυψε και 1,2 μεχρι να αποφασισει να το ξεκινησει..
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Να σε ρωτήσω κάτι,μιας και έχει παραφορτωθεί τώρα τελευταία το κάρμα μου: Άμα έρθει ο πελάτης και σου πει "μου είπε ο φίλος μου ότι θα μου αλλάξεις μνήμη στο netbook μου με 20€",θα τα πάρεις; Φυσικά και όχι. Η απάντησή μου; Απλή: "Γιατί θες να αλλάξεις μνήμη;" Γιατί θα απαντήσω με ερώτηση; Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον που δεν ξέρει για να μου πει για ποιο λόγο θέλει να γίνει μια εργασία. Μπορεί να μην είναι καν η μνήμη! (άσε που και εδώ όπως και στον Dr. House ισχύει το ότι όλοι λένε ψέμματα ). Αυτοί που απαιτούν στάνταρ τιμή για πράγματα που έχουν αστάθμητους παράγοντες: 1) Άτομα άσχετα με το αντικείμενο 2) Άτομα άσχετα με το αντικείμενο τα οποία δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους 3) Άτομα τα οποία έχουν μεγαλώσει με δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία να πληρώνονται αδρά για ψίγματα δουλειάς κ θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι τους κλέβουν. +1 Ολες τις περιπτωσεις τις αναφεραμε .Και στανταρ τιμες , και με την ωρα συγκεκριμενες υπηρεσιες , και εξοδα αποστολης , παραλαβης προιοντων. Οχι βρε συ , να μην υπαρχει καν εκτιμωμενος χρονος. Ο πελατης να χρυσοπληρωσει την...ασχετοσυνη του τεχνικου.Που δεν θελει να παρει λιγη δουλεια για το σπιτι και να ενημερωθει για νεες τεχνολογιες , update προγραμματων και ιδιαιτεροτητες συγκεκριμενων μηχανηματων, και για να αλλαξει μια μνημη στο λαπτοπ θα πρεπει να φαει ..5 ημερες. Μια για να προσπαθησει μονος του , αλλη μια για να δει κανα οδηγο στο youtube , αλλη μια για να παρει απαντηση απο το φορουμ , γιατι ο οδηγος δεν τον καλυψε και 1,2 μεχρι να αποφασισει να το ξεκινησει.. Εκτιμώμενος χρόνος πάντα υπάρχει και αυτός που κρατάει μηχάνημα για 5 μέρες για να δει τι φταίει, κατ' εμέ, δεν είναι τεχνικός.
bluesattack Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Ποσο θα χρεωνατε την αλλαγη μνημης σε αυτο το laptop λοιπον ? (εστω οτι ο πελατης θελει να κανει απλως αναβαθμιση και σας το φερνει)
35apontos Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Εγώ τα παντελόνιασα πάντως,αφού έχεσα το φιλαράκι που μούστειλε τον πελάτη και τού είπε μάλιστα και τιμή.lol Δικαιολογήθηκε ότι οι άλλοι του είπαν μέχρι και 40€ και έμεινα ξερός... ...και για νάμαι ήσυχος με τον εαυτό μου που τον έγδαρα (άσχετα αν ήθελε λύσιμο το μισό laptop...),το καθάρισα εσωτερικά... Καλό επαγγελματάκι είναι ρε παίδες,μη το φτύνετε,άλλοι βγάζουν ψωμάκι απ' αυτό (όχι εγώ,εγώ βγάζω το παντεσπάνι εμού το επιούσιο...)lol
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Εγώ τα παντελόνιασα πάντως,αφού έχεσα το φιλαράκι που μούστειλε τον πελάτη και τού είπε μάλιστα και τιμή.lol Δικαιολογήθηκε ότι οι άλλοι του είπαν μέχρι και 40€ και έμεινα ξερός... ...και για νάμαι ήσυχος με τον εαυτό μου που τον έγδαρα (άσχετα αν ήθελε λύσιμο το μισό laptop...),το καθάρισα εσωτερικά... Για το συγκεκριμένο νετμπούκιο που έφερα ως παράδειγμα; Αν είναι για το συγκεκριμένο λίγα πήρες. Αν είναι για κάνα άλλο που πρέπει να ξεβιδώσεις 4 βίδες... καλά έκανες με το καθάρισμα Ναι στο μαγαζι μιλαμε παντα. Πάρε ένα μαγαζί να ρωτήσεις. Εμείς εδώ (οι περισότεροι από εμάς τουλάχιστον) δεν έχουμε μαγαζί. Αυτό σημαίνει ότι: α) δεν έχουμε το κράτος συνέταιρο να μας τα παίρνει κάθε μήνα - δίμηνο - τρίμηνο β) δεν έχουμε αυξημένα πάγια λειτουργικά έξοδα (με την έννοια ότι τα έξοδά μας είναι ότι είναι και του κάθε άλλου) γ) δεν πληρώνουμε υπαλλήλους (παρά μόνο τη γυναίκα μας - που κάνει για 10 υπαλλήλους, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα ). δ) κτλ
35apontos Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Ναι,δεν με προσέχεις,κάπου λέω ότι ήθελε λύσιμο το μισό laptop.Πρώτα από κάτω όλες τις βίδες,μετά αφαίρεση του πληκτρολογίου,βγάλσιμο της μεταλικής επιφάνειας που έχει από κάτω για να φτάσουμε στη μνήμη... ...και ξαναδέσιμο...
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Oh yeah! Δε φορούσα και το άλλο ζευγάρι μάτια και μου ξέφυγε Λίγα του πήρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα