35apontos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 To σουπερ μαρκετ δεν εχει αναγκη τις δημοσιες και προσωπικες σχεσεις του επιχειρηματια με τους πελατες. Ενω ως τεχνικος οταν πας σε εναν πελατη σου, χρονων, και σου λεει "δεν εχω λεφτα τωρα, θα σε πληρωσω στο τελος του μηνα που θα πληρωθω" δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. Οσο για το εκ των προτέρων ξεκαθαρισμα, παλι οταν ο πελατης σου πει "ξερεις Γιωργαρα μου, κανε τη δουλεια να ταχτοποιηθουμε και τελος της εβδομαδας θα σε πληρωσω", δεν μπορεις να μαντεψεις οτι μπορει και να μην ειναι ειλικρινης και γιαυτο το λογο δεν μπορεις να του πεις "οχι δεν στην κανω τωρα, θα στην κανω οταν θα εχεις cash" γιατι ετσι υπαρχει ο κινδυνος να τον χασεις απο πελατη. Οι δουλειες αυτες βασιζονται σε "κυκλο" και το πρωτο ειναι να κρατας τον κυκλο σου. Οσοι δεν ειναι καλοι φυσικα, τους στελνεις, αλλα για να τους στειλεις πρεπει πρωτα να την πατησεις, δυστυχως. Αν ο (μ)πελάτης σου έχει ιχθυοπωλείο,θα γίνεις με τσιπούρες για τόκο,άσχετα με το φέσι που θα σου βάλει για κεφάλαιο,αυτό θα το πάρεις αυτούσιο,όποτε συμφωνήσετε.Κι αυτό θα γίνει άπαξ,έτσι; Οι δουλειές που βασίζονται στην ανέχειά μας,βασίζονται στο "βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω".Αποφευκτέον,δεν μπορώ να σας πείσω γι αυτό. ...Και καλύτερα να σε μπινελικώνουνε παρά να σε δουλεύουνε.Νομίζω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αν ο (μ)πελάτης σου έχει ιχθυοπωλείο,θα γίνεις με τσιπούρες για τόκο,άσχετα με το φέσι που θα σου βάλει για κεφάλαιο,αυτό θα το πάρεις αυτούσιο,όποτε συμφωνήσετε.Κι αυτό θα γίνει άπαξ,έτσι; Οι δουλειές που βασίζονται στην ανέχειά μας,βασίζονται στο "βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω".Αποφευκτέον,δεν μπορώ να σας πείσω γι αυτό. ...Και καλύτερα να σε μπινελικώνουνε παρά να σε δουλεύουνε.Νομίζω. Δεν καταλαβες το σκεπτικο μου, πχ σε αυτο με τα bold συμφωνω. Το σκεπτικο ειναι το εξης: Εισαι τεχνικος Η.Υ. Περιπτωση Α: Σε παιρνει τηλ ενας αγνωστος να πας να του φτιαξεις το κομπιουτερ. Για να δεις ποσο θα κοστισει πρεπει να πας σπιτι του. Αρα ΗΔΗ χρεωνεσαι την κουρσα (βενζινη+χιλιομετρα που γραφει το αμαξι+εργατοωρες). Πας εκει διαπιστωνεις οτι του εχει καει ο σκληρος και του προτεινεις αλλαγη¨η οποια θα κοστισει 150 ευρω. Υποπεριπτωση Ι: Σου λεει "προχωρα" και οταν ερχεται η ωρα της πληρωμης σου λεει ευγενικοτατα οτι θα "σε εχει κανονισει" ως το τελος της βδομαδας γιατι τον πετυχες με 40 ευρω πανω του. Τι μπορεις να κανεις ή τι θα μπορουσες να κανεις? Κι απο κει και περα ξεκινα το γαιτανακι. Αν εισαι τυχερος σε πληρωνει οντως στο τελος της βδομαδας, αν εισαι λιγο τυχερος σε πληρωνει σε καποια φαση και αν εισαι ατυχος σε πληρωνει μετα απο κανα χρονο αν δεν τον εχεις ξεχασει, η δε σε πληρωνει ποτε. Υποπεριπτωση ΙΙ: Σου λεει οτι δεν εχει λεφτα, αρα ας το αφησουμε. Δηλαδη πας και φευγεις απραγος και εχεις χρεωθει κουρσα+εργατοωρες και φυσικα ειναι αυτονοητο οτι δε μπορεις να ζητησεις λεφτα χωρις να κανεις τιποτα απολυτως στο pc του. Παλι ζημια Υποπεριπτωση ΙΙΙ: Σου προτεινει να σε πληρωσει σε 2 δοσεις των 75 ευρω γιατι ειναι καταχρεωμενος. Τολμας να πεις οχι? Αφου εχεις ηδη χρεωθει κουρσα+εργατοωρες και καιγεσαι εστω για τα 75 ευρω για να βγαλεις τα βασικα σου εξοδα. Ασε που αν πηγαινεις με τετοια μυαλα σε καθε πελατη το πιθανοτερο ειναι να μεινεις χωρις κυκλο πελατων στο τελος. ΜΕΤΑ απο αυτο, φυσικα και δεν θα ξαναπαω σε αυτον τον πελατη, αλλα ΜΕΧΡΙ να την παθω τι παραπανω θα μπορουσα να κανω? Περιπτωση Β: Σε παιρνει τηλ αγνωστος, στον οποιο σε συστησε ενας πολυ καλος σου πελατης. Αλλα αυτος ο αγνωστος τελικως ανηκει στην παραπανω κατηγορια. Μπορεις να τσακωθεις μαζι του απτην πρωτη φορα? Οχι. Περιπτωση Γ: Σε παιρνει τηλ γνωστος πελατης σου που μεχρι στιγμης ηταν ενταξει μαζι σου. Και αρχιζει τα περιεργα του ξαφνικα. Ναι θα τον σουταρεις οκ, αλλα μεχρι να τον σουταρεις παλι θα την πατησεις πρωτα, γιατι ειχες τις καλυτερες εντυπωσεις γιαυτον.
bluesattack Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Σε παιρνει τηλ ενας αγνωστος να πας να του φτιαξεις το κομπιουτερ. Για να δεις ποσο θα κοστισει πρεπει να πας σπιτι του. Αρα ΗΔΗ χρεωνεσαι την κουρσα (βενζινη+χιλιομετρα που γραφει το αμαξι+εργατοωρες) ΜΕΤΑ απο αυτο, φυσικα και δεν θα ξαναπαω σε αυτον τον πελατη, αλλα ΜΕΧΡΙ να την παθω τι παραπανω θα μπορουσα να κανω? Αυτα τα θελετε και τα τραβατε(γενικα μιλαω).Θα μπορουσες εκ των προτερων να ζητησεις ενα πολυ μικρο ποσο (10 Ε )για να εκτιμησεις μονο την ζημια, να ανοιξεις το μηχανημα.Και αν θελει ο αλλος εχει καλως. Αλλα αυτο δεν συμφερει πολλους γιατι θελουν να ρχισουν τα ''Ω ρε Γιωργη , εδω μιλαμε για μεγαλη ζημια , μεγαλο μανικι , δεν μπορω να την εκτιμησω καν , βλεποντας και κανοντας.Μη σε στεναχωρει το ποσο , δωσε μου τωρα τοσα, και τα υπολοιπα οταν εχεις ρε αδελφε' Κοστολογιο πριν την εργασια(εστω κατα προσεγγιση).Αυτο ελειπε ο πελατης να πληρωσει (εχει δεν εχει , στην αναγκη να κοψει τον λαιμο του παει να δανειστει )οτι ζηταει ο αλλος.Αν του φαινονται πολλα , ευχαριστω δεν θα παρω , παιρνει και ο τεχνικος το 10ρικακι του και φευγει , χωρις γκρινιες χωρις τιποτα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ναι και σε παιρνουν στο ψιλο οι πελατες που ζητας 10 ευρω "χωρις να κανεις τιποτα". Η στην χειροτερη σου λενε "καλα αστο αλλη φορα θα φωναξω τον κουμπαρο μου που καταλαβαινει 5 πραγματα" που θα πει -1 πελατης τουλαχιστον. Οι χειρισμοι σε αυτα τα θεματα ειναι πολυ λεπτοι. Δε γινεται να ζητας 10 ευρω, ουτε γινεται να κανεις εκτιμηση ζημιας απτο τηλ οταν ο καθε τρωγλης σου λεει "δε μου αναβει το Pc". Μπορει να εχει βγει το καλωδιο απτη μπριζα, μπορει να εχει καψει και μητρικη. Τι θα του πεις εσυ απτο τηλ? Υπολογιζω γυρω στα 150 ευρω? Κι αν δεν εχει καψει μητρικη και εχει καψει τροφοδοτικο ΚΑΙ μητρικη ΚΑΙ σκληρο ΚΑΙ vga? Τι θα του πεις, ε σορρυ ειναι 450 ευρω τελικα? Γιαυτο το λογο δεν κανεις ποτε τηλεφωνικη εκτιμηση ζημιας, γιατι υπαρχει κινδυνος να φερεις τον εαυτο σου σε πολυ δυσκολη θεση, τοσο δυσκολη που να σου πει ο πελατης "μα 150 μου ειπες, τι 450 ζητας, μας δουλευεις?" και να εχει και δικιο. Κι αν του ειπες 150 ευρω και εχει βγει απλα το καλωδιο απτη μπριζα και πας και το βαλεις σε 5 seconds μεσα, τι θα του πεις? Ευτυχως δεν ηταν τιποτα, βγηκε το καλωδιο απτη μπριζα, φερε 10 ευρω που σου εβαλα το καλωδιο πισω. Θα γελασει. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να τα πληρωσει, η οτι δεν πρεπει να τα ζητησεις, αλλα στην αγορα , με τον ανταγωνισμο, με τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ πελατη, με με, ειναι δυσκολο να ακους γρκινια και ειρωνεια για 10 ευρω καθε λιγο και λιγακι. Στο τελος βαριεσαι να παλευεις με τους πελατες για ενα 10ευρω και απλα δεν τα ζητας γιατι δεν αξιζει τον κοπο. Α και υπαρχει και η αλλη περιπτωση. Να εχεις κανει δικη σου δουλεια σε ενα σπιτι. ΠΧ ενα δικτυο Η/Υ μεσα στο σπιτι αυτο. Και να σε παρουν τηλεφωνο γιατι παρουσιαζει προβλημα για καποιο λογο. Εκει ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα για σενα. Τι θα πεις? Για να ερθω να δω τη δουλεια που εκανα και εχει προβλημα, θελω 10 ευρω για την κουρσα και μονο? 1
Xaralambos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αυτα τα θελετε και τα τραβατε(γενικα μιλαω).Θα μπορουσες εκ των προτερων να ζητησεις ενα πολυ μικρο ποσο (10 Ε )για να εκτιμησεις μονο την ζημια, να ανοιξεις το μηχανημα.Και αν θελει ο αλλος εχει καλως. Αλλα αυτο δεν συμφερει πολλους γιατι θελουν να ρχισουν τα ''Ω ρε Γιωργη , εδω μιλαμε για μεγαλη ζημια , μεγαλο μανικι , δεν μπορω να την εκτιμησω καν , βλεποντας και κανοντας.Μη σε στεναχωρει το ποσο , δωσε μου τωρα τοσα, και τα υπολοιπα οταν εχεις ρε αδελφε' Κοστολογιο πριν την εργασια(εστω κατα προσεγγιση).Αυτο ελειπε ο πελατης να πληρωσει (εχει δεν εχει , στην αναγκη να κοψει τον λαιμο του παει να δανειστει )οτι ζηταει ο αλλος.Αν του φαινονται πολλα , ευχαριστω δεν θα παρω , παιρνει και ο τεχνικος το 10ρικακι του και φευγει , χωρις γκρινιες χωρις τιποτα. Καλά υπάρχει περίπτωση να πάρεις έτσι αβίαστα 10ρικάκι χωρίς να σε μπινελικώσει ο άλλος ? Για να εκτιμήσεις τη δουλειά??! Προσωπικά συνάντησα την περίπτωση 'εκτίμιση ζημιάς' πρίν απο περίπου 4-5 χρόνια όπου ο τεχνικός είχε ελάχιστη ταρίφα τα 20 ευρώ(είχε βάλει μάλιστα και σχετική ταμπελίτσα στο μαγαζί του)! Υποστήριζε ότι απλά και μόνο για κοίταγμα (όχι άνοιγμα) του υπολογιστή στο χώρο του το ελάχιστο που θα πλήρωνες ήταν 20 ευρώπουλα.. Έτσι έγινε και με εμένα μια μέρα που για κάποιο λόγο ο σκληρός του λάπτοπ είχε φτάσει να έχει 10 γίγα ελεύθερο χώρο (ενώ κανονικά είχε καμιά 70αριά) αφού του εξήγησα ακριβώς τι έκανα, άνοιξε το λάπτοπ μπήκε στα appdata/... βρήκε το 'άκυρο' αρχείο και πάτησε το ντελέτε.. Για αυτά τα 4-5 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 20 ευρώ, Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 10) Απο εκείνη την ημέρα ο γκούγκλης έγινε φίλος μου, όπως και το youtube και για ότι πρόβλημα-απορία έχω, μπορεί να μου πέρνει λίγο παραπάνω αλλά δίνω λύση χωρίς να δώσω 20αρικάκι.. Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές...
bluesattack Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καλά υπάρχει περίπτωση να πάρεις έτσι αβίαστα 10ρικάκι χωρίς να σε μπινελικώσει ο άλλος ? Για να εκτιμήσεις τη δουλειά??! Βεβαιοτατα, καθολου παραλογο.Εχουν κακομαθει (πρωτα) οι μαστορες και μετα οι πελατες.Εγω πηγα προσφατα ενα dvd player σε ηλεκτρολογο.Παραλογο δεν ειναι να δουλεψει , εστω το ξεβιδωμα , τζαμπα (αλλο αν προσφερθει να το κανει ! ) ? Παραλογο δεν ειναι να πληρωσω εγω οτι μου ζητησει ? Του ειπα λοιπον ποσο θα χρεωσει για να μου πει μονο τι εχει , και μετα να κρινω αν αξιζει η επισκευη του.Μου ειπε 10 Ε .Του τα εδωσα, εκτιμησε επισκευη 30 Ε , εκρινα οτι αξιζει σε σχεση με την τιμη του μηχανηματος και ειμασταν ολοι ευχαριστημενοι.(θυμαμαι πολυ παλια κατι αλλους ''επαγγελματιες'' συνεργεια μηχανων , που πηγαινε κανας ανυποψιαστος , του πεταγαν ενα τρελο ποσο για την επισκευη και ελεγαν στον πελατη 'αν σου φαινονται ακριβα ' ,παρε στο χερι τη λυμενη μηχανη και αντε στο καλο )
agent_smith Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καλά υπάρχει περίπτωση να πάρεις έτσι αβίαστα 10ρικάκι χωρίς να σε μπινελικώσει ο άλλος ? Για να εκτιμήσεις τη δουλειά??! Προσωπικά συνάντησα την περίπτωση 'εκτίμιση ζημιάς' πρίν απο περίπου 4-5 χρόνια όπου ο τεχνικός είχε ελάχιστη ταρίφα τα 20 ευρώ(είχε βάλει μάλιστα και σχετική ταμπελίτσα στο μαγαζί του)! Υποστήριζε ότι απλά και μόνο για κοίταγμα (όχι άνοιγμα) του υπολογιστή στο χώρο του το ελάχιστο που θα πλήρωνες ήταν 20 ευρώπουλα.. Έτσι έγινε και με εμένα μια μέρα που για κάποιο λόγο ο σκληρός του λάπτοπ είχε φτάσει να έχει 10 γίγα ελεύθερο χώρο (ενώ κανονικά είχε καμιά 70αριά) αφού του εξήγησα ακριβώς τι έκανα, άνοιξε το λάπτοπ μπήκε στα appdata/... βρήκε το 'άκυρο' αρχείο και πάτησε το ντελέτε.. Για αυτά τα 4-5 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 20 ευρώ, Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 10) Απο εκείνη την ημέρα ο γκούγκλης έγινε φίλος μου, όπως και το youtube και για ότι πρόβλημα-απορία έχω, μπορεί να μου πέρνει λίγο παραπάνω αλλά δίνω λύση χωρίς να δώσω 20αρικάκι.. Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... Ναι η πλάκα είναι ότι αφού δεν κατάφερες να βρεις τι γίνεται μόνος σου τότε πήγες στο κατάστημα και αφού είδες ότι δεν ήταν “τίποτα” τότε τρελάθηκες και έκλαιγες για τα 20€. Δεν πειράζει καλά σας κάνει το πλαίσιο που τα κρατάει για έλεγχο και service 4 ώρες για περισσότερα λεφτά ακόμα και για να πατήσουν μισό το delete. Το google και το insomnia υπήρχε και πριν πας στο κατάστημα. Κλασσική Ελληνική γυφτιά χωρίς παρεξήγηση που στο εξωτερικό δεν υφίσταστε. Φιλικα πάντα. ΥΓ. Προς αποφυγή παρεξήγησης το λέω γιατί πρώτα συμφώνησες με το ποσόν όχι για κάποιο άλλο λόγο το έχω δει και εγώ πολλές φορές. Στην αρχή συμφωνούν για Χ λεφτά και μετά παρακαλάνε για σκόντο. Εγώ σε τέτοιους ρίχνω άκυρα όταν με ξανά καλέσουν και χάνουν και την φιλία μου ως προς συμβουλές τηλεφωνικά .
Xaralambos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Βεβαιοτατα, καθολου παραλογο.Εχουν κακομαθει (πρωτα) οι μαστορες και μετα οι πελατες.Εγω πηγα προσφατα ενα dvd player σε ηλεκτρολογο.Παραλογο δεν ειναι να δουλεψει , εστω το ξεβιδωμα , τζαμπα (αλλο αν προσφερθει να το κανει ! ) ? Παραλογο δεν ειναι να πληρωσω εγω οτι μου ζητησει ? Του ειπα λοιπον ποσο θα χρεωσει για να μου πει μονο τι εχει , και μετα να κρινω αν αξιζει η επισκευη του.Μου ειπε 10 Ε .Του τα εδωσα, εκτιμησε επισκευη 30 Ε , εκρινα οτι αξιζει σε σχεση με την τιμη του μηχανηματος και φυγαμε ολοι ευχαριστημενοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ λειτούργησες ορθά σαν πελάτης. Απλώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι πελάτες (μη σου πω όλοι) δεν λειτουργούν έτσι. (θυμαμαι πολυ παλια κατι αλλους ''επαγγελματιες'' συνεργεια μηχανων , που πηγαινε κανας ανυποψιαστος , του πεταγαν ενα τρελο ποσο για την επισκευη και ελεγαν στον πελατη 'αν σου φαινονται ακριβα ' ,παρε στο χερι τη λυμενη μηχανη και αντε στο καλο )
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καλά υπάρχει περίπτωση να πάρεις έτσι αβίαστα 10ρικάκι χωρίς να σε μπινελικώσει ο άλλος ? Για να εκτιμήσεις τη δουλειά??! Προσωπικά συνάντησα την περίπτωση 'εκτίμιση ζημιάς' πρίν απο περίπου 4-5 χρόνια όπου ο τεχνικός είχε ελάχιστη ταρίφα τα 20 ευρώ(είχε βάλει μάλιστα και σχετική ταμπελίτσα στο μαγαζί του)! Υποστήριζε ότι απλά και μόνο για κοίταγμα (όχι άνοιγμα) του υπολογιστή στο χώρο του το ελάχιστο που θα πλήρωνες ήταν 20 ευρώπουλα.. Έτσι έγινε και με εμένα μια μέρα που για κάποιο λόγο ο σκληρός του λάπτοπ είχε φτάσει να έχει 10 γίγα ελεύθερο χώρο (ενώ κανονικά είχε καμιά 70αριά) αφού του εξήγησα ακριβώς τι έκανα, άνοιξε το λάπτοπ μπήκε στα appdata/... βρήκε το 'άκυρο' αρχείο και πάτησε το ντελέτε.. Για αυτά τα 4-5 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 20 ευρώ, Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 10) Απο εκείνη την ημέρα ο γκούγκλης έγινε φίλος μου, όπως και το youtube και για ότι πρόβλημα-απορία έχω, μπορεί να μου πέρνει λίγο παραπάνω αλλά δίνω λύση χωρίς να δώσω 20αρικάκι.. Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... Χωρις παρεξηγηση τα 20 ευρω που σου ειπε ειναι λογικοτατο ποσο που μονο στον Ελληνα κακοφαινεται. Να σου εξηγησω γιατι? Α. Βενζινες. Δεν καταλαβα δηλαδη, θελετε να ερχεται αποικω και να χρεωνεται τις βενζινες? Συν την ταλαιπωρια, λες και ο τεχνικος ορεξη ειχε να τρεχει στους δρομους ας πουμε για να δει το pc του καθε αγνωστου. Δουλευει, δεν κανει φιλανθρωπικο εργο. Β. Εξοδα service αυτοκινητου. Το αμαξι οταν κινειται εκτος απο βενζινες εχει ΠΟΛΛΑ αλλα κοστη. Λαστιχα/service/ανταλλακτικα. Οσο πιο πολυ κινειται τοσο πιο συχνα τα χρειαζεται. Κι αυτα θα τα χρεωνεται ο μαστορας για να τρεχει στα σπιτια? Γ. Εξοδα αυτοκινητου γενικα. Το αυτοκινητο για να αγοραστει απαιτειται κεφαλαιο. Ενα βαν ας πουμε δεν το αγοραζει για να κοβει βολτες στην Αθηνα, αλλα για να εξυπηρετει τους πελατες. Αν ειναι οι πελατες να απαιτουν δωρεαν εξυπηρετηση, δεν χρειαζεται να αγορασει βαν, να το κανει τι εφοσον προκειται να τον ζημιωνει απεναντι σε πελατες που θεωρουν λογικο να μην πληρωνουν τις επισκεψεις σπιτι τους? * Συν ασφαλειες, συν τελη κυκλοφοριας, συν συν συν Δ. Εγρατοωρες. Ξεκιναει απτο μαγαζι, ερχεται σπιτι σου και επιστρεφει μαγαζι. Αν για ολα αυτα χρειαστηκε 1 ωρα, και την εργατοωρα του ως μαστορας την χρεωνει προς 30 ευρω/ωρα ας πουμε, δεν καταλαβα γιατι δεν πρεπει να χρεωθει ως εργατοωρα στον πελατη. Θα μπορουσε ο τεχνικος να παει σε εναν αλλον που εχει διαπιστωμενο προβλημα και να χρεωσει κανονικα την εργατοωρα του. Η θα μπορουσε να αραξει στο μαγαζακι του με μια φραπεδια, αφου ο πελατης δεν θελει να του πληρωσει αυτην την ταλαιπωρια της 1 ωρας. Με το να καλεις τεχνικο σπιτι, νοικιαζεις εργατοωρες του, που σε αλλη δουλεια θα τις πληρωνοταν κανονικα. Επισης, τον βαζεις σε εξοδα και ταλαιπωρια τα οποια κανονικα αντιστοιχουν στον πελατη. Μια χαρα ποσο το 20ευρω, λογικοτατο και μπραβο του που το ζητησε. edit: Αλλαζουν τα δεδομενα οταν πας εσυ στο μαγαζι του. Τοτε τα 20 ευρω για να "κοιταξει" το pc ειναι υπερβολικο ποσο. Στη περιπτωση αυτη θα επρεπε απλα να σου χρεωσει εργατοωρα. Αν η εργατοωρα του ειναι 25 ευρω και δουλεψε μιση ωρα για το pc σου, τοτε να χρεωσει 12 ευρω. (αν δεν χρειαστηκαν ανταλλακτικα).
agent_smith Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Χωρις παρεξηγηση τα 20 ευρω που σου ειπε ειναι λογικοτατο ποσο που μονο στον Ελληνα κακοφαινεται. Να σου εξηγησω γιατι? Α. Βενζινες. Δεν καταλαβα δηλαδη, θελετε να ερχεται αποικω και να χρεωνεται τις βενζινες? Συν την ταλαιπωρια, λες και ο τεχνικος ορεξη ειχε να τρεχει στους δρομους ας πουμε για να δει το pc του καθε αγνωστου. Δουλευει, δεν κανει φιλανθρωπικο εργο. Β. Εξοδα service αυτοκινητου. Το αμαξι οταν κινειται εκτος απο βενζινες εχει ΠΟΛΛΑ αλλα κοστη. Λαστιχα/service/ανταλλακτικα. Οσο πιο πολυ κινειται τοσο πιο συχνα τα χρειαζεται. Κι αυτα θα τα χρεωνεται ο μαστορας για να τρεχει στα σπιτια? Γ. Εξοδα αυτοκινητου γενικα. Το αυτοκινητο για να αγοραστει απαιτειται κεφαλαιο. Ενα βαν ας πουμε δεν το αγοραζει για να κοβει βολτες στην Αθηνα, αλλα για να εξυπηρετει τους πελατες. Αν ειναι οι πελατες να απαιτουν δωρεαν εξυπηρετηση, δεν χρειαζεται να αγορασει βαν, να το κανει τι εφοσον προκειται να τον ζημιωνει απεναντι σε πελατες που θεωρουν λογικο να μην πληρωνουν τις επισκεψεις σπιτι τους? * Συν ασφαλειες, συν τελη κυκλοφοριας, συν συν συν Δ. Εγρατοωρες. Ξεκιναει απτο μαγαζι, ερχεται σπιτι σου και επιστρεφει μαγαζι. Αν για ολα αυτα χρειαστηκε 1 ωρα, και την εργατοωρα του ως μαστορας την χρεωνει προς 30 ευρω/ωρα ας πουμε, δεν καταλαβα γιατι δεν πρεπει να χρεωθει ως εργατοωρα στον πελατη. Θα μπορουσε ο τεχνικος να παει σε εναν αλλον που εχει διαπιστωμενο προβλημα και να χρεωσει κανονικα την εργατοωρα του. Η θα μπορουσε να αραξει στο μαγαζακι του με μια φραπεδια, αφου ο πελατης δεν θελει να του πληρωσει αυτην την ταλαιπωρια της 1 ωρας. Με το να καλεις τεχνικο σπιτι, νοικιαζεις εργατοωρες του, που σε αλλη δουλεια θα τις πληρωνοταν κανονικα. Επισης, τον βαζεις σε εξοδα και ταλαιπωρια τα οποια κανονικα αντιστοιχουν στον πελατη. Μια χαρα ποσο το 20ευρω, λογικοτατο και μπραβο του που το ζητησε. edit: Αλλαζουν τα δεδομενα οταν πας εσυ στο μαγαζι του. Τοτε τα 20 ευρω για να "κοιταξει" το pc ειναι υπερβολικο ποσο. Στη περιπτωση αυτη θα επρεπε απλα να σου χρεωσει εργατοωρα. Αν η εργατοωρα του ειναι 25 ευρω και δουλεψε μιση ωρα για το pc σου, τοτε να χρεωσει 12 ευρω. (αν δεν χρειαστηκαν ανταλλακτικα). και το πλαισιο ποσο χρεωνει για ενα delete; αφου συμφωνησε πρωτα αν του ελεγε ελα μετα απο 1 ωρα και δεν ειχε εικονα το τι εγινε θα αλαζε το σκηνικο μετα; Υπαρχουν ταριφες παντου και στο ταξι αν μπεις και βγεις μετα απο 100 μετρα δεν θα σου ζητησουν 3€ για το τιποτα; :s
gnsX Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Προσωπικά συνάντησα την περίπτωση 'εκτίμιση ζημιάς' πρίν απο περίπου 4-5 χρόνια όπου ο τεχνικός είχε ελάχιστη ταρίφα τα 20 ευρώ(είχε βάλει μάλιστα και σχετική ταμπελίτσα στο μαγαζί του)! Υποστήριζε ότι απλά και μόνο για κοίταγμα (όχι άνοιγμα) του υπολογιστή στο χώρο του το ελάχιστο που θα πλήρωνες ήταν 20 ευρώπουλα.. Έτσι έγινε και με εμένα μια μέρα που για κάποιο λόγο ο σκληρός του λάπτοπ είχε φτάσει να έχει 10 γίγα ελεύθερο χώρο (ενώ κανονικά είχε καμιά 70αριά) αφού του εξήγησα ακριβώς τι έκανα, άνοιξε το λάπτοπ μπήκε στα appdata/... βρήκε το 'άκυρο' αρχείο και πάτησε το ντελέτε.. Για αυτά τα 4-5 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 20 ευρώ, Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 10) Απο εκείνη την ημέρα ο γκούγκλης έγινε φίλος μου, όπως και το youtube και για ότι πρόβλημα-απορία έχω, μπορεί να μου πέρνει λίγο παραπάνω αλλά δίνω λύση χωρίς να δώσω 20αρικάκι.. Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... Προσωπικά προχθές πήγα στο γιατρό,μου πονούσε ο λαιμός,αφού του εξήγησα ακριβώς τι νοιώθω,μου λέει κάνε ΑΑΑΑαααααΑΑΑΑΑ και μετά απο 3-4 λεπτά μου λέει φαρυγγιτίδα. Για αυτά τα 3-4 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 50 ευρώ,Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 50) Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... Απατεώνες,μου θύμισε παλιά τους γιατρούς που πήγαινες για εγχείρηση σκωληκοειδίτη και σε ξυπνούσαν στην διάρκεια και σου λεγαν,φακελάκι θα δώσεις ή να σε αφήσω ανοιχτό ; 1
35apontos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Στο χώρο του λέει,γι αυτό στράβωσε ο άλλος... Για τα άλλα που λες,αυτή είναι η σωστή εξήγηση,δηλαδή για νάρθω,βγάλω δε βγάλω αποτέλεσμα θέλω τόσα.Και λέω βγάλω δε βγάλω,γιατί μπορεί να χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό που δεν το έχει κάποιος μαζί του,δεν είναι κινούμενο εργαστήριο,οπότε παίρνει παραμάσκαλα το πισί και το φτιάχνει στο χώρο του.Έχοντας όμως αθροίσει την εργατοώρα του από και προς τον πελάτη.
agent_smith Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Προσωπικά προχθές πήγα στο γιατρό,μου πονούσε ο λαιμός,αφού του εξήγησα ακριβώς τι νοιώθω,μου λέει κάνε ΑΑΑΑαααααΑΑΑΑΑ και μετά απο 3-4 λεπτά μου λέει φαρυγγιτίδα. Για αυτά τα 3-4 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 50 ευρώ,Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 50) Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... Απατεώνες,μου θύμισε παλιά τους γιατρούς που πήγαινες για εγχείρηση σκωληκοειδίτη και σε ξυπνούσαν στην διάρκεια και σου λεγαν,φακελάκι θα δώσεις ή να σε αφήσω ανοιχτό ; Να πηγαινες στο ΙΚΑ! 2 μεροκαματα παρακαλω. ετσι ειναι δυστιχος εχουν απαξιωθει εντελως οι γνωσεις των τεχνικων. Κάθε φορά όμως που βλέπω κάποιον να πηγαίνει σε μεγαλομάγαζα και να σκάει 50αρια για το τίποτα και να καφιετε μετά σιγά μην πάω στο τσογλανι της γειτονιάς με τις ταρίφες κλαίω από τα γέλια. Βεβαία επειδή θα δημιουργηθούν εκ νέου παρεξηγήσεις θα πω από τώρα ότι η κατάσταση έχει φτάσει έτσι γιατί φταίνε τα πάντα στην Ελλάδα. Από τους μικρούς μισθούς και τα μεγάλα έξοδα που κανείς δεν τα καταλαβαίνει.
kabamaru21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καλά υπάρχει περίπτωση να πάρεις έτσι αβίαστα 10ρικάκι χωρίς να σε μπινελικώσει ο άλλος ? Για να εκτιμήσεις τη δουλειά??! Προσωπικά συνάντησα την περίπτωση 'εκτίμιση ζημιάς' πρίν απο περίπου 4-5 χρόνια όπου ο τεχνικός είχε ελάχιστη ταρίφα τα 20 ευρώ(είχε βάλει μάλιστα και σχετική ταμπελίτσα στο μαγαζί του)! Υποστήριζε ότι απλά και μόνο για κοίταγμα (όχι άνοιγμα) του υπολογιστή στο χώρο του το ελάχιστο που θα πλήρωνες ήταν 20 ευρώπουλα.. Έτσι έγινε και με εμένα μια μέρα που για κάποιο λόγο ο σκληρός του λάπτοπ είχε φτάσει να έχει 10 γίγα ελεύθερο χώρο (ενώ κανονικά είχε καμιά 70αριά) αφού του εξήγησα ακριβώς τι έκανα, άνοιξε το λάπτοπ μπήκε στα appdata/... βρήκε το 'άκυρο' αρχείο και πάτησε το ντελέτε.. Για αυτά τα 4-5 λεπτά που χρειάστηκε ήθελε 20 ευρώ, Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ! (τελικά με παζάρια του έδωσα 10) Απο εκείνη την ημέρα ο γκούγκλης έγινε φίλος μου, όπως και το youtube και για ότι πρόβλημα-απορία έχω, μπορεί να μου πέρνει λίγο παραπάνω αλλά δίνω λύση χωρίς να δώσω 20αρικάκι.. Απλώς ο τυπάς όπως έχασε εμένα απο πελάτη έτσι πιστεύω πως θα έχουν χάσει και τόσοι άλλοι συνάδελφοι του δουλειές... κλασική περίπτωση ελληνα πελατη εισαι φιλε μου! και θα σου εξηγήσω γιατι: ΔΕΝ πλήρωσες το άνοιγμα του λαπτοπ ουτε την πληκτρολόγηση appdata αυτα στα εκανε ΔΩΡΕΑΝ ο ανθρωπος! ΠΛΗΡΩΣΕΣ την γνωση, την εμπειρια του τυπα και την αμεση λυση του προβληματος σου. Διοτι προφανώς εσυ δεν τα κατηχες τοτε για να το φτιαξεις μονος σου! Και το γενικεύω! να πας να πεις στον αρχιτέκτονα: σιγα ρε μ@λ@γα γραμουλες τραβαγες για 20 λεπτα στον οφθαλμίατρο: σιγα ρε μ@λ@κα το μονο που μου εκανες ειναι να με στραβώσεις με τον φακο σου και κατι νουμερα που σου διαβαζα απ τον τοιχο στον δερματολόγο: σιγα ρε μ@λ@κα τα σπυράκια μου κοιταξες και τις ελιες μου και εγραψες σε χαρτι 4 λεξεις για τις αλιφες στον προγραμματιστή: σιγα ρε μ@λ@κα 50€ απο που? στην καρεκλα καθόσουν και παταγες κουμπάκια, και σε μιση ωρα ηταν ετοιμος ο κώδικας Το ΓΑΜΑΤΟ ειναι οτι ΘΑ ΠΑΣ να πεις: στον εργατη που σου εσκαβε ενα 7ωρο, σιγα ρε μ@λ@κα παρε 20€ ολοι ξερουν να σκαβουν! Ολοι οι απο πανω φαγανε σπουδες χρόνων διαβασανε απειρα βιβλια ανταλαξανε αποψεις με αλλους εχουν χρόνια εργασιακή εμπειρία και εχουν φτασει στο γαματο επίπεδο, με μια ματια να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζουν στο πεντάλεπτο, με την ποιο απλη και ιδανικη λυση! για αυτο λεγοντε αρχιτέκτονες οφθαλμίατροι κτλ γιατι ειναι γαματοι στον τομεα τους! εαν δεν βολεύεσαι με την χρεωση, κανε τα αντιστιχα και φτιαξτο μονος σου! 1
Ntinaras Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 ακριβως οτι ειπε ο kabamaru... αν βεβαια ο τεχνικος θελει να κανει μια μικρη διαφημιση και να κοιταξει μακροπροσθεσμα,μπορει να πει ε αφου ειναι 1 βιδα δε θα σε χρεωσω αυτη τη φορα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα