Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πώ και εγώ κάτι για έναν τεχνικό που είχαμε.Ήταν κόντα στη γειτονιά και μια άρχισε να ακούγεται ένας δυνατός ήχος απο το pc (ανεμιστήρας ψύκτρας επεξεργαστή)είπαμε να τον πάμε σε αυτόν.Παίρνουμε τον υπολογιστή αγκαλιά 2 άτομα (full tower-ξεκώλωμα και αυτοκίνητο δεν έπαιζε)του τον πάμε και μας λέει θα σας πάρω σε κάνα δυο ώρες.Εγώ βέβαια τότε μπορεί να μην γνώριζα για τον υπολογιστή σχεδόν τίποτα αλλά μου έκοψε να τραβήξω μια φωτογραφία απο το everest να ξέρω τί αλλάγες έκανε.

Τελικά παίρνει τηλ. μετά απο 2 ώρες λέει το έφτιαξα, έγταιγε η μνήμη που μαύριζε η οθόνη και κολούσε :wacko: .Πάω και εγώ μου λέει "να απο που έρχεται ο θόρυβος" και σταματάει με ένα κατσαβίδι το ανεμιστήρη την ψύκτρας για κάτι δευτερόλεπτα.Λέω "δεν τον φτιάξατε;" και απαντά "για να τον φτιάξω έπρεπε να λύσω όλη την πλακέτα και αυτό θα έπαιρνε χρόνο.Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως ακόμα και αν ακούγεται δεν θα πάθει τίποτα και σας άλλαξα και την μια μνήμη που είχε καεί".Τί χρωστάω; 50 ευρώ μου λέει.

Του δίνω 50 ευρώ που ζήτησε, τον παίρνω σπίτι (ξεκώλωμα πάλι) και κοιτάω το everest να δώ τί έκανε.ΤΙΠΟΤΑ δεν είχε αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ ήταν ακριβώς τα ίδια και πήρε 50 ευρώ μόνο και μόνο για να τον κρατήσει στο μαγαζί 2 ώρες.ΑΥΤΟ δεν είναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ;;;Τελικά μετα απο λίγο καιρό πήρε τον μπούλο και έκλεισε το μαγαζί.

Αν τυχει και εργαστεις ως τεχνικος Η/Υ θα καταλαβεις ποιοι ειναι γκρινιαρηδες και ποιοι οχι :-)

Παρεπιπτοντως υπηρξα τεχνικος Η/Υ, αλλα δεν ειμαι πλεον. Ασχετα αν και η τωρινη μου εργασια ειναι τεχνικης φυσεως και εχει αμεση σχεση με οσα συζηταμε σε αυτο το τοπικ.

Αλήθεια τώρα τί δουλειά κάνεις;

• Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Silverage εσυ οταν του τον πηγες τι του ειπες? ποιο ηταν το προβλημα σου? ο θορυβος ή το κολλημα?

αφου σου ειπε για τη μνημη οτι την αλλαξε, σου εδωσε τι παλια μνημη?

απο το everest τι κρατησες?

αμα εβαλε ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια μνημη, δε φαινεται καμια αλλαγη, εκτος αν κρατησες το serial number της μνημης.

υπαρχουν και απατεωνες σε ολα τα επαγγελματα...

Δημοσ.

Αχα .Αλλο ενα κακο της ελληνικης πραγματικοτητας .Εχουμε αναγαγει τα παντα σε ''τεχνη'' , και συχνα αγανακτουμε οταν ο πελατης αντιμετωπιζει το 'στριψιμο μιας βιδας' με πιο..πεζο τροπο.Με το τελευταιο συμφωνω.Ελα ομως που ειναι και αυτοι που διαμαρτυρονται(οι τεχνικοι).Που οι ιδιοι φωναζουν για το αποτυχημενο επαγγελμα :devil: Μηπως καπου δεν το βλεπουν οπως θα επρεπε ?

Ισα ισα που οι ελληναραδες, δεν εχουν αναγαγει τιποτε σε "τεχνη". Ολα ειναι ευκολα, ολα ειναι δουλειες του καφενειου, ολα "μπορουμε να τα κανουμε και μονοι μας". Γιατι ο ταδε μου ζηταει 50 ευρω, για να ξεβουλωσει το νεροχυτη, για να αλλαξει μια ασφαλεια στον πινακα, για να κανει ενα φορματ; Αφου αυτα ως ελληαναρας ξερω και τα κανω μονος μου.

Ως κατοικος αυτης της χωρας εμαθα να αλαζω βρυσες και παραλληλα εμαθα να δινω και δικονομικες συμβουλες, αφου πρωτα τελειωσω με καποια οικονομικα σημεια που θελω να διευκρυνησω στο μπατζανακη μου, την ωρα που με παιρνει τηλεφωνο ο κουμπαρος και πρεπει να του πω τι φαρμακα να παρει για τις αιμοροϊδες του. Τα ξερω ολα, ποια "τεχνη" και μπουρδες;

Δημοσ.

Ισα ισα που οι ελληναραδες, δεν εχουν αναγαγει τιποτε σε "τεχνη". Ολα ειναι ευκολα, ολα ειναι δουλειες του καφενειου, ολα "μπορουμε να τα κανουμε και μονοι μας". Γιατι ο ταδε μου ζηταει 50 ευρω, για να ξεβουλωσει το νεροχυτη, για να αλλαξει μια ασφαλεια στον πινακα, για να κανει ενα φορματ; Αφου αυτα ως ελληαναρας ξερω και τα κανω μονος μου.

Ως κατοικος αυτης της χωρας εμαθα να αλαζω βρυσες και παραλληλα εμαθα να δινω και δικονομικες συμβουλες, αφου πρωτα τελειωσω με καποια οικονομικα σημεια που θελω να διευκρυνησω στο μπατζανακη μου, την ωρα που με παιρνει τηλεφωνο ο κουμπαρος και πρεπει να του πω τι φαρμακα να παρει για τις αιμοροϊδες του. Τα ξερω ολα, ποια "τεχνη" και μπουρδες;

Χαχαχα ...τουσε !

Ξεχασες τις συμβουλες που θα δωσει στον ξαδελφο για να πετυχει μεγαλη επιστροφη φορου (οχι σαν τις αλλες φορες) , τα ''μυστικα'' του χρηματιστηριου που θα μοιραστει με τους συναδελφους και την αναλυση προπονητικης που θα κανει στο καφενειο :D :lol:

Και βαρδα μην γινοταν και πρωθυπουργος , θα βλεπανε ολοι ! :devil:

Δημοσ.

συγγνώμη για την καθυστέρηση (πότε προλάβατε και postarate 4 σελίδες!) papajo_r ευχαριστώ για την διεξοδική απάντηση.....

εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη του να υπάρχει ταρίφα μόνο και μόνο για τον έλεγχο αρκεί να είναι ξεκαθάρισμενη από πριν.

αυτό το κόλημα με τα παζάρια που έχετε δεν μπορώ να το καταλάβω: αν οι τιμές είναι ξεκάθαρες από την αρχή ποιος ο λόγος να προσπαθήσεις να κατεβάσεις την τιμή μετά? αν δεν τα έχεις παζάρεψε το από την αρχή

αλλό είναι να πας στο σουβλατζίδικο και να πάρεις 2 πίτες και να μετά να θες παζάρια και αλλό είναι να μπεις και να τους πεις εχω χ ευρώ μου φτάνουν για 2 πίτες?

Ps. είναι όντως διαλομηχανήματα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περισσοτερα απο οσα λεμε αφορουν κυριως ,καποιες..χυμα καταστασεις , ειτε μαστορων ειτε πελατων,μεταξυ σοβαρου και αστειου(ουτε καν για ποιον 'τεχνικο Η/Υ' μιλαμε δεν εχουμε ξεκαθαρισει ), που πολλες φορες προκυπτουν και λογω της μεγαλυτερης ανεσης που για καποιο λογο μπορει να αναπτυχθει ,περα δηλαδη της αυστηρα επαγγελματικης συνεργασιας . Ουτε ολοι οι τεχνικοι ειναι ετσι , αλλα φυσικα ουτε και ολοι οι πελατες .Δηλαδη τοσοοοο συχνα θα σου πει ο πελατης ' τι ειναι αυτα που ζητας ? ' η 'τοσα πολλα ? δεν σε πληρωνω ' .Μην τρελαθουμε κιολας :rolleyes: .Αρκει φυσικα να υπαρχει σωστη συννενοηση.Η μηπως ολοι οι πελατες στηνουν δικτυα , παρεχουν μονοι τους την τεχνικη υποστηριξη των εταιρειων τους η ξερουν οσα ξερει καποιος εξειδικευμενος σε καποιο αντικειμενο ? :rolleyes:

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

συγγνώμη για την καθυστέρηση (πότε προλάβατε και postarate 4 σελίδες!) papajo_r ευχαριστώ για την διεξοδική απάντηση.....

εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη του να υπάρχει ταρίφα μόνο και μόνο για τον έλεγχο αρκεί να είναι ξεκαθάρισμενη από πριν.

αυτό το κόλημα με τα παζάρια που έχετε δεν μπορώ να το καταλάβω: αν οι τιμές είναι ξεκάθαρες από την αρχή ποιος ο λόγος να προσπαθήσεις να κατεβάσεις την τιμή μετά? αν δεν τα έχεις παζάρεψε το από την αρχή

αλλό είναι να πας στο σουβλατζίδικο και να πάρεις 2 πίτες και να μετά να θες παζάρια και αλλό είναι να μπεις και να τους πεις εχω χ ευρώ μου φτάνουν για 2 πίτες?

Ps. είναι όντως διαλομηχανήματα!

Ανατολιτικα καταλοιπα...

Δημοσ.

Αυτα συνηθως γινονται μεταξυ <φιλων και γνωστων> , και απο τις δυο πλευρες .Αλλες φορες ειναι καλο , αλλες κακο,αλλες φορες κερδιζει ο πελατης , αλλοτε ο μαστορας (γιατι αν δεν εκανε παραχωρηση στην τιμη η στην δυνατοτητα αργοπορημενης πληρωμης μπορει να εχανε το συγκεκριμενο ,πολλες φορες ευκολο, 'μεροκαματο' ).Σε πιο οργανωμενες καταστασεις ισχυουν αλλα .Δηλαδη τα μαγαζια εχουν τιμοκαταλογους , που διευκρινιζουν τα παντα , χρεωση μονο για εκτιμηση ζημιας , χρεωση φορματ,εξτρα ανταλλακτων,εξτρα (χρονο)επιβαρυνσης , πχ αν δεν εχει ο πελατης τα δισκακια με drivers , και εξτρα χρεωσεις αν το μαγαζι αναλαμβανει εξ'ολοκληρου την παραλαβη και μετεπειτα αποστολη του υπολγιστη στο χωρο του πελατη.Εκει δεν παζαρευεις ,δεν λες θα 'στα δωσω την αλλο μηνα γιατι τωρα δυσκολευομαι αλλα θελω να κανω δουλεια μου', ουτε το μαγαζι σου λεει 'ναι μεν αλλα , ηταν δυσκολη ..περιπτωση , και θα σε χρεωσω οσο νομιζω' Η τουλαχιστον σου εχουν ενα ευλογο χρονο -και εσυ ξερεις την χρεωση ανα ωρα-, ξεροντας οτι μπορει καποιος να αντιμετωπισει κατι απροβλεπτο.κλπ .Ολα εχουν τα θετικα και αρνητικα. :-(

Δημοσ.

Δεν μίλησα εγώ για παζάρια στην "ταρίφα" που λες την έβαλα ξεκάθαρα 20 euro.. :P

Απλά όλα τα "extra" (πχ αν χρειαστεί κάτι άλλαγμα.. η να πάρεις το PC στο εργαστήριο η και εγώ δεν ξέρω τι .. )είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.. και απότι ξέρω τα extra πεθάνανε μαζί με το μπουρμπουάρ του deliverα :P

Δημοσ.

Εμένα μου την σπάνε οι τεχνικοί - " έμποροι ". Είχα πάρει τον υπολογιστή μου το 2007 με τη βοήθεια φίλου τεχνικού που διάλεξε τα μέρη του υπολογιστή , οθόνη κ.λ.π. και τα σύνθεσε . Κάποια στιγμή που είχα ταράξει το σύστημα με τις βλακείες μου , προσθααφαίρεση προγραμμάτων , παιχνιδιών για δοκιμές , του είχα αλλάξει τα φώτα λέω ας τον δώσω να κάνει format , να τον καθαρίσει και μέσα γιατί είμαι φοβιτσιάρα να το κάνω μόνη αυτό.

Πάω σε άλλον τεχνικό για αυτές τις συγκεκριμένες δουλειές γιατι έχω χαθεί με το φίλο μου και έθαβε τον προηγούμενο τεχνικό ότι μπορούσα να πάρω υπολογιστή με καλύτερα χαρακτηριστικά και ότι πρέπει να κάνω αναβάθμιση σύντομα γιατί δε θα μπορώ να παίζω παιχνίδια. Μα τον υπολογιστή μόνο για Office , Internet και να βλέπω καμία ταινία τον έχω πλέον. Με το ζόρι να αγοράσω πράγματα από αυτόν ;

Όσον αφορά το φορμάτ του είπα να μη μου βάλει σπασμένα προγράμματα , θα έβαζα Openoffice και για πρόγραμμα εγγραφής CD κάποιο freeware. Με έγραψε κανονικότατα ! Ήθελα μόνο φορμάτ + εγκατάσταση Windows , ποσο δύσκολο ήταν αυτό που ζήτησα ; Προφανώς βάζει τα ίδια σε όλους τους πελάτες .

Δημοσ.

Εμένα μου την σπάνε οι τεχνικοί - " έμποροι ". Είχα πάρει τον υπολογιστή μου το 2007 με τη βοήθεια φίλου τεχνικού που διάλεξε τα μέρη του υπολογιστή , οθόνη κ.λ.π. και τα σύνθεσε . Κάποια στιγμή που είχα ταράξει το σύστημα με τις βλακείες μου , προσθααφαίρεση προγραμμάτων , παιχνιδιών για δοκιμές , του είχα αλλάξει τα φώτα λέω ας τον δώσω να κάνει format , να τον καθαρίσει και μέσα γιατί είμαι φοβιτσιάρα να το κάνω μόνη αυτό.

Πάω σε άλλον τεχνικό για αυτές τις συγκεκριμένες δουλειές γιατι έχω χαθεί με το φίλο μου και έθαβε τον προηγούμενο τεχνικό ότι μπορούσα να πάρω υπολογιστή με καλύτερα χαρακτηριστικά και ότι πρέπει να κάνω αναβάθμιση σύντομα γιατί δε θα μπορώ να παίζω παιχνίδια. Μα τον υπολογιστή μόνο για Office , Internet και να βλέπω καμία ταινία τον έχω πλέον. Με το ζόρι να αγοράσω πράγματα από αυτόν ;

Όσον αφορά το φορμάτ του είπα να μη μου βάλει σπασμένα προγράμματα , θα έβαζα Openoffice και για πρόγραμμα εγγραφής CD κάποιο freeware. Με έγραψε κανονικότατα ! Ήθελα μόνο φορμάτ + εγκατάσταση Windows , ποσο δύσκολο ήταν αυτό που ζήτησα ; Προφανώς βάζει τα ίδια σε όλους τους πελάτες .

Και που να δεις όταν σε μνμ του πισίου "NTLDR is missing" να σου λέει ντε και καλά ότι πρέπει να αλλάξεις το pc και ότι δεν αξίζει να το φτιάξεις (<-- προσωπική εμπειρία!!!).

Δημοσ.

Μονο από αυτό μπορώ να καταλήξω με σχετική βεβαιότητα ότι το PC σου δεν είχε απόλυτος τίποτα... κανένα απλό spyware το πολύ πολύ και κανένα ιο όλα αυτά από το ανέμελο internet με 10 λεπτά δουλειά θα έστρωνε :P

Τώρα από εκεί και πέρα θα πρέπει να καταλάβετε και λίγο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί.. είναι άνθρωποι είτε με πολλές είτε με αρκετές γνώσεις (για να κάνουν τα service οικιακών PC) και δέχονται κατακλυσμούς από αλλοπρόσαλλες επιθυμίες κτλ..

Συνήθως μάλιστα οι πελάτες έχουν την τάση να μιλάνε σαν πιο άσχετοι απότι πραγματικά είναι (Αυτό δεν ξέρω γιατί συμβαίνει) με αποτέλεσμα οι κοτσάνες και οι ότι νάνε παροτρύνσεις και συμβουλές να μεγαλώνουν δραματικα...

γιαυτο για να κρατήσουν την ψυχική τους ηρεμία αυτοί οι τεχνικοί βάζουν απλά στόχο να bootarei το σύστημα και να δουλεύουν οι drivers άπαξ και γίνει αυτό απλά copy paste μερικά essentials και ουστ από εδώ... αλλιώς θα πηγαίνανε στο τρελοκομείο και όλα αυτά για 500 euro μισθό...

Από την άλλη για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να ακούνε τον πελάτη.. τον ακούνε μέχρι να πάρουν τις πληροφορίες που θεωρούν αυτοί χρήσιμες... εσύ μπορεί να αρχίζεις κατεβατά (και βγάζει μπλε οθόνη με irqls no less or equal) κάνει τούτο κάνει το άλλο.. αλλα ο τεχνικός ήδη κατάλαβε τι γίνετε και πως θα γίνει η δουλειά και από εκεί και πέρα απλά σε δουλεύει κουνώντας το κεφάλι του για να τελειώνει μαζί σου..

Όχι επειδή σε μισεί η τίποτα τέτοιο αλλα επειδή έχει να αντιμετωπίσει άλλους πόσους σαν και εσένα που θέλουν να του πουν τον πόνο τους για το pc... και όλα αυτά για 500 :P

Δημοσ.

H αδεια εξασκησης αυτου του επαγγελματος, πόσο κοστιζει ρε παιδια?...

Το ανέκδοτο του μήνα, αλλά είσαι σε λάθος θρεντ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...