jason_rethymno Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 2) ΔΕΥΤΕΡΟ και απλουστατο: SECURITY! τι στο πεος κανουν αυτοι και περνουν λεφτα?????? αφου (συμφωνα με κοινη λογικη [παραλογη για μενα]), ΔΕΝ κανουν απολυτος τιποτα! γιατι λοιπον να παρουν λεφτα αυτοι? ολη μερα καθονται σε ενα σημειο και περιμενουν να περασει η ωρα.... ουτε καποια τεχνη ξερουν, ουτε πτυχια, ουτε ουτε ουτε ΤΙ θα ελεγες λοιπον αν στο μαγαζι που δουλευες σαν τεχνικος η/υ ειχε και security? εσυ περνεις to βασικο μισθο και ο security παλι το βασικο μισθο! εσυ γαμιεσαι ολη μερα με τους πελατες, η/υ και αυτος απλως καθεται και περιμενει! ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΟΣΟΥΝΑ? το πλαισιο στη μεταμορφωση ΕΧΕΙ security στη πορτα... και λογικα οι τεχνικοι θα περνουν τα ιδια λεφτα, αντε λιγα παραπανω... ΑΠΟΡΩ πως αντεχουν να το βλεπουν αυτο και να μην αντιδρανε. προτειμω να δουλευω securtiy για 600 ευρω, παρα τεχνικος για 700 ακομα και για 800.. προκειμενου να εχω τη ψυχικη μου υγεια ειναι να τρελενεσαι........ Εγω πιστεύω οτι ο σεκιουριτας που δε κάνει τίποτα εκτός του οτι στεκεσαι ορθιος 8 ωρες την μέρα και πρήζονται τα πόδια του και παθαίνει φλεβίτιδες απο την πολλή ορθοστασία ,και δε περνάει με τίποτα η ώρα , είναι χειρότερο απο κάποιον έχει κατί να κάνει όπως ο τεχνικός, να συναρμολογησει εναν υπολογιστή, να κάτσει στην καρέκλα του να διορθωσει ένα πρόβλημα στα windows ..όσο να ναι περνάει πιο δημιουργικά και ευχαριστα η ώρα
PP1969 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 3 χρόνια εγγύηση...με έναν χρόνο εργατικά. Δηλαδή με το που περάσουν 12 μήνες σε χρεώνει κανονικά. Χάλασε το dvd-rom? Αλλαγή με νέο + εργατικά. Δηλαδη μετα τους 12 μηνες τα εργατικα ειναι υποχρεωτικα πληρωτεα? Το dvd-rom θα ειναι τσαμπα? Αρα δινεις πχ.60€ ενω το dvd κανει 20?
35apontos Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Το 2... Ειδες τελικα που ειναι κομπλε τα αραπια ? ;P Ναι,κάρμα και μαλακίες... Φεύγοντας ο νομιστεράκος ανακάλυψα την "απώλεια" του Iphone 3GS μου... Πληρώθηκε μόνος του.Κι εγώ πλήρωσα ένα i3 Asus 50F μεταχείρω +iphone 3Gs 8gb...Μέσα μπήκα. Φυσικά δεν ξανάρθε,περιμένω τον τοπικό τους baba να σκάσει κατα δω και να του κάνω παράπονα. Ή όπως είναι και ψηλός αυτός (κι εγώ τάπας) που με έκανε μάγκα,άμα τον μπανίσω πουθενά,να του κόψω τους τένοντες,γιατί μέχρις εκεί θα του φτάνω... Κι είχα αποφασίσει κι όλας ότι θα του το γυρίσω,με ελάχιστη χρέωση στα "φτιαχτικά". Οπότε ή κλεμένο ήτανε ή το είχε διαγράψει μόλις άκουσε ότι δεν δουλεύει απ' το χτύπημα. Φάκεν Κάρμα,my name is not Earl,anymore...
aledjo Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Εγω πιστεύω οτι ο σεκιουριτας που δε κάνει τίποτα εκτός του οτι στεκεσαι ορθιος 8 ωρες την μέρα και πρήζονται τα πόδια του και παθαίνει φλεβίτιδες απο την πολλή ορθοστασία ,και δε περνάει με τίποτα η ώρα , είναι χειρότερο απο κάποιον έχει κατί να κάνει όπως ο τεχνικός, να συναρμολογησει εναν υπολογιστή, να κάτσει στην καρέκλα του να διορθωσει ένα πρόβλημα στα windows ..όσο να ναι περνάει πιο δημιουργικά και ευχαριστα η ώρα πως κανεις μπαμ απο χιλιομετρα οτι δεν εχεις δουλεψει....
35apontos Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 το ειχες αμολημενο πανω στο παγκο? Καβατζωμένο πάνω στο πολυμηχάνημα και το έκρυβα με μια μπροσουρίτσα να μη δίνει στόχο. Ή του είπαν άλλοι,ή το είδε μόνος του...
The_Judas Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δηλαδη μετα τους 12 μηνες τα εργατικα ειναι υποχρεωτικα πληρωτεα? Το dvd-rom θα ειναι τσαμπα? Αρα δινεις πχ.60€ ενω το dvd κανει 20? Κάπως έτσι. Δεν χρεώνουν βέβαια και τόσο υψηλά ποσά για αλλαγη dvd, άντε να είναι 15 ευρώ. Γενικά οι εγγυήσεις είναι πάντα ύποπτες και πρέπει να διαβάζουμε τους όρους. συμφωνω αλλα εδω δημιουργειται ενα καινουργιο θεμα οπου ειναι ακομα ενας σημαντικος λογος που το θεωρω αποτυχημενο επαγγελμα. (δεν εχει σχεση με τη περιπτωση του φιλου μας) ο λογος λοιπον ειναι οτι ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις πορισμα για το μηχανημα ΠΡΙΝ το φτιαξεις! δεν γινεται να σου φερει ενα μηχανημα καποιος, να το "δεις" και να τους πεις "φταιει αυτο, η αλλαγη κοστιζει τοσο..." στα σοβαρα επαγγελματα μπορει ο επαγγελματιας να βγαλει πορισμα, στους υπολογιστες οχι! μια απο τις χιλιαδες περιπτωσεις: ενας υπολογιστης ολο κολαει.... τι μπορει να φτιαει??? ακομα και να δουλεψεις ενα ξενο μηχανημα για καμια ωρα, ακομα και να το δεις να κολαει, δε μπορεις να βγαλεις πορισμα. παιζεις με πιθανοτητες..... και λες, μπορει η μνημη, μπορει το τροδοφοτικο, η καρτα γραφικων, ο δισκος, τα windows, οι drivers και τελικα μπορει και ολοκληρη η μητρικη! και σου λεω αρχιζεις τις δοκιμες. μνημες, τροφοδοτικα κτλ. 1) εχεις χασει χρονο 2) δεν εχεις βρει το προβλημα αρα δε μπορει να βγαλεις πορισμα και φτανεις στο σημειο και λες, "τα windows τα εχουν παιξει, ισως καποιος ιος, ας κανω φορματ για να δω" κανεις φορματ και μετα υπαρχουν 2 περιπτωσεις 1) φτιαχτηκε και ολα καλα, ολα δουλευουν τελεια! ΟΜΩΣ εκανες κατι χωρις τη συμφωνια του πελατη. δε του ειπες οτι θα κανεις φορματ, ουτε μπορουσες να του πεις οτι ΣΤΑΝΤΑΡ με το φορματ θα φτιαξει. καποιος μπορει να πει οτι θα μπορουσες να το δοκιμασεις σε δικο σου δισκο αλλα τελικα ΑΝ το προβλημα ηταν στο δισκο του πελατη αλλα με το δικο σου δουλεψε?? ΣΥΝ οτι ακομα και αυτο να ειναι, κανεις 2 φορες φορματ, χασιμο χρονου κτλ κτλ 2) ΔΕΝ φτιαχτηκε ουτε με αυτη τη δοκιμη, τι αλλο μενει να κανεις?? ποσο χρονο εχεις χασει για να βγαλεις το πορισμα για το τι φτιαει? τζαμπα χρονος ο κομωτης και ο φροντιστης δεν εχουν τετοια.... 1) αν φτιαχτηκε με το φορματ, τι θα πεις στο πελατη? "σου εκανα φορματ και τωρα δουλευει?" τον ρωτησες πρωτα???? μπορει να σου πει, "εγω δε θελω να μου κανεις φορτματ και να το αφησεις οπως ειναι με τα προγραμματα που ειχα..." και τρεχα γυρευε... τι κανεις εκει? 2) ε αφου δε φτιαχτηκε ουτε με αυτο ουτε με της δοκιμες και βγαινει ασυμφορο, τοτε θα παρει καινουργιο απο καμια προσφορα του πλαισιου ή eshop κανενα laptop τον 400 ευρω κερδος? ΜΗΔΕΝ ας μη πιασω τωρα το θεμα με τα λαπτοπ.... αλλη ιστορια απο κει Πολύ σωστά όλα αυτά που λες. Είναι τελείως χαζό για παράδειγμα να σκανάρεις για ιούς για 1-2 ώρες... και μετά να λες στον πελάτη την διάγνωση και να ζητάς έγκριση για να συνεχίσεις αλλά και να τον ενημερώσεις για την χρέωση. Θεωρητικά όμως πρέπει να γίνει και αυτό. Το 80% της δουλειάς του τεχνικού είναι η διάγνωση. Η επιδιόρθωση είναι το εύκολο κομμάτι. Σίγουρα παίζει ρόλο και η εμπειρία για την γρήγορη διάγνωση. Πάλι όμως...το ότι έχει ένας υπολογιστής ιό, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και χαλασμένο κάτι άλλο ταυτόχρονα... με όλα τα επακόλουθα. Συνήθως όσοι δεν έχουν δουλέψει στο αντικείμενο, ξεκινάνε και ψάχνουν με τις ώρες να βρούνε ένα πρόβλημα. Διορθώνουν την registry και 2-3 χαλασμένα αρχεία και κάνουν ένα σωρό μετατροπές και χακεριές... μέχρι που ανακαλύπτουν ότι ο υπολογιστής έχει ταυτόχρονα άλλα 4-5 προβλήματα
PP1969 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Κάπως έτσι. Δεν χρεώνουν βέβαια και τόσο υψηλά ποσά για αλλαγη dvd, άντε να είναι 15 ευρώ. Γενικά οι εγγυήσεις είναι πάντα ύποπτες και πρέπει να διαβάζουμε τους όρους. Noμιζω οτι η τιμη για να ερθουν και να σου το ανοιξουν ειναι φιξ, ασχετως το τι θα κανουν. Και ειναι ακριβη. Και ενας χρονος παντως καλος ειναι, απο κει κι επειτα το ανοιγεις μονος σου. Ολες οι εγγυησεις λες η μονο αυτες των ετοιματζιδικων?
The_Judas Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Noμιζω οτι η τιμη για να ερθουν και να σου το ανοιξουν ειναι φιξ, ασχετως το τι θα κανουν. Και ειναι ακριβη. Και ενας χρονος παντως καλος ειναι, απο κει κι επειτα το ανοιγεις μονος σου. Ολες οι εγγυησεις λες η μονο αυτες των ετοιματζιδικων? Τα έτοιμα pc... τύπου turbo-x, innovator κλπ. Στα υπόλοιπα, το κάθε κομμάτι έχει την εγγύησή του, αλλά πρέπει να κάνεις διάγνωση μόνο σου και να τα επιστρέψεις. Η τιμή αν έρθουν σπίτι είναι στάνταρ, με την ώρα. Οταν το πας στο κατάστημα διαφέρει ανάλογα με την εργασία. http://corporate.plaisio.gr/CorporateService.aspx?show=01.SupportShops
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δε θα χαρακτήριζα το επάγγελμα του τεχνικού Η/Υ αποτυχημένο. Γνωρίζω προσωπικά αρκετούς ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά καιρό και ζουν από αξιοπρεπώς έως καλά (2-3 έφτασαν να κάνουν και δικές τους επιχειρήσεις, να προσλάβουν κόσμο κτλ.) Οπωσδήποτε σε μια αγορά νέα αλλά και διαρκώς εξελισσόμενη, θα υπάρχουν κρούσματα ασχετοσύνης, τόσο από πελάτες, όσο και από "επαγγελματίες" του χώρου. Αυτό, όμως, δε νομίζω ότι επιτρέπει γενικεύσεις για ένα επάγγελμα. Κι εγώ στη δουλειά μου έχει τύχει να συνεργαστώ με διάφορους ανθρώπους, από απολύτως αξιόπιστους μέχρι περιπτώσεις που μου χρωστούσαν λεφτά ένα χρόνο και στο τέλος μούτρωσαν που τα διεκδικούσα. Δε θα μπορούσα, όμως, να βγω και να πω "μεταφραστής, ένα αποτυχημένο επάγγελμα" γιατί σε 12 χρόνια δουλειάς έπεσα (και) σε κακούς συνεργάτες. Και δεν αναφέρω τυχαία το επάγγελμα που ασκώ, γιατί κι αυτό μαστίζεται από προβλήματα γνώσης και αντίληψης της συνθετότητας του αντικειμένου, τόσο από την πλευρά όσων το εξασκούν, όσο και των πελατών. Ίσως αν μου τύχαιναν τα αρνητικά παραδείγματα μαζεμένα στην αρχή να απογοητευόμουν (αλλά, πάλι, την πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα, 50+ σελίδες αντίστροφης μετάφρασης διπλωματικής εργασίας, την πληρώθηκα 5000 δραχμές, με επωδό "αν σας δίνω πολλά, δεν πειράζει, με εξυπηρετήσατε", δηλαδή πόσο χειρότερο χαστούκι...) Τέλος πάντων, αυτό που έχω διαπιστώσει ως πελάτης ανθρώπων που προσφέρουν υποστήριξη σε υπολογιστές/δίκτυα, είναι ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος ερασιτεχνισμός (με την κακή και όχι την κυριολεκτική έννοια του όρου) και μια ροπή στο εύκολο χρήμα. Αυτό, όμως, ήταν γενικότερο φαινόμενο της Ελληνικής κοινωνίας (στο οποίο έδειξαν -και δείχνουν- ιδιαίτερη έφεση υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και γενικά μάστορες -το πιο απίθανο περιστατικό μου έχει τύχει με τεντά) και όχι κάτι αποκλειστικό των Η/Υ. Σαφώς το ότι η αγορά βασίζεται στην καινοτομία και υπάρχει μεγάλο ποσοστό πελατών που ήρθαν σε επαφή με το αντικείμενο σε αρκετά έως πολύ προχωρημένη ηλικία, δημιουργεί ευτράπελα. Και πάλι, όμως, η γενίκευση περί "αποτυχημένου επαγγέλματος" δε με βρίσκει σύμφωνο.
lakis.makis Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 λοιπόν, τις προάλλες περνάω από έναν γνωστό και του λέω άνοιξε το PC να σου δείξω κάτι ... άσε μου λέει είναι χαλασμένο ... μην το δώσεις σε τεχνικό του λέω να το δώ πρώτα εγώ .. Ok το παίρνω το ανοίγω και τι βλέπω ... ο συγκεκριμένος το είχε σε κατάστημα ρούχων κι από το πολύ χνούδι είχε μαζέψει τόσα η ψύκτρα του επεξεργαστή, που κόλλαγε το ανεμιστηράκι, άρα ζεσταινόταν ο επεξεργαστής και δίχως να ανάβει ξαναέσβηνε... Του ρίχνω μία σκούπα τον ξανακλείνω και μετά από 15 λεπτά του τον παίρνω πίσω (το σύστημα αποτελούταν από pentium 4 socket 775 3,00 Ghz ram ddr(1)512 MB δηλαδή παλιούτσικo αλλά αξιοπρεπές συστηματάκι που το είχε ο άνθρωπος για να ακούει στο μαγαζί web ραδιόφωνο και καμιά τέτοια δουλειά)... Με το που βλέπει τον υπολογιστή να παίρνει μπροστά αρχίζει να χτυπιέται ... "δεν το πιστεύω ' μου λέει " το πήγα προχθές σε ένα tech guru και χωρίς να τον αγγίξει μου λέει είναι παλιός και δεν φτιάχνεται πέτα τον να πάρεις καινούριο κι όχι τίποτα είχα κι αρχεία από το μαγαζί .... " Το επάγγελμά μου άσχετο με τεχνικός οποιασδήποτε φύσεως και εδώ και 5 χρόνια περίπου που έχω να πατήσω σε τεχνικούς και με την βοήθεια των site στυλ insomnia, έχω εξοικονομήσει αρκετά κατοσταρικάκια και τα PC μου (4 ζωή να χουνε) τρέχουν ΑΑΑΑΒΑΔΙΣΤΑ
bluesattack Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μπορει να μην προλαβαινε ο tech guru ,να μιλαγε στο τηλεφωνο με τον θειο απο την Αμερικη ο ανθρωπος .Μην τους αποπαιρνουμε αμεσως .Να ηταν κατι πολυυυ σοβαρο και κερδοφορο , να κανει την καρδια του πετρα.. Και πάλι, όμως, η γενίκευση περί "αποτυχημένου επαγγέλματος" δε με βρίσκει σύμφωνο. +1 Καθε αλλο παρα αποτυχημενο ειναι.Αποτυχημενο μπορει να θεωρειται απο καποιους που θελουν να βγαλουν τον μισθο τους (και τον θελουν και υψηλο ) με ..10 φορματ ,ενα ανα τρεις ημερες, η νομιζουν οτι ελευθερο επαγγελμα σημαινει απαραιτητα γρηγορος και ευκολος πλουτισμος .Η μη θελοντας να προσαρμοστουν στην νεα πραγματικοτητα και να εξειδικευτουν , περιοριζονται στην γκρινια .Φυσικα οι συγκρισεις γινονται με αλλα 'καθιστικα' επαγγελματα , και επ'ουδενι με αυτα που πρεπει να μα@ για να παρεις αυτα τα λεφτα ,εχοντας ακομα και πολυ καλο πτυχιο,εχοντας αφιερωσει χρονια σε σπουδες , και εχοντας να αντιμετωπισεις καθημερινα μεγαλες ευθυνες και σκληρες αντιξοοτητες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 +1 Καθε αλλο παρα αποτυχημενο ειναι.Αποτυχημενο μπορει να θεωρειται απο καποιους που θελουν να βγαλουν τον μισθο τους (και τον θελουν και υψηλο ) με ..10 φορματ ,ενα ανα τρεις ημερες, η νομιζουν οτι ελευθερο επαγγελμα σημαινει απαραιτητα γρηγορος και ευκολος πλουτισμος .Η μη θελοντας να προσαρμοστουν στην νεα πραγματικοτητα και να εξειδικευτουν , περιοριζονται στην γκρινια .Φυσικα οι συγκρισεις γινονται με αλλα 'καθιστικα' επαγγελματα , και επ'ουδενι με αυτα που πρεπει να μα@ για να παρεις αυτα τα λεφτα ,εχοντας ακομα και πολυ καλο πτυχιο,εχοντας αφιερωσει χρονια σε σπουδες , και εχοντας να αντιμετωπισεις καθημερινα μεγαλες ευθυνες και σκληρες αντιξοοτητες. Εγω που εχω εργαστει ως τεχνικος σε 2 διαφορετικα αντικειμενα, εκ των οποιων το ενα αφορουσε τους Η/Υ (το αλλο ειναι πιο δυσκολο, σε περιπτωση που ακουσω το επιχειρημα περι βαρεμαρας για εξειδικευση και "πιο χειρωνακτικο" ) εχει σημασια πως λεω οτι το επαγγελμα του τεχνικου Η/Υ ειναι ψιλοshit κατασταση και αποτυχημενο? Με τα ελληνικα δεδομενα, δεν ειναι επαγγελμα καριερας, ειναι περιστασιακο επαγγελμα που θα το κανεις για να ψευτοσυντηρηθεις, εχοντας την ελπιδα οτι καποιος στην Ελλαδα σε καποια φαση θα αναγνωρισει την πειρα σου καποια στιγμη και θα σε βαλει σε μια καλη θεση που να εχει να κανει με θεματα Η/Υ (ποια ειναι αυτη η θεση σε ελληνικη επιχειρηση?). Αρα τι να το κανω ενα επαγγελμα το οποιο εχει χαμηλο ταβανι στην επαγγελματικη και μισθολογικη εξελιξη, περα απο το να το ασκησω για προσωρινη αποκατασταση? (το λεγομενο μαθε τεχνη κι αστηνα κι οταν πεινασεις πιαστηνα).
bluesattack Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Με τα ελληνικα δεδομενα, δεν ειναι επαγγελμα καριερας, ειναι περιστασιακο επαγγελμα που θα το κανεις για να ψευτοσυντηρηθεις, εχοντας την ελπιδα οτι καποιος στην Ελλαδα σε καποια φαση θα αναγνωρισει την πειρα σου καποια στιγμη και θα σε βαλει σε μια καλη θεση που να εχει να κανει με θεματα Η/Υ (ποια ειναι αυτη η θεση σε ελληνικη επιχειρηση?). Πανω κατω το ιδιο λεμε.Η εποχη που οποιος περναγε windows ηταν ο μεγας γκουρου της γειτονιας περασε.Η πρεπει να ασχοληθει με κατι πιο εξειδικευμενο πχ δικτυα , η πρεπει να τα συνδυασει ολα και να απευθυνθει σε μεγαλυτερο κοινο ,πχ εταιρειες, εχοντας και μεγαλυτερες ευθυνες .Δεν ειναι λοιπον αποτυχημενο επαγγελμα .Ουτε ειναι αποτυχημενο επαγγελμα η ιατρικη επειδη διπλα στο μικρο ιατρειο πχ ανοιξε πολυκλινικη και του πηρε τους πελατες , η επειδη καποιος γιατρος (οδοντιατρος, πλαστικος χειρουργος, βαλε οτι θες ) μπορει να επαναπαυεται σε αυτα που εμαθε πριν 20 χρονια. Εγω που εχω εργαστει ως τεχνικος σε 2 διαφορετικα αντικειμενα, εκ των οποιων το ενα αφορουσε τους Η/Υ (το αλλο ειναι πιο δυσκολο, σε περιπτωση που ακουσω το επιχειρημα περι βαρεμαρας για εξειδικευση και "πιο χειρωνακτικο" ) εχει σημασια πως λεω οτι το επαγγελμα του τεχνικου Η/Υ ειναι ψιλοshit κατασταση ψιλοshit εν μεσω οικονομικης κρισης ολα ειναι.Αλλος εχει πτυχιο πανεπιστημιου και παλευει για 1000-1200 Ε και αλλος περνει 100 το φορματ και διαμαρτυρεται γιατι ο πελατης του ζητησε να του ρυθμισει και το..msn
aledjo Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 ψιλοshit εν μεσω οικονομικης κρισης ολα ειναι.Αλλος εχει πτυχιο πανεπιστημιου και παλευει για 1000-1200 Ε και αλλος περνει 100 το φορματ και διαμαρτυρεται γιατι ο πελατης του ζητησε να του ρυθμισει και το..msn για μενα λες! ομως κανεις ενα τρομερο λαθος εδω, δεν ηταν 100 ευρω αλλα 150! τα εχετε μπερδεψει τα πραγματα. οι 2 βασικες κατηγοριες που βασιζω το "αποτυχημενο" ειναι 1) πελατες, εργοδοτες, αφεντικα 2) τεχνικες ιδιοτροπιες των υπολογιστων. εσεις μιλατε γενικα για τους ανθρωπους, για πελατες, αφεντικα και υποστηριζετε οτι ΕΤΥΧΕ να πεσουμε σε κακους πελατες και αφεντικα. ΕΣΤΩ οτι ειναι ετσι οπως τα λετε, το 2 που το πατε? δεν ακουσα κανεναν να υποστηριζει το αντιθετο... και μολις κατι τετοιο ετυχε σημερα να σας πω για να μου πειτε τι γνωμη σας! φανταστικη ιστορια: μια λογικη τιμη για να αλλαξεις ενα τροφοδοτικο σε εναν υπολογιστη, ποσα λεφτα θα λεγατε εσεις? υποθετουμε χωρις διαγνωση, δηλαδη σε περνω τηλεφωνο και σε ρωταω, "ποσα θες να μου αλλαξεις το τροφοδοτικο?, εχω αγορασει ενα καινουργιο και θελω να μου το βαλεις γιατι εχει γεμισει σκονη το παλιο" σκεφτεσαι εσυ και λες "χμμ ενα τροφοδοτικο απλα... για 10 λεπτα δουλεια τι να πω" και λες μια τιμη Α (πχ. 10 ευρω, δεν ειναι τα λεφτα ο λογος που το γραφω) ερχομαι ΕΓΩ στο μαγαζι σου και σου αφηνω το pc και το τροφοδοτικο για να το αλλαξεις και σου λεω θα ερθω αυριο να το παρω και θα σου δωσω τα 10 ευρω. οκ? οκ η ωρα ειναι 7:40 (8 κλεινεις το μαγαζι) και λες "ελα μωρε, 10 λεπτα δουλεια ειναι ας το κανω τωρα για να το εχω ετοιμο αυριο το πρωι" και αρχιζεις να ξεμονταρεις και ΒΛΕΠΕΙΣ οτι το κουτι ειναι το mini που τα εχει ολα στριμωγμένα και για να βγει το τροφοδοτικο πρεπει να βγαλεις οοολα τα υπολοιπα! αρχιζεις λοιπον βγαζεις βγαζεις, κοβεις τα πλαστικα (δε θυμαμαι πως τα λενε), mobo, ανεμιστηρες κτλ κτλ. το αλλαζεις, ΞΑΝΑ απο την αρχη, βαζεις, βιδωνεις και και και βλεπεις το ρολοι 8:40! περιπτωσεις 1) εχει περασει μια ωρα σχεδον, εχεις αργησει, εφαγες 1 ωρα για δουλεια 10 λεπτων και το χειροτερο για 10 ευρω! που κοστολογισες τα 10 λεπτα. αν το ηξερες οτι θα σου επερνε 1 ωρα θα ελεγες αλλη τιμη. σωστα? τωρα τι θα πεις? 2) μετα απόλα αυτα πας να το δοκιμασεις να δεις οτι ολα πηγαν καλα και δουλευει ο υπολογιστης, σωστα? ποσες φορες ΔΕΝ σαν ανοιγε ο υπολογιστης ενω ολα φαινοντουσαν τελεια? ξανα δοκιμες, βγαλε-ξαναβαλε κλτ τρως εκει κι'αλλο χρονο απο 5 - 20 λεπτα! συνολο 80 λεπτα για 10 ευρω... 3) και χειροτερη περιπτωση (που μου εχει τυχει) να μην αναβει με τιποτα! οι αιτιες μπορει να ειναι πολλες, απο το να μη γουσταρει το pc να παρει μπρος μεχρι το να καικε η μητρικη. ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.... REAL σε μενα σημερα: κατι τετοιο ετυχε. πηγα σε ενα φιλο μου να φαμε πιτσες και να του αλλαζα το τροφοδοτικο (φιλικα). η ιστορια ειναι οπως η παραπανω και εκει που υπολογιζα να φαω πιτσα, την εφαγα μετα απο 1,5 ωρα κρυα.... και σκεφτηκα το παραπανω σεναριο. για πειτε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα